Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот metodito » 14 дек 2022 10:11

Thurman Murman написа:
Що пък да не го задържат? Ситуацията вече е много по-различна, отколкото беше преди 3 месеца, а и вече приключва подготовката на мобилизираните тогава 350 000 човека. Тоя филм с украинските контраофанзиви в съотношение 10:1 приключва.
А прегрупирането извън АЕЦ-а, май беше пропаганден шит на оная шматка Шарий. Не му се връзвай много, ще се разочароваш;)

Не са 350 000. Разпращат честитки на общ принцип месеци наред вече.
Иначе, това за "украинците с Лексусите" се замислях наскоро. Лесно е. Мъже, които да се бият или нямат пари и са на фронта, или имат пари и са ...където и да са.

П.С. Слушах някакъв наш бивш разузнавач относно оръжието. И преди слушах един експерт, който намекна, че имаме истински оръжия, за които не се говори. Освен С-300. "Игла". Ако го дадат, значи влизаме във война, а тези в Парламента ще трябва да бъдат обесени по бързата процедура.

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 14 дек 2022 10:23

Айде, айде...Ростов, Белгород, Брянск ги бомбят вече регулярно с натовски оръжия, да не би росийка заради това да е обявила война на НАТО ? Не смее, щото знае че тогава ще заиграят големите шамари и шутове по мечешкото дупе. Путьо още в началото на март уж приведе в бойна готовност ядрения арсенал, а по пропагандните канали измерваха разстоянията до Берлин, Париж и Лондон и за колко минути ядрените ракети щели да стигнат там. Голям смях...
Блъфират, защото знаят че са слаби и друг полезен ход не им остава освен блъфове и закани. Утре и Кремъл да бъде сринат от натовски ракети, пак нищо няма да направят. Сега нали като "анексираха" Херсон, що го отстъпиха малко след това, а по време на анексията говореха, че това вече е руска територия, която ще защитават с всичко налично ? Накрая избягаха като пръдливи псета. :)
Барса и Лудогорец, але, алеее...

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 14 дек 2022 15:13

Thsmith написа:Това не беше ли значително по сложна система с нужда някой да оперира с нея и под някой, нямам предвид Петко, а някой квалифициран? По-добре ми изглежда да им се дадат достатъчно тежки оръжия за да нанасят удари, а не да пазят градове...

Не знам колко е сложна, но е доста спорна. Пълно е с провали .... примерно на саудитите им удариха важна рафинерия, която уж я пази Пейтриът .... Израел също бяха недоволни, че на няколко пъти пропусна ирански/сирийски дронове през периметъра си ..... в първата война в Залива Ирак удари казарма с американски войници (имаше убити) и пак Пейтриът се осра .... огромен е списъкът. Израелските системи са много по-добри, но те май не ги изнасят.

Е, не можем да кажем, че Пейтриът е боклук чак, но определено има прекалено много провали на различни бойни театри, та на мястото на украинците бих се пробвал за нещо друго ..... макар че не знам дали въобще имат думата.

Тая новата - наземната версия на Ирис-Т, дето я получиха, ще я видим дали струва, ма като гледам как им праскат всеки ден енергийната инфраструктура, не съм много сигурен, че и тя е съвсем читава .....

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Специално за всички ! :)

Мнениеот Drunken_Master » 14 дек 2022 16:10

https://www.youtube.com/watch?v=qsbKkH1aO5g

Търмън, тоя "рибар", дали е особено компетентен ? Дава 1406 убити от украинска страна само за едно денонощие ? В Телеграм-а му гледам в момента...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

EC

Мнениеот Drunken_Master » 14 дек 2022 17:35

Aнтируската политика на ЕС спрямо РФ е най-малко подкрепена в България и Гърция, по 48%, за сравнение в Швеция и Финландия 97% и 95% подкрепят действията на Брюксел.
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 дек 2022 17:52

После някой се чуди защо не го пускали в Шенген или субсидиите му били малко. Не, не са малко, а много явно.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 14 дек 2022 18:32

Thsmith написа:Това не беше ли значително по сложна система с нужда някой да оперира с нея и под някой, нямам предвид Петко, а някой квалифициран? По-добре ми изглежда да им се дадат достатъчно тежки оръжия за да нанасят удари, а не да пазят градове...

Твърде вероятно е да има обучени украинци на тези системи от доста време. САЩ обучава украински военни още от преди 8 години. Преди време началник щаба на украинските военно въздушни сили заяви, че през годините да правили съвместни учения с американските им колеги на Ф15 Страйк ийгъл и няма да им е толкова трудно да управляват подобен самолет. Твърде е възможно да имат обучени кадри на Пейтриът от по-отдавна от колкото мислим, освен това от началото на войната украински военни се подготвят в Европа и боравят със западни оръжия. Нищо чудно и такава подготовка да е проведена. Ето например следващата година САЩ се готвят да обучават украински летци на Ф16. Има го заложено в бюджета. Това означава, че по някое време най-вероятно и такава помощ ще бъде прехвърлена в Украйна. А за Пейтриът - аз мисля, че ще има доста по- голямо значение. Ще позволи на украинците да свалят доста по-голям процент руски крилати ракети и дронове, което ще направи на практика скъпо и безполезно изстрелването на една сюрия ракети по Украйна, ако само единици паднат някъде и резултатността от ударите е почти нулева. Сиреч при това положение Русия или трябва да удвои и утрои броя на ракетите, които използва, което означава много по-голям интервал между ударите, което пък от своя страна ще даде на украинците да възстановят каквото е поразено или ще ги принуди да сменят за пореден път тактиката си и да се мъчат с нещо много по-различно като тактика.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 дек 2022 18:36

Ако намалеят ударите по цивилни обекти, неминуемо по слабите звена в помощта за Урките ще се скъсат. Това имам предвид като казвам, че няма смисъл. Трябват им нападателни оръжия с които да изтласкат вражеската армия основно.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 14 дек 2022 18:48

Thsmith написа:Ако намалеят ударите по цивилни обекти, неминуемо по слабите звена в помощта за Урките ще се скъсат. Това имам предвид като казвам, че няма смисъл. Трябват им нападателни оръжия с които да изтласкат вражеската армия основно.

Само едно нещо може да спре тази война и тези които сега си пласират оръжието там много добре го знаят.
Приемане на Украйна в НАТО и влизане на армия там. Това е. Всичко друго е глупости за наивници.
Орките цял живот националния им спорт е войната, те в мир не са живели и няма да се откажат без парен чук по пробитите кратуни.
Все си мисля, че при такива обстоятелства, ще си седнат на гАза.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 14 дек 2022 19:07

Не съм съгласен и не смятам, че това е правилно. "Бели хора" нямат работа там да разтървават бивши съвети.
Урките просто трябва да получат повече оръжие и муниции за да ги изкарат със сила от там. После естествените процеси на падания по стълбите ще свършат останалото. За тази цел трябва обаче организация и редовно и мощно снабдяване.
Нищо не пречеше през лятото да подготвят урките и да им дадат Леопарди, Ейбръмси и тн и сега на замръзналата земя да тръгнат напред. Нищо не пречеше да им се доставят ракети и снаряди така, че на всяка Оркска да отговарят с 10 и да направят ад от другата страна. Те това е пътя. Запада има чудовищно превъзходство в индустриалната мощ и спокойно може да осигури всичко това. И задължително да се предоставят оръжия с голям обсег с които да се стреля директно по производствените линии на ватниците.

Иначе съм твърде против ескалация, която да включва НАТО-вски сили там. По скоро Беларус и Сирия би трябвало да изядат пердаха за назидание.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”