Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот metodito » 31 мар 2020 17:32

CSKA 78 написа:
Е, твоя колега по мислене metodito сам се определи онзи ден - ковидиот, без да иска, като си мислеше, че определението е за "овцете", а се оказа, че е за такива като теб! :lol:

Ако "колега по мислене" означава нормално мислещ човек, а не всяващ паника, обичащ статистиката паникьор, приемам отвсякъде това определение.
Поддържай си тезата тогава, без никакви доказателства от сигурни източници, защото така ти изнася!

Има си данни. Помагай си сам. Айде, малък жокер.
[url]CDC estimate of global H1N1 pandemic deaths: 284,000[/url]
Това е три години след старта на епидемията, която продължава да взема жертви 11 години след появата си, включително и в България. Включително и през тази година.
Аз пак да питам сети ли се да питаш за някой лев? Че ако всяваш паника във форумите без кинти, какъв ти е кяра?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 мар 2020 17:35

Groucho написа:
metodito написа:Знаеш ли колко са заразените по време на свинския грип и по-точно на 18-те месеца, в които стартира? Недей търси. Над милиард са. ;) Абе, на вас плащат ли ви да всявате паники, че току-виж съм останал без бачкане да знам. Или ти е хоби?

Tи какво предлагаш да се направи? Юруш всички навън? И икономиката тръгва? Какво трябва да се направи според теб?

Глоби по 5000 лева са тотална глупост. Един пенсионер с пенсия около 350-400 лева на месец трябва една година да кара на фотосинтеза, ако ще трябва да плаща такава глоба.

Не знам какво е решението. Да се намери начин на първо място запазването на малките бизнеси. Да им се гарантира живот и след карантината. Знам, че не е да се всява паника, както го прави генерала. И да се отправят постоянно някакви объркани послания. Да каже Мутафчийски защо си промени мнението на 180 градуса за вируса.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 31 мар 2020 17:53

metodito написа:Не знам какво е решението. Знам, че не е да се всява паника, както го прави генерала. И да се отправят постоянно някакви объркани послания. Да каже Мутафчийски защо си промени мнението на 180 градуса за вируса.

A, не знаеш какво е решението... Аз не виждам някой да всява паника. Единственото нещо, което повтарят управници и лекари по цял свят е хората да си седят вкъщи. Нашите властимащи се оляха само с размерите на глобите. Демонтирането на пейки и рязането на лостове съшо е идиотия, ако са го правили. Само глупакът не си мени мнението на 180 градуса, ако има причина това да се случи.

Икономиката няма да тръгне, докато останалите държави не се оправят, ако ще още утре Мутафчийски пак да си смени мнението и да каже пускайте Слави Трифонов на макс и юруш на гьобеците. Летен туризъм няма да има. Хората с пари, които следят положението в останалите държави няма да напълнят магазини и ресторанти, докато не видят, че другите страни не почнат да подават положителни сигнали за заразата. Международният ни транспорт ще си остане в криза, докато не почнат да идват поръчки от другите страни. Предприятията у нас, които са подизпълнители на чуждестранни фирми ще си останат в криза, докато не почнат да идват поръчки от другите страни. Поръчки от другите страни няма да има, докато те са в изолзация и карантина. Или се оправят всички, или никой не се оправя.

Ако имаш доказателства, че коронавирусът е по-малко опасен от други предишни вируси - пращай ги на математиците и лекарите в Белия дом примерно. САЩ ще се откажат от мерките, които са взели и ще тръгне световната икономика.
Ако имаш доказателства, че тече някаква манипулация и някакъв световен заговор - публикувай ги в Интернет, прати ги на вестници, телевизии и т.н.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 31 мар 2020 17:56

metodito написа:
CSKA 78 написа:
Е, твоя колега по мислене metodito сам се определи онзи ден - ковидиот, без да иска, като си мислеше, че определението е за "овцете", а се оказа, че е за такива като теб! :lol:

Ако "колега по мислене" означава нормално мислещ човек, а не всяващ паника, обичащ статистиката паникьор, приемам отвсякъде това определение.
Поддържай си тезата тогава, без никакви доказателства от сигурни източници, защото така ти изнася!

Има си данни. Помагай си сам. Айде, малък жокер.
[url]CDC estimate of global H1N1 pandemic deaths: 284,000[/url]
Това е три години след старта на епидемията, която продължава да взема жертви 11 години след появата си, включително и в България. Включително и през тази година.
Аз пак да питам сети ли се да питаш за някой лев? Че ако всяваш паника във форумите без кинти, какъв ти е кяра?

Щом ще си играем с откъслечна информация(нищо конкретно), то виж това

In the last pandemic, the H1N1 influenza virus killed more than 18,000 people in more than 214 countries and territories, according to the WHO.11.03.2020 г.

Ами... числата определено не са стряскащи! Смъртността е малко по-голяма, отколкото на някои екзотични болести, като Енцефалит, причинен от амебата Баламутия, Амебен менингоенцефалит, Нипа, та даже Ебола! Всички изброени са много смъртоносни, но са много редки! А ебола е ограничена в Африка!

ПП Не се опитвам да всявам паника, а да може колкото се може повече хора да разберат, че вирусът е реален, и да не го неглижират! Колкото повече разберат това, толкова по-скоро ще се отървем от вируса!

ППП Определено не си от нормално мислещите хора, а си от тези, които ги е страх да не си загубят бизнеса! Който бизнес без хора е неосъществим! Всички страдаме финансово, но по-добре да не страдаме физически от вируса! Да, ако продължат мерките ще има много хора без работа, но това е неизбежно в подобна ситуация! Ще ти дам пример с една от най-богатите корпорации на планетата -Дисни! Само за две-три седмици, след мерките в Щатите -затворените кина, затворените техни ресторанти, както и увеселителните паркове, те са вече на ръба на фалита! Много техни продукции са отменени, много сериали не се снимат! И им остана само Дисни+! В момента се чудят откъде да вземат пари, за плащането на заплатите на хилядите им работници! Затова скъпи филми, които би трябвало да бъдат пуснати на голям екран, сега ще бъдат пуснати на VOD! Става въпрос за Мулан и Черната вдовица! Та след като Дисни изпитват такива трудности, за по-малките фирми е неминуемо!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 31 мар 2020 17:56

CSKA 78 написа:
vvessel написа:Старши, викам ти така от Старшина, защото като те чета какви ги плещиш, на такъв ми приличаш. Иначе, като ти гледам набора си по-млад от мен. А това за мозъка се радвам, че си го харесал. Признавам си, че за теб го цитирах.
А ти си гледай телевизията на Домуса, чети си Пеевските издания и сайтове и славославяй Бойко. Не ми пречиш. Една овца повече или по-малко, все тая. Обаче много на сериозно си се взел да отстояваш техните интереси и малко се оливаш. За теб Бойко като пръцне е като парфюм, а като се осерат правителството барабар с целия щаб е направо шведска маса. Яж си там и стига ме занимавай с глупости.

А аз те наричам "младши", защото мисленето ти е като на тинейджър -бунтар! Колкото повече забраняваш на тийновете нещо, толкова повече се бунтуват, без да осъзнават смисъла на забраната! И много се съмнявам да имаш семейство- жена и деца, защото ако е вярно, то просто не ми се мисли "главата на фамилията" да има акъл на тийнейджър! :oops:

ПП Въобще не ми дреме за Бойко или бойковица! Всички партии са ми еднакви и не мога да ги дишам!

ППП Ще ти дам и пример за подобно на твоето поведение - казваш на някакъв ковидиот да си мие ръцете, след като е бил до тоалетна и си е пипал г.за, и той ти отговаря, че нарушаваш човешките му права!

Даа, типичен старши сержант. Чак старшина не си, те са по-тарикати. Действа се само по заповед и по устав. Мисленето е забранено. Бил съм тинейджър- бунтар :) Не. Просто съм мислещ и не приемам мнението на някакъв генерал със или без пагони за окончателна истина. Още повече както си мени мнението през 2 седмици, а пък министърът на здравеопазването му трябваха само 12 часа да се обърне и той на 180 градуса. И в казармата съм бил и по време на социализма съм живял и съм се нагледал на простотии и мога да преценя когато се действа идиотски и малоумно. Още повече, че има достатъчно информация на базата на която може да се направи трезва преценка и да не се изпада в паника. Но това е за мислещи хора :idea:

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 31 мар 2020 18:09

Groucho написа:
metodito написа:Знаеш ли колко са заразените по време на свинския грип и по-точно на 18-те месеца, в които стартира? Недей търси. Над милиард са. ;) Абе, на вас плащат ли ви да всявате паники, че току-виж съм останал без бачкане да знам. Или ти е хоби?

Tи какво предлагаш да се направи? Юруш всички навън? И икономиката тръгва? Какво трябва да се направи според теб?

Глоби по 5000 лева са тотална глупост. Един пенсионер с пенсия около 350-400 лева на месец трябва една година да кара на фотосинтеза, ако ще трябва да плаща такава глоба.

Тук имаме само глоби и рестрикции. Мерки няма. Всеки се пази сам и се оправя сам финансово. Ето какво казва българин, който живее в Англия:
Правителството взема необходимите мерки и всеки, който е засегнат от коронавируса ще получи обезщетение равно на 80% от сумата, която е получавал. Мога това да го заявя със сигурност, защото късно снощи, след 22:00 часа, получих СМС за регистрация за отпускане на парични средства.

разказва още Момчил Йончев

Как ти се струва?

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 31 мар 2020 18:11

vvessel написа:[
Даа, типичен старши сержант. Чак старшина не си, те са по-тарикати. Действа се само по заповед и по устав. Мисленето е забранено. Бил съм тинейджър- бунтар :) Не. Просто съм мислещ и не приемам мнението на някакъв генерал със или без пагони за окончателна истина. Още повече както си мени мнението през 2 седмици, а пък министърът на здравеопазването му трябваха само 12 часа да се обърне и той на 180 градуса. И в казармата съм бил и по време на социализма съм живял и съм се нагледал на простотии и мога да преценя когато се действа идиотски и малоумно. Още повече, че има достатъчно информация на базата на която може да се направи трезва преценка и да не се изпада в паника. Но това е за мислещи хора :idea:

Младши, акъл насила не може да се налее, особено на индивид с акъл на тийнейджър :!:
Никой не те кара да изпадаш в паника! Ама такива като теб няма да изпаднат в паника, дори десетки милиони жертви да има! Пак няма да спазваш забраните, защото ще те ограничават! А на теб никой не може да ти каже как да живееш, нали?!

ПП Ако си бил в казармата, тогава дисциплината нямаше да ти е чужда, и щеше да ти помогне в ситуацията, в която се намираме!
Проблемът е, че свободата се е превърнала в свободия за такива индивиди като теб! :shock:
Последна промяна от CSKA 78 на 31 мар 2020 18:18, променено общо 2 пъти.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 мар 2020 18:12

Groucho написа:
metodito написа:Не знам какво е решението. Знам, че не е да се всява паника, както го прави генерала. И да се отправят постоянно някакви объркани послания. Да каже Мутафчийски защо си промени мнението на 180 градуса за вируса.

A, не знаеш какво е решението... Аз не виждам някой да всява паника. Единственото нещо, което повтарят управници и лекари по цял свят е хората да си седят вкъщи. Нашите властимащи се оляха само с размерите на глобите. Демонтирането на пейки и рязането на лостове съшо е идиотия, ако са го правили. Само глупакът не си мени мнението на 180 градуса, ако има причина това да се случи.

Икономиката няма да тръгне, докато останалите държави не се оправят, ако ще още утре Мутафчийски пак да си смени мнението и да каже пускайте Слави Трифонов на макс и юруш на гьобеците. Летен туризъм няма да има. Хората с пари, които следят положението в останалите държави няма да напълнят магазини и ресторанти, докато не видят, че другите страни не почнат да подават положителни сигнали за заразата. Международният ни транспорт ще си остане в криза, докато не почнат да идват поръчки от другите страни. Предприятията у нас, които са подизпълнители на чуждестранни фирми ще си останат в криза, докато не почнат да идват поръчки от другите страни. Поръчки от другите страни няма да има, докато те са в изолзация и карантина. Или се оправят всички, или никой не се оправя.

Ако имаш доказателства, че коронавирусът е по-малко опасен от други предишни вируси - пращай ги на математиците и лекарите в Белия дом примерно. САЩ ще се откажат от мерките, които са взели и ще тръгне световната икономика.
Ако имаш доказателства, че тече някаква манипулация и някакъв световен заговор - публикувай ги в Интернет, прати ги на вестници, телевизии и т.н.

Аз го казах: явно е, че го има, но кампаниите по всяване на страх от медиите, в Интернет достига перверзни висоти - от официалните медии. Не от някакви сайтчета, дето никой не ги отваря. Цифрите са пред всеки за да направи сравнение и оценка - поне към този момент. Какво ще стане и какво е са две различни неща. Пак казвам: през 2009 нямаше нищо подобно у нас. ЗАСЕГА, цифрите са много далеч. Срещнах цифрата 10 (на друго място 40) за починалите в България от свински грип през 2009 (оня Хинов и неговите 4000 трябва да му бъде дирена съдебна отговорност). Това е вирус и всеки вирус убива. Няма по-малко опасен вирус и повече опасен вирус, когато се отнася до един човек. Ами аз посочих цифрите. Смятай ги сам. И да слушам и чета вирусолози. Не пожарникари, паникьори, зъболекари и военни хирурзи. Спазвам всичко, което се изисква. Не знам кой е говорил за световен заговор. А че има манипулация - от медиите най-вече, отречи го щом искаш. За сега има преекспониране, всяване на страх и използване на темата от най-различни страни за собствени цели. Например от политици. Надявам се, че няма да го отречеш?

Оше нещо - дадох и линк към интервю, в което бива признато за манипулиране на данните в Италия. Не знам какво повече.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 31 мар 2020 18:33

И погледнете цифрите отново на смъртните случаи. Това са за три месеца (официално, неофициално може и повече). Помислете много добре за това. Единственото сигурно нещо в живота е смъртта. Днес, утре, после, идва. През последните три-четири месеца тя е дошла внезапно и неочаквано за много повече, в пъти повече! от тези 39 000 човека, които се водят, че са умрели пряко от коронавируса. За много от тях, тя даже не е била и неочаквана, поради преклонната им възраст и съпътстващи заболявания. Това е бил просто последния гвоздей. И никой, на никой не му е запукало за тези в пъти повече! Това най-малкото се нарича лицемерие.
Последна промяна от metodito на 31 мар 2020 18:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 31 мар 2020 18:39

Непринуден написа:
kingofpop написа:
Непринуден написа:Тук според мен нито един от починалите всъщност не е умял от вируса.

Така е. Умрели са от смях от подобни постове.

разбрахме, че според теб вируса е по страшен от чума и спин взети заедно, не е нужно да го натякваш постоянно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: гледай само да не се разболееш от психоза
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Върни се в “Свободна зона”