Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 06 фев 2015 22:33

Кашчей написа:
diplomat написа:
sin4ec написа:Дипломате, на теб ти отговарям, оная плява не я ебавам за нищо: чеченската история е друга. Там става въпрос за нация, която е обучена и убедена , че е най-великата в света и убиването на нечеченец е нормално, както пиенето на вода, това не отчете Русия при Първата чеченска. Опита се с преговори... Във Втора чеченска подходиха правилно и ги размазаха, благодарение на руското население там, което се превърна в терминатор в тези условия.

И все пак децата не трябва да плащат греховете на своите родители... другото ми е ясно, но просто да се даде малко перспектива.
Кашчей написа:Какво трябваше да направи Русия в случая, защото какво направи САЩ видяхме и виждаме?
Съдейки по твоите думи, аз си правя извода, че когато САЩ и Русия имат някъде интереси, то ако САЩ атакуват първи, то Русия трябва да отстъпи, защото... защото стават такива неща, като в Украйна. Да, ама Украйна граничи с Русия, а не с Германия, Франция, а най-малко с Англия и САЩ, и е напълно нормално държава, като Русия, да не е незаинтересована какво става по границата и. Въпросът е, чий го дири САЩ там?!

Не казвам, че Русия е трябвала да отстъпи, нищо подобно! Но нека бъдем честни, Русия една от най-влиятелните държави в света! Нещата щяха да са съвсем различни, ако всичко се беше разрешило чрез ООН - анализира се ситуацията, всяка страна си представя своята позиция и се взима едно решение от всички, като ако Русия има претенции към САЩ, можеше ясно и точно да ги изложи пред Съвета; не може и да се каже, че тя няма съюзници, които да я подкрепят. Нито Щатите, нито Федерацията бяха достатъчно прозрачни, че да вярвам на когото и да е в случая. Съжалявам, че някак си не взимам присърце позицията на репресираната Русия, имайки предвид историята ѝ. И наистина смятам, че малко повече обективност от страна на русофилите (не го използвам този епитет с цел обида, а просто като квалификация) няма да навреди и дискусиите биха станали много по-интересни.

Преди 1939-а има международна организация ОН (общество на нациите), което не виждам как е спряло Хитлер и Мусолини, или пък Хирохито. След нея има ООН, ама пак не виждам да има спрени от ООН конфликти. Виж, ООН дадоха санкция за удар срещу Ирак, след окупацията на Кувейт. Намеса след агресията в Гренада, в Панама..нещо да си чувал?

Ами сега сме 2015, нали? И пак ти казвам, с желание много неща може да се постигнат, включително и да се предотвратят военни конфликти, както и чрез пълна прозрачност. Русия нито бяха напълно прозрачни, нито показаха някакво сериозно желание да прекратят този конфликт по възможно най-мирния начин, за да се избегнат каквито и да е жертви. Пък РФ си има достатъчно съюзници, които биха я подкрепили в ООН, ако желанията им са безкористни, най-малко те са част от БРИКС.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 06 фев 2015 22:49

Говорите за интересите на Русия и САЩ,а не ви интересува какво иска местното население.Сякаш те са крепостни и каквото решат САЩ и Русия,те трябва да го приемат.Разривът между двете общности (руснаци и украинци) е голям.И всяка победа наложена със сила над едните или другите ще предизвика съответната реакция.За това по-добре страните да се разделят и всяка да поеме по своя път.Няма смисъл от тази война.Тя не е решение на проблема. :idea:
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 07 фев 2015 10:46

fcb_bg написа:
Tommi написа:
fcb_bg написа:Е, американския дълг кой ли го споменава. А че световният дълг лепна 200 трлн. А че богатия става по-богат, а бедния по-беден и световното имане се все повече се концентрира в по-малък % хора. За това е по-добре да не се говори.
А как се уреждат дългове, които не можеш да върнеш, а имаш оръжие в ръката? А как се урежда дълг, ако нямаш оръжие?

Проблемът на гърците не е дългът. По ред причини (преференции по отношение на лихвените проценти и други) той не е особено тежък. Проблемите им са в държавното управление, което ги води към тежка ситуация. ;)

На друг език ми говориш, честно ти казвам. ;) Аз вярвам на това, което ми е в ръката. Както и също така не вярвам, че някой ти дава пари за да се оправиш ей така, от добро сърце. В тоя вълчи свят, дето парата диктува всичко, това е утопия.

Оооо то е ясно, че парите не бяха дадени на Гърция ей така, без задни помисли. НО! Гърция можеше да ги откаже, нали така?

Образно казано... утре някой ми предлага 300 бона като заем. Аз знам, че не мога да върна тия пари, щото съм прахосник, ще си купя БМВ, а-у и ще ги изпукам. И знам, че ако тоя реши може вместо тях да ми вземе апартамента.
Има 2 варианта: да премисля и да реша, че БМВ е хубава кола, ама и на улицата е студено.. или да ги взема, да ги профукам, а после да писна, че "тоя изрод ме гони от жилището ми". Как мислиш, кой ще е виновен, че съм останал бездомен?

Разбира се, ако съм умен аз ще ги инвестирам, от печалбите ще връщам борча докато се стопи и после ще си имам собствен бизнес, който да ме храни. Ама гръка.. на него му е под достойството да работи. И да си прави сметката му е под нивото очевидно.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 07 фев 2015 12:35

Знамето на ЕС бе махнато от сградата на общината в Патра

Общинската управа в гръцкия град Патра свали европейския флаг, който се вееше пред сградата на кметството, съобщи електронното издание GRReporter. На мястото на европейското знаме бе издигнат флаг с емблемата на града. Така пред сградата се веят два флага на общината и по средата националният флаг на Гърция.
В изявление пред местното електронно издание thebest.gr говорителят на общинската управа Андреас Андонопулос аргументира решението: „Флагът на Европейския съюз бе свален, понеже е един мразен от народа символ. Това се дължи на факта, че ЕС работи срещу интересите на народите в цяла Европа и участието на страната ни в него е изворът на всички беди, които сполетяха страната и народа ни. Европейските политики пригаждат икономиката към нуждите на пазарната икономика и това създава масово обедняване и безработица”.

Източник: http://www.segabg.com/article.php?id=737799
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 07 фев 2015 12:38

Гръцките утайки нали бяха много ербап, защо още не са излезли от ЕС?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 фев 2015 12:40

FLANKER написа:Знамето на ЕС бе махнато от сградата на общината в Патра

Общинската управа в гръцкия град Патра свали европейския флаг, който се вееше пред сградата на кметството, съобщи електронното издание GRReporter. На мястото на европейското знаме бе издигнат флаг с емблемата на града. Така пред сградата се веят два флага на общината и по средата националният флаг на Гърция.
В изявление пред местното електронно издание thebest.gr говорителят на общинската управа Андреас Андонопулос аргументира решението: „Флагът на Европейския съюз бе свален, понеже е един мразен от народа символ. Това се дължи на факта, че ЕС работи срещу интересите на народите в цяла Европа и участието на страната ни в него е изворът на всички беди, които сполетяха страната и народа ни. Европейските политики пригаждат икономиката към нуждите на пазарната икономика и това създава масово обедняване и безработица”.

Браво, невероятно смела и мъжка постъпка. Не е като най-страхливо да върнат милиардите и да се оправят както си знаят, съвсем друго е да свалиш едно знаме. Направо са им натрили носовете на европейците.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 07 фев 2015 13:21

vaskonti написа:
FLANKER написа:Знамето на ЕС бе махнато от сградата на общината в Патра

Браво, невероятно смела и мъжка постъпка. Не е като най-страхливо да върнат милиардите и да се оправят както си знаят, съвсем друго е да свалиш едно знаме. Направо са им натрили носовете на европейците.

Абе това е борба с капитализЪма. Аз сега обмислям кой да ми даде един кредит. Ако трябва ще кажа, че имам гръцки корени, за да не го връщам. Не че нещо ама искам да лежа, пърдя и харча чужди пари на аванта.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 07 фев 2015 13:45

Да, смела е! Гърците, прави или не казаха на ЕС да го ду*а! Натриха носа на немската вещица и френското пардесю! Взеха 300 млрд. евро и им показаха среден пръст....защото това беше В ИНТЕРЕС НА ГЪРЦИЯ!!! Докато българските ЛАКЕИ и ПОДЛОГИ им виси сопола за 100-200 млн. СПРЕНИ европари! Ако ЕС каже, нашите нищожества се одупват. Това е разликата между гръцкия политик и българската ку*ва! Защо ли няма и команден център на НАТО в Гърция? Защото и на Кери Ципрас му заби един гол грездей...
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 фев 2015 13:49

ShooterMan написа:Да, смела е! Гърците, прави или не казаха на ЕС да го ду*а! Натриха носа на немската вещица и френското пардесю! Взеха 300 млрд. евро и им показаха среден пръст....защото това беше В ИНТЕРЕС НА ГЪРЦИЯ!!! Докато българските ЛАКЕИ и ПОДЛОГИ им виси сопола за 100-200 млн. СПРЕНИ европари! Ако ЕС каже, нашите нищожества се одупват. Това е разликата между гръцкия политик и българската ку*ва! Защо ли няма и команден център на НАТО в Гърция? Защото и на Кери Ципрас му заби един гол грездей...

Разбира се, само един наистина смел и достоен човек може да открадне едни пари и после да реве, че някой очаква от него да ги върне.
Ще ти напомня железната ти логика следващия път когато те видя да ревеш, че някой наш политик е откраднал пари.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 07 фев 2015 15:56

vaskonti написа:Браво, невероятно смела и мъжка постъпка. Не е като най-страхливо да върнат милиардите и да се оправят както си знаят, съвсем друго е да свалиш едно знаме. Направо са им натрили носовете на европейците.

Айде първо СШП да върне трилионите, пък после да съдим по-малките длъжници...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”