История на българите-факти,мнения,теории
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: История на българите-факти,мнения,теории
Туй еленче римско ли е?
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Хе хе, както и очаквах бързо се започна с веселбата![]()
"A severe raid followed in 267, when an army of 320,000 Goths, Herulae, Bastarnae, Gepids,
Greutungae and Tervingae devastated the region."
"From the late fourth century onwards we observe a gradual barbarization of the inhabitants of the provinces of Moesia Inferior and Scythia Minor. Scyri, Sadagari and Alans had already settled there by the mid-fifth century."
"For the first time Slavs under the name of Getae came along the Lower Danube
in the days of Emperor Anastasius"
Ще преведа че може и да не разбираш"За пръв път "славяните" под името ГЕТИ пристигат по Долен Дунав по времето на император Анастасий"
"They appeared under their proper name Anti in Emperor Justin’s reign (518-527). One of the mightiest raids of the Slavs dates from 540, terminating in a treaty between the Anti and Emperor Justinian (527-565), accord-ing to which they would be settled as foederates. Yet the Slavs’ invasion continued. In 578 the Byzantines transferred at Durostorum an Avar army of 60,000 men against the Slavonic settlements along the left bank of the Danube"
Дай да покоментираме малко че почвам да се обърквам и продължавам с четенето на небивалиците![]()
Кои от всичките изброени са Хуни, и КЪДЕ СА БЪЛГАРИТЕСлед като са споменати в не един документ по същото време и то даже и като ФЕДЕРАТИ ???
И колко общо "милиона" са се преселили за има няма 200 години в тая Мизия !!!!!!!
Сега не по малко интересното:
След като разбираме че в Мизия са се настанили близо половин милион НЕКАНЕНИ гости (щото знаем че освен тях има още дестки хиляди ПОКАНЕНИ ), какво става с тях когато тълпите "славяни" със името ГЕТИ нахлуват в империята![]()
Тоест с тези племена "Goths - Herulae, Bastarnae, Gepids, Greutungae and Tervingae " за които прекрасно знаем че са САРМАТСКИИ прекрасно знаем къде тия сарматски племена са живели и преди това !!! А, май пропуснахме и Скитите "Scyri, Sadagari and Alans" които някак си се омесват с "германските" Сармати без никви проблеми
![]()
Пропускаме мистериозната липса на Хуни -тюрки, които върлуват по същото време освен в цяла Европа, а и в мизия тракия, илирия, македония, панония .... и се насочваме към ГЕТИТЕ, наречени с "правилното им име" (според учьоните) от Анастасий - АНТИКоито всъщност се наричат така след сключване на многоплеменен съюз !!!
Какво всъщност е значението на думата "анти" ???? Не означаваше ли -"крайни" и къде живеят тия анти ??? Не е ли в земите на днешна Румъния, Молдова и Украйна???
Тая фибула също ми е интересна каква е готска или антска ??? Да не би и антите да са немско племе, че имат същите фибули![]()
Между другото и "славянските" имена на антите са много интересни ,Хилбуд, Анагаст, Хорсабад, Идариз, Мусокий, Ардагаст,Давритас,Ардомир
Не се ли научи, че като даваш цитат трябва да дадеш автор, име на произведение, ако е статия къде е публикувана и страница... за да се види в какъв контекст и кой е го е казал, това, което ти цитираш. Второ като цитираш, цитирай всички про и контра, ама на теб май това не ти изнася...
Втория линк: "Post-Roman Towns,Trade and Settlement in Europe and Byzantium" Vol. 2 "Byzantium, Pliska, and the Balkans" Edited by Joachim Henning
Durostorum in late antiquity (fourth to seventh centuries) ........................................ 61
STEFKA ANGELOVA & IVAN BUCHVAROV
страница 63 !!!
Както казах, само от твоите извори ще ти вадя весели цитати

- za nas e toj religiq
- Контакти:
Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:Пак цитираш както ти е изгодно на измислените тези. Аз съм писал: "което се вижда на твоя филм са само основите - основите са като на всички други църкви". Разликата е огромна... Като четеш мисли,... ако можеш...
Що се отнася до "веселите цитати" те са само и единствено, от писаното до сега, в твоите постове... като даже не са и "весели цитати", а откровени глупости, скрити под маската на псевдознанието...
Обърни внимание на книжките на Румен (Теофилов) Иванов и Сергей Торбатов, там е истината, докато при другите може и да има някои пропуски...
Аз също говоря за основите, не се прави на разсеян ! Това което се вижда във Плиска също е само ОСНОВАТА нали ??? Покажи ми други такива РИМСКИ основи и то на базилики ????
Пък и за ранните епископски базилики не са ли характерни едни ей такива джакузита![]()
За n-ти път: когато даваш пример казваш от къде е с цялата информация за него...
Примера е от малката базилика в Пловдив

Ако искаш още примери ще ти намеря поне още 10 подобни джакузита за секунди

Последна промяна от za nas e toj religiq на 14 сеп 2015 18:31, променено общо 1 път.
- Der Schmarotzer
- Контакти:
za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:Пак цитираш както ти е изгодно на измислените тези. Аз съм писал: "което се вижда на твоя филм са само основите - основите са като на всички други църкви". Разликата е огромна... Като четеш мисли,... ако можеш...
Що се отнася до "веселите цитати" те са само и единствено, от писаното до сега, в твоите постове... като даже не са и "весели цитати", а откровени глупости, скрити под маската на псевдознанието...
Обърни внимание на книжките на Румен (Теофилов) Иванов и Сергей Торбатов, там е истината, докато при другите може и да има някои пропуски...
Аз също говоря за основите, не се прави на разсеян ! Това което се вижда във Плиска също е само ОСНОВАТА нали ??? Покажи ми други такива РИМСКИ основи и то на базилики ????
Пък и за ранните базилики не са ли характерни едни ей такива джакузита![]()
За n-ти път: когато даваш пример казваш от къде е с цялата информация за него...
Примера е от малката базилика в Пловдив![]()
Това, което показваш не е основа на сградата, това е част от използваните помещения, които се намират в най-ниската част от използваната площ на сградата. Пак си се объркал. Основите на сградите имат съвсем друга функция.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!
- Der Schmarotzer
- Контакти:
za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Хе хе, както и очаквах бързо се започна с веселбата![]()
"A severe raid followed in 267, when an army of 320,000 Goths, Herulae, Bastarnae, Gepids,
Greutungae and Tervingae devastated the region."
"From the late fourth century onwards we observe a gradual barbarization of the inhabitants of the provinces of Moesia Inferior and Scythia Minor. Scyri, Sadagari and Alans had already settled there by the mid-fifth century."
"For the first time Slavs under the name of Getae came along the Lower Danube
in the days of Emperor Anastasius"
Ще преведа че може и да не разбираш"За пръв път "славяните" под името ГЕТИ пристигат по Долен Дунав по времето на император Анастасий"
"They appeared under their proper name Anti in Emperor Justin’s reign (518-527). One of the mightiest raids of the Slavs dates from 540, terminating in a treaty between the Anti and Emperor Justinian (527-565), accord-ing to which they would be settled as foederates. Yet the Slavs’ invasion continued. In 578 the Byzantines transferred at Durostorum an Avar army of 60,000 men against the Slavonic settlements along the left bank of the Danube"
Дай да покоментираме малко че почвам да се обърквам и продължавам с четенето на небивалиците![]()
Кои от всичките изброени са Хуни, и КЪДЕ СА БЪЛГАРИТЕСлед като са споменати в не един документ по същото време и то даже и като ФЕДЕРАТИ ???
И колко общо "милиона" са се преселили за има няма 200 години в тая Мизия !!!!!!!
Сега не по малко интересното:
След като разбираме че в Мизия са се настанили близо половин милион НЕКАНЕНИ гости (щото знаем че освен тях има още дестки хиляди ПОКАНЕНИ ), какво става с тях когато тълпите "славяни" със името ГЕТИ нахлуват в империята![]()
Тоест с тези племена "Goths - Herulae, Bastarnae, Gepids, Greutungae and Tervingae " за които прекрасно знаем че са САРМАТСКИИ прекрасно знаем къде тия сарматски племена са живели и преди това !!! А, май пропуснахме и Скитите "Scyri, Sadagari and Alans" които някак си се омесват с "германските" Сармати без никви проблеми
![]()
Пропускаме мистериозната липса на Хуни -тюрки, които върлуват по същото време освен в цяла Европа, а и в мизия тракия, илирия, македония, панония .... и се насочваме към ГЕТИТЕ, наречени с "правилното им име" (според учьоните) от Анастасий - АНТИКоито всъщност се наричат така след сключване на многоплеменен съюз !!!
Какво всъщност е значението на думата "анти" ???? Не означаваше ли -"крайни" и къде живеят тия анти ??? Не е ли в земите на днешна Румъния, Молдова и Украйна???
Тая фибула също ми е интересна каква е готска или антска ??? Да не би и антите да са немско племе, че имат същите фибули![]()
Между другото и "славянските" имена на антите са много интересни ,Хилбуд, Анагаст, Хорсабад, Идариз, Мусокий, Ардагаст,Давритас,Ардомир
Не се ли научи, че като даваш цитат трябва да дадеш автор, име на произведение, ако е статия къде е публикувана и страница... за да се види в какъв контекст и кой е го е казал, това, което ти цитираш. Второ като цитираш, цитирай всички про и контра, ама на теб май това не ти изнася...
Втория линк: "Post-Roman Towns,Trade and Settlement in Europe and Byzantium" Vol. 2 "Byzantium, Pliska, and the Balkans" Edited by Joachim Henning
Durostorum in late antiquity (fourth to seventh centuries) ........................................ 61
STEFKA ANGELOVA & IVAN BUCHVAROV
страница 63 !!!
Както казах, само от твоите извори ще ти вадя весели цитати
Топикът на изследването е Силистра - предимно археологическите му проблеми - това, което търсиш там няма да го намериш. Авторите са взели по свое усмотрение най-обобщаващото произведение за района който им трябва. Между другото в статията има едни интересни основи, строени от римляните с квадри, ама ти май лесничко ги подминаваш, щото ще ти нарушат реда на мислите и не са в твоя полза... Що се отнася до племената, които търсиш и цитираш обърни се към литературата, която под черта. Двамата автори са цитирали Велизар Велков. Всичко, което са написали отговаря на действителността, прави впечатление само този израз - Slavs under the name of Getae[/color] came along the Lower Danube , наистина трябва да се провери Велков от къде го е изкопал, за съжаление книжката му не ми е достъпна в момента. Що се отнася до други твои твърдения, май и английския ти не е толкова добър, вземи прочети отново какво са написали(преписали) за останалите племена, за да не се излагаш с познания за чужди езици. Само за инфо Стафка Ангелова е археолог, специалист по археология на славянските племена, т.е. не е историк и от нея трябва да търсиш истински неща само по отношение на археологията. Тя е дългогодишен изследовател на силистра и нейната околност. Другият автор не ми е познат.
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Der Schmarotzer написа:Топикът на изследването е Силистра - предимно археологическите му проблеми - това, което търсиш там няма да го намериш. Авторите са взели по свое усмотрение най-обобщаващото произведение за района който им трябва. Между другото в статията има едни интересни основи, строени от римляните с квадри, ама ти май лесничко ги подминаваш, щото ще ти нарушат реда на мислите и не са в твоя полза... Що се отнася до племената, които търсиш и цитираш обърни се към литературата, която под черта. Двамата автори са цитирали Велизар Велков. Всичко, което са написали отговаря на действителността, прави впечатление само този израз - Slavs under the name of Getae[/color] came along the Lower Danube , наистина трябва да се провери Велков от къде го е изкопал, за съжаление книжката му не ми е достъпна в момента. Що се отнася до други твои твърдения, май и английския ти не е толкова добър, вземи прочети отново какво са написали(преписали) за останалите племена, за да не се излагаш с познания за чужди езици. Само за инфо Стафка Ангелова е археолог, специалист по археология на славянските племена, т.е. не е историк и от нея трябва да търсиш истински неща само по отношение на археологията. Тя е дългогодишен изследовател на силистра и нейната околност. Другият автор не ми е познат.
Естествено както и до сега не отговори на абсолютно нищо и за пореден път се измъкваш с общи приказки

Къде са хуните и БЪЛГАРИТЕ не разбрах

Английския ми е достатъчно добър за да разбирам кога се говори за ОСНОВИ и кога за ЗИД, СТЕНА,(нещо което явно не си разбрал) на всичко отгоре строени от 3 до 6 век

"Various considerations lead us to assign he first repairs of the walls and the construction of new towers between the very end of the third and the beginning of the fourth century, and the following quadrae masonry between the late fifth and the early sixth century"
"The whole wall is constructed of small, neatly dressed rectangular stone blocks (0.35 m x 0.45 m; 0.50 m x 0.30 m; 0.60 m x 0.40 m; 0.70 m x 0.50 m) bound by pink mortar."
Превод нужен ли ти е

Все още очаквам да ми покажеш други толкова характерни основи, на базилики строени с квадри

Последна промяна от za nas e toj religiq на 14 сеп 2015 20:00, променено общо 1 път.
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:Пак цитираш както ти е изгодно на измислените тези. Аз съм писал: "което се вижда на твоя филм са само основите - основите са като на всички други църкви". Разликата е огромна... Като четеш мисли,... ако можеш...
Това, което показваш не е основа на сградата, това е част от използваните помещения, които се намират в най-ниската част от използваната площ на сградата. Пак си се объркал. Основите на сградите имат съвсем друга функция.
Спри алкохола бе пич, кви основи те гонят, показал съм характерните "джакузита" за епископските раннохристиянски базилики

Каквото липсва в тая епископска базилика в Залдапа

- Der Schmarotzer
- Контакти:
za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:Пак цитираш както ти е изгодно на измислените тези. Аз съм писал: "което се вижда на твоя филм са само основите - основите са като на всички други църкви". Разликата е огромна... Като четеш мисли,... ако можеш...
Спри алкохола бе пич, кви основи те гонят, показал съм характерните "джакузита" за епископските раннохристиянски базилики![]()
Каквото липсва в тая епископска базилика в Залдапа
В плана на базиликите няма задължителен елемент това, което ти показваш. Той се появява само в определени градове, при определени обстоятелства, предимно наличието на много заможно население и т.н. Задължителен елемент е начина на строеж, а той е римски. Всеки опит за доказване с подобни примери и генерализиране на ситуацията е смехотворен. Важен е строежът, а той е римски! Така, давай следващия въпрос!
- Der Schmarotzer
- Контакти:
za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:Топикът на изследването е Силистра - предимно археологическите му проблеми - това, което търсиш там няма да го намериш. Авторите са взели по свое усмотрение най-обобщаващото произведение за района който им трябва. Между другото в статията има едни интересни основи, строени от римляните с квадри, ама ти май лесничко ги подминаваш, щото ще ти нарушат реда на мислите и не са в твоя полза... Що се отнася до племената, които търсиш и цитираш обърни се към литературата, която под черта. Двамата автори са цитирали Велизар Велков. Всичко, което са написали отговаря на действителността, прави впечатление само този израз - Slavs under the name of Getae[/color] came along the Lower Danube , наистина трябва да се провери Велков от къде го е изкопал, за съжаление книжката му не ми е достъпна в момента. Що се отнася до други твои твърдения, май и английския ти не е толкова добър, вземи прочети отново какво са написали(преписали) за останалите племена, за да не се излагаш с познания за чужди езици. Само за инфо Стафка Ангелова е археолог, специалист по археология на славянските племена, т.е. не е историк и от нея трябва да търсиш истински неща само по отношение на археологията. Тя е дългогодишен изследовател на силистра и нейната околност. Другият автор не ми е познат.
Естествено както и до сега не отговори на абсолютно нищо и за пореден път се измъкваш с общи приказки![]()
Къде са хуните и БЪЛГАРИТЕ не разбрах![]()
Английския ми е достатъчно добър за да разбирам кога се говори за ОСНОВИ и кога за ЗИД, СТЕНА,(нещо което явно не си разбрал) на всичко отгоре строени от 3 до 6 векОт къде ли им е била позната тая българо-иранска технология само не прочетох
![]()
"Various considerations lead us to assign he first repairs of the walls and the construction of new towers between the very end of the third and the beginning of the fourth century, and the following quadrae masonry between the late fifth and the early sixth century"
"The whole wall is constructed of small, neatly dressed rectangular stone blocks (0.35 m x 0.45 m; 0.50 m x 0.30 m; 0.60 m x 0.40 m; 0.70 m x 0.50 m) bound by pink mortar."
Превод нужен ли ти е![]()
Все още очаквам да ми покажеш други толкова характерни основи, на базилики строени с квадри
А от къде си сигурен, че тази технология е българо-иранска, а не е част от римската такава, защото такива строежи са известни по цялата Римска империя не само в днешна Северна България (knigi.bim.bg/rimski-i-rannovizantiiski-selishta-v-bulgariia-%E2%80%93-tom-ii%D1%96-18720.html). Достатъчно е да се напише в Google късноримски градове и ще се видят основите с квадри на доста от градовете, някои от които са доста далеч от Добруджа. Ето например в Рациария: http://www.zvuk-i-svetlina.eu/br08_2012 ... inata.html, в Деултум: https://www.google.bg/search? сигурно и тук са траки:franks-travelbox.com/grossbritannienvereinigteskoenigreich/hadrianswall.html; а тук има едни строежи, преди Христа, сигурно са били гетски:antikefan.de/staetten/italien/sizilien/syracus/syracus.html; а тук римските терми в южна Италия: 4teachers.de/?action=keywordsearch&searchtype=images&searchstring=r%C3%B6misch; я виж и този римски театър от Регина: de.hospederiasdeextremadura.es/hotel/hospederia-mirador-de-llerena/lugares-de-interes/roemisches-theater-regina-und-arabische-festu , там май пак е строено от гетите ти. Вземи малко се поограмоти кога възниква и какво е разпространението на този тип строежи...
Явно английският ти наистина не е добър, защото в статията пише всичко нужно за племената минали покрай Силистра - Още за етническия облик на Силистра виж С. Ангелова, Етническият състав на населението в ранновизантийския Доростол 5-6 век. - Studia Archaeologica. Supplementum 3. София, 2003, 245-251.
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Der Schmarotzer написа:В плана на базиликите няма задължителен елемент това, което ти показваш. Той се появява само в определени градове, при определени обстоятелства, предимно наличието на много заможно население и т.н. Задължителен елемент е начина на строеж, а той е римски. Всеки опит за доказване с подобни примери и генерализиране на ситуацията е смехотворен. Важен е строежът, а той е римски! Така, давай следващия въпрос!
Айде бе

А аз си мислех, че е предназначено за покръстване на възрастни и го има в във всички базилики които са биле център на епархия през 3-4 век

За това и в по късните векове изчезва(когато населението е почти изцяло християнизирано) и на негово място се появява корито или някакъв друг съд в който се кръщават предимно бебета и деца !!!
Залдапа също е център на епархия, странно що в тая уникална украсена базилика няма такова джакузи при положение, че разбрахме как района е залят от "не-християни" и определено ще да е имало нужда от него

Кое доказа че строежа е римски не разбрах

http://www.dobrichonline.com/?com=news&cid=30500