Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

пълководец

Re: Пълен ЦИРК!!!

Мнениеот пълководец » 07 окт 2014 19:33

ZinedineZidane написа:
пълководец написа:Понеже явно много се затрудняваш, ще бъда милостив и ще ти помогна да разбереш поне малко от написаното. 8-)
1. "Не са намерили адекватна партия, която биха искали да ги представя в народното събрание. По-ясно от това няма как да ти го обясня." И не, никой не ги е лишил от правото им на глас.
2. Голяма част са молумници, да.
3. Не, но след като човек не иска да бъде представляван от големите партии, които имат твърд електорат, какъв е смисълът да се разпределят гласове по малките? (аз така гласувах, ама файда никаква в крайна сметка, след като е ясно кои имат шанс за парламента)
4. Ще се повторя, но да, или по-скоро са олигофрени, защото очакват от едно и също действие да се получи друг резултат.

Надявам се крехкото ти мозъче да може да осмисли поне малко от това и дано само не се претовариш. 8-)

Не си ти човека, който да ми дава оценки на мозъчето. Ясно ли ти е, господин интелектуалец? Защото аз за разлика от теб наблягам на темата, а не на лични нападки към хора, които не познавам. Ръси си мозък тук, наричай другите олигофрени, няма проблем. Нивото ти е ясно от поведението ти. Няма нужда от квалификации.

Явно заболяването олигофрения не ти е много ясно. :mrgreen: Аз пък от чалгари не очаквам нещо смислено, така че даже няма какво да ти отговарям повече, пределно си ми ясен. 8-)

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 07 окт 2014 19:36

Синьо сърце написа:Нормално. Аз не гласувах с преференция, щото водачката на листата ми е симпатична!

Не знам дали си гласувал за БСП, но поздравления за хората от 23 МИР в София, които са избрали Кадиев, който е бил с номер 9 в листата на БСП. Това показва колко са им нагласени конгресите на социалистите. Излишно е да пиша, че не съм им фен, но единствения който ми допада от тях е Кадиев и донякъде Костадин Паскалев.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 07 окт 2014 19:42

Red Warrior написа:
Синьо сърце написа:Нормално. Аз не гласувах с преференция, щото водачката на листата ми е симпатична!

Не знам дали си гласувал за БСП, но поздравления за хората от 23 МИР в София, които са избрали Кадиев, който е бил с номер 9 в листата на БСП. Това показва колко са им нагласени конгресите на социалистите. Излишно е да пиша, че не съм им фен, но единствения който ми допада от тях е Кадиев и донякъде Костадин Паскалев.

Не, водачката на моята листа беше Деница :) . А хората на БСП си следят нещата и си качват хората нагоре най-активно от всички. Те най-много използват преференции.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 07 окт 2014 19:48

Синьо сърце написа:
Red Warrior написа:

Не, водачката на моята листа беше Деница :) . А хората на БСП си следят нещата и си качват хората нагоре най-активно от всички. Те най-много използват преференции.

Реформаторите според мен са най-активни в преференциите по различни причини, но както и да е. Не ми се води този спор. ;)
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот FLANKER » 07 окт 2014 19:54

Blue Warriors написа:Крайно време е в управлението да влезе патриотична партия и ако не е сега, то следващия вот Патриотичен Фронт ще вземе много повече гласове и ще има някакъв светъл лъч циганизацията да спре.Онзи руснак не го коментирам, да се радва на 4.5% защото каквото и да прави тавана му винаги ще е 7% и то в най-добрия вариант от тук натаък.

Не живей в заблуда с онзи Паричен,пардон,Патриотичен фронт! Те са от едно котило с Боко,БСП и ДПС.След много малко време ще се убедиш,колега.
П.П Лошото е ,че ЕК ,отново натиска за повторно увеличение на тока.Нещо,за което онзи "руснак" спомена.И повярвай ми,всички без партията на "руснака" ,няма да се възпротивят,а ще кажат ,че така е наложително. А българският народ -май..та му....
Последна промяна от FLANKER на 07 окт 2014 20:02, променено общо 2 пъти.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 07 окт 2014 19:58

Да, при РБ също има яко пренареждане, бях забравил...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 07 окт 2014 20:00

Изображение
Карикатурата се казва ВИП- Висока Избирателна Пасивност!
Изображение

iliyan

Мнениеот iliyan » 07 окт 2014 20:03

С това преференциално гласуване само създадоха възможност по лесно тези които купуват гласове да си броят колко са купили по-лесно.
Гласува нормално за партия и преференция я избра така , че е невалидна и всичко е наред.И гласува отива за първият и партията.
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

foetuss
Контакти:

Мнениеот foetuss » 07 окт 2014 20:04

Red Warrior написа:
Синьо сърце написа:
Red Warrior написа:

Реформаторите според мен са най-активни в преференциите по различни причини, но както и да е. Не ми се води този спор. ;)

Единствено при РБ преференицалния вот се използваше по предназначение, а не от купен вот или глупост :)

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 окт 2014 20:20

Синьо сърце написа:v.r.s., ГЕРБ спечели 32%, колкото и на предните ПИ. Това е необходимо, но недостатъчно условие за съставяне на кабинет. 85 депутати са твърде малко, за да се държи назидателен тон на другите. Ако имаше 121 е друго-тогава може да прави, каквото пожелае. Сега ще се съобразява, за да не изпадне пак в онази ситуация. Очевидно никой от останалите партии в Парламента не желае кабинет на Борисов. Но някои биха подкрепили кабинет на ГЕРБ без него, и при определени условия. РБ са силната позиция в случая, и ще ти обясня защо: ако ГЕРБ не направи кабинет, вторият-БСП, веднага ще върне мандата. И тогава, ако той дойде в РБ, те ще предложат своята формула и като нищо ще съставят програмен кабинет, та дори и без ГЕРБ. Останалите ще ги подкрепят. ГЕРБ не може да налага управленски модел, може само да го предложи. Народът определи управлението да е програмно и с широко съгласие. Хич и няма да коментирам изказването на ББ, че ако няма 121 депутата, няма да управлява - думите и изявленията му отдавна нямат никаква стойност. Дерибейството от 2009 няма как да се повтори. Но ако не уври, ще изпадне в позорна ситуация да гледа отстрани за втори път. Проблемът си е негов!

Проблема е предимно наш, защото предимно народа страда от едно или друго решение.
А колкото до мандат на РБ, при положение, че БСП откаже, то това както и да го смятам е невъзможно, а да не казвам, че дори е нереално партия с 23 депутата да прокарва програмата си и останалите да я подкрепят. Това ще бъде някакво безумие и куриоз.

Върни се в “Свободна зона”