Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: За кой гласувахте в Евроизбори 2014?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Мнениеот v.r.s. » 26 май 2014 21:03

RedeviL написа:
v.r.s. написа:
RedeviL написа:
haha написа:Аз не знам защо се спори с грамофонни плочи като Дунавчето и този тип. За тях има само един човек, едно божество- Бойков Борисов- всичко, което прави той, пардон Той е правилно, Той е спасителят и се трепе за държавата с кръв, пот и сълзи. Останалите са мошенници и правят всичко възможно да прецакат единствената достойна партия- ГЕРБ (която действа честно).

Ако оставим настрана всички безобразия на Тиквата, на мен умът ми не побира едно нещо- как изобщо може някой да подкрепя човек, който се подиграва на родителите на намерено убито момиче, после говори за някакви куче и кебапчета и се хили?

Доколото си спомням колегата v.r.s. е екс симпатизант на АТАКА.. Доооста сериозен завой е направил! Разбирам, че Воленчо е разбил мечтите му и след това е гласувал за ГЕРБ от немай накъде, ама да отстоява до такава степен техните позиции, вече ми е странно! :mrgreen:

Точно така, но завоя го направи Сидеров, който от крайно дясно отиде в крайно ляво, а аз за леви партии няма как да гласувам. И кои реални партии останаха в десният сектор-ГЕРБ и РБ? Нямам нищо против РБ, с изключение на лидара им Кунева и както се очертава не само аз съм бил против, а и доста от гласувалите за РБ.
Колкото до отстояването на позиции е съвсем нормално да го правя, както го правите и вие, аз отстоявам своята позиция, а не на някой друг.

Няма лошо, колега! Малка шегичка беше това. ;) Знам, че си точен и също така умееш да се изразяваш добре. Само едно не ми е ясно, как си могъл да се подлъжеш по евтиния популизъм на Сидеров!? Айде ГЕРБ, ги остави, колкото и да ненавиждам Тиквата (понякога като го видя на екрана ми идва да се присегна и да го удуша, между другото днес изпитах това чувство отново), но поне имат що годе и кадърни хора.. Кадровият потенциал на АТАКА обаче е... No comment! :mrgreen: Между другото Сидеров никога не е бил нито в ляво, нито в дясно, а си е чистокръвен представител на "зелените".. Ама не тея, за които си мислиш, а едни други зелени.. неща. :lol:

Атака беше полезна с риториката си относно ДПС, като показа, че няма нищо страшно да се говори истината за тази етническа партия, също така против циганизацията и т.н. Също така критикуваха САЩ и НАТО за войните които разпалват в света и това наистина е така, говореха за Европа на нациите, а не на бюрукратите и др. Риториката им беше крайно дясна и националистическа и така беше до преди около 2 години, когато започнаха да говорят за национализация, гонене на чужди фирми от България и въобще залитнаха в крайно ляво. Тогава за пръв път от създаването им не гласувах за тях, защото риториката им стана отстъпваща от Българските национални интереси и предположих, че ще играят с БСП в парламента. Точно така се и оказа, но подкрепата им за ДПС и даването им на власт каквато никога не са имали, беше най-гнусното нещо и дори не си представях, че ще се самоубие политически по този начин. От националисти те се превърнаха в съучастници на етническата партия за засилване на влиянието и в Държавата. А преди тези избори Сидеров отново стана националист, само, че вече Руски. Мислеше, че по този начин ще привлече комунистите и вероятно го е направил, но пък както се вижда има много голям отлив и предполагам, че това са мислещите български националисти.
Атака изигра своята историческа роля и има принос за поставянето на много болезнени въпроси през годините, но лидерът и сам я унищожи с неадекватното си поведение.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 21:08

Тостао написа:
RedeviL написа:
Тостао написа:
RedeviL написа:И аз мисля, че най-правилното решение за БСП е насрочването на предсрочни избори и след това да гледат сейра на другите, докато се карат за баницата! Като гледам какви коалиции само са заформили в РБ и ББЦ.. С по хиляда лидери всичките и като прибавим позеленял от яд Бойко, работите стават страховити! :mrgreen: При едни избори и съставяне на ново правителство, казвам ви, тези ще се избият преди да разделят баницата! :mrgreen:

Хубаво, целенасочено изказване на познавач на дълбоките тайни на политиката.Малка корекция - ако БСП не иска баницата, що ще в коалиция с турците и атака?Съсела за баницата ще стане пак комунист и ще напише още една дисертация за униформите.
В поста ти обаче не виждам, къде са обикновените хора в "целата схема". Или както каза една митингуваща(не пиша от коя партия е):"Може да гладуваме , ама наш'те да са на власт"

При тогава стеклите се обстоятелства ГЕРБ сам се постави в изолация! Беше ясно, че Бойко нямаше как да повтори резултатите от 2009-та, а за консуматорска партия като тях подобно нещо може да се окаже пагубно! Накрая стана така, че местата в парламента се разпределиха между ГЕРБ, БСП, ДПС и АТАКА. Нали не си очаквал, след като Борисов почти не закри партията на АТАКА, Волен да му подаде ръка!? БСП пък нямаше как да се съюзи с ГЕРБ, защото в голямата си част от изказванията им определяха управлението на Борисов като пагубно за България! Още повече, че още като кмет на София и след това като премиер Станишев буквално не излизаше от устата на Борисов! И в това положение какво друго си очаквал освен правителство, което не включва ГЕРБ!? В крайна сметка властта не бива да бъде самоцел за нито един управляващ, а резултатите от вчерашните избори, пък били те и за евровот, показха изменение на политическата карта, което донякъде дава основание за предсрочни избори.

Все едно слушам станишев... затова винаги губи избори.Я му виж пресконференцията с Шулц, оня чак се изчерви от срам

Айде, скоро няма да го има Станишев, нали така тръбят по всички медии, че БСП били разгромени.. Сега ще видим другите, колко са принципни, когато стане дума за власт! Само не ми казвай, че в ГЕРБ и РБ никога не биха загърбили своите прниципи и обещания, ако им се отдаде шанс да са във властта!? ГЕРБ бяха в изолация и не получиха такъв, но по всичко изглежда, че при едни евентуални нови избори ще имат думата.. Да видим тогава какво ще стане!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 май 2014 21:12

v.r.s., Атака така или иначе си беше временно явление. Но нова националистическа формация ще има, и тя ще влезе в следващия парламент. Изобщо вчерашните резултати са нормални, единствено слабият резултат на БСП е изненада. Но на ПИ това няма да е така. Доколкото никой не желае да играе с ГЕРБ, нов кабинет няма как да се състави.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Тостао
Контакти:

Мнениеот Тостао » 26 май 2014 21:23

RedeviL написа:
Тостао написа:
RedeviL написа:
Тостао написа:
RedeviL написа:И аз мисля, че най-правилното решение за БСП е насрочването на предсрочни избори и след това да гледат сейра на другите, докато се карат за баницата! Като гледам какви коалиции само са заформили в РБ и ББЦ.. С по хиляда лидери всичките и като прибавим позеленял от яд Бойко, работите стават страховити! :mrgreen: При едни избори и съставяне на ново правителство, казвам ви, тези ще се избият преди да разделят баницата! :mrgreen:

Хубаво, целенасочено изказване на познавач на дълбоките тайни на политиката.Малка корекция - ако БСП не иска баницата, що ще в коалиция с турците и атака?Съсела за баницата ще стане пак комунист и ще напише още една дисертация за униформите.
В поста ти обаче не виждам, къде са обикновените хора в "целата схема". Или както каза една митингуваща(не пиша от коя партия е):"Може да гладуваме , ама наш'те да са на власт"

При тогава стеклите се обстоятелства ГЕРБ сам се постави в изолация! Беше ясно, че Бойко нямаше как да повтори резултатите от 2009-та, а за консуматорска партия като тях подобно нещо може да се окаже пагубно! Накрая стана така, че местата в парламента се разпределиха между ГЕРБ, БСП, ДПС и АТАКА. Нали не си очаквал, след като Борисов почти не закри партията на АТАКА, Волен да му подаде ръка!? БСП пък нямаше как да се съюзи с ГЕРБ, защото в голямата си част от изказванията им определяха управлението на Борисов като пагубно за България! Още повече, че още като кмет на София и след това като премиер Станишев буквално не излизаше от устата на Борисов! И в това положение какво друго си очаквал освен правителство, което не включва ГЕРБ!? В крайна сметка властта не бива да бъде самоцел за нито един управляващ, а резултатите от вчерашните избори, пък били те и за евровот, показха изменение на политическата карта, което донякъде дава основание за предсрочни избори.

Все едно слушам станишев... затова винаги губи избори.Я му виж пресконференцията с Шулц, оня чак се изчерви от срам

Айде, скоро няма да го има Станишев, нали така тръбят по всички медии, че БСП били разгромени.. Сега ще видим другите, колко са принципни, когато стане дума за власт! Само не ми казвай, че в ГЕРБ и РБ никога не биха загърбили своите прниципи и обещания, ако им се отдаде шанс да са във властта!? ГЕРБ бяха в изолация и не получиха такъв, но по всичко изглежда, че при едни евентуални нови избори ще имат думата.. Да видим тогава какво ще стане!

Никога не съм твърдял, не твърдя и вероятно никога няма твърдя ,че нашите политици спазват някакви принципи, освен да защитават техните лични и партиини интереси.
moderatè souse
БАНВАНЕТО Е МОДЕРНА РАЗНОВИДНОСТ БОЛШЕВИЗЪМ

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 26 май 2014 21:28

v.r.s. написа:Атака беше полезна с риториката си относно ДПС, като показа, че няма нищо страшно да се говори истината за тази етническа партия, също така против циганизацията и т.н. Също така критикуваха САЩ и НАТО за войните които разпалват в света и това наистина е така, говореха за Европа на нациите, а не на бюрукратите и др. Риториката им беше крайно дясна и националистическа и така беше до преди около 2 години, когато започнаха да говорят за национализация, гонене на чужди фирми от България и въобще залитнаха в крайно ляво. Тогава за пръв път от създаването им не гласувах за тях, защото риториката им стана отстъпваща от Българските национални интереси и предположих, че ще играят с БСП в парламента. Точно така се и оказа, но подкрепата им за ДПС и даването им на власт каквато никога не са имали, беше най-гнусното нещо и дори не си представях, че ще се самоубие политически по този начин. От националисти те се превърнаха в съучастници на етническата партия за засилване на влиянието и в Държавата. А преди тези избори Сидеров отново стана националист, само, че вече Руски. Мислеше, че по този начин ще привлече комунистите и вероятно го е направил, но пък както се вижда има много голям отлив и предполагам, че това са мислещите български националисти.
Атака изигра своята историческа роля и има принос за поставянето на много болезнени въпроси през годините, но лидерът и сам я унищожи с неадекватното си поведение.

Виж сега разликата между крайно дясно и крайно ляво е минимална в сравнение с разликата между центъра и периферията. Центърът предполага абдикиране на държавата от намеса в икономиката, минимален държавен бюджет (респективно малко средства за здравеопазване и социална политика), признаване върховенството на пазара като най-справедлив разпределител на доходите (а това означава върховенство на мутрите, монополите, т.нар. "външни колонизатори"). Крайно лявото и крайно дясното точно на тези неща се противопоставят и Волен неведнъж е казвал, че неговите избиратели са в двата края на спектъра. Още в самото начало той привлече и пенсионери с леви виждания, останали недоволни от БСП. Аз ако мога да търся някаква вина или завой, тя бе в подкрепата която оказа преди 4 години на ГЕРБ, но тя бе продиктувана единствено да не разочарова една голяма част от десните си избиратели, не толкова от някакво сходство в платформите. Плюенето по ДПС не може да бъде платформа, защото само по себе си нищо не предлага като алтернатива. То обаче е популистки ход, умело използван от редица десни партии и политици, в т.ч. и от Плевнелиев на президентските избори. Докато хората не видят, че именно центърът е в основата на всичките им беди нищо в тая държава няма да се оправи.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 май 2014 21:31

sin4ec написа:v.r.s., Атака така или иначе си беше временно явление. Но нова националистическа формация ще има, и тя ще влезе в следващия парламент. Изобщо вчерашните резултати са нормални, единствено слабият резултат на БСП е изненада. Но на ПИ това няма да е така. Доколкото никой не желае да играе с ГЕРБ, нов кабинет няма как да се състави.

Не е коректно да прехвърляме числа във времето, но ако приемем хипотетично, че вчерашните резултати се повторят на парламентарните избори, то БСП, ДПС и Бареков съвсем спокойно си правят правителство без ГЕРБ. Докато ГЕРБ не може да събере мнозинство с реформаторите (дори и с АБВ), а трябва да търси партьор измежду БСП, ДПС и Бареков, което е доста сложно.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 май 2014 21:39

doktora25 написа:Виж сега разликата между крайно дясно и крайно ляво е минимална в сравнение с разликата между центъра и периферията. Центърът предполага абдикиране на държавата от намеса в икономиката, минимален държавен бюджет (респективно малко средства за здравеопазване и социална политика), признаване върховенството на пазара като най-справедлив разпределител на доходите (а това означава върховенство на мутрите, монополите, т.нар. "външни колонизатори"). Крайно лявото и крайно дясното точно на тези неща се противопоставят и Волен неведнъж е казвал, че неговите избиратели са в двата края на спектъра. Още в самото начало той привлече и пенсионери с леви виждания, останали недоволни от БСП. Аз ако мога да търся някаква вина или завой, тя бе в подкрепата която оказа преди 4 години на ГЕРБ, но тя бе продиктувана единствено да не разочарова една голяма част от десните си избиратели, не толкова от някакво сходство в платформите. Плюенето по ДПС не може да бъде платформа, защото само по себе си нищо не предлага като алтернатива. То обаче е популистки ход, умело използван от редица десни партии и политици, в т.ч. и от Плевнелиев на президентските избори. Докато хората не видят, че именно центърът е в основата на всичките им беди нищо в тая държава няма да се оправи.

Това, което си написал не се отнася за центъра. Затова се казва център, защото е между крайностите, в случая върховенство на пазара и силна намеса на държавата. Примерно за либертарианството може да кажем, че е крайно дясно и неговите идеи се основават на пълна лична и икономическа свобода.
А специално за Атака, това е най-лявата партия у нас, на база политическата програма за последните парламентарни избори. Изводът е направен чрез използване на научни методи за анализ.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 21:40

Тостао написа:
RedeviL написа:
Тостао написа:
RedeviL написа:
Тостао написа:

Никога не съм твърдял, не твърдя и вероятно никога няма твърдя ,че нашите политици спазват някакви принципи, освен да защитават техните лични и партиини интереси.

А и какво толкова е казал Станишев на въпросната пресконференция, че Шулц се е червил? Понеже гледах една друга пресконференция на Станишев от днес и в нея не видях нищо странно във отговорите на въпросите, които даваше.. Само накрая се опитаха да го злепоставят с провокативен въпрос и то български журналист, ама какво ли се изненадвам.. Нямаше да се наричаме българи, ако не се опитвахме да си правим мръсно един на друг! Отишъл папаракът му с папарак чак до Брюксел само и само да си изсере лайното, което са му заръчали... А въпросът беше - "ще си подадете ли оставката след унизителната загуба в България?" и това при положение, че само на снощната пресконференция го попитаха поне 5 пъти същия въпрос! А това т.нар. журналистче поне да си беше направило труда да се опита да си зададе въпроса на английски.. Иначе що се отнася до загубата на БСП на местна почва, то не виждам нищо чак толкова срамно в това, че Станишев да се черви пред колегите си от ПЕС. Самият факт, че във Франция печели крайно националистическа партия е много по-значим от една малка България, която разпределя общо 17 евроместа.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 26 май 2014 21:44

v.r.s. написа:Атака беше полезна с риториката си относно ДПС, като показа, че няма нищо страшно да се говори истината за тази етническа партия, също така против циганизацията и т.н. Също така критикуваха САЩ и НАТО за войните които разпалват в света и това наистина е така, говореха за Европа на нациите, а не на бюрукратите и др. Риториката им беше крайно дясна и националистическа и така беше до преди около 2 години, когато започнаха да говорят за национализация, гонене на чужди фирми от България и въобще залитнаха в крайно ляво. Тогава за пръв път от създаването им не гласувах за тях, защото риториката им стана отстъпваща от Българските национални интереси и предположих, че ще играят с БСП в парламента. Точно така се и оказа, но подкрепата им за ДПС и даването им на власт каквато никога не са имали, беше най-гнусното нещо и дори не си представях, че ще се самоубие политически по този начин. От националисти те се превърнаха в съучастници на етническата партия за засилване на влиянието и в Държавата. А преди тези избори Сидеров отново стана националист, само, че вече Руски. Мислеше, че по този начин ще привлече комунистите и вероятно го е направил, но пък както се вижда има много голям отлив и предполагам, че това са мислещите български националисти.

Ей това подчертаното е същото, което Виктор Орбан прилага в Унгария, води се за крайно десен политик, а тези мерки доведоха до значително намаление на цените на редица стратегически стоки в Унгария, повишаване на стандарта на унгарците и му спечели последните избори 8-) И точно това са националните интереси на която и да е държава, а не отстъпване от тях ;) Та последно, това лява или дясна политика е 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 май 2014 21:47

Rafa написа:

Ей това подчертаното е същото, което Виктор Орбан прилага в Унгария, води се за крайно десен политик, а тези мерки доведоха до значително намаление на цените на редица стратегически стоки в Унгария, повишаване на стандарта на унгарците и му спечели последните избори 8-) И точно това са националните интереси на която и да е дътжава ;) Та последно, това лява или дясна политика е 8-)

Престъпление е да се говори за дясна политика, когато по такъв брутален начин се нарушава свободата на пазара. ;)

Върни се в “Свободна зона”