Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

foetuss
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот foetuss » 07 окт 2014 18:36

v.r.s. написа: А не РБ да определя кой да не бъде министър и кой да бъде, а при провал отговорността да е на ГЕРБ, като мандатоносител. Този филм вече го гледахме при предишното управление и съм сигурен, че дори симпатизантите на БСП не го одобриха и го показаха на тези избори.

Ами повечето хора гласуваха за РБ именно заради тази тяхна позиция против Борисов. Ако бяха казали, че е възможно да правят коалиция с ГЕРБ+Борисов и Цв.Цв, никой нямаше да гласува за тях. Ако толкова искаха герб щяха да гласуват за герб. В момента ще излъжат повечето си избиратели и никой няма да гласува за тях.
Последна промяна от foetuss на 07 окт 2014 18:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 окт 2014 18:36

пълководец написа:
v.r.s. написа:И да направи като Станишев, да поставят някого и да му дават нареждане, криейки се зад него, като тогава в един момент се получи така, че не се знаеше кой министър какво прави, говори и какви договори се подписват.
Нормална практика е лидера на спечелилата най-много гласове партия да бъде премиер, да носи отговорността за управлението си, министрите да се отчитат пред него за свършената работа и той да ги сменява и назначава други, ако не се справят.

А нормално ли е да поставяш собственото си его пред държавата и българския народ? Другите партии не са казали, че искат министър-председателят да е техен, просто Борисов да не си играе на цар отново, напълно нормално и смислено като изискване.

Тук не става въпрос за его, а за поемане на отговорност. Няма как аз да нося цялата отговорност, а друг да ми казва какво да правя и какво не. Те другите нямат основание да претендират, тъй като процентите не им дават право да го правят. Кое сформирано правителство, не е издигало лидера на спечелилата изборите партия за Премиер, изключвайки предишното? Филип Димитров, Жан Виденов, Костов, Царя, Станишев, Борисов заради егото си ли го правеха или защото това е най-нормалното нещо и някой от коалиционните им партньори или подкрепящи ги партии бил ли е против това?

пълководец

Re: Пълен ЦИРК!!!

Мнениеот пълководец » 07 окт 2014 18:48

ZinedineZidane написа:
пълководец написа:
ZinedineZidane написа:
пълководец написа:
fen-fen написа:Цирка е само във вашите глави, които не могат да го асимилират. И не наричай онези 35% българи малоумници, които са гласували за ГЕРБ, защото това са голяма част от обществото!

32.6% от 48-49% от населението колко е, немалоумнико? Ако се затрудняваш със сметките, ще ти помогна, не се притеснявай. 8-)

А къде бяха другите 50 % от населението? Някой да не ги е лишил случайно от правото на глас?
Малко, много, това са над 1 милион българи. Дали всички са малоумници? Какви са тогава гласувалите за ДПС, Бареков и Атака, например. БСП не ги споменавам, защото електоратът им е ясен.
И аз гласувах с отвращение, но гласувах против гореизброените три партии.

Не са намерили адекватна партия, която биха искали да ги представя в народното събрание. По-ясно от това няма как да ти го обясня. А от тези 1 милион, колко са цигани и турци, колко е купеният вот, колко е корпоративният вот? По-добре се върни към футбола, защото политиката хич не ти е ясна. 8-)

На теб понеже ти е много ясна не ми отговори на въпросите. Или не ти е удобно да ми отговориш?
А аргументът с адекватната партия е толкова несъстоятелен, че чак не ми се говори. Няма подходяща партия за теб следователно да става каквото ще и ДПС да си ползва целия комфорт на властта? Това ли се мъчиш да ми обясниш?
И от онзи милион, за който говорим дори половината да са такива, каквито посочваш, то това прави ли половин милион българи малоумници?

Понеже явно много се затрудняваш, ще бъда милостив и ще ти помогна да разбереш поне малко от написаното. 8-)
1. "Не са намерили адекватна партия, която биха искали да ги представя в народното събрание. По-ясно от това няма как да ти го обясня." И не, никой не ги е лишил от правото им на глас.
2. Голяма част са молумници, да.
3. Не, но след като човек не иска да бъде представляван от големите партии, които имат твърд електорат, какъв е смисълът да се разпределят гласове по малките? (аз така гласувах, ама файда никаква в крайна сметка, след като е ясно кои имат шанс за парламента)
4. Ще се повторя, но да, или по-скоро са олигофрени, защото очакват от едно и също действие да се получи друг резултат.

Надявам се крехкото ти мозъче да може да осмисли поне малко от това и дано само не се претовариш. 8-)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 07 окт 2014 18:48

Tommi написа:
RedeviL написа:От отговорност няма как да се избяга и това се доказва, както от резултатите, така и от смяната на лидерското място в БСП. В случая става въпрос за най-нормална етика- първата политическа сила и мандатоносител да определи, кой да бъде министър председател. Логично е и партията с най-голяма отговорност за бъдещото управление да излъчи името на новия премиер.

Първото място дава право на избор с коя(и) партия(и) да се преговаря. От тук нататък всичко е въпрос на преговори и никой не е длъжен на победителя.

Разбира се, че е въпрос и на разговори, но поне аз не си спомням да е имало случай, в който министър председателя да не е бил избиран от мандатоносителя. Дори при последното правителство - Орешарски беше избор на БСП, подкрепен от ДПС.
Последна промяна от RedeviL на 07 окт 2014 18:56, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 окт 2014 18:48

foetuss написа:
v.r.s. написа: А не РБ да определя кой да не бъде министър и кой да бъде, а при провал отговорността да е на ГЕРБ, като мандатоносител. Този филм вече го гледахме при предишното управление и съм сигурен, че дори симпатизантите на БСП не го одобриха и го показаха на тези избори.

Ами повечето хора гласуваха за РБ именно заради тази тяхна позиция против Борисов. Ако бяха казали, че е възможно да правят коалиция с ГЕРБ+Борисов и Цв.Цв, никой нямаше да гласува за тях. Ако толкова искаха герб щяха да гласуват за герб. В момента ще излъжат повечето си избирател и повече никой няма да гласува за тях.

А тези гласували за ГЕРБ, да не са гласували Кънев да определя кой да е министър и кой не, а не мислиш ли, че една част от гласувалите за РБ не са го направили, точно с мисълта да ги вкарат в Парламента и така да се осъществи дясно управление. Аз също се двоумех дали да не гласувам за РБ точно с тази цел, за да прескочат бариерата и двете партии да направят коалиция, но в последният момент се отказах защото видях, че там не се знае кой какви виждания има, кой е лидер и т.н. Както и постоянното им говорене против ГЕРБ и Бойко Борисов, като чели те са основният им конкурент. РБ трябва първо да си подредят приоритетите и личностните отношения в самата коалиция и тогава да редят кабинет и подреждат Държавата.

Потребителски аватар
Perroquet
Контакти:

Re: Пълен ЦИРК!!!

Мнениеот Perroquet » 07 окт 2014 18:49

Да гласуваш за Тиквата Боко = да си завършен дебил.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 07 окт 2014 18:52

v.r.s. написа:Аз също се двоумех дали да не гласувам за РБ точно с тази цел, за да прескочат бариерата и двете партии да направят коалиция, но в последният момент се отказах защото видях, че там не се знае кой какви виждания има, кой е лидер и т.н. Както и постоянното им говорене против ГЕРБ и Бойко Борисов, като чели те са основният им конкурент.

В интерес на истината ГЕРБ би следвало да бъде основен конкурент на РБ. Все пак се борят за гласовете на един и същи електорат с дясна ориентация.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 окт 2014 18:55

RedeviL написа:
Tommi написа:
RedeviL написа:От отговорност няма как да се избяга и това се доказва, както от резултатите, така и от смяната на лидерското място в БСП. В случая става въпрос за най-нормална етика- първата политическа сила и мандатоносител да определи, кой да бъде министър председател. Логично е и партията с най-голяма отговорност за бъдещото управление да излъчи името на новия премиер.

Първото място дава право на избор с коя(и) партия(и) да се преговаря. От тук нататък всичко е въпрос на преговори и никой не е длъжен на победителя.

Разбира се, че е въпрос и на разговори, но поне аз не си спомням да е имало случай, в който министър председателя да не е бил избиран от първата политическа сила. Дори при последното правителство - Орешарски беше избор на БСП, подкрепен от ДПС.

Точно този пример е показателен. Ако примерно Станишев беше оглавил Правителството още веднага, можеше и да не се получат тези неориентирани ситуации. А накрая дори се оказа, че не мандатоносителят диктува на Премиера дали и кога да подаде оставка, а ДПС със своите много по-малки проценти, но с много по-голяма тежест от всички останали парламентарно представени партии.

пълководец

Мнениеот пълководец » 07 окт 2014 18:57

v.r.s. написа:
пълководец написа:
v.r.s. написа:И да направи като Станишев, да поставят някого и да му дават нареждане, криейки се зад него, като тогава в един момент се получи така, че не се знаеше кой министър какво прави, говори и какви договори се подписват.
Нормална практика е лидера на спечелилата най-много гласове партия да бъде премиер, да носи отговорността за управлението си, министрите да се отчитат пред него за свършената работа и той да ги сменява и назначава други, ако не се справят.

А нормално ли е да поставяш собственото си его пред държавата и българския народ? Другите партии не са казали, че искат министър-председателят да е техен, просто Борисов да не си играе на цар отново, напълно нормално и смислено като изискване.

Тук не става въпрос за его, а за поемане на отговорност. Няма как аз да нося цялата отговорност, а друг да ми казва какво да правя и какво не. Те другите нямат основание да претендират, тъй като процентите не им дават право да го правят. Кое сформирано правителство, не е издигало лидера на спечелилата изборите партия за Премиер, изключвайки предишното? Филип Димитров, Жан Виденов, Костов, Царя, Станишев, Борисов заради егото си ли го правеха или защото това е най-нормалното нещо и някой от коалиционните им партньори или подкрепящи ги партии бил ли е против това?

А кое от тези правителства свърши нещо адекватно и не разграби държавата?!?!?! Много си плитък, това е най-малкото, което мога да кажа за теб. 8-)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 07 окт 2014 18:57

v.r.s. написа:А накрая дори се оказа, че не мандатоносителят диктува на Премиера дали и кога да подаде оставка

Това не го разбрах..

ПП Що се отнася до действията на Чобанов по отношение на актуализацията на бюджета, появата му в листите на ДПС до голяма степен обяснява действията му.
Последна промяна от RedeviL на 07 окт 2014 19:00, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”