Непринуден написа:След като приключа с парите в сметката си излизам на улицата и започва да безчинствам!!!!
Това е основния проблем на който никой не обърна внимание на 13 март когато беше обявено извънредно положение. Всеки гледаше непосредствената опасност. Дори и тези като теб, които са срещу рестрикциите заради икономическия ефект, тогава бяха веселяшки настроени, вероятно софиянци и имащи от крадените пари на България, щели да се метнат за малко на село.
По-нататък същия проблем го споменавах като възможност за анархия. Не може дълго хората да са без храна. Като няма пари от икономиката същото като при теб важи и за полицаите. Те няма да съблюдават реда, защото и те ще са гладни. Държава няма. Всеки за себе си и който може бие другия на улицата и му взема активите или чупиш витрини и вземаш стока от рафтовете. Най-интересно е, че в такъв момент и мутрите ще загубят позиции. Мерцедесите и милионите не играят при анарххия. Няма какво да купиш с тях, дори и хляб. Двама--трима бабаити в махалата лесно могат да си направят банда за терор и да ти вземат набързо имението, колите и жена ти ако е хубава.
За да има някакъв ред и нормална норма за живот трябва борейки се за мен да се боря и за това мутренсо статукво. За тяхното. За краденото. Хич не ми харесва идеята и те има много повече какво да губят, но здравия разум го изисква заради околните на мен. Семейство, близки, приятели. Иначе всеки става под въпрос и може още утре да бъде намушкан ей така без причина.
Още по-големия проблем е, че дори и да имат най--голямо желание управляващите, които и да са те (сегашните, опозицията, други) ние имаме на кръст след множеството кражби и срутване на икономиката някакви си 5-10 чилиарда (в зависимост как ги гледаш и дали трябва да се подържа валутния борд). Ресурса на една западна компания. Както стана ясно Фолксваген затвори предприятията си, а има на седмица, всяка седмица!!!, разходи за 2 милиарда евро, които са постоянни и си текат дори и при затворено положение. Тоест за около месец разходите на немска компания са равни на ресурса на цяла една държава.
Аз го говора това още от САМОТО начало какви СА икономическите последици от тоя вирус!
Най- големия майтап с хората е това 60-40.
Работодател съм,откъде по дяволите ще намеря пари като са ми закрили бизнеса от 3 седмици ?????????????? Ами осигуровките на работниците ?????????????? Ами данъците????
Мама им дееба мръсна!!!!!