Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот delqnski47 » 09 апр 2024 11:27

Drunken_Master написа:
delqnski47 написа:До Брежнев май всичко е било на далавера.

Има една история, която не знам, доколко е вярна. Отиват с бай Тошо да гърмят глигани във Воден, Разградско, ама понеже Брежнев май не го бивало много-много решили да напият един елен и да го "тласнат" към него, че да успее, да го думне. Оказало се успешно, а цената за СССР била солена. Нефт за 500 милиона долара, който ни бил напълно достатъчен, а остатъка го даваме на турците за твърда валута. Ебаси далаверата! Изображение

Всичко изглежда много готино с тва безразборно даване на ресурси, дето те са ни правили (и логично накрая става крах) Лошото е че тва много много много много ми прилича на сегашното ЕС. И ако почна да говоря за ЕС, дето от 2007 е спаднало производството с 30% (много грубо говоря, някъде там беше по последни данни) за разлика от Изтока, ми се плаче.
Пари без производство не са нищо! Иначе Тато и Брежнев са си били бестита. После става лошо.... :lol:
Последна промяна от delqnski47 на 09 апр 2024 11:28, променено общо 1 път.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 09 апр 2024 11:27

delqnski47 написа:А, да, добре че е Запада, викаш, които изобщо нямат полза от евтина ръка. :lol: На тва дет пишеш да не мислиш, че нямаше да струва колкото заплатите ти за половин година, ако не бяха чайнизите. :lol: Нещата са вързани тук.
Едно време ''неофициално'' хората са си бачкали на частно и другите са го знаели. Проблеми не са ти правили, ако си бил на дребно.

Взаимноизгодно е. Само, че Европа и САЩ са щели да оцелеят и без Китай, докато последните като нищо да бяха станали клонинг на КНДР и да умират от глад, вече им се е случвало след ВСВ.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 апр 2024 11:30

Soulen написа:
delqnski47 написа:А, да, добре че е Запада, викаш, които изобщо нямат полза от евтина ръка. :lol: На тва дет пишеш да не мислиш, че нямаше да струва колкото заплатите ти за половин година, ако не бяха чайнизите. :lol: Нещата са вързани тук.
Едно време ''неофициално'' хората са си бачкали на частно и другите са го знаели. Проблеми не са ти правили, ако си бил на дребно.

Взаимноизгодно е. Само, че Европа и САЩ са щели да оцелеят и без Китай, докато последните като нищо да бяха станали клонинг на КНДР и да умират от глад, вече им се е случвало след ВСВ.

Ми не, просто правят обратна демографска политика и си намаляват населението. Примерно. Първото дет ми хрумна.
Брат ми, нали си даваш сметка тая цивилизация тяхната на колко години е. Айде моля те сега... :lol: Да не се изхвърляме. :lol:
Последна промяна от delqnski47 на 09 апр 2024 11:31, променено общо 1 път.
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 09 апр 2024 11:30

delqnski47 написа:Всичко изглежда много готино с тва безразборно даване на ресурси, дето те са ни правили (и логично накрая става крах) Лошото е че тва много много много много ми прилича на сегашното ЕС. И ако почна да говоря за ЕС, дето от 2007 е спаднало производството с 30% (много грубо говоря, някъде там беше по последни данни) за разлика от Изтока, ми се плаче.
Пари без производство не са нищо! Иначе Тато и Брежнев са си били бестита. После става лошо.... :lol:

ЕС си върви по стъпките на СИВ. Неслучайно някои му викат ЕССР точно защото неокомунисти управляват Европа в момента. Историята се повтаря. Просто сегашното е захаросаната версия на едновремешното.

И разбира се когато някакъв алкохолик може да взима еднолични решения, които касаят цяла държава или съюз, няма как да не стане мяу по някое време.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 09 апр 2024 11:32

delqnski47 написа:
Soulen написа:

Ми не, просто правят обратна демографска политика и си намаляват населението. Примерно. Първото дет ми хрумна.
Брат ми, нали си даваш сметка тая цивилизация тяхната на колко години е. Айде моля те сега... :lol: Да не се изхвърляме.

А да, въпросното гениално решение с намаляването на населението е на път да им унищожи пенсионната система. Наистина гениален ход в тяхната култура на патриархат е да ги накараш да имат само 1 дете и да заложиш бомба със закъснител.

И най-древната цивилизация може да бъде срината от некомпетентни хора на върха. Никой не е застрахован. Разпаднали се империи бол в човешката история.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 апр 2024 11:37

Soulen написа:
delqnski47 написа:
Soulen написа:

Брат ми, нали си даваш сметка тая цивилизация тяхната на колко години е. Айде моля те сега... :lol: Да не се изхвърляме.

А да, въпросното гениално решение с намаляването на населението е на път да им унищожи пенсионната система. Наистина гениален ход в тяхната култура на патриархат е да ги накараш да имат само 1 дете и да заложиш бомба със закъснител.

И най-древната цивилизация може да бъде срината от некомпетентни хора на върха. Никой не е застрахован. Разпаднали се империи бол в човешката история.

Никой не е застрахован, но въпросните империи колко време са били живи? Тея векове са яли само ориз, а сега изведнъж щяло еди си какво.. :lol:
Sofia.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 09 апр 2024 11:40

delqnski47 написа:
Soulen написа:
delqnski47 написа:
Soulen написа:

Никой не е застрахован, но въпросните империи колко време са били живи? Тея векове са яли само ориз, а сега изведнъж щяло еди си какво.. :lol:

Точно като свикнеш на хубавото, много кофти се пада отвисоко. Не се работи и там вече за 2 купи ориз на ден. Както и да е отплеснахме се. Всеки си държи на мнението и това е :lol:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 09 апр 2024 11:46

Soulen написа:
Точно като свикнеш на хубавото, много кофти се пада отвисоко. Не се работи и там вече за 2 купи ориз на ден. Както и да е отплеснахме се. Всеки си държи на мнението и това е :lol:

Не се работи и за кой знае колко повече. Аз ежедневно общувам с китайци в работата ми, повечето са се преместили от малък в голям град. Цял живот ще работят, за да могат техните деца да имат вече нещо свое в този голям град, на което да стъпят и евентуално да започнат да градят. И може би третото поколение, след като предишните са си скъсали гъза от бачкане 40 години, ще има някакъв собствен успешен бизнес. Или няма да има, кой знае?
И тук говоря за хора с офис работа, сходна с моята. Обикновените работници по фабриките кучета ги яли, предимно. Или те яли кучета, по-вероятно.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 09 апр 2024 13:15

delqnski47 написа:Същото е с ''частите'' на Русия. Ако тя се разпадне, онея другите части ще измрат от глад и заради тва тая федерация няма кой гламав там да се самопростреля в крака, щот Путин ги крепи.

Абсолютно. Една малка република по средата на нищото там няма как да оцелее без да има стабилни връзки с цялото около нея. Те са взаимно зависими там. Такива глупости за разпадане може да се въртят в главата на разни малоумници като Играта например, които пишат без грам разбиране за някакви съвсем базови и очевидни неща.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 апр 2024 14:00

delqnski47 написа:
Drunken_Master написа:
delqnski47 написа:До Брежнев май всичко е било на далавера.

Има една история, която не знам, доколко е вярна. Отиват с бай Тошо да гърмят глигани във Воден, Разградско, ама понеже Брежнев май не го бивало много-много решили да напият един елен и да го "тласнат" към него, че да успее, да го думне. Оказало се успешно, а цената за СССР била солена. Нефт за 500 милиона долара, който ни бил напълно достатъчен, а остатъка го даваме на турците за твърда валута. Ебаси далаверата! Изображение

Всичко изглежда много готино с тва безразборно даване на ресурси, дето те са ни правили (и логично накрая става крах) Лошото е че тва много много много много ми прилича на сегашното ЕС. И ако почна да говоря за ЕС, дето от 2007 е спаднало производството с 30% (много грубо говоря, някъде там беше по последни данни) за разлика от Изтока, ми се плаче.

Имаше при Стойчо Керев някакъв дето обясни много просто нашия крах след разпада на СССР. Ние бяхме като комар на един слон. Слонът умря и...

Върни се в “Свободна зона”