metodito написа:Офтопик:CSKA 78 написа:metodito написа:Става дума за стотици милиони животи. За мен лично, пак казвам, не ангажирам никого с мнението си - сме свидетели на най-голямото престъпление от Хитлер насам. Всяка вирусна инфекция е потенциално смъртоносна. Да не говорим за вирусен енцефалит и подобни. Няма "обикновена вирусна инфекция". Това в момента явно не е шега работа и никой вирус не е шега работа. Има доста неизвестни, които вероятно ще станат ясни след много-много години. А може и никога да не станат ясни. Има мнения, че всичкото е за да може едни пари да отидат от едни ръце в други, след което, като свърши този процес, вирусът ще изчезне чудодейно. Моето мнение въобще не е такова. Но тайно се надявам да е така, защото това ще означава, че скоро (до края на годината, да речем), ще гледаме мачове. Но, човек, хората вече даже и в България, в която няма драконовски мерки, като в една Испания, изнемогват - стрес, ракови образувания, самоубийства, разбити семейства, глад. А знаеш ли колко са необслужваните здравни проблеми, отменени планирани операции, липсва на лекарства за други заболявания. И това е едва началото. След някой и друг месец, много потребители на форума може да изчезнат просто защото плащането на интернет няма да им е приоритет. Аз оставам на мнението си, че сме свидетели на най-голямата манипулация и лъжа в световната история. Най-голямото престъпление, извършвано някога. Или ще бъде такова до есента.
Вчера те похвалих, че имаш мозък, а днес ти изтърси тая простотия?! Гледам много хора да ги наречем, които нямат друга работа и се ровят по цял ден в интернет, сега разпалено обясняват нови и нови конспирации за коронавируса! Даже теориите им пращят от логика!![]()
А всъщност истината е(или поне аз така мисля), че вирусът е изпуснат от китайците! От лабораторията в Ухан, и ако ми следиш мисълта, тогава вече ти е ясно, че смятам вируса за биологично оръжие! Като китайците уж го ограничиха и дадоха само 3 хил. жертви! Само дето такива мерки и такава суматоха, както и толкова страх не е имало никога! Така че смятам числата, които китайците официално са дали, че само много, ама много занижени!
В този район за последните 10-15 години са преживели много вируси - птичи грип, свински грип, SARS и MERS, и при никой от тези вируси, които се водят доста по-смъртоносни от Ковид-19, не е имало такива драстични мерки в Китай!
ПП Иначе може и да си прав, че милиони животи може да се загубят, но ще е от вируса!Офтопик:Уж следиш статистики, а явно не знаеш, приятел. За три месеца, починалите са по-малко от30 000.40 000.Колко директно са починали от вируса от тези 30 000, това няма как да се докаже. Аз вярвам, че истината ще излезе наяве. Другото, в Китай почти всяка година има епидемии - регионални, локални - и локдауни. Това, че сме далеч от тях не значи, че ги няма. Просто това, че са запряли 500-600 000 в някаква провинция на майната си, не може да е новина. Относно генезиса... Сложно е. Когато прочетох статията в "Нейчър" от 2017, още преди два месеца, ми светна. Ами, да 2+2 е равно на четири! А може би "някой" се надява, именно да бъде направена такава връзка. Може и да не е така. Странно е също така, че никой не дава дума да се продума дума за тази версия. Но в момента е важно какво се случва и ти казвам: това е престъпление. Аз мислех, че е Китай също, и то нарочно, че са го направили, но вече не съм убеден. Но това много може да се говори. Истината е, че в Щатите може да стане нещо много лошо, Европа е в тотален хаос и локдаун, а Китай "оздравя" като по чудо - условия за перфектната буря.
Има и друга заинтересувана страна. Нали знаеш, че трябваше да се проведе ДЕФЕНДЕР 20 по границите на една голяма държава - най-голямото струпване на американски войски в Европа от Втората световна война насам. И третата версия - false flag. Ако Тръмп мръмп, каже утре: Китай го направи, аз познавам поне десет човека, дето утре са се записали доброволци.
Офтопик:
Няма държава в света колкото и антидемократична да е, която да се самозарази със собственото си биологично оръжие! Та затова казвам, че щамът е изпуснат! Но Китай скриха голяма част от информацията за вируса! А преди около седмица Тръмп при разговор със Си Дзинпин също обвини Китай, че крият информация за вируса! А малко след това:
Та може президентът на Китай да е споделил някаква тайна(явно го е направил, но съм сигурен, че е казал някаква минимална част от истината) за вируса на Тръмп! Като под "тайна" да се разбира само начинът, по който по-успешно да се води борба с вируса!
Лидерите на Китай и САЩ проведоха телефонен разговор в опит да намалят натрупалото се между двете държави напрежение заради пандемията от коронавирус, съобщават световни агенции.
Китайската телевизия CCTV информира, че Си Дзинпин и Доналд Тръмп са разговаряли след виртуалната среща на върха на Г-20 в четвъртък.
В "Туитър" Тръмп написа, че е провел много добър разговор със Си Дзинпин.
Много подробно обсъдихме коронавируса, който опустошава големи части от планетата ни. Китай преживя много и разбра много за вируса. Работим в тясно сътрудничество. Голямо уважение, написа Тръмп.
Си е заявил от своя страна, че сътрудничеството между двете държави е единственият правилен избор.
Та може президентът на Китай да е споделил някаква тайна(явно го е направил, но съм сигурен, че е казал някаква минимална част от истината) за вируса на Тръмп! Като под "тайна" да се разбира само начинът, по който по-успешно да се води борба с вируса!