vaskonti написа:За 38 път ще повторя, че аз не твърдя, че тоя или оня е свалил самолета или че еди кой си конкретно стреля по цивилни. Не твърдя защото на мен ми трябва нещо повече като доказателство от аргументи от типа "няма начин сепаратистите да стрелят по свои, значи са украинците". За теб щом това е достатъчно като логика, ок. За мен на тоя етап са виновни колкото едните, толкова и другите. Русия имат много ясен мотив да вършат такива неща - анексирането на Крим, както и отцепването на проруската република. А какъв е мотива на Украйна да стреля по своето население? Санкции срещу Русия? Оставям на теб да прецениш чий мотив има по-висока стойност.
Едно е да казваш нещо, което си мислиш, че знаеш, съвсем друга може да е реалността. Може и да си прав, но със същия успех може и да не си.
Записите от кутията са част от разследването, а то не е приключило. Освен това, кутията може ли да запише кой е стрелял или просто констатира взрив?
Кутията ще даде разговорите с контролната кула. И дали пилот е забелязал боен самолет или нещо друго съмнително. И дали му е дадено от кулата нареждане. Променен ли е курса. Къде и кога точно е ударът. Много неща дава кутията.
Каквото знам-знам го. Нямам претенции да е всичко. Колкото до "мотивите" и "логиката", следвайки ги, то очевидно по време на обсадата на Ленинград съветската артилерия е стреляла и рушала сградите, немската е невинна, защото няма никакви доказателства, че именно тя е събаряла сградите. Дори е по-логично да са руснаците, за да излъчат кадрите по света и спечелят симпатии и помощ! Имало неизбухнали немски снаряди намерени? Нормално, НКВД с пленени оръдия и немски снаряди е стреляло по Ленинград! Също така не немската авиация срива Сталинград с 6 налета. Не, това е клевета! Няма доказателство, че именно немска бомба е паднала в града. А и да има, тя е трофей и е подхвърлена нарочно.Напротив-съветското командване е наредило на бомбардировъчната си група( пребоядисана с кръстове по крилата) да го срине, за да създаде препятствие за немските танкове и непревзимаема крепост. И нарочно е накарало ПВО да стреля с халосни патрони, та никой да не бъде свален.
Наистина съм впечатлен! Опълчението дава залпове с ГРАД и УРАГАН по своите жилища и своите деца и семейства...това даже Порошенко не може да го измисли, а Яйценюк и Псаки освен да цъкат с език, да клатят глави и да викат: "Аферим!", друго не могат да направят.