Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2015 14:04

Синьо сърце написа:
vaskonti написа:Айде стига глупости! Стига си използвал нещастието на хората да си пробутваш руската пропаганда! Що не кажеш нещо за оня руски войник, който преди 2 седмици изби цяло семействи и ръгаше бебето им със щика? Аман вече! Сигурно само едните вършат зверства, другите са света вода ненапита! :evil:

Ахъм, когато не ни изнася е руска пропаганда. И каква руска пропаганда е резултатът от безумния обстрел на жилищни квартали от страна на ВСУ, че не се сещам? Нещастието е на стотици хиляди хора, но нали е важно да си слагаме банери Аз съм Шарли, а тия там в Донбас кучета ги яли? Над 400 деца бяха убити от хунтата, мога да задръстя темата тука със снимки, кадри и прочее. Откога показването на геноцид е руска пропаганда? Това, че гейска Европа подкрепя един откровено фашистки режим и си затваря очите за геноцида, си е неин проблем!
А руският войник е изперкал, ще бъде съден в Ереван и ще бъде осъден. За разлика от фашистите, изгорили десетки хора живи в Одеса. Но възмездие ще бъде въздадено, независимо дали на някой му харесва, или не.
Само да питам, хвърлените от самолет над Горловка онзи ден 500 килограмови бомби при мъгла( сиреч без прицел-където паднат) и те ли са руска пропаганда?

Пропаганда е когато показваш само едната страна на медала и внушаваш, че той няма друга страна! Какво значение има кой трепе деца и цивилни? Защо само едните са изверги, а другите... все едно ги няма?
Въобще, има ли поне един случай в историята, в която Русия да е вършила геноцид, да е избивала невинни и деца? Не ми отговаряй на това, въпроса е риторичен, а и без това пак ще ми пробуташ дежурните реплики за западни гейове и трътли.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 21 яну 2015 14:15

Русия, а особено СССР, са вършили геноцид. Това оправдание за киевския геноцид в Донбас и подкрепата му от Европа и САЩ ли трябва да бъде, или? А геювете и разплутите са просто факт, и то неоспорим.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2015 14:27

Къде точно видя да оправдавам някой? По-интересно е защо ти правиш разлика между убийци на деца? Е това разделение, което правиш е най-жалкото в случая!
Малко са държавите и етносите по света, които могат да се "конкурират" с руснаците по жестокости и геноцид! Това е просто факт и то неоспорим!
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 21 яну 2015 15:10

Аз не правя разлика, а констатирам факти, които тук умишлено се премълчават, игнорират и отбягват. Украинската армия стреля безразборно и бомбардира умишлено по жилищни квартали, което няма как да не доведе до картините, които постнах. Това не е грешка в прицела, а военно престъпление. Когато ВСН почнат да стрелят по същия начин, ще ги осъдя и тях. Само че не го правят, и това е факт.
Ако хунтата не беше направила държавен преврат( одобрен и признат от ЕС и САЩ),, не беше палила живи хора и не беше нахлула в Донбас с нацистки лозунги и символи, нямаше да има никакви жертви.
А руснаците са жестоки наистина, особено когато някой е дошъл в дома им и ги пали и убива. Питай бащите на тези деца какво ще направят, ако набарат жив карател.
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2015 15:23

Синьо сърце написа:Аз не правя разлика, а констатирам факти, които тук умишлено се премълчават, игнорират и отбягват. Украинската армия стреля безразборно и бомбардира умишлено по жилищни квартали, което няма как да не доведе до картините, които постнах. Това не е грешка в прицела, а военно престъпление. Когато ВСН почнат да стрелят по същия начин, ще ги осъдя и тях. Само че не го правят, и това е факт.

Ама разбира се, че е факт. При това доказано, нали? Както е доказано и кой е стрелял по автобуса и кой свали самолета. Такива доказателства имаш, че мамата си трака.
Доказано било... явно твърдението на руската страна е достатъчно доказателство за теб, те винаги казват истината, нали? :|
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 21 яну 2015 15:55

За автобуса наблюдателите категорично заявиха, че НЯМА КАК опълченците да са стреляли. За Боинга чакаме вече 6 месеца, а щеше да е готово за един. И ситуацията е проста: ВСН нямат нито БУК, нито Су-25, нито техническа възможност да свалят този самолет.. ВСУ има и трите. ВСН няма никаква полза от това сваляне, а САЩ и Киев го ползваха като предлог за санкции. ВС РФ посочиха точно определен пилот, самолет и поискаха да мине на полиграф. Киев отказа. ВС РФ даде разпечатки на радарите , Киев отказа. Факти.
Колкото до доказателствата за стрелбата на ВСУ: На снимката- 14.01.2015, Донецк. РСЗО Град. 5 убити, 15 ранени. Нали не се съмняваш, че мога да запълня темата с такива, по дата, час, последствия? Това стига ли, или трябва още?
Изображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2015 16:14

Виж сега, щом ти си в състояние само като погледнеш тая снимка и веднага да кажеш кой е стрелял и с какво, по-добре не пускай още.
До колкото помня, наблюдателите казаха нещо съвсем друго. Не мисля, че те са в състояние да преценят чий е бил въпросния снаряд, но знам ли, може би и те имат начин да разгадават всичко само като погледнат нещо. До колкото аз поне четох, те само са разпознали какво точно се е взривило и къде точно спрямо автобуса. Ама чак пък да са разбрали кой НЕ Е стрелял, това ми се струва по-трудно от това да разберат кой е стрелял.
За боинга е напълно нормално да се чака поне година. Това не ти е катастрофа на жигула, забила се в дърво. Поинтересувай се малко и е видиш, че средното време за разследване на коя да е самолетна катастрофа е повече от година, а тук дори говорим за размирен район. А какво имат или нямат сепаратистите, това просто няма как да знаеш! Няма как и точка! Още по-малко можеш да знаеш дали и с какво са били снабдени от Русия!
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 21 яну 2015 17:01

vaskonti написа:Виж сега, щом ти си в състояние само като погледнеш тая снимка и веднага да кажеш кой е стрелял и с какво, по-добре не пускай още.
До колкото помня, наблюдателите казаха нещо съвсем друго. Не мисля, че те са в състояние да преценят чий е бил въпросния снаряд, но знам ли, може би и те имат начин да разгадават всичко само като погледнат нещо. До колкото аз поне четох, те само са разпознали какво точно се е взривило и къде точно спрямо автобуса. Ама чак пък да са разбрали кой НЕ Е стрелял, това ми се струва по-трудно от това да разберат кой е стрелял.
За боинга е напълно нормално да се чака поне година. Това не ти е катастрофа на жигула, забила се в дърво. Поинтересувай се малко и е видиш, че средното време за разследване на коя да е самолетна катастрофа е повече от година, а тук дори говорим за размирен район. А какво имат или нямат сепаратистите, това просто няма как да знаеш! Няма как и точка! Още по-малко можеш да знаеш дали и с какво са били снабдени от Русия!

Аха, освен че свалиха Боинга и навлякоха санкции на Русия, опълчението разстрелва своите жилища с ГРАД и УРАГАН, избива си децата и жените, стреля си по болниците и детските градини с тежки гаубици и си взривява подстанциите и шахтите. Ясно, разбрах. Феномени!
За Боинга трябваше да пуснат до месец записите от черната кутия. Защо ли не ги пуснаха?
А за ВСН и въоръжението им всъщност мога да знам и нееднократно съм казвал някои неща в украинската тема.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2015 17:34

За 38 път ще повторя, че аз не твърдя, че тоя или оня е свалил самолета или че еди кой си конкретно стреля по цивилни. Не твърдя защото на мен ми трябва нещо повече като доказателство от аргументи от типа "няма начин сепаратистите да стрелят по свои, значи са украинците". За теб щом това е достатъчно като логика, ок. За мен на тоя етап са виновни колкото едните, толкова и другите. Русия имат много ясен мотив да вършат такива неща - анексирането на Крим, както и отцепването на проруската република. А какъв е мотива на Украйна да стреля по своето население? Санкции срещу Русия? Оставям на теб да прецениш чий мотив има по-висока стойност.
Едно е да казваш нещо, което си мислиш, че знаеш, съвсем друга може да е реалността. Може и да си прав, но със същия успех може и да не си.
Записите от кутията са част от разследването, а то не е приключило. Освен това, кутията може ли да запише кой е стрелял или просто констатира взрив?
[/center]

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 21 яну 2015 17:40

Колко низко трябва а паднеш за да заявиш:

"Первый украинский фронт и украинцы освобождали (лагерь). Так как в тот январский день там были украинские солдаты, то они и открывали ворота лагеря"

" Първи Украински фронт и украинците са освободили лагера (Освиенцим). Тъй като, в този януарски ден, там си били украински войници, то те и са отворили вратите на лагера..."
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”