Der Schmarotzer написа:Кой цитира тук Йордан?
gong/viewtopic.php?f=53&t=193077&start=660
"Йордан, преправен гадно на Йорнанд )), твърди, че е прочел при Орозий, че „...quos Getas iam superiori loco Gothos esse probavimus, Orosio Paulo dicente“, същото той казва многократно цитирайки и други автори."
Не ми слагай думи в устата, за да си пробутваш заключенията??? Това не е мой цитат!!! Както мисля добре обясних, целия цитат с посочените автори не е мой и е просто копиран от друга дискусия, като доказателство за факта, че за почти всички древни автори Готи и Гети са биле едно и също!!! И както добре се вижда в тоя цитат освен Йордан има и още към 10 други които са живели ПРЕДИ НЕГО

Der Schmarotzer написа:Отново за n-ти път пишеш недомислия – аз написах, че за нито един от авторите, които цитираш няма направено изследване за срещаните имена(лични, местни и пр.) – колко пъти се среща, в какъв контекст и каква роля играе. Цитирането само в един случай, извън контекста, автоматично игнорира останалите и оставя привкус на игра с думите и подреждането им в полза на предварителна теория. Както е от твоя страна с Йорадан.
Не аз пиша недомислия, аз показвам факти !!! Ти си боравиш с изводи!!!
Значи един автор да е в грешка и всички други една камара отпадат ??? Колко удобно, после аз съм писал недомислия

Der Schmarotzer написа:Тези, които ебават майката на Римската империя...
И кои са те дай да ги видим

Der Schmarotzer написа:И кои са тези източници? Щото на дадените от теб се видя стойността и нагаждачеството от страна на използвалите ги. Т.е. ти нямаш никакви извори за връзката готи-гети. Ти какво ще опонираш на дадените археологически свидетелства, които са безспорни за еднаквите находки в България и в Крим на готите, които находки са идентични с намерените такива в немския етнически ареал в Европа.
Кво нагаждачество не разбрах? Посочени са цитати в които се оприличават готи с гети , не от мен или от някой като мен, а от САМИТЕ ДРЕВНИ АВТОРИ

Der Schmarotzer написа:А ти какъв източник ще посочиш, че гетите съществуват след последното им споменаване преди новата ера? Само не такива като гети-готи или прочие, които са само за баламурници...
Ето ти го сведението, или виждаш само това което ти отърва

Дион Касий, Historia Romana Vol. V живял II-III век

"...Даките населяват двете страни на Дунава. Тия, които живеят на отсамната страна и близо до трибалите се причисляват към територията на Мизия и се наричат с изключение на тия, които живеят съвсем близо до тях (трибалите), мизийци, докато населението отвъд реката носи наименованието даки и представлява или един клон от Гетите, или са траки от племето на даките, което едно време населяваше области в Родопите." същият автор, том 4, книга 67: " Аз наричам тоя народ даки, името, което използват самите жители, а също и римляните,въпреки че зная, че някои гърцки автори, ги наричат Гети; тия, за които аз зная, живеят отвъд Хемус покрай Истър"И пак той в същия том, но книга 78 ни съобщава: " Само някой да беше посмял да изрече или изпише името Гета, то той беше веднага обречен на смърт. Дори поетите не смееха да употребят това название в комедиите си. И наистина, дори имуществата на всички ония, в чиито завещания беше открито това име, биваха отнемани...."
Не само съществуват, ами явно не са и един клон !!! Та кои са другите клонове на Гетите, ако даките не са от тях, а са изселени Беси

Освен това автора ясно обяснява защо лично той не нарича даките-Гети (макар да му е известно, че други негови съвременници ги наричат точно така) ! Не щото ги е нямало, а защото не е сигурен дали не са старите Беси