Кой кога и къде е бил в казарма?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Re: Кой кога и къде е бил в казарма?

Мнениеот зеления » 06 фев 2012 22:00

Red Warrior написа:
Thsmith написа:
Red Warrior написа:Отсвирих ги още на 16 години, като ми пращаха "покани" за военна комисия. Мои приятели ме плашеха, че ще дойдат военна полиция. Чаках, чаках.....никой не дойде :lol: Само че тях ги взеха в казарма, а мене ме взеха пичоците в Студентски град 8-)

То принципно на какво основание биха те арестували/съдили? И аз получвах бележки в пощата да се явявам, но така и не отидох нито веднъж... Имам предвид, че никой не се подписва, че ги е приел ами просто ти ги пускат в пощата.. как доказват, че си ги получил и не си отишъл? и тн?

Няма как да докажат. Аз от малък съм си чешит и така лесно не се давам 8-) Даже мога да ти кажа, че имам приятели, които ходиха и на комисия и пак не ги взеха в казарма. Пичовете, които пишат къде са служили и т.н. да не ми се сърдят, но според мен сами са се натискали да стават войници :lol: Аз лично не мога да разбера защо някой ще иска да ходи в казарма??? Може би за да се научи да стреля... Но аз навремето тренирах спортна стрелба, така че и това не ме блазнеше. Даже ми беше дошло до гуша :roll:

Абе дяволе, ще ти разкажа една кратка случка. 1988 или 89 година. Турците се бяха разбунтували в България. Търсят ме за запас. Няколко пъти идвали в къщи да ме търсят. Последния път е било към 2-3 часа среднощ и са държали "език" на родителите ми. Само, че баща ми, лека му пръст, ги пратил "на майната им". А аз в това време кой знае къде съм тренирал да вкарвам и изкарвам нещото си с някоя "кака" - все пак съм бил ергенче в силата си. До тук добре, ама като пристигнах на работа веднага бях привикан от началника на отдела и ми беше наредено до 20 минути да се явя във военното окръжие. Използвах намалението, че ЗАКОННО съм извън работа, та се прибрах и 2-3 часа си поспах. Няма да ти обяснявам повече какво стана после, но се наложи да впрегнем всичките си връзки за да отърва дисципа. Беше на косъм. А ти ми говориш за скатаване от казарма! Веселяк.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
никки1912
Контакти:

Мнениеот никки1912 » 06 фев 2012 22:02

Пловдив 58640 сеп.90 -март92
Настане вечер-месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен!

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 06 фев 2012 22:07

Казармата си беше голям ташак, ама ако имах избор -никога не бих влезнал. Служих гранично в Смолян, поритах малко в Родопа:lol: после школа за кучкари ВСК и оттам на 7 гранична застава в Бориково. Цял ден и цяла нощ в гората(заради кучето). Направих 11 месеца и 20 дена без отпуск :o :shock:
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

kidon
Контакти:

Мнениеот kidon » 06 фев 2012 22:19

95-97 година.Поделение 32 990 - Парашутна бригада.Парашутист-разузнавач.Преди армията нямаше достатъчно пари за скокове... :( Сега не знам как е...

Потребителски аватар
kufur

Мнениеот kufur » 06 фев 2012 22:22

bezpanika написа:88-90г. Последният набор 2 години служба. 8-ми граничен отряд. Бургаският. Бе ....... и добре и зле.Егати хлапетата дето бяхме , ние наистина вярвахме , че НАТО ни е враг. Имахме един на 2-ра застава. Заснели го лятото , гол до кръста с калашник в ръка , часови на вишка на границата с Турция.Корав , като бик и почти толкова умен.Стар ми беше. Снимката в списание Щерн. Най четеното тогава на запад. Коментара : "Българският войник , страшилището на Балканите".Голям майтап беше. Доста ни мрънкаха , да не се събличаме лятото по границата с Турция. Обаче , имаше един от Перник ,много див беше. По време на посещение на турски полковници и генерали на Резово , тогава , когато нашите слагаха тетраподи на реката , оня , наряд на устието на Резовска и си го изкарал и пикал. Ония веднага бяло знаме и протестна нота.Ма тогава комунизъм нищо не стана. Само с мърморене мина.Бе , диво беше.Тоя с пикането , после беше варил партенки на новобранците и ги карал да пият и за наказание го бяха преместили в Малкотърновският.Бе, като цяло шоу беше.

Пейо Георгиев ли ти беше началника на заставата :lol: ...Елба ,ах Елба

Потребителски аватар
invader10
Контакти:

Мнениеот invader10 » 06 фев 2012 22:23

petrof написа:32-ри мотострелкови полк - Дупница в Зенитна батарея през средата на 90-те години - 1 година и 6 месеца. В никакъв случай не съжалявам, че съм служил. Остават само добрите спомени. Ех хубави години....

Оръдията с какво се управляваха помниш ли, РПК или по АЗО.

Потребителски аватар
pe4kata
Контакти:

Мнениеот pe4kata » 06 фев 2012 22:24

Радист в Божурище-сладка служба,вярно беше година и половина,но....сладка.Останали са само хубави спомени,а лошите-отдавна забравени.

Потребителски аватар
invader10
Контакти:

Мнениеот invader10 » 06 фев 2012 22:25

petrof написа:
obi4am_pirin написа:
petrof написа:32-ри мотострелкови полк - Дупница в Зенитна батарея през средата на 90-те години - 1 година и 6 месеца. В никакъв случай не съжалявам, че съм служил. Остават само добрите спомени. Ех хубави години....

На какъв разчет беше разпределен?На какво оръжие?

Преносим зенитно ракетен комплекс "Стрела 2М". Това е аналог на американския "Стингър". Ходихме 2 лета под ред на стрелби на Шабла. Което всъщност беше супер, защото хем си на стрелби, хем можеш да се изкъпеш в морето :)

Или под тръбата миришешта на сяра.

Потребителски аватар
Mincho
Контакти:

Мнениеот Mincho » 06 фев 2012 22:29

Няма ли някой от ВВ( Вътрешни войски)- Кърджали, Дебелт или Враня :)

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 06 фев 2012 22:31

ВВ /Вътрешни войски/ в Кърджали, под.72350 ,от 1986 до 1988 г. Две години и три месеца не съм свалял АК-то.Имаше доста екшън по време на т.нар. "Възродителен процес".Няколко момчета така и не се уволниха,лека им пръст.До ден днешен най-верните ми приятели са от хората с които служих ,вече 24 години.Всяка година на 20-и септември се събираме.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Върни се в “Свободна зона”