Red Warrior написа:Thsmith написа:Red Warrior написа:Отсвирих ги още на 16 години, като ми пращаха "покани" за военна комисия. Мои приятели ме плашеха, че ще дойдат военна полиция. Чаках, чаках.....никой не дойдеСамо че тях ги взеха в казарма, а мене ме взеха пичоците в Студентски град
То принципно на какво основание биха те арестували/съдили? И аз получвах бележки в пощата да се явявам, но така и не отидох нито веднъж... Имам предвид, че никой не се подписва, че ги е приел ами просто ти ги пускат в пощата.. как доказват, че си ги получил и не си отишъл? и тн?
Няма как да докажат. Аз от малък съм си чешит и така лесно не се давамДаже мога да ти кажа, че имам приятели, които ходиха и на комисия и пак не ги взеха в казарма. Пичовете, които пишат къде са служили и т.н. да не ми се сърдят, но според мен сами са се натискали да стават войници
Аз лично не мога да разбера защо някой ще иска да ходи в казарма??? Може би за да се научи да стреля... Но аз навремето тренирах спортна стрелба, така че и това не ме блазнеше. Даже ми беше дошло до гуша
Абе дяволе, ще ти разкажа една кратка случка. 1988 или 89 година. Турците се бяха разбунтували в България. Търсят ме за запас. Няколко пъти идвали в къщи да ме търсят. Последния път е било към 2-3 часа среднощ и са държали "език" на родителите ми. Само, че баща ми, лека му пръст, ги пратил "на майната им". А аз в това време кой знае къде съм тренирал да вкарвам и изкарвам нещото си с някоя "кака" - все пак съм бил ергенче в силата си. До тук добре, ама като пристигнах на работа веднага бях привикан от началника на отдела и ми беше наредено до 20 минути да се явя във военното окръжие. Използвах намалението, че ЗАКОННО съм извън работа, та се прибрах и 2-3 часа си поспах. Няма да ти обяснявам повече какво стана после, но се наложи да впрегнем всичките си връзки за да отърва дисципа. Беше на косъм. А ти ми говориш за скатаване от казарма! Веселяк.