Заглавие в 7 дни спорт: Италианец, швед и две чернилки

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
deepblue
Контакти:

Re: Унизително! Заглавие в 7 дни спорт: Италианец, швед и две че

Мнениеот deepblue » 19 яну 2012 14:17

Тука думата е чернилка и негър, която е обидна, а това че в гетата си викат негри е както аз да кажа на някой копеле или майна .. просто обръщение към хора, които се познават, ама ако нарека някой във форума копеле ще се обиди, нали ? Защото не ме познава, а в гетата да не мислите, че не е имало престрелки заради думата негър ??

Откога негър стана обидно? Откогато американците заговориха за политическа коректност, и джуджетата станаха вертикално предизвикани :)

Негър (от латински: niger, черен, тъмен) е обозначение за хора от негроидната раса.

Обемът на понятието и съотношението му с чернокож и тъмнокож са спорни. В ненаучната литература обикновено за негри се считат и представителите на капоидната раса — бушмени и койкой, както и етиопците, макар те да са семити. Освен това например в Русия наричат негри също и тъмнокожите мулати, докато в Латинска Америка между тях се прави ясна разлика.
В терминологията негър се използва, за да се идентифицира лице, което генетично принадлежи към един от африканските етноси, първоначално развили се в субсаханиална Африка, поради което и тази територия е била наричана — а в художествената литература все още бива наричана — „черна Африка“.

Такива хора имат типични негроидни черти като:

тъмна коса и очи
лице с прогнатизъм (издадени черепни кости)
широк и плосък нос
силно изразени устни
понякога къдраво окосмяване
дланите са по-светли на цвят.
кожа значително по-тъмна от тази на европейците. Живота в тропиците води до това тяхната кожа да е много по-богата на пигменти, които защитават от слънчевата радиация.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 19 яну 2012 14:18

Аз лично съм против расизма ама цялата простотия, че не трябва да говорим за това, че някой е по-различен от нас е голяма глупост. Той е черен дай да не го приемаме за разлика ? Естествено човека трябва да бъде съден по делата му,а не по цвета на кожата му, но всичко минава граници. Всеки вече може да се обиди за всичко. Скоро ще искам да ми викат сър Биг Дик. Защото това е против религията ми ако не ми викат сър Биг Дик. Който не ме нарича така ще е предразсъдък и обида за мен на религиозна основа и ще го съдя.

deepblue

Негър се използва в английския като чернилка и черньо,а не като чернокож или черен както е в латинския и испанския.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2012 14:25

Alexx написа:Аз лично съм против расизма ама цялата простотия, че не трябва да говорим за това, че някой е по-различен от нас е голяма глупост. Той е черен дай да не го приемаме за разлика ? Естествено човека трябва да бъде съден по делата му,а не по цвета на кожата му, но всичко минава граници. Всеки вече може да се обиди за всичко. Скоро ще искам да ми викат сър Биг Дик. Защото това е против религията ми ако не ми викат сър Биг Дик. Който не ме нарича така ще е предразсъдък и обида за мен на религиозна основа и ще го съдя.

deepblue

Негър се използва в английския като чернилка и черньо,а не като чернокож или черен както е в латинския и испанския.

Да бе,ама момчето нали ти написа,че думата идва от латински език :) Нашите журналисти като едни видни полиглоти,превеждат дословно,а и нали не бивало да се сравняваме с големите европейски държави като Франция и Англия :) Е поне с испаноговорящите в Латинска Америка можем ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 19 яну 2012 14:26

CTAHKO

Въпросът е,че в САЩ и Кралството се използват по-различен начин сравнение с примерно в бившите испански колонии. За това в САЩ тази дума е забранена.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2012 14:30

Alexx написа:CTAHKO

Въпросът е,че в САЩ и Кралството се използват по-различен начин сравнение с примерно в бившите испански колонии. За това в САЩ тази дума е забранена.

Тя думата може и да е забранена,ама това не им попречи да отрепят водача им и борец за правата на негрите Мартин Лутер Кинг :!: Какво ми се правят на света вода ненапита 8-) Кое е по-демократичен акт,това да забранят една единствена думичка и да убият лидера на една цяла общност или обратното,да си ги наричаш негри и в същото време човека да е жив ;) Аман с тия двойни стандарти :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 19 яну 2012 14:33

черен и чернилка е едно и също?
то така и със селянин и селяндур

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 19 яну 2012 15:10

+1000000000 за заглавието "черен' -"чернилка" едно и също е!
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 19 яну 2012 16:04

срам и позор за пореден път!
:evil:
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 яну 2012 17:03

storm написа:Големи сте пазители на морала... Голям праз, някво заглавие...Тоя вестник е, и ще си остане единствения спортен който чета...

Дали реакцията ти щеше да е такава,ако ставаше въпрос за играчи на Левски?
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Върни се в “Свободна зона”