Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
80% от пишещите по темата не са били родени още през 89 или са ходели прави под масата и ми се изживяват тука като демократи и политически анализатори....смях.bogdanov964 написа:Момчета, колко от вас са били пълнолетни 89-та, да не кажа родени? И стига сте папагалствали - ДС, сянката на комунизма, дрън-дрън. Тези, които ограбиха България, които изгониха над 1.5 мил души се чудят как да оправдаят разбойничеството си, пък вий им пригласяйте. И като гледам как българите са хвърлени на лъвовете, пардон, на "любимите" чужди инвеститори, въобще не изключвам вероятността от нова соцреволюция в следващите десетилетия!
Viktor4o_Rs написа:Все пак се постигна някакъв консенсус, което за този форум не е никак често срещано![]()
![]()
soilwork написа:80% от пишещите по темата не са били родени още през 89 или са ходели прави под масата и ми се изживяват тука като демократи и политически анализатори....смях.
Viktor4o_Rs написа:Все пак се постигна някакъв консенсус, което за този форум не е никак често срещано![]()
![]()
Viktor4o_Rs написа:The Game, не знам как направи извода, че сме се справяли толкова добре при комунизма, при условие, че руснаците са се скъсали да наливат пари и ресурси в 16-тата си република, нали все пак сме били дупе и гащи![]()
![]()
Ако имаш предвид, че добре сме овладяли пълната липса на суверенитет, слугинажа, мазненето, угодничеството, гъзолизането и поемането на съветския к.р до топките, да страхотно сме се справяли, спор няма
![]()
![]()
За съжаление, същото може да се каже и сега, само че за този път господарите са други.
Аз не знам за такава статистика, че през 87-ма сме били на 8-мо място по икономика в Европа, не ми се струва много достоверно, но не споря ... Със сигурност съм чел обаче, че преди ВСВ царска България е била 6-тата европейска икономика![]()
Иначе си прав, българският народ явно обича твърдата ръка, обича да е в стадо и овчарят да го ръчка с гегата, обича някой отгоре да направлява живота му ... Може би дългите години гръцко и турско робство са оказали необратимо влияние, които гарнирано с 45 години комунизъм са нанесли непоправими мутации в народопсихологията и манталитета ни ...
Alexx написа:Викторе голям човек си а още явно не си осъзнал, че дефакто всеки обществен строй било то комунизъм, фашизъм или демокрация има един единствен източник и една и съща цел.Да контролира хората. Да се стоварва такава вина върху комунизма в частност е все едно някой да метне камък по теб, да ти разцепи главата, а ти после да обвиниш камъка и цял живот да вярваш, че камъка е виновен за разцепената ти тиква.
Тези които ни управляваха нас преди 89 не бяха комунисти по убеждение, а хора без идеали които се целят само във властта. За жалост тези хора отново се докопаха до властта . Е тогава кажете му какви са ? Комунисти ? Капиталисти ? Това си някаква скрита монархия и аристокрация !
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта