22 юни,1941, 04.00 ч - началото на план"Барбароса"!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: 22 юни,1941, 04.00 ч - началото на план"Барбароса"!

Мнениеот blue avalanche » 21 юни 2011 23:56

would написа:Avalanche,забравил си Жуков и Конев.Победата се дължи на много фактори - грешки на Хитлер, който не се вслушва в съветите на генералите да изградят няколко отбранителни линии,а хвърля всичко в битката при Курск.За това че води война на няколко фронта - на запад, на изток и в Африка, нещо което той се стремял да избегне на всяка цена.Фактор е и неизчерпаемият човешки и военнотехнически потенциал на ЧА- самолети и танкове и геният на споменатите от теб генерали от ЧА.

Конев е с "две лица":Конев от първата фаза на войната с няколко тежки поражения и Конев от втората фаза-блестящ!
"Фактор е и неизчерпаемият човешки и военнотехнически потенциал на ЧА- самолети и танкове и геният на споменатите от теб генерали от ЧА."
"Неизчерпаемият човешки потенциал..."-клише!Няма такова нещо като неизчерпаем човешки ресурс.Да не би в СССР да са "клонирали" мъже?Нима Хитлер не е знаел бройката на населението на СССР?
"Военнотехнически потенциал"-да!
Някой може ли само да си представи огромния труд,положен от руския народ при евакуацията на стотици заводи и предприятия?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 21 юни 2011 23:56

Както казах,по-горе,факта,че плана "Барбароса",се заражда в ума,на един шизофреник,означава,че той е обречен на провал,във всички положения!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 21 юни 2011 23:59

honda Изображение Много изчерпателен и подробен отговор. С всичко съм съгласен, бих искал само да допълня едно нещо. Освен,че руснаците превъзхождат чисто демографски, по време на Отечествената война, в СССР е било нормално, да се пращат жени по заводите да работят и да помагат за фронта. В Германия, обаче, жени не помагат по заводите. За Хитлер, единственото нещо,което трябвало да прави немската жена е да ражда деца и да ги възпитава . 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 21 юни 2011 23:59

Малкият Смуут, разбери че това, което е мислил навремето Хитлер, а и Наполеон, продължават да го мислят други днес. Въпросът е, че са с други имена. Тъй че, чети, учи. Има още много да научиш. И не гледай какво пише в Интернет, там половината информация най - малко е пълна с грешки.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

ivkoni_1
Контакти:

Мнениеот ivkoni_1 » 22 юни 2011 00:02

Madridist написа:
Viktor4o_Rs написа:Очаквай силният аргумент "ама те са ни освободили от турско и нацистко робство, иначе сме щели да бъдем по концлагерите" :lol: :lol: :lol:

Това ще бъде грешка . За мен лично, СССР и Царска Русия са две коренно различни идеологически държави. Нямат нищо общо. 8-)

Ето това е една ОГРОМНА истина,която много хора не проумяват!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 22 юни 2011 00:02

Аз съм изненадан от интереса към темата.Доколкото прочетох коментарите ,бих искал да вмъкна нещо:
Първо,дали някой харесва руснаците или не-няма никакво значение.Още повече държави,които са присъединени към Райха или гравитират около него.А пък прибалтийците ич не ми се коментират!Ако бяха толкова ербап,да тръгнат да се бият на Изток!Да,ама не...
Второ-легендата,че с жива сила РККА си печели битките,е смешна!И преди съм казвал-три картечни гнезда и читава артилерия отбиват пехотна атака на 10 000 човека много лесно!А немците са имали и едното,и другото!
Трето-тука ние си пишем и гледаме на екранчетата.Обаче тогава са избивали жени и деца,трещяла е артилерията,умирали са хора.Много хора...За плацдарма Ржев-Вязма двете воюващи страни жертват стотици хиляди!Ние не можем да схванем трагедията и драмата там,просто можем да се надяваме това безумие да не се повтори!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

ivkoni_1
Контакти:

Мнениеот ivkoni_1 » 22 юни 2011 00:04

ivkoni_1 написа:
Madridist написа:
Viktor4o_Rs написа:Очаквай силният аргумент "ама те са ни освободили от турско и нацистко робство, иначе сме щели да бъдем по концлагерите" :lol: :lol: :lol:

Това ще бъде грешка . За мен лично, СССР и Царска Русия са две коренно различни идеологически държави. Нямат нищо общо. 8-)

Ето това е една ОГРОМНА истина,която много хора не проумяват!

За да се изразя по-ясно,имам предвид,че не бува по никакъв начин да се сравняват освобождението от турско робство, с втората световна война.Въпреки,че все едни са ни уж "освободители"!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 22 юни 2011 00:06

Който иска може да си пусне Viasat History -в момента излъчват "Светкавичната война"..от поредицата ВСВ в цвят!
Точно по темата ;)

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 22 юни 2011 00:06

Не харесвам проклетия СССР , но да ми величаете Хитлер е лудост ......
Някой беше казъл : " Чуваш смърт за черните , после смърт за евреите , смърт за жълтите и вече започвай да се ослушваш , защото ще чуеш и своете име " . Първо нито сме помогнали толкова много на Хитлер , нито пък е харесвал славяни . Мисля , че всеки знае какво се случва със хората , които не е харесвал и няма изгода от тях ......
Който си мисли , че при нацизма - сме щели да сме по-добре , въобще не е наясно за какво става дума !

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 22 юни 2011 00:06

По малкото зло победило по голямото зло...
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “Свободна зона”