Вярващи ли сте?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Вярвате ли в Бог?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Вярващи ли сте?

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 16:51

v.r.s. написа:Да, за всички катаклизми ставащи днес сме си виновни самите хора, това поне е доказано.

Доказано?! :o :shock: И от кого? Хайде покажи ги тези доказателства! Аман от голи думи, без покритие! Защото аз доста научано мога да ти докажа, че ние хората нямаме нищо общо с природните катаклизми! Сигурно ние хората сме предизвикали земната тектоника??!! Чудно с какво ли?! Или един вярващ като теб ще отрече тектониката?! - не бих се изненадал! :roll:

v.r.s. написа:Колкото до това, че Константин Велики е избрал 4-те Евангелия и посланията на Апостолите, това не е никакъв исторически факт. По негово време се разпространяват ереси и най-вече тази на Арий, заради която се свиква Вселенски събор за да се изяснят тезите и на този събор свикан в Констатинопол ереста е осъдена от Епископите, като се приема от тях кои книги да включи Новият завет, а не от Константин Велики.

Как казвахте вие вярващите? "Блажени са верующите, тяхно е царството небесно!" :lol:

v.r.s. написа:Ето с този въпрос защо Християнският Бог да е истинският показваш, че не си запознат въобще за какво става въпрос. Първо Бог е един, той е Бог който избира Евреите заради Аврам и му обещава, че от неговият род ще произлезе Месия, който ще послужи за спасение на всички народи и с идването на Христос това обещание става реалност. Преди това единствено Евреите са вярвали в Него, като другите народи са били езически, а след като изпълнява мисията си с течение на времето Християнството побеждава езичеството. Но Евреите отказват да признаят Христос за обещаният Месия и вече 20 века се стремят то да бъде унищожено. Поради тази причина са и разделенията в Църквата, която до 1054 година е една, след това идва отделянето на Протестантите от Католиците и появяването и на други секти. Дори и Православните сме разделени на Старостилци и Новостилци, вина за което има Вселенският Патриарх Мелитий, който е бил масон.

Аха, бог бил един! Ок, да приемем, че за евреи, християни и мюсюлмани той е един и просто го наричат с различни имена... До тук всичко е наред и ще го приема. А какво да кажем за религиите, в които има повече от едно божество като Римска, Скандинавска, Древногръцка, Египетска и тн... и по-важното религии, които съществуват доста преди създаването на юдаизма и християнството... ;) Как тогава боговете са били много, а изведнъж е станал само 1?!

А какво да кажем за народи като ацтеките, маите и инките, които до 15-ти век не са били открити и известни, респективно не са запознати с юдаизъм християнство, Стар/Нов завет и тн, но въпреки това си имат техните вярвания, религии и богове (не само един, а много богове)?! Нима маите, инките, ацтеките не са негови деца и творения, ако приемем вашите вярвания?! Тогава защо пред тях той не се е разкрил със същият образ, а с друг (крилата змия Кецълкуатъл - на ацтеките) и тях ги е накарал да повярват, че има повече от един бог?!

Ето всички тези различия и разминавания доказват, че бог не съществува! Той е една измислица, иначе ако всичко беше създадено от бог... то той щеше да бъде наистина само един, както твърдиш ти! Но той не е! И впрочем къде е бил бог, докато по Земята са бродели динозаврите?! Ако за всичко е виновен той защо ги е избил с метеорит, след като е можел просто да ги махне, както ги е създал от нищото?! Защо е чакал 60 милиона години, докато се реши да създаде хората?!

И да, основно ти задавам въпроси и го правя, за да се сетиш евентуално, че всичките тези религиозни глупости, които са ти набити в главата яко куцат и не могат да обяснят всяко едно нещо на Земята!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 16:56

v.r.s. написа:Не ме разбра, а и аз не го казах точно. Като стане въпрос примерно за картина на която е нарисуван човешки образ, но не си я видял, какво разбираш под това, определен точно образ който оприличава някого конкретно или просто нарисуван човек. Същото е и с подобието, ние сме подобни един на друг, но не сме напълно еднакви в каквото и да е отношение. Така, че "по свой образ и подобие" не означава, че ни е направил еднакви, а подобни на Него.

Добре, конкретно по този въпрос няма да споря с теб, защото очевидно имаме разминавания в разбиранията за нещата! Аз тълкувам "по свой образ и подобие" буквално! Т.е., щом е казано по свой образ и подобие значи всички трябва да са еднакви и да имат точно неговият образ. И понеже той е само един не трябва да има различия в образите. Т.е. ти се захващаш за "подобие", а аз за "образ", защото той трябва да има само един КОНКРЕТЕН образ и след като сме по негов образ, то трябва всички да имаме неговят образ, без да има дори една клетка разлика! Но няма да издребнявам, защото тук вече идва въпрос как точно се тълкуват въпросните думи. Както казах аз ги тълкувам буквално, без абсолютно никакви опции за шикалкавене. :)

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Мнениеот tarikat » 18 юни 2011 18:56

----
Последна промяна от tarikat на 19 юни 2011 20:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 18 юни 2011 19:01

Когато казвам, че имаме вина за катаклизмите говоря за това което допринасяме за тях, най-вече за ураганите, наводненията и т.н., защото за тези неща имаме вина най-вече ние. Не Бог пали умишлено горрите и ги изсича поголовно, не Той е виновен за замърсяването на атмосферата, следствие от което е глобалното затопляне, а от там и тези аномалии които стават. Да не говоря за войните и последиците от тях.
Колкото до земетресенията, то те са нормални, тъй като земята продължава да се "движи", но жертвите от тях са в пъти по малки от жертвите които е причинил самият човек в историята си.
А за указанието от Константин Велики за съставянето от кои книги да е Новият Завет въобще не разбирам какво доказваш с коментара си,-"Блажени са верующите, тяхно е царството небесно", това не е доказателство, че е така и аз ще ти отговоря по твоя начин, дай доказателство.
Идва ред и на това, което ме питаш, как Бог е един, а в другите народи е имало много такива. Мисля, че бях ясен, Бог е един и избира Евреите за народ от който ще произлезе Месията, докато всички друти народи са били езичници, то и заради това Бог не позволява на Евреите да се смесват с тях, а да ги изгонват и дори изтребват, тъй като те са принасяли хора в жертва на езическите си божества.
А това защо е избил динозаврите с метеорит, какво значение има, нали ги е премахнал не е важно по какъв начин, колкото до 60-те мильона години, те са нищо пред вечността, тоест за него това е един малък период от време и не виждам как аз, който пред Него съм нищо, мога да Му държа сметка, защо е направил това или друго нещо.
Що се отнася до "набитите ми в главата религиозни глупости", то бяха ми набивани в главата други глупости, които отричаха всичко духовно, тъй като съм израстнал и живял през първите си 18 години по времето на Комунизма. И всичко до което съм проумял и осъзнал е било с прочитането на всякакъв вид литература и достигането ми до това в което вярвам-Православието, тъй като то дава отговор на всички въпроси, които интересуват човека.

Но като се замисля, ти искаш доказателства, че Бог съществува и задаваш въпроси, без да даваш ти такива, че не съществува изказвайки само предположения, че е така. Крайно време е и ти да дадеш някакви доказателства за това в което вярваш.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 20:03

Какво по-голямо доказателство от това, че сега в наши дни няма нито едно доказателство, че бог съществува! Навремето уж са се случвали някакви чудеса, но няма нито грам гаранция, че те наистина са се случили, а не че са една литературна измислица (не случайно ти дадох пример с Омировата Илиада... ;) )

Аз съм от този тип хора, които са на принципа щом няма нито ясно доказателство за съществуването на нещо (да може да бъде доказано по емпиричен път с експеримент), да се види, да се пипне... значи такова нещо не съществува!

Ще ти дам пример с потопа, който бог е пратил и ноевият ковчег.... имаш ли представа колко много животински видове има на планетата Земя, даваш ли сметка колко трябва да е бил голям въпросният ковчег, че да се запази по една двойка от всеки животински вид?! Дори в наши дни няма толкова големи кораби. Но ще си представя, че бог е всемогъщ и някак си е направил кораба на Ной достатъчно голям, нищо, че Ной е строил въпросният ковчег заедно със синовете си и бог не му е помогнал за това... ;)

И пак остава въпроса... как са били спасени всички животински видове, който не са били достъпни за Ной? Тези, които са живеели в Австралия и двете Америки..., айде останалите континенти са свързани (или са били свързани, по времето на Ной не е имало Суецки канал, който да свързва Червено със Средиземно море), а Антарктида не я броя...

Или пък как са били спасени хората населяващи двете Америки, след като потопа е потопил под вода абсолютно всичко, а те също не са били спасени, даже тогава не се е знаело за тяхното съществуване, та кой и как после е населил Америките с хора и животни? ;) То и точно затова не се споменават в Старият и/или Новият завет, защото древните автори изобщо не са знаели, че съществуват други континенти... - доста кофти EPIC FAIL! ;)

След като тази притча има такова голямо несъответствие... как да приема и останалите за достоверни и като източник на доказателства за съществуването на Господ? Или ще се окаже, че е имало и още един Ной, който се е погрижил за хората и животинските видове в двете Америки?! :lol: :lol: :lol:

А и повярвай ми, ако се загледаме подробно във всяка една от притчите, които явно се явяват доказателства за съществуването и божествената му сила... във всяка една от тях ще бъдат засечени подобен тип кофти несъответствия, който няма как да бъдат обяснение, освен с незнанието на древните автори, които са измисляли въпросните притчи и истории... ;)

П.П. Професора ми по логика в университета казваше следното: Ако в една история има една неистина, то цялата история става неистина! Е как сбирщина от неистини ще ме накарат да повярвам в съществуването на нещо, което нещо се уповава на тези неистини?!

П.П.2. По тези въпроси споря дори с членовете на семейството ми - баба ми е хаджийка и се кълне, че е усетила присъствието на бог по време на поклонението си на божи гроб, после ми разправяше същото и за посещението си във Ватикана..., е аз на божи гроб не съм бил и нямам намерение да ходя, но 2009-а бях във Ватикана и освен да се уверя с очите си какъв бизнес прави църквата като експлоатира вярата на хората... друго не усетих!
Те това е религията - един огромен бизнес, от която се печелят милиарди всяка година и заинтересованите хора правят всичко по сили си да поддържат вярата на хората, дори от време на време си измислят нови чудеса... ;)

А хеле за католицизма не ми се почва дискусия, че тия са най-големите лъжци и измекяри на Земята!

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Мнениеот tarikat » 18 юни 2011 20:17

А как ще обясниш благодатния огън, който слиза от небето навръх Великден в Ерусалим и в първите си минути на земята не пари?!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 20:19

tarikat написа:А как ще се обясниш благодатния огън, който слиза от небето навръх Великден в Ерусалим и в първите си минути на земята не пари?!

За това нещо за сефте чувам. Не казвам, че няма такова нещо, просто досега не бях чувал за него..., дай ми малко време да събера малко информация или обясни накратко какво точно представлява и ще открия "тайната". ;)

Впрочем как е установено, че не пари? Да не би някой да е пробвал да го държи в ръцете си?! Едва ли! ;)

А ти как ще обясниш, че нестинарите ходят по огън, без да се изгорят?! Аз не мога - пробвал съм, изгорих се! Но явно може и причината не е "защото бог ги пази"! ;)

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Мнениеот tarikat » 18 юни 2011 20:24

megan fox написа:
tarikat написа:А как ще се обясниш благодатния огън, който слиза от небето навръх Великден в Ерусалим и в първите си минути на земята не пари?!

За това нещо за сефте чувам. Не казвам, че няма такова нещо, просто досега не бях чувал за него..., дай ми малко време да събера малко информация или обясни накратко какво точно представлява и ще открия "тайната". ;)

Впрочем как е установено, че не пари? Да не би някой да е пробвал да го държи в ръцете си?! Едва ли! ;)

А ти как ще обясниш, че нестинарите ходят по огън, без да се изгорят?! Аз не мога - пробвал съм, изгорих се! Но явно може и причината не е "защото бог ги пази"! ;)

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1028480

За нестинарите си има научно обяснение! ;)

Потребителски аватар
AndreyBG
Контакти:

Мнениеот AndreyBG » 19 юни 2011 07:59

tarikat написа:А как ще обясниш благодатния огън, който слиза от небето навръх Великден в Ерусалим и в първите си минути на земята не пари?!

Какво значи не пари? Кой се е убедил в това нещо? Защото аз лично прочетох на линка които даде, че само йерусалимския патриарх има достъп до това място. Прочетох доста от мненията на колегата Megan Fox по темата, научих доста неща, които не знаех, и сега съвсем съм убеден, че Господ изобщо няма. Той го беше казал и по-рано - това, че ние не можем да си обясним нещо сега, не означава, че нашите наследници също няма да могат. Важното според мен е да сме добри хора и да си помагаме един на друг, а това дали сме вярващи или не не трябва да е толкова важно.

P.S. Интересно ми е как никoй не е споменал Каин и Авел досега. Как така Адам и Ева имат двама сина, а после от тях продължава човечеството? :lol: :lol: :lol: Явно си има научно обяснение за нашата псувня "Ей сега ти е... майката".
Ние сме зелената агитка!!!! Черно море завинаги!!!!

BLUE CHAMPIONS написа: В играта оставаме аз, Моряка и Борото. Предвид класите на отборите, най-вероятно аз ще продължа :oops: :mrgreen: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 юни 2011 10:32

Естествено, че съм вярващ !
Във вселената няма момент в който, от нищо да е станало нещо !
Има висша сила, която има пръст в нещата ..
Тая висша сила има различни имена в различните религии и вярвания.
Щом около 5 милиарда души вярват в това, значи наистина го има !

А глупостите за еволюцията и тем подобните разкази тип - свободно съчинение, въобще не са за коментиране ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”