

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
blue avalanche написа:Стига сте се "джавкали" за мусаката.Никъде в Интернет не е посочен произхода на ястието!Просто се отпуснете и си плюскайте с кеф.
ПП.По Арабистан се прави от агнешко месо,така,че аргументът със свинското не върви.
wire написа:megan fox написа:lothar_matthaus написа:Мусаката навлиза в България след като е била разпространена в Турция и Гърция. Нашата, турската и гръцката се различават. Гърците и турците използват патладжан (който лично не харесвам) вместо картофи и я заливат с кашквал и със сос бешамел. Бачкал съм като готвач. Думата мусака има арабски произход и означава изстуден
Така са ти го казали на теб...... Мусаката е типично БЪЛГАРСКО ястие!
Много от рано си започнал да пиеш!Почети малко, има интернет, стига си спорил толкова глупаво! Все едно да кажеш, че баклавата е българско ястие. Може да ти се иска да е така, но не е.
Естествено е изменена и българите са направили някои промени, но то е същото като пицата - италианската пица е тесто с доматен сос и може да се сложи сирене, а българската - каквото ти уста желае.
Dani написа:Най-много обичам мусака, сърмички (зелеви и лозиви) и пълнени чушки с ориз и кайма.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 10 госта