Коя е любимата ви бира ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
cska - maina

Re: Коя е любимата ви бира ?

Мнениеот cska - maina » 03 юни 2011 09:19

radines написа:
ls1914 написа:Абе младежо,що се изказваш неподготвен и то във времето на Интернет.ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ НЯМАШЕ МАРКА КАМЕНИЦА !!! АМАН ОТ СМЕШНИ ПУБЕРЧЕТА !!!

Ами каква марка имаше тогава колега ?!!! Нещо май си в грешка...

то в тяхното село е нямало
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Потребителски аватар
tani
Контакти:

Мнениеот tani » 03 юни 2011 09:30

Най хубавата бира е студената и пълната.Шуменско хората сбира.

ENTOMBED
Контакти:

Мнениеот ENTOMBED » 03 юни 2011 09:32

Бира да е.
Но, да се лее рок.
ZYKLON
Това е Левски ! Радост, сълзи и съдба за много хора. И надеждата за нещо по- добро и по- велико

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 03 юни 2011 09:35

Каменица
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
keanu1936
Контакти:

Мнениеот keanu1936 » 03 юни 2011 09:37

kamenitza i tuborg

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 03 юни 2011 09:37

"Болярка"- заради многобройните спомени! И почти всяка друга, стига да е студена. В BG не можем да се оплачем от разнообразни бири, при все че сме южна страна.

Потребителски аватар
nomeruno
Контакти:

Мнениеот nomeruno » 03 юни 2011 09:40

Аз предпочитам Ариана! Преди бях фен на Леденика (колкото и странно да ви звучи това), но вече от доста време любимата ми бира беше превърната в помия. Понеже Леденика си спечели масово и поголовно негативно отношение искам да кажа няколко неща защо стана това. Когато масово се приватизираха пивоварните в България към мездренската фабрика имаше оферти от Унгария и Чехия. Но тогавашния директор на Леденика Йордан Банински (лека му пръст) не пожела фирмата да бъде продадена и даде такава цена на офертата, че да откаже купувачите. Няколко години след това нещата вървяха към фалит и преди да се случи това Леденика бе купена от варненското дружесто Булбрю на покойния Михаил Михов (Мишо бирата). Това което се доставя в търговската мрежа с етикет Леденика е по-лошото качество на Булбрю. По-доброто заминава с други етикети (нещо като SONY и BEKO, ASUS и ASROCK - една платкаджийница, но различно качество). Понеже съм от Мездра и познавам хора работещи в завода мога да ви уверя, че съм пил (преди 3 - 4 години) Леденика директно донесена от завода, която ще засрами половината марки в България. Но търговски интереси са причината течноста в бутилките с етикет Леденика да е всичко друго, но не и бира.

Потребителски аватар
Ficolan
Контакти:

Мнениеот Ficolan » 03 юни 2011 09:55

Прочетох доста постове и се убедих, че българина е на принципа: количеството пред качеството.
За мен "Загорка" е ужасна бира, от която единственият ефект е главобола на сутринта. "Каменица" на времето можеше и да струва нещо, но в момента е жалко подобие на бира. "Леденика"- та е доста ужасно, но светлото... преди известно време бях пробвал специално, което приятно ме изненада, но е и трудно откриваемо.
Истината е, че хубавите български бири ги развалиха за да може чуждите,които се произвеждат у нас да са с клас над нашите. Може би единственото изключение правят "Шумеско". Наистина качествена бира, но пък "Туборг"- а им не струва пред румънския например, да не говорим за хърватския.
За мен кефа от бирата е "Стела Артоа" или пък "Бъдвайзер". Ако ли не отскачаме до Шумен...

Потребителски аватар
BS1913
Контакти:

Мнениеот BS1913 » 03 юни 2011 10:03

Ficolan написа:Прочетох доста постове и се убедих, че българина е на принципа: количеството пред качеството.
За мен "Загорка" е ужасна бира, от която единственият ефект е главобола на сутринта. "Каменица" на времето можеше и да струва нещо, но в момента е жалко подобие на бира. "Леденика"- та е доста ужасно, но светлото... преди известно време бях пробвал специално, което приятно ме изненада, но е и трудно откриваемо.
Истината е, че хубавите български бири ги развалиха за да може чуждите,които се произвеждат у нас да са с клас над нашите. Може би единственото изключение правят "Шумеско". Наистина качествена бира, но пък "Туборг"- а им не струва пред румънския например, да не говорим за хърватския.
За мен кефа от бирата е "Стела Артоа" или пък "Бъдвайзер". Ако ли не отскачаме до Шумен...

+1

За мен най добрата БГ бира в момента е Шуменско.Като най лоша мога да определя Загорка - просто прекалено много спирт слагат и развалиха иначе хубавата бира ;)
Вратарят на "Тича" през 1919 д-р Кирчо Ангелов в първия мач със "Славия" във Варна поискал стол, седнал пред вратата си, запалил лула и невъзмутимо зачел вестник! Тичанци победили с 3:0.

Потребителски аватар
friday
Контакти:

Мнениеот friday » 03 юни 2011 10:14

Не харесвам българска бира, но ако трябва да избирам - Загорка. Иначе най ми допада Гамбринус.

Върни се в “Свободна зона”