Арийският произход на българите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Re: Арийският произход на българите

Мнениеот DmG » 22 яну 2011 23:26

Siegfried написа:
DmG написа:Пич, не си от тъпите , НО КАКВО ПОДЯВОЛИТЕ ПРАВИШ ? ИМА ЛИ ШИБАНО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СМЕ АРИЙЦИ ИЛИ ШУМЕРИ ИЛИ СЛАВЯНИ ? Аз се ГОРДЕЯ , че съм БЪЛГАРИН ! Другото няма значение . Няма значение дали съм полу-полу-полу-полу-полу ариец , най-малкото тук са идвали МИЛИОНИ ХОРа от всякакви раси и във гените на теб и на мен със сигурност е някакво мазало . Пък и като знам какви хора живеят във България , и как сме станали едни подкупни мишки - въобще не си е до гордост .

ПЪК и АРИЙЦИТЕ ДА НЕ СА ПО-ХОРА ОТ СЛАВЯНИТЕ ?

Да , има огромно значение.

кажи какво значение има , моля да ми обясниш .

Elliah
Контакти:

Мнениеот Elliah » 22 яну 2011 23:27

Рядко пиша в тези форуми, но мисля да си кажа мнението по тази тема.

Това, че прабългарите са арийци не е неоспорим факт. Напротив, повечето учени(български и чужди) смятат все още прабългарите за част от тюркско-алтайската група племена, поради очевидните връзки на прабългарските племена с други племена идващи пак от Памир и Тян-Шан. Военната структура на прабългарските племена е съвсем същата като на другите тюркско-алтайски племена, такава е и обредноста, такава е и обществената структура.
Няма,ама наистина НЯМА сериозни доказателства, които да опровергават тази теза и да правят от прабългарите арийци.
А сега за днешните българи....
Тук на тази земя са живеели траките (поне за тях са най-ранните писмени извори). Те се смесват със гърците по ред причини (не ми се пише трактат). След това идват слявяните, които на свой ред се смесват с траките и гърците по нашите земи. После идват прабългарите на Аспарух и се смесват с омешаното вече население на същата тази земя. Разликата преди и след Аспарух е че, човека прави държава наречена България на територията на Источната Римска Империя - Византия. Та така, дотука станаха траки,гърци,славяни и прабългари ... След известно боричкане (около 3 века) гръко-римляните т.е Византия успява да завземе България и да я подчини за около 200 години. през това време текат претопителни процеси на населението (изселвания на старо коренно население,заселване на ново некоренно). Това е напълно нормално с оглед на целта на Византия да запази българските земи за империята. Тези факти обаче се отрязяват на демографските особености на българското население.
След освобождението на българските земи и създаването на второто българско царство в демографския облик на населението се намесват още няколко етноса, като кумани и татари. По късно идват и кръстоносците които не пропускат да съсипят Византия и да си създадат няколко държави на полуострова, като също се омешват с омешаното вече местно население.А самите кръстоносци предстявляват огромен брой различни етноси....

Май взе да става мазало а?

Не знам дали трябва да говоря какво се е случило после. Всеки българин с поне малко мозък в главата е чувал,какво се е случвало на населението по време на турското робство/присъствие/владичесто или там както смятат да го нарекат умните глави... С две думи още повече омешване и още повече изселване на коренно население и населване на друго с цел овладяване на територията.

Та така... ние днешните българи сме част от много етноси и много народи...Няма никакъв начин да бъде определен и отделен българския етнос на антропологичен или лингвистичен принцип. Далеч не сме арийци...И като се замисля може би е по-добре, щото най-чистите арийци в момента са индийците а аз изобщо не бих искал да съм индиец :)
За едно нещо си прав - не сме слявяни ...поне не само :)

Ние сме българи... Всъщност не... ние сме БЪЛГАРИ. Миналото ни е определило нашето настояще. Етноса ни се самосъздава и развива и утвърждава в период на 1300 години...Гордея се с това! Не искам да се годея защото съм славянин,тюрк,грък,саксонец,римлянин или каквото и да било друго чуждо нещо. Българския етнос е уникален и заслужава да се гордеете с принадлежноста си към него без да искате да сте арийци или тюрки или каквито и да било. Защото просто не сме такива...ние сме БЪЛГАРИ
Последна промяна от Elliah на 22 яну 2011 23:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 22 яну 2011 23:28

DmG написа:
Siegfried написа:
DmG написа:Пич, не си от тъпите , НО КАКВО ПОДЯВОЛИТЕ ПРАВИШ ? ИМА ЛИ ШИБАНО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СМЕ АРИЙЦИ ИЛИ ШУМЕРИ ИЛИ СЛАВЯНИ ? Аз се ГОРДЕЯ , че съм БЪЛГАРИН ! Другото няма значение . Няма значение дали съм полу-полу-полу-полу-полу ариец , най-малкото тук са идвали МИЛИОНИ ХОРа от всякакви раси и във гените на теб и на мен със сигурност е някакво мазало . Пък и като знам какви хора живеят във България , и как сме станали едни подкупни мишки - въобще не си е до гордост .

Българин, който не си знае историята, не е българин , а сляп патриот. Не можеш да имаш подобни претенции - национализъм, патриотизъм и тн.
Народ без минало - няма бъдеще.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 яну 2011 23:30

child in time написа:За произход не знам има толкова теории вече че ме боли главата от тях!
Съществуваме , в Европа сме преди всички съществуващи сега държави , не сме имали Кан , Княз или Цар славянин !
Годината е 2011 на път сме да се превърнем в изчезващо нищо от едно велико нещо!
Не бива да забравяме историята си само че проблема е че никога не сме я знаели а сме били жертва на удобната за времето си трактовка за нея!
Спора е безсмислен действителността жестока!
Long live rock`n`roll!!!

Може би не те разбрах, но кой според теб е бил тук преди всички - българите, тракийците или арийците?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
chepishev73
Контакти:

Мнениеот chepishev73 » 22 яну 2011 23:32

DmG написа:
Siegfried написа:

Няма такъв народ СЛАВЯНИ -
"Но какви са тези славяни, които настоятелно биват вкарвани като наши предци? Думата е латинска, "склави" значи слуги, често роби. Така след VI в. в римските хроники са били наричани презрително остатъците от населението на разбития Хунски съюз"

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 22 яну 2011 23:32

Няма такъв народ СЛАВЯНИ -
"Но какви са тези славяни, които настоятелно биват вкарвани като наши предци? Думата е латинска, "склави" значи слуги, често роби. Така след VI в. в римските хроники са били наричани презрително остатъците от населението на разбития Хунски съюз"[/quote]

Смятам че най - на края изпушилите съветски слагачи трябва да бъдат изхвърлени от учебниците по история Славянао - Българска държава :) :) :) ! И един път завинаги да се свикне с названието Българска империя! Такава каквато сме били до края на 1во Българско царство и до времето на Цар Иван Александър! Напишете я тая история най на края!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

;; w.a.s.p
Контакти:

Мнениеот ;; w.a.s.p » 22 яну 2011 23:35

Siegfried написа:УОСП, ти си несериозен събеседник и спирам да ти обръщам внимание.

http://nauka.bg/forum/index.php?showtop ... E4%20&st=0 аз понеже съм несериозен ти поствам линк да изчетеш 100 страници , а единственото доказателство което ти си дал е към Уики-то къде ей сега мога да редактирам статията ..
Смяташ ли , че темата е сериозна и е за спортен форум , Ариецо .
Навремето имаше една група Ария ( страхотни трещялки ) и те ли са арийци ( нищо , че са славяни )
\m/

Потребителски аватар
chepishev73
Контакти:

Мнениеот chepishev73 » 22 яну 2011 23:38

;; w.a.s.p написа:
Siegfried написа:УОСП, ти си несериозен събеседник и спирам да ти обръщам внимание.

http://nauka.bg/forum/index.php?showtop ... E4%20&st=0 аз понеже съм несериозен ти поствам линк да изчетеш 100 страници , а единственото доказателство което ти си дал е към Уики-то къде ей сега мога да редактирам статията ..
Смяташ ли , че темата е сериозна и е за спортен форум , Ариецо .
Навремето имаше една група Ария ( страхотни трещялки ) и те ли са арийци ( нищо , че са славяни )

Все едно да дадеш линка на нашия форум на онзи форум - тва ли ди са доводите, висконти? :)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 22 яну 2011 23:39

Чепишев, от днес нататък нека да отговаряме само на хора, които могат да ни представят АРГУМЕНТИ в своя полза. Такива като васконти просто ги игнорираме и продължаваме по темата.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”