За или против паметниците на Съветската армия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За или Против паметниците на Съветската армия в България ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
o_yankov
Контакти:

Re: За или против паметниците на Съветската армия

Мнениеот o_yankov » 10 яну 2011 15:45

ПРОТИВ!!! ДОЛУ ОКУПАТОРСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ!!! Свалете червените очила и разберете,че комунизмът и националСОЦИАЛИЗМЪТ са двете страни на една и съща монета-неслучайно задружно нападнаха и сгазиха Полша (този факт също услужливо го пропускат доста хора). Веднага след края на операцията немското и съветско командване си разменят поздравителни писма, където се възхваляват немския и руски пролетариат и селячество за "героичната им победа" над полската буржоазна държава.

Само за сравнение - отидете до Одрин и потърсете дори помен от паметник на българските войници-няма да намерите-само ние умираме да изграждаме паметници на окупаторите и враговете си, а това,че паметниците на Левски, Раковски, Ботев и още много други пусеят, стоят измърсени и с откъртени надписи не се замисляме. Това, че противният Альоша е в пъти по-голям от паметника на Левски в Пловдив, не се замисляме, това, че окупаторът е на върха, а паметникът на Дякона е в подножието на хълма не се замисляме. Това, че капитан Списаревски няма нормален паметник в София за разлика от враговете му, не се замисляме,но защитаваме паметника на червената армия.
Попитайте някой жив свидетел на марша им през България-ако още познавате такъв и го питайте най-вече за поведението на червеноармейците, а може и да го помолите да го сравни с това на немците - и двете нации в определен период на войната са ни били съюзници и врагове...

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 яну 2011 15:51

Viktor4o_Rs написа: fcb_bg , повярвай ми говорил съм с много участвали във войната , дядо ми е бил на фронта ;) И ми е разправял доста интересни неща - за водката преди атака на съветските войски, за пълното безразличие на генералите им към живота на собствените си войници, за остарелия им за онова време начин на водене на бой :roll: А прадядо ми Бог да го прости, разказваше, че като дошли съветски войници в Русе и нахълтали в неговия дом, помислили тоалетната за кокошарник - просто не бил виждали вътрешни кенефи :lol: :lol:
За домашно оставам да се сетят някои защо има гробища на съветски войници из България и в Русе специално, след като по тях не е изстрелян и един куршум :roll:

Не ми съчинявай свободни изречения, а кажи дали дядо ти би искал да се махнат тези паметници?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 10 яну 2011 15:55

fcb_bg написа:
Viktor4o_Rs написа: fcb_bg , повярвай ми говорил съм с много участвали във войната , дядо ми е бил на фронта ;) И ми е разправял доста интересни неща - за водката преди атака на съветските войски, за пълното безразличие на генералите им към живота на собствените си войници, за остарелия им за онова време начин на водене на бой :roll: А прадядо ми Бог да го прости, разказваше, че като дошли съветски войници в Русе и нахълтали в неговия дом, помислили тоалетната за кокошарник - просто не бил виждали вътрешни кенефи :lol: :lol:
За домашно оставам да се сетят някои защо има гробища на съветски войници из България и в Русе специално, след като по тях не е изстрелян и един куршум :roll:

Не ми съчинявай свободни изречения, а кажи дали дядо ти би искал да се махнат тези паметници?

При условие, че комунистите убиват баща му без съд и присъда,само защото е бил търговец, лежал е по лагери и затвори и е изселен от родното си място, ти как мислиш ? Свободни съчинения са за теб явно защото не си запознат , за разлика от o_yankov например ...
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 10 яну 2011 15:58, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 10 яну 2011 15:57

Единствените паметници на чужденци, които трябва да има са тези на хората, дали живота си за Освобождението. Съветска армия, американски летци, още малко и паметник на турския воин, дал живота си за отбраната на Плевен ще искат да издигнат.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 10 яну 2011 16:02

Вчера ли беше онзи ден ли беше по новините на БТВ дадоха един възрастен мъж към 50 и няколко,който каза,че в Рим има паметник не на кой да е а на Бенито Мусолини на кон.И каза нещо интересно,че има история и история.За едни паметника е вреден и трябва да се махне.За други пък е част от историята и не трябва да се пипа.Според мен трябва да минат поне още 20 години та дори може и отгоре докато не умрат и последните хора свързани с комунистическия режим.Просто населението трябва да се пречисти за да почне едно ново начало.Както Мойсей е изчакал 40 години да умре и последния еврейн помнещ робството и тогава е повел народа към Обетованата земя така трябва да стане и тук.

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 10 яну 2011 16:05

И само да попитам кой освем мен е сметнал,че не може да прецени за паметника.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 яну 2011 16:13

Viktor4o_Rs написа:
fcb_bg написа:

При условие, че комунистите убиват баща му без съд и присъда,само защото е бил търговец, лежал е по лагери и затвори и е изселен от родното си място, ти как мислиш ? Свободни съчинения са за теб явно защото не си запознат , за разлика от o_yankov например ...

Викаш, дядо ти не е късметлия, че не е бил евреин, а? Този паметник е издигнат в чест на хората дали живота си във войната, а не заради идеите на Сталин, Хитлер или някой друг маниак. Вечният огън не е бил запален заради идеята комунизъм, а за да се отдаде почит към загиналите. Не искам да се размива темата с комунизъм, демокрация, русофилия или русофобия. Мнението ти щеше да бъде меродавно, ако ставаше въпрос, примерно за паметник на Сталин, Хрушчов, или друг от партията. Но не и за такъв паметник.

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 10 яну 2011 16:15

Съветската армия е с ГЛАВНА заслуга за победата над Хитлер и то с цената на огромни жертви обикновенния войник от тази армия заслужава да има паметници в негова чест
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 яну 2011 16:16

Греманците не са сринали из основи концлагерите, за да се помни историята с обеца на ухото, обаче паметниците в чест на загиналите във войната са голям проблем. И като се съборят какво? Ще ви стане по-добре ли?

Върни се в “Свободна зона”