"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот MORSKI » 13 окт 2010 22:09

PFCB написа:Някой вярващ в църквата ще каже ли защо самият Исус Христос е бил против нея ?

Кога е било това? :shock:

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 13 окт 2010 22:10

Siegfried написа:
megan fox написа:
Siegfried написа:Детската градиниа да ляга да спи, Меганчо. И да сънуваш квадратни функции за разкош. Химера е атеистичното слабоумие, което граничи с комедията.

Това ли успя да измъдри "гениалният" ти ум?! Ако не беше жалък, щеше да си смешен!

А щом детската градина трябва да си ляга... ти отдавна би трябвало да си в кревата, пале такова!

Логиката явно ти се е отразила добре, професоре. Както и първите 7 години. Вместо да копваш и пействаш това, което казвам, отивай и нанкай.

Тва ти да говориш за Copy-paste не ми се струва най-подходящо :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 13 окт 2010 22:10

MORSKI написа:
megan fox написа:
Siegfried написа:Атеистите са много жалки в доводите си против вярата, че накрая просто стават смешни. Морски, остави ги да пасат логики по ливадата :lol:

Жалък си ти, че вярваш в нещо, което по никакъв начин не можеш да докажеш, че съществува! Т.е. вярваш е една химера, в една приказка, в една измишльотина!!!
Със същият успех можеш да вярваш в Супермен, Батман, Конан варварина или нещо подобно!

Тук не си много прав ;) Доста неща не могат да се видят и да ги усетиш , но ги има и съществуват ;) Аз лично тока не съм го виждал и за щастие не съм го усещал, но го има ;) Въздуха и него не го виждам, но го дишам и го има ;)

Само че въздуха може да се докаже, че го има в наличност, тока също..., а как ще докажеш, че Бог го има в наличност?
Дадой пример със Содом и Гомор, с говерищите-горящи храсти, как Исус нахранил 5000 човека в пустинята с 5 хляба и 2 риби... е защо в наши дни няма такива чудеса?! Да не говорим, че Хростос възкресявал и мъртавци... Защо сега вашият Господ не изпрати един нов месия, които да накара неверниците като мен да повярват? Защо на времето си е струвало усилието, а сега явно не си струва?! Нали уж всички сме негови чеда?! Айде тоговори на всичкиет тези противоречия и ми кажи къде е Бог?!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 13 окт 2010 22:11

Атеист съм, но не мога да не защитя Морски в случая. Трябва да се прави разлика между църква и религия. Първото не е синоним на второто, просто право бизнес чрез него.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 13 окт 2010 22:13

Siegfried написа:И защо Сеск-чо ? Или пак ще се месим ни в клин, ни в ръкав ?

просто казах, че не е редно ти да пишеш за копи-пейст, след като 2/3 от мненията ти са точно такива ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 13 окт 2010 22:14

Дали вярваш,или не-това е право на избор!Аз лично съм вярващ православен християнин,и ако е рекъл Господ,ще възпитам и децата си така!Аз не налагам никому да вярва,-обаче не приемам доводи от сорта" Религията е опиум за народа",или"фантасмагории".Хубаво-атеист си,но обоснови определението" фантасмагория"!Ти прочете ли Писанието,разбра ли за какво се говори там,та така лесно даваш определения?Ето-на 14.11. почват Коледните пости...Аз ги спазвам,не е лесно,но това си е мой проблем!Ти,като атеист,нямш такива терзания,можеш да плющиш печена луканка на Бъдни вечер!Какъв е проблемът?
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 13 окт 2010 22:14

megan fox написа:
MORSKI написа:Католиците не ги гледай, там доста неща не са както трябва! За съжаление нашата църква все повече затъва, но това значи ли, че трябва да съм атеист? :shock: Аз не съм православен заради това какви хора са нашите владици и свещеници, а заради Бог ;)

Ок, Морски! Честно да си кажа... чаках да го кажеш това!
Айде сега ми обясни каква точно е разликата м/у католици, протестанти и православни, след като всичките вярвате в един и също бог?! Вярно имате различни светци, но всички вярвате в Дева Мария и Исус + баща му!
Казваш вярваш заради Бог... ок, имаш това право, но какво е Бог?! Дай някаква дефиниция, с други думи обясни в какво вярваш. :)
к
Значи първо католиците издигат в култ Папата, като един вид намесник на Бог, което е катвгорично в противовес с приетата вяра! Освен това те правят свои трактовки спрямо това дали причастието трябва да е само с неквасен хляб или с вино....
Има и още неща, които те отричат... Инквизицията също няма да я пропусна ;) Като цяло са с доста различни виждания независимо, че вярват в Бог!

Протестантите сами по себе си не могат да се разберат кой прав, кой крив ;) Има над 1000 вида и всеки отрича другия и има своя трактовка! Това е несериозно ;)

Аз вярвам в светата троица- Бог отец, Бог син и свети дух, православните имаме символ на вярата и там е описано ;) Ако проявяваш интерес ще ти го копирам на лични :)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 13 окт 2010 22:15

Cesc Fabregas написа:
Siegfried написа:И защо Сеск-чо ? Или пак ще се месим ни в клин, ни в ръкав ?

просто казах, че не е редно ти да пишеш за копи-пейст, след като 2/3 от мненията ти са точно такива ;)

Две трети от всичките ми мнения. Чакам д-ва. Има огромна разлика между цикъл от теми и останалите мнения. АКо не ми дадеш д-ва скоро, ще паднеш много, много ниско с тези твои неподготвени изказвания.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 13 окт 2010 22:15

Момчета, темата е много обширна и няма как да бъде даден точен отговор на всичко, така че не се впрягайте, аз лично вярвам в БОГ или по-точно в силата, наречена СПРАВЕДЛИВОСТ, така че хората трябва да вярват в справедливостта и да имат страх от нещо по-висше от нас!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 13 окт 2010 22:19

megan fox написа:
Само че въздуха може да се докаже, че го има в наличност, тока също..., а как ще докажеш, че Бог го има в наличност?
Дадой пример със Содом и Гомор, с говерищите-горящи храсти, как Исус нахранил 5000 човека в пустинята с 5 хляба и 2 риби... е защо в наши дни няма такива чудеса?! Да не говорим, че Хростос възкресявал и мъртавци... Защо сега вашият Господ не изпрати един нов месия, които да накара неверниците като мен да повярват? Защо на времето си е струвало усилието, а сега явно не си струва?! Нали уж всички сме негови чеда?! Айде тоговори на всичкиет тези противоречия и ми кажи къде е Бог?!

Едното е физика, а другото е вяра ;) Двете неща не могат да се сравняват, а и нали знаеш, че самите учени доста са спорили, спорят и ще продължават да спорят кой крив, кой прави и т,н ;) Токувиж скоро се появил някой, който да реши да отрече наличието на въздух и да го докаже :mrgreen: И какво правим, досегашните вярвания да ги оставим ли?
Нали дълго време хората са вярвали, че земята не се върти ;) Даже имаше трактовки за 3 ксотенурки и т.н ;)
Нещата, които ти даваш за пример наистина няма как да се докажат, тъй като не сме живяли по тоева време, но на мен не ми пречи да вярвам в тях, нали ;)
Ще ти дам и аз един пример- ние не сме били живи по време на битката при Онгъла, но знаем, че побеждаваме нали! Както и не сме били живи по времето на Велика България и не знаем кога е създадена нашата държава(още един пример, че трактовки може да има много), но вярваме, че сме държава с над 1300 години история нали ;)
Та така, исках да ти кажа, че всеки може да вярва в нещо! И никой не би трябвало да го обвинява в това!
А докато има хора ще има и трактовки и мнения !

Върни се в “Свободна зона”