Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Nilim

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Nilim » 15 мар 2020 16:28

vvessel написа:Паниката около тоя вирус спрямо смъртността от него може да се сравни с обявяването на най- корумпирания човек в България и недопускането му в Щатите :) :)
Между другото има лекарства, които вършат работата за короната: https://eurocom.bg/new/kitay-prizna-kub ... u-covid-19
А има и такива, които вредят: https://dariknews.bg/novini/sviat/frens ... us-2216780

Втория линк е с информация, която поне засега беше опровергана от Франция. Профила на министъра бил хакнат според информацията и някой го използвал да пише глупости.

Колкото до лекарството - доколкото знам китайците са одобрили и други лекарства, но нито едно няма гарантиран ефект. Но да, имат си списък с илачи, които действително помагат на организма сериозно да се пребори със заболяването.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 15 мар 2020 16:51

Nilim написа:Втория линк е с информация, която поне засега беше опровергана от Франция. Профила на министъра бил хакнат според информацията и някой го използвал да пише глупости.

Хмм, едва ли са били глупост. Мирише на фармацевтичната война. Не взимайте техните лекарства, а нашите. Който разбрал, разбрал, че е хакнат профила, другите ще си купуват от " правилните" лекарства.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 мар 2020 18:00

vvessel написа:
metodito написа: За кулите... там е дълга и широка и каквато и теория да имам, надали е вярна. Съмнявам се и твоята да е вярна.

[offtopic]Теории всеки може да има, но има факти, които са незаобиколим. Изгледан това филмче https://www.imdb.com/title/tt0831315/ , има и други подобни, и ще видиш за какво става дума. Тук са само факти.[/offtopic]

[offtopic]Гледал съм го, приятел. Там е мътна и кървава. Това, което на 100% знам е, че не са някакви талибани, дето не правят разлика между жена си и козата си. Кой Е, ти и аз няма как да знаем. Просто приеми, че няма да се разбере.[/offtopic]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 мар 2020 18:06

[offtopic]
bubka написа:
pomiqrat написа:Сега трябва да му повярваме, че е опасно...
„Коронавирус е инфекция, която по нищо не се различава от останалите остри респираторни заболявания и далеч по-опасен е грип тип Б, който в момента идва, отколкото коронавируса“.

На база на тези данни е абсолютно ирационално презапасяването с хранителни продукти, каквото се наблюдава през последните дни, коментира началникът на ВМА.

По думите му сме преживели далеч по-опасни инфекции през 2002 г. и 2012 г. – смъртността е била в пъти по-висока, отколкото при COVID-19.

Ново представително проучване за коронавируса – върху 72 хил. случая, изследва смъртността от това заболяване, обяви професорът. То показва, че 80+ години смъртността е 14,8%, между 70 и 80 г. е 8%, между 60 и 70 г. – 3,6%, между 50 и 60 г. – 1,3%. Под 6-годишна възраст смъртността корелира с тази при грип тип Б, а под 10-годишна възраст смъртността е нула, сочи проучването.

В световен мащаб най-висока остава смъртността от сърдечно-съдови заболявания, следвана от диабета и хронични белодробни заболявания, допълни

Пич, извади ми статистики, линкове към сайтове, новини, официални изявления където се посочва примерно тази година колко точно са починали от уж по-опасният грип тип Б. Щото аз такова нещо не намирам. Сигурен съм, че и ти няма да намериш.
Чужди сайтове следиш ли? А наши такива относно положението в Италия? Ти кога си виждал при обикновен грип болниците да са препълнени, а лекарите да избират кой да живее и кой да умре? Не сериозно? Кога за последно видя тук, или някъде по света едновременно толкова много болни, че да няма достатъчно легла за тях. И това са тежки случаи. Не просто някой, който се закашлял, не просто някой който има задух дори, а хора, които имат спешна нужда да бъдат поставени на апаратно дишане. кога го видя това при обикновения грип?

Китай затова построиха две болници в рамките на седмица-две, като и те даже не стигнаха, щото бил обикновен грип нали?
Ми те тогава трябва да строят във всеки град по една на година, щото той си е сезонен грип.

А осъзнаваш ли, че това нещо се случва при условията на тотална изолация и масова карантина в момента. Задаваш ли си въпроса как биха изглеждали нещата, ако както при обикновения грип никой не налага карантини, освен разпускане на училищата. Болниците не могат да поемат хората, толкова много болни при условия на карантина, и то само защото се подсмиваха на опасността и първите 4-5 дни до седмица не предприеха мерки. Представяш ли какво ще стане, ако всичко е отворено там - заведения, театри, спортни събития, както са отворени при обикновен грип.

Ние тук извадихме късмет, че вече видяхме колко е опасно положението и се взеха мерки. Едновременно с това вече и Сърбия, Австрия, Чехия, Хърватска, Румъния и т.н бяха поизатворили доста неща и това ни спасява и нас.

Мислиш, че ако при обикновен грип имаше повече заразени и по-голяма смърност, както се твърди, това просто ще мине незабелязано. Щото аз заклевам се през живота си да съм попаднал на максимум 4-5 до десетина новини как някой умрял при обикновения грип, най-вече, ако е ставало въпрос за усложнения при дете.
[/offtopic]

Искай го от генерала. Аз не излизам по телевизията един ден да говоря едно, а на другия мнението ми да се завърти на 180.

https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2018-2019.html 35.5 млн. регистрирани за 2018-2019 490 600 хоспитализирани и 34 200 починали.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

plmar
Контакти:

Мнениеот plmar » 15 мар 2020 18:20

На генерала само шапка можем да му свалим! И не разбрах, кога точно, си смени мнението на 180°?
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 мар 2020 18:30

plmar написа:На генерала само шапка можем да му свалим! И не разбрах, кога точно, си смени мнението на 180°?

Трябва да се самоцитирам ли
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 15 мар 2020 18:30

metodito написа:
vvessel написа:
metodito написа: За кулите... там е дълга и широка и каквато и теория да имам, надали е вярна. Съмнявам се и твоята да е вярна.

[offtopic]Теории всеки може да има, но има факти, които са незаобиколим. Изгледан това филмче https://www.imdb.com/title/tt0831315/ , има и други подобни, и ще видиш за какво става дума. Тук са само факти.[/offtopic]

[offtopic]Гледал съм го, приятел. Там е мътна и кървава. Това, което на 100% знам е, че не са някакви талибани, дето не правят разлика между жена си и козата си. Кой Е, ти и аз няма как да знаем. Просто приеми, че няма да се разбере.[/offtopic]

[offtopic]Приличаш ми на оня от вица, дето подозирал, че жена му кръшка и наел детектив. Детектива идва да докладва и показва със снимков материал, в колко часа са били а кафе с друг мъж, в колко часа отиват в хотел, в колко часа влизат в стаята и се събличат . На въпроса на съпруга, дали са правели секс детектива казва, че не е видял, защото са пуснали завесите, а съпругът казва - ей тая неизвестност ше ме убие :) :)[/offtopic]

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 15 мар 2020 18:35

plmar написа:На генерала само шапка можем да му свалим! И не разбрах, кога точно, си смени мнението на 180°?

https://fakti.bg/bulgaria/455197-gen-mu ... ronavirusa

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 мар 2020 19:03

Една анкета:

СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ШАШМА?

Вирус, грип и заплаха има! Не казвам, че няма. Само че... Грипът убива много хора всяка година. Колко ще попитате. Не знам за България и за други страни, намерих данни за Щатите. За грипния сезон 2017/2018, умрелите са 80 000! Заразяват се в Щатите от грип всеки сезон около 10-15%, което ще рече минимум 15-20 000 000!
Influenza killed about 80,000 people in the 2017-2018 season, according to figures released by the Centers for Disease Control and Prevention

https://www.washingtonpost.com/national ... story.html
Това е пиково число за САЩ. Гледах една графика, после ще я търся, обикновено са около 20-30 000 смъртните случаи до 50 000.
За България няма статистика. Едва ли са по-малко от 10%, които заболяват от грип на сезон, което ще рече не по-малко от 600 000. Колко са тежките случаи (зависи от щама най-вече) и смъртните, не знам.
В момента върлува страшно гадно копеле - тип Б. Може и да имате приятели, които са го преболедували. Аз имам приятел, който казва, че такова нещо не е срещал (може и корона да е било, знам ли?).
Виждали ли сте статистика колко са заболели/починали от обикновен грип? Дали към корона-случаите не се прибавят и тези от другите щамове?
Защо са тези драконови мерки. Вижте възрастовото разпределение и смъртността. Не е ли всеки грип - говоря за грип с всичките му усложнения, не настинка - смъртно опасен за възрастен/ хронично болен. Какво се случва????
https://ec.europa.eu/eurostat/cache/inf ... index.html
Италия - най-застаряващата нация в Европа.

В последните десетина година има изключително гадни щамове, които ще трупясат и млад човек в разцвета на силите си. Супер устойчиви гадости върлуват. Аз самият преболедувах преди години нещо, което ми спря тока за дни и седмици. 24 часа бях в безпомощно състояние. Ей така. От нищото. Обаче тези неща, които се случват, ааа не!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 мар 2020 19:09

Другото е това да е боен вирус и правителствата по света да го знаят. Бойко леко се понаака, като каза: "Надали ще научим някога кой гад го свърши това"... Прилеп бе, Бойко. Прилепче. Ако е боен вирус обаче... Заеви - всичко е кофата. И да го дъвчем и да не го...

Върни се в “Свободна зона”