Нереални цени за наем в София

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
South_Park

Re: Нереални цени за наем в София

Мнениеот South_Park » 12 окт 2016 17:53

boabbb написа:Взимат се апартаменти за около 500лв. на месец в Младост - свестен квартал с нормални връзки към центъра :roll: Поради тази причина, аз лично си имам принцип - в мизерията в София отивам само за над определена минимална сума, иначе няма смисъл :| Ако ходиш там да бачкаш за хилядарка на месец, по-добре си стой у вас, стига да не си в Рудозем, например, щото там нямаш избор :| Не го гледай чичо ти Смит, той е построил социализма :lol: :lol:

Аз бачкам за хилядарка, но при работно време 2/2, също така имам и осигурена храна и напитки.
Демек имам 15 свободни дни, през които мога да изкарвам допълнителни приходи от ebay,olx или някой мачец
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
athom
Контакти:

Мнениеот athom » 12 окт 2016 17:55

HardWork написа:
South_Park написа:В София тотално са полудели и пускат обяви под наем минимум от 400 лв(за най-мизерните , дори в Люлин и Обеля) нагоре . Лично аз ще прецакам този порочен картел , като си взема за начало стая , а ще търся квартира през периодът Януари-Март, да ги видим тогава 8-)

ПП: Ако някой има впредвид нещо сносно до 350 лв / или до 200 лв за стая да казва.

Еми аз отдадох моя едностаен апартамент в центъра за 300 евро на месец на един гръцки студент :mrgreen: А там където живея (центъра на Бон), плащам 450 евро (включени ток, вода, парно и интернет) за студио с бокс, баня и парко място! Центите са реални според мен!

За по незапознатите, Бон е едно нищо и никакво градче за стандартите на Германия, на светлинни години от градове като Берлин, Мюнхен, Хамбург, Франкфурт и т.н. Разбира се, сравнено с българските градчета, въпросното селище е като Ню Йорк. И както колегата е писал, цените на наемите в София са съвсем адекватни, ако изключим т.нар. премиум имоти, където се плащат суми по 2000-3000 хил. лева, само за да можеш да водиш салфеткаджийките от Студентски град, да цъкат с уста като влязат. А София спрямо останалите градове в България в момента си е като Мюнхен спрямо Бон, колкото и да не ми се иска на и мен като софиянец, че и на една камара други хора, като несофиянци.

Темата за кой дошъл от село, кой се води кореняк и т.н. я оставям на комплексарите и от двете страни, да си имат да си джафкат нещо.
slavia_forever написа:При 2:2 за немците не играе толкова психологическия фактор.

Изображение

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 12 окт 2016 18:04

bobo_13 написа:
iliev72 написа:Настина всички сте изтрещели :lol: :lol: :lol: Човека ви пуска муха и вие захапахте веднага :lol:
Бобо какво стана с гаджето ;)

ами аз да си кажа, па той нека да се гъбрка.....гаджето не съм го чувал от тогава, не дойде с мен.....

Да не ти пука. В София е пълно с коренячки ;)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 12 окт 2016 18:27

bobo_13 написа:
botevist_75 написа:[offtopic]
bobo_13 написа:Какво им е нереалното? Щом има търсене, а предлагането намалява, то и цените се вдигат. 3 месеца търсехме гарсионера или двустаен за една позната в източните квартали, накрая трябваше да чака още 1 м3сец да освободят една.

Имаш 2 вариант седиш при мама и тати без работа или в най-добрия случай за 600 лв макс, или отиваш в София, почваш на 1200-1500 лв наем плащаш около 500-600 лв наем+ режийни и к ти остават горе долу толкова, ама си самостоятелен......

ако зависеше от нас, наемитя щяха да са 200 лв макс......
[/offtopic]
И след година-две, ставаш "кореняк" и започваш да се ядосващ на селяните,които идват да ти смущават аристократичното спокойствие :lol:

То кореняците останаха да се броят на пръсти. На всеки му мама/тати; баба/дядо са от село. Аз да питам, моя род половината като живее у София от 50-та година кореняк ли съм или не? Или,че нашите са били изселени от комунягите в провинцията от София....кореняк ли съм или не?

Колко кореняци има изобщо в България? Такива и по селата се броят на пръсти, понеже се женят по съседските села.
То ако е за въпрос всички сме маймуни от Африка, понеже те са еволюирали в човеци и са се разселили по широкия свят.
Моите прадядовци и баби са дошли и пуснали корени в София още в края на 19-и и началото на 20-и век, така че имам пълното право да се наричам кореняк софиянец.
Колко души от форума са по кореняци по родните си места?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 12 окт 2016 18:40

botevist_75 написа:
bobo_13 написа:
iliev72 написа:Настина всички сте изтрещели :lol: :lol: :lol: Човека ви пуска муха и вие захапахте веднага :lol:

ами аз да си кажа, па той нека да се гъбрка.....гаджето не съм го чувал от тогава, не дойде с мен.....

Има и много такива от Пловдив, ще знаеш...
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 12 окт 2016 18:41

damyanov1963 написа:
bobo_13 написа:
botevist_75 написа:[offtopic]
bobo_13 написа:Какво им е нереалното? Щом има търсене, а предлагането намалява, то и цените се вдигат. 3 месеца търсехме гарсионера или двустаен за една позната в източните квартали, накрая трябваше да чака още 1 м3сец да освободят една.

Имаш 2 вариант седиш при мама и тати без работа или в най-добрия случай за 600 лв макс, или отиваш в София, почваш на 1200-1500 лв наем плащаш около 500-600 лв наем+ режийни и к ти остават горе долу толкова, ама си самостоятелен......

ако зависеше от нас, наемитя щяха да са 200 лв макс......
[/offtopic]
И след година-две, ставаш "кореняк" и започваш да се ядосващ на селяните,които идват да ти смущават аристократичното спокойствие :lol:

То кореняците останаха да се броят на пръсти. На всеки му мама/тати; баба/дядо са от село. Аз да питам, моя род половината като живее у София от 50-та година кореняк ли съм или не? Или,че нашите са били изселени от комунягите в провинцията от София....кореняк ли съм или не?

Колко кореняци има изобщо в България? Такива и по селата се броят на пръсти, понеже се женят по съседските села.
То ако е за въпрос всички сме маймуни от Африка, понеже те са еволюирали в човеци и са се разселили по широкия свят.
Моите прадядовци и баби са дошли и пуснали корени в София още в края на 19-и и началото на 20-и век, така че имам пълното право да се наричам кореняк софиянец.
Колко души от форума са по кореняци по родните си места?

Започна много добре,завърши не чак толкова... През цялата история,хората,родовете, дори народите са се местили от едно място на друго.Всеки е дошъл от някъде.Буди смях,неистовите напъни,на много жители на София, с пяна на уста да доказват,че са "кореняци". Какво значение има това ? По-скоро издава комплекси.
Аз съм роден в Пловдив.Родителите ми също.Двамата ми дядовци са бежанци от гръцка Македония.Едната ми баба е от Родопите,другата от Свиленград. Гордея се със всички тях,защото бяха качествени хора.
Никога не съм си правил труда да изчислявам,кое поколение пловдивчанин съм.И пет пари не давам, дали някой ме мисли за 1/2; 1/4 или 1/387645 част пловдивчанин.

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 12 окт 2016 18:46

damyanov1963 написа:
botevist_75 написа:
bobo_13 написа:

И от Пловдив и от Русе и от Варна и от долно Уйно. Първата им работа,от слязат от от влака е да променят във фацебука, роден град-София. Познавам една такава коренячка ;)
Ти гледай да не те надушат,че имаш апартаментче,това-онова в София,че от коренячки,корената ти ще започне да пуши :lol:
Последна промяна от botevist_75 на 12 окт 2016 19:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 12 окт 2016 18:56

botevist_75 написа:
damyanov1963 написа:
botevist_75 написа:
bobo_13 написа:

И от Пловдив и от Русе и от Варна и от долно Уйно. Първата им работа,от слязат от от влака е,да променят във фацебука, роден град-София. Познавам една такава коренячка ;)
Ти гледай да не те надушат,че имаш апартаментче,това-онова в София,че от коренячки,корената ти ще започне да пуши :lol:

Аа, имам опит вече, ти за мене не се безпокой ;)
Даже една от Плевен се обиждаше, като и кажат, че е плевенчанка, ама то човек, когато си забрави корените ... абе просто става смешен!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
PorcoRosso
Контакти:

Мнениеот PorcoRosso » 12 окт 2016 19:36

bobo_13 написа:
тот това трябва да е 3-4 стаи най-малко. Мои познати на Братован, ново строителство голяма стая(кухня + дневна) + спалня+ баня и тераса - 500 лв

Бахти и цените и на мярата!Не мерси - оставам си на село. :o

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 12 окт 2016 20:22

boabbb написа:
Warped написа:Аз се чудя какви мазохисти са хората за да искат да живеят в скапан апартамент. Още повече в мръсната София

Има хора, които нямат друг избор ... Ти, разбира се, можеш да хванеш гората съвсем спокойно, ако вече не си го направил :lol: :lol:

Викаш върха на сладоледа е да живееш в апартамент в София.Живея в къща на село в покрайнините на областен град.В къщата съм си направил всякакви удобства,включително локално парно,слънчеви батерии на покрива и други подобни.До работата си в центъра на града стигам за 10 минути.Имам си двор с ливада и овошки,а лятото слагам и басейн.Би ли ми казал и една причина,за да заменя всичко това с апартамент в София?

Върни се в “Свободна зона”