Помощ от инженер/физик

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Помощ от инженер/физик

Мнениеот ЕМИЛ » 27 май 2016 16:22

demy27 написа:Не е истина колко инженери и физици има в този форум.

Чест е да се общува с такива тесни специалисти 8-)
За нас простосмъртните остава да попиваме .

Потребителски аватар
Air_Smuggler_FU

Мнениеот Air_Smuggler_FU » 27 май 2016 16:26

pampi написа:
CTAHKO написа:Метали, неметали...всичко изгоряло, металът не можел да издържи на високите температури предизвикани от керосина, пък пластмасовите лични карти на атентаторите здрави и непокътнати, само малко опушени 8-) Я видните физици да обяснят и този феномен 8-) А третата сграда (сграда №7) която се срути без никакъв сблъсък и нарушение на структурата ??? Това на какъв физичен закон е подчинено 8-)

На мен друго не ми е ясно. Как някакви си дърводелци, които са любители-пилоти, без никакъв опит на пътнически лайнери, успяха без наземен контрол и корекции с такава точност да намерят целите си и без допълнително маневриране да ги ударят по най-подходящата траектория между останалите сгради?

Уважаеми колега, не съм физик или инженер (опазил ме господ от подобна скука), но формулата за енергията я знам от обща култура, без да съм бъркал в Гугъл. В общи линии е ясно какво имам предвид.

А въпроса, който задаваш, е съвсем актуален и сега, и все още няма адекватен отговор... 2-ма смотани араби, с по 10-тина летателни часа на малък самолет, да извършат всички маневри, и всички необходими процедури, да снижат като по учебник, и също така като по учебник, да уцелят кулите, при това - на правилното място... При тяхното ниво на подготовка, и въобще в цялата ситуация е можело поне 1000 неща да се объркат... Да ама Не, както казваше уважаемия Петко Бочаров.

Да не започваме с въпроса защо и как се срути третата сграда, че там е доста по-интересно... ;)

Потребителски аватар
teerr
Контакти:

Мнениеот teerr » 27 май 2016 16:37

И аз не съм физик или инженер но все си мисля,как един самолет се забива в пентагона и се разпрашава а други падат от 7-8кл. височина не се разпрашават!
Г.Ганчев:Душата ми е люлякова,сърцето оранжево.......- Никога няма да напусна Литекс......

https://www.youtube.com/watch?v=BLd0kDXPuHI

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 27 май 2016 16:37

Аз съм инженер, не строителен, де, но честно казано, ако това нещо някой ми го беше казал, че е възможно, преди да е станало - определено нямаше да му повярвам :roll: Определено беше логично сградите да не паднат :| Отделен е въпросът, че например леката конструкция на самолета разрушава всички аварийни стълбища в Северната кула ( първия удар ). Те бяха, мисля, 3 или 4, а ако самолета е "нарязан" от гредите, няма как да достигне далечния край на кулата :roll:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 27 май 2016 16:38

Падането на СТЦ 7 е в следствие на пожар,но е идентично с това на СТЦ 1,2.Планово срутване, докарало 7 милиарда от застраховка на собственика.Информацията за изчезнали трилиони долара от Пентагона остана в миманса.Роди се нов световен ред и войните след това.Пърл Харбър както го определи президента който не случайно каза че го гледал по тв,а му съобщиха на среща с учници.Разсекретени данни на ЦРУ доказаха ,че за оправдание за нападение над Куба преди години е имало проект за унищожение на 40-хиляден американски град.

Потребителски аватар
Air_Smuggler_FU

Мнениеот Air_Smuggler_FU » 27 май 2016 16:39

ЕМИЛ написа:
demy27 написа:Не е истина колко инженери и физици има в този форум.

Чест е да се общува с такива тесни специалисти 8-)
За нас простосмъртните остава да попиваме .

И представа си нямаш колко си прав...

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 27 май 2016 17:00

Не ти трябва помощ от колеги, може да се ориентираш по снимки:
Падналия в Пенсилвания полет 93:
Изображение
В задачата се пита, къде е самолета?
Още една подобна задача, този път от Пентагона:
Изображение
Самолет няма.
Ако за сградите на СТЦ приемаме, че самолетите са се изпарили, то поне в тези два инцидента, трябваше да е отрупано с отломки.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

snakyy
Контакти:

Мнениеот snakyy » 27 май 2016 17:19

Те тва изпаряването на тонове отломки нали усещате как американофилските балъци избягват да коментират, няма случай на изпарили се отломки освен самолетите от 11.09 даже и от станция Мир гаечен ключ със стабилни размери беше паднал в Австралия, совалка се разби и на земята пак имаше останки или скоростта там е била пренебрежително малка. Ама не, напълно в реда на нещата е в един единствен ден тонове метали от 4 самолета е напълно нормално да се изпарят щото хамериканците така казват. Ако случая е свързан с гадните руснаци и плюшените мечета малко пообгорели, но оцеляват за да докажат наличието на деца на борда

eddie
Контакти:

Мнениеот eddie » 27 май 2016 17:47

Кашчей написа:
Thsmith написа:
il4o_iliew написа:
Интересува ме на чисто експертно ниво някой да ми обясни възможно ли е това, което стана на 11/09/2001 да бъде истина?

:lol: :lol: :lol:

Ае събирайте съвета на "експертите" и да разнищите поредната конспирация :lol: :lol: :lol:

Аз ще те призная за най-добрият работодател, при заплата от 800 лева за 240 часа, ако ми обясниш как алуминий реже стомана, като при това излиза невредим, като конфигурация, след полет в около 50 метра твърда площ!

Все едно да питаш как с вода се реже метал.. :lol: :lol:

Приемам, че историята с кулите е нагласена работа, но в удара на самолета в сградата и взрива не виждам нищо нередно..
Последна промяна от eddie на 27 май 2016 17:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 май 2016 17:48

bobmarli написа:
Кашчей написа:
bobmarli написа:Да, възможно е крилото така да разреже стоманата. Виждал съм кадри след торнадо - най-обикновен вестник беше пробил предното стъкло на кола, засилен с 400км/ч от вятъра.

400км/ч и това вестник се движи праволинейно и насочено при вятър?!
Няма да коментирам скоростта на вестника, защото трябва да коментирам и как при такъв вятър автомобилът е стоял на едно място и е чакал челна среща с вестника.

Вие да не сте форумният идиот? Що за глупости?

Глупостите са Ваши, господине! Торнадо със скорост 400 км/ч-Вие имате ли си поне малка представа какво ще остана не пътя на такъв вятър?! При скорост от 160-170 км/ч се изтръгват дървета, хвърчат покриви и коли, а какво ли ще е при скорост 400 км/ч :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”