Вече 30 години Чернобил свети

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Re: Вече 30 години Чернобил свети

Мнениеот Mitko-Levskar » 26 апр 2016 14:51

Yoda_ написа:
защо написа:......На 26 април 1986 г., в 01:23 часа местно време в реактор номер 4 на централата в Чернобил, в Северна Украйна......

Авторе, набързо успя да ни убедиш, че с тоя човек от аватара ти, сте на едно и също интелектуално ниво... :lol:

За сетен път доказваш колко тъп и неграмотен стана за последните 25 "демократични" години българския народ...
А колкото си по тъп, ограничен и неук, толкова по-лесно те манипулират разни политически тарикати.

А иначе нищо ново... Квадратните бетонни глави, с гладки промити мозъчета, охо, те знаят всичко... въпреки и вопиющо неуки, тъпи и полуграмотни, те имат мнение и разбира се, фундаментални познания по всички световни и извънсветовни въпроси.
И са готови да оборват и да громят всички мнения, които не съвпадат с формата и материала на главите им...

Нека обобщим - ако не бяха омразните руснаци, и гадния комунизъм, въпросните неуки, тъпи и полуграмотни булгаристански отрепки, нямаше по цял ден да висят пред празните маси в кварталното или селското кафе, да мечтаят как, въпреки че са полуграмотни, за една нощ ще станат като Роман Абрамович, или ежечасно и ежеминутно да се упражняват в писане на простотии в Интернет....

Нееее... ако не бяха омразните руснаци, тях щяха да ги поканят да оглавят я ЦЕРН, я ООН, я НАСА, я Масачузетския техн. университет, в краен случай щяха да са известни артисти, мозъчни хирурзи, или поне адмирали, командири на совалка или поне на самолетоносач... :-)

Обаче не - омразните руснаци, и гадния комунизъм (които повечето от тях никога не са виждали и не помнят) им попречиха да се разгърнат, да разперят опърпани криле, да полетят и да се реализират у живота.... :lol:

:lol:
Ми ти от кои отрепки си бе,ти еба майката проста,вдигаш ми кръвното по никое време.Как може...... :o

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 апр 2016 14:56

Много слаб лайнометът днес, амбасадата пак е напред с центовете...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 26 апр 2016 15:00

1982 написа:
GOLEADOR написа:
1982 написа:Голеадор, думите на една панирана жена не може да са обективен критерий. Нормално е, чули са за сериозна авария в АЕЦ, хората са стресирани и мнителни. Но не забравяй нещо - при АЕЦ Фукушима, изпуснатата радиация е десетина пъти по-малка от тази в Чернобил, сравнение просто няма как да има. Отделно, най-вероятно и голяма част е отишла към необятния океан, друга към планинските масиви, така че не съм никак сигурен в конспирацията, че японските власти са излъгали населението си. Пак казвам, мащабите на радиацонно замърсяване са в пъти по-малки от Чернобил.

Аз не сравнявах двете аварии,а поведението на правителствата на двете страни.И как японското правителство се мъчи да скрие опасността която грози японците и ги кара да не напускат Токио.Виж някой коментари след нейните включвания по БТВ:
[rimg]http://prikachi.com/images/499/8771499B.jpg[/rimg]
Както казах,аз не лъжа!

Добре бе, човек, ти имаш ли сериознни данни, че Токио е било радиационно замърсено, остави тези писаници на някакви българи, не може да твърдиш такова сериозно на нещо, базирайки се на, меко казано, доста недостоверни писаници.

Ето ти карта на радиационното замърсяване на сушата, Токио, както виждаш, е много слабо засегнат:

Изображение

Имам чувството,че говорим на различни езици.Просто си спомни включванията на Албена от Токио и какви ги говореше и как това контрастираше на българските новини за ситуацията в Япония.За това и има мнение като това,че (цитирам) "... тя е права и новините за взривове и повишени нива на радиация по-скоро търсят сензация"!
Да ти напомня нещо?Точно така,Чернобил и мнението на хората в БГ облъчени от новините спуснати от правителството.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 26 апр 2016 15:01

ММ1914 написа:
fcb_bg написа:
1982 написа:Обаче, русофилите как веднага подмениха темата от Чернобил на Фукушима. :lol: :lol: :lol: :lol: Стар комунистически трик, "а вие защо биете негрите". :mrgreen:

Аз се вбесих от друго. Колко жертви, колко нещо. Тая тема е дъвкана 20 пъти тук, и никога не е било споменато геройството на доброволците( а и не само тяхното) за ограничаване на аварията. Винаги е плюене по комунетата, всичко останало като геройство, саможертва, някакви си човешки ценности са заебани в тъча. Ей тва ме вбесява винаги.

Ще ти отговоря така че да ме разбереш. Доброволците са хора от народа, каквито и да са по убеждения, народност и вярвания, тяхната постъпка заслужава уважение. Но ако управниците си бяха свършили работата, то нямаше да има нужда от геройства. Управниците са комунета, по онова време няма какви други да са. И една жертва да е сме длъжни да я споменаваме, "няма да забравим, няма да простим", да не говорим че е нормално украинци или руснаци да крият нещо от нашия народ, те не са ни длъжни, но ненормалното е българските управници да лъжат собствения си народ и по-този начин да убиват сънародници, все едно в кой период.

ММ1914.... Благодаря ти....

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Refcb_bg; iliev72

Мнениеот Странджата » 26 апр 2016 15:03

Ако не бяхте предубедени и ако малко повече ви се удаваше мисленето, щеше да разберете , че става дума не за злополуката – тя е възможна навсякъде, а за реакциите след нея и по-специално у нас за наглите лъжи по телевизията от официален представител на социалистическата власт, че нищо такова като експлозия не е имало и че всичко, свързано с мнимата експлозия, е злостна пропаганда срещу великия Съветски съюз.
Разбира се, условието в началото на израза може и да не е релевантно, ако сте чеда на тези същите, които ни лъжеха, а те си поръчваха храна от чужбина. Тогава спокойно може да пишете, че Чернобилска катастрофа не е имало и няма да има, а не да ни препращате към Японско море, за което изглежда повече ви е грижа, отколкото за здравето и съдбата ма тези, които живеят до Черно.

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 26 апр 2016 15:10

Captain Stottlemeyer написа:
ММ1914 написа:
iliev72 написа:Капитане не вярвах , че ще паднеш толкова ниско.
1. Ползваш Гриийпийс които отдавна са компрометирани и едва ли някой ги взима насериозно.
2. Блиц въобще не ми се коментира.
Мислехте за сериозен човек , но за пореден път доказваш максимата - наречи го Левскар и повече не го обиждай.
Нямам намерение да анализирам твърденията на яркожълтото издание блиц.Щом искаш им вярвай , но аз ще продължа да вярвам на това което съм видял в онази далечна 1986 и нямам намерение да вярвам на писаниците на някакви псевдожурналисти.

Браво, истинският милиционер вярва само на началника си.

А милиционерът- цесекар и горд притежател на акции от клуба във фалит - само на началника си, на вестник "Работническо дело" (сега "Дума"), на Лупи и на захарното петле от Микре... 8-)

Да, той нали Илиев миналата седмица се похвали че работи с фуражка, та не се сдържах. Иначе имал спомени. И аз имам спомени върнаха ме от лагер организиран от детската градина, трябваше да е на морето. Браво, само дето никой не каза че не трябва да се яде зелено, да не моткаш по цял ден навън, а да не мислиш че в детската след това са ни държали само вътре, вън на двора и това е.
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 26 апр 2016 15:12

Маги Стралска написа:
ММ1914 написа:
fcb_bg написа:
1982 написа:Обаче, русофилите как веднага подмениха темата от Чернобил на Фукушима. :lol: :lol: :lol: :lol: Стар комунистически трик, "а вие защо биете негрите". :mrgreen:

Аз се вбесих от друго. Колко жертви, колко нещо. Тая тема е дъвкана 20 пъти тук, и никога не е било споменато геройството на доброволците( а и не само тяхното) за ограничаване на аварията. Винаги е плюене по комунетата, всичко останало като геройство, саможертва, някакви си човешки ценности са заебани в тъча. Ей тва ме вбесява винаги.

Ще ти отговоря така че да ме разбереш. Доброволците са хора от народа, каквито и да са по убеждения, народност и вярвания, тяхната постъпка заслужава уважение. Но ако управниците си бяха свършили работата, то нямаше да има нужда от геройства. Управниците са комунета, по онова време няма какви други да са. И една жертва да е сме длъжни да я споменаваме, "няма да забравим, няма да простим", да не говорим че е нормално украинци или руснаци да крият нещо от нашия народ, те не са ни длъжни, но ненормалното е българските управници да лъжат собствения си народ и по-този начин да убиват сънародници, все едно в кой период.

ММ1914.... Благодаря ти....

Моля. От много време във форума не разбират че има българска гледна точка, не русофилска или русофобска, американофилска и американофобска и тем подобни. Поне част от нас са така.
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Емигрант 45

Мнениеот Емигрант 45 » 26 апр 2016 15:13

fcb_bg написа:Айде пак се политизира проблема.... съветска бюрокрация и т.н. Извинете, кой тъпак построи "Фукушима" в земетръсна зона с повишена опасност от цунами? А защо не построи преградна стена, а захранващите генератори са на кота нула? А защо тези тъпаци не се обвиняват, защото и в момента в океана се излива радиоактивна вода или си мислим, че японците я складират някъде във вътрешността на страната?

Ако млъкнеш, ще направиш най добре!Запази си любовта към Путьо за друг момент,този не е подходящ!

ММ1914
Контакти:

Re: Refcb_bg; iliev72

Мнениеот ММ1914 » 26 апр 2016 15:14

Странджата написа:Ако не бяхте предубедени и ако малко повече ви се удаваше мисленето, щеше да разберете , че става дума не за злополуката – тя е възможна навсякъде, а за реакциите след нея и по-специално у нас за наглите лъжи по телевизията от официален представител на социалистическата власт, че нищо такова като експлозия не е имало и че всичко, свързано с мнимата експлозия, е злостна пропаганда срещу великия Съветски съюз.
Разбира се, условието в началото на израза може и да не е релевантно, ако сте чеда на тези същите, които ни лъжеха, а те си поръчваха храна от чужбина. Тогава спокойно може да пишете, че Чернобилска катастрофа не е имало и няма да има, а не да ни препращате към Японско море, за което изглежда повече ви е грижа, отколкото за здравето и съдбата ма тези, които живеят до Черно.

Не си прав Странджа, не ги е грижа само за тези на запад от Черно море.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 26 апр 2016 15:16

iliev72 написа:Капитане не вярвах , че ще паднеш толкова ниско.
1. Ползваш Гриийпийс които отдавна са компрометирани и едва ли някой ги взима насериозно.
2. Блиц въобще не ми се коментира.
Мислехте за сериозен човек , но за пореден път доказваш максимата - наречи го Левскар и повече не го обиждай.
Нямам намерение да анализирам твърденията на яркожълтото издание блиц.Щом искаш им вярвай , но аз ще продължа да вярвам на това което съм видял в онази далечна 1986 и нямам намерение да вярвам на писаниците на някакви псевдожурналисти.

Старшина Илиев, в какво вярваш и в какво не вярваш ти, много малко ме интересува. Това, което аз знам и помня от онези времена е, че баща ми почина от рак през 1988 година, малко след като беше навършил 61 години. Това, което знам и помня е, че аз кътах и последния долар от служебните си командировки "зад желязната завеса" и взимах валута назаем от мои колеги в "Балканкаримпекс", за да купя необходимите лекарства в чужбина, защото такива за простосмъртните в България нямаше - имаше ги само в Правителствена болница. Това, в което съм сигурен и никой не може да ме убеди в обратното е, че баща ми можеше да поживее още някоя и друга година, но Чернобил ускори смъртта му. Толкоз.
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 26 апр 2016 15:19, променено общо 3 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”