Какво бихте направили като Министър-председател?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Какво бихте направили като Министър-председател?

Мнениеот Tommi » 24 мар 2016 14:39

Платеното обучение и поставянето на университетите в конкурентна борба на пазарен принцип е нож с две остриета.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 24 мар 2016 15:49

Thsmith написа:
iliev72 написа:.Те те съкращават и ти дават да избираш дали да получиш на куп определена сума и да започнеш свой бизнес или да получаваш 10 заплати докато си търсиш нова работа

Като е толкова вредно защо ли се прилага във всички капиталистически страни начело със САЩ.

Защо да ти дават? Ти си получил заплащане за работата която си свършил. Ако имаш договор за по дълъг период - ОК, нустойка. Аз не говоря обаче за такива случаи.
Аз имам фирма, ти работиш некачествено и аз те уволнявал за лоши резултати, а отгоре на това и да ти дам 10 заплати. Хич не е нахално, а? :lol:

Не ми давай да гледам филми, а виж какво става във Франция от социалистическите измишльотини и правата на работниците. Работодателя трябва да се кръсти по 3 дни за да наеме работник след като знае, че едно уволнение ще му излезе през носа. В крайна сметка наемане се извършва само при крайна нужда. Има много статии и анализи за това, но за съжаление са на Френски, а аз няма да тръгна да превеждам толкова голям обем.

--
Прочети план/кампанията на Пол Райън, лидер на мнозинството в конгреса и вице президент в бюлетината на Ромни на миналите избори. Той отговаряше за икономическата "идеология". После открии разликите :lol:

-

Не изопачавай думите ми.Говорим за дългогодишни служители , а не за временни договори.Този който ти е служил 10г вярно , но се налагат съкращения и ти не го уволняваш защото е некадърен , а защото ти се налага да съкратиш персонала и вече дори да искаш не можеш да поддържаш същият персонал.Не ми давай статии на френски защото аз ти давам филм в който има точно такива примери които са от живота.Никой не говори за некадърници които всеки би уволнил още на 1 седмица.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 24 мар 2016 19:21

1.Връщането на Западните Покрайнини в България- ако Сърбия иска в ЕС.
2.Подялбата на Македония между България и Албания, като преди това се стимулира българската кауза там с всякакви законови средства
3.Прекратяване на договорите на ЧЕЗ,ЕВН,Енерго Про и одържавяване на предприятията.
4.Въвеждане на мимимално почасово заплащане.
5.Облекчаване на бизнеса в България и премахване на излишната бюрокрация
6.Съкращаване на ненужната държавна администрация и компютъризирането им,където е възможно.
7.Съкращаване на ненужните полицаи и катаджии и подобряване на ефективността и коректната им работоспособност, обвързана с нарастващо възнаграждение.
8.Пренаписване на учебниците по история към обективната истина - да се изучава подробно антибългарските действия на Русия,Сърбия,Гърция.
9.Увеличаване на заплатите на учители и лекари, забрана на потребителските такси от пациенти.
10.Прекратяване на концесията с Дънди прешъс и връщане на златото в България.
11.Безплатно здравеопазване за всички,осъществено чрез парите от златото и не само.
12.Безплатни пунктове за годна храна във всички градове и населени места за нуждаещите се.
13.Засилване на полицейската охрана в проблемни места като цигански квартали,села и смесени райони.
Безкомпромисни действия към всеки нарушител.
14.Доброволно гласуване само на хора имащи средно образование.
15.Безплатно средно и качествено образование за всички.
16.Легализиране на проституцията и контролирането им от държавата.
17.Развиване на българската индустрия и производство.
18.Даване на предимство на български предприемач пред чуждестранен.
19.Въвеждане на професионална и много добре заплатена армия с определен капацитет,способна да опазва държавата и границите ни.
20.Връщане на колкото се може по-голяма част от избягалите 2,5 милиона човека от България и предоставянето им на жилища, ако нямат такива, както и работа.
21.Пълна лустрация, забрана за заемане на държавни постове от комунисти.
22.Конфискация на незаконното имущество в полза на държавата.
23.Развиване на 4-сезонен туризъм в България и осъществяване на голяма реклама.
24.Изискване от Турция да заплати обезщетение за тракийските бежанци.
25.Държавен контрол върху банките, контрол върху лихвите, както и закон за частен фалит, при хора,които нямат възможност да изплашат дълговете си.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 24 мар 2016 20:19

ivan56 написа:
HoUs4oOL написа:
1982 написа:Брех, колко капацитети ......... българинът вЕрно разбирал от всичко.

Ем, нали знаеш, жалко, че всички, които могат да оправят държавата са шофьори на камион. :mrgreen:

Пожарникар може, ама шофьр на камион не може.Това си е дискриминация :mrgreen:

Може, ама на червен камион със сини ламБи и много маркучи. :lol:

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 24 мар 2016 20:30

РАБОТНИ БРИГАДИ - СТРОИТЕЛСТВО, ЗЕМЕДЕЛИЕ, ЖИВОТНОВЪДСТВО, НАСЪРЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА С ПРЕФЕРЕНЦИИ ЗА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ С ДЕЦА. БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ НА ПЕНСИОНЕРИ И ХОРА С ДОКАЗАНА НУЖДА.
РЕГУЛИРАНЕ НА ЦЕНИ - ГОРИВА, УСЛУГИ, ПРОИЗВОДСТВО НА ХРАНИ.
МАСОВИ ПРОЕКТИ АНГАЖИРАНИ С МЛАДИТЕ И ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ - СПОРТ,ИЗКУСТВО И Т.Н.

ВОЕННА СЛУЖБА - задължително обучение 6 месеца за всеки мъж, който не учи висше и 3 месеца задължителна подготовка за всеки бъдещ висшист.

Регулиране таксите за висше образование.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 24 мар 2016 21:03

ЗАБРАВИХ НАЙ-ВАЖНОТО - ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ РАБОТНИ БРИГАДИ В РАЗЛИЧНИ СФЕРИ НА ИНДУСТРИЯТА И ИКОНОМИКАТА СЪСТАВЕНИ ОТ БЕЗРАБОТНИ И НЕОБРАЗОВАНИ РОМИ!!!

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 24 мар 2016 21:13

Интересни неща се казват. Но забравяте за бюджета на НСО, който е по голям от този на МВР ако не греша. За охрана на 240 повече пари отколкото за 7 милиона :idea: Пълен абсурд!!
Освен това да се намали колкото може повече това заробване пред англосаксонството и по умерено изучаване на езика му и всякакви други езици. Не приемам в България да се изучават всякакви предмети на чужди езици и децата още незнаещи български да започват английски или друг език. Да им по някой друг час избираем чужд език и толкова. Да влизаш в училище в България и да видиш, че преподават на чужд език всичко е абсурд!И максимално изчистване от чуждици в езика ни, че загубим ли го - всичко отива на кино!

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 24 мар 2016 21:26

Tommi написа:Платеното обучение и поставянето на университетите в конкурентна борба на пазарен принцип е нож с две остриета.

Така е.Лошото е, че резултатите се виждат след години, под формата на теми като тази, от "работодатели" като въпросния автор на това нещо, в западащи сайтове като този ;)
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 мар 2016 05:15

iliev72 написа:
Не изопачавай думите ми.Говорим за дългогодишни служители , а не за временни договори.Този който ти е служил 10г вярно , но се налагат съкращения и ти не го уволняваш защото е некадърен , а защото ти се налага да съкратиш персонала и вече дори да искаш не можеш да поддържаш същият персонал.Не ми давай статии на френски защото аз ти давам филм в който има точно такива примери които са от живота.Никой не говори за некадърници които всеки би уволнил още на 1 седмица.

Как ще различиш законово кадърния от некадърния при назначаване и как ще отделиш правата им? :lol:
Как така работи много добре, но вече не ти е нужен? Ако работи добре => върши ти работа => генерира печалба => не го уволняваш. Винаги ме е дразнел манталитет тип "получаване на заплата", а не "изкарване/изработване".
Работодателят е двигателят на всяка икономика и трябва да бъде стимулиран да се развива, така и работниците ще имат възможност да изкарват заслуженото им възнаграждение. Когато тормозиш работодателят, всичко рефлектира върху долните слоеве и не само, че не им помагаш, а пречиш на всички.

пп Ти и филм за духчето каспър можещ да ми дадеш, но това няма да го направи истинско.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 25 мар 2016 08:58

Много си посредствен да не кажа елементарен.Човека 10г е работил за теб и се налагат промени в които този човек се оказва излишен.
Дали променяш дейността или сменяш структурата , намаляваш обема на п-во или нещо такова.Тогава трябва да се разделиш част от персонала не защото не са качествени хора , а защото го изисква състоянието на фирмата.Хората не са виновни , че ти като шеф не си справил да им осигуриш нужната натовареност.Дали такъв не заслужава 10 заплати защото 10г си вършил работата и ти е бил верен.Извинявай за израза , но ти мислиш точно като див капиталист които аз с удоволствие бих си сложил до всички в парламента , до всички мафиоти , убийци и престъпници.За мен не е нормално да си бил толкова време верен на един работодател и той след 10г да те изхвърли на улицата защото той е некадърен и не може да ти осигури нужната натовареност.Бил съм свидетел и на такива деяния и ти казват , ще те съкратим щото няма работа , но ако се увеличат поръчките ще те по търсим.Докато се увеличат поръчките човека ще кара подаяния ли ?! И това защото работодателя се е издънил , а не че работника не си е свършил работа.На това дережде сме заради мислене като твоето и работниците не са защитени от диваци с твоето мислене.Това което ти наричаш тормоз в цивилизованите държави го наричат социална политика и тя е широко застъпена там и няма никаква почва в БГ и ти като много други си мислиш , че това е правилно , но не е и когато започне да се говори за социални придобивки и почвате да се мръщите и хленчите като малко дете на което са взели любимата играча.Така е по света и време така да стане и тук.Да те светна такава политика дори има в гиганти като Google и Microsoft.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Върни се в “Свободна зона”