Мнениеот Red_Neck » 13 ное 2015 18:15
sin4ec написа:Corwin написа:Според мен не трябва да ги забранявават, ама с тия цени, за да ползва човек дърва, трябва да е:
а. много тъп;
б. много мърляв;
в. много, ама много беден;
г. бракониер;
д. всичко изброено.
Както повечето хора, живял съм и съм се отоплявал на почти всички видове отопление (без централно парно). Докато имам избор, никога няма да пренеса и една цепеница повече. Не знам в другите градове как е, обаче поне при нас дървата излизат по-скъпо (от тока), ако отопляваш повече от една стая.
Пък за дима няма какво да говорим - само който не е живял над втория етаж в квартал с къщи в средноголям град не знае какво става зимата.
Преди да даваш подобни оценки, би трябвало да погледнеш по-задълбочено на проблема:
а. може ли електропреносната ни система да издържи новия товар за отоплението на всички, които ще махнат печките?
б. може ли трафовете по места, селца и градчета да издържат новия товар?
в. ако и сега авариите зимата са доста чести, то при новата ситуация колко време средностатистически ще седи едно село без ток зимно време и как ще се отопляват хората, докато бъде отстранена аварията?
г. в колко градчета, селца и махали в България напрежението ще надвишава 190 волта зимно време? С всички последствия за електроуредите и потреблението?
д. в собствената ми вила ще си паля камината с каквото искам, и никой не е в състояние да ме спре. Никой няма право да припари в двора ми даже.
Като резюме-не давай мнение по въпроси, от които нямаш бъкел понятие!
Не разбрах, в енергото ли бачкаш или си от лобито на ЕРП-тата?
Въпрос: Чий ангажимент са посочените от теб проблеми? Има ли причина проблемите да не се отстранят при положение, че ЕРП-тата ще продават повече ток?
Електричеството единствен енергоносител ли е?
В резюме, лошо няма да си на всяка манджа мерудия, но е крайно неуместно да се имаш за последна инстанция по всяка тема.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.