Забраняват печките на дърва и въглища

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Забраняват печките на дърва и въглища

Мнениеот ЕМИЛ » 13 ное 2015 13:52

PFC Litex написа:То щото дедите ни преди 100 години са се утолявали с екол@йна, ток и природен газ.
Аз се утолявам на дърва и хич не ми дреме, за директиви и пички майни.

То щото им е писнало да цепят дърва са измислили топлата вода и са я вкарали в радиатор да бълбука и са си олеснили живота . :mrgreen:

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 13 ное 2015 14:00

Какъв е този страх от малко физическа работа и аз не зная, то за това ще сме с високи нива на кръвната захар и наднормено тегло масово.
Голяма работа, че ще нацепиш 10 кубика дърва и прибереш на сушина.

Като ходят на фитнес и всеки се хвали каква нацепена батка е и колко вдига от лежанка, а като чуе физическа работа и вряска, като пикла. :lol:
Изображение

baggy
Контакти:

Мнениеот baggy » 13 ное 2015 16:14

Ще ги забранят точно толкова, колкото забраниха шкембе чорбата, шопската салата и домашната ракия. А що се отнася до емисиите, нали имахме даже и за продан.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 13 ное 2015 17:23

Те такива са им реформите-набутаха ни да караме с фарове на 40 градуса жега, сега пък зимни гуми на 24 градуса...отпечатъци в аптеката, печката да е на биогориво, ракията и казаните им криви...после що им викали, че са пидераси?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 13 ное 2015 18:15

sin4ec написа:
Corwin написа:Според мен не трябва да ги забранявават, ама с тия цени, за да ползва човек дърва, трябва да е:
а. много тъп;
б. много мърляв;
в. много, ама много беден;
г. бракониер;
д. всичко изброено.

Както повечето хора, живял съм и съм се отоплявал на почти всички видове отопление (без централно парно). Докато имам избор, никога няма да пренеса и една цепеница повече. Не знам в другите градове как е, обаче поне при нас дървата излизат по-скъпо (от тока), ако отопляваш повече от една стая.
Пък за дима няма какво да говорим - само който не е живял над втория етаж в квартал с къщи в средноголям град не знае какво става зимата.

Преди да даваш подобни оценки, би трябвало да погледнеш по-задълбочено на проблема:
а. може ли електропреносната ни система да издържи новия товар за отоплението на всички, които ще махнат печките?
б. може ли трафовете по места, селца и градчета да издържат новия товар?
в. ако и сега авариите зимата са доста чести, то при новата ситуация колко време средностатистически ще седи едно село без ток зимно време и как ще се отопляват хората, докато бъде отстранена аварията?
г. в колко градчета, селца и махали в България напрежението ще надвишава 190 волта зимно време? С всички последствия за електроуредите и потреблението?
д. в собствената ми вила ще си паля камината с каквото искам, и никой не е в състояние да ме спре. Никой няма право да припари в двора ми даже.
Като резюме-не давай мнение по въпроси, от които нямаш бъкел понятие!

Не разбрах, в енергото ли бачкаш или си от лобито на ЕРП-тата?
Въпрос: Чий ангажимент са посочените от теб проблеми? Има ли причина проблемите да не се отстранят при положение, че ЕРП-тата ще продават повече ток?
Електричеството единствен енергоносител ли е?

В резюме, лошо няма да си на всяка манджа мерудия, но е крайно неуместно да се имаш за последна инстанция по всяка тема.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 13 ное 2015 18:36

sin4ec написа:Те такива са им реформите-набутаха ни да караме с фарове на 40 градуса жега, сега пък зимни гуми на 24 градуса...отпечатъци в аптеката, печката да е на биогориво, ракията и казаните им криви...после що им викали, че са пидераси?

С включени светлини се кара и в Македония, а те не са в ЕС ;)
Изображение

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 13 ное 2015 19:47

PFC Litex написа:
sin4ec написа:Те такива са им реформите-набутаха ни да караме с фарове на 40 градуса жега, сега пък зимни гуми на 24 градуса...отпечатъци в аптеката, печката да е на биогориво, ракията и казаните им криви...после що им викали, че са пидераси?

С включени светлини се кара и в Македония, а те не са в ЕС ;)

E те нали македонците са измислили ЕС. :lol:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 13 ное 2015 19:59

Red_Neck написа:Не разбрах, в енергото ли бачкаш или си от лобито на ЕРП-тата?
Въпрос: Чий ангажимент са посочените от теб проблеми? Има ли причина проблемите да не се отстранят при положение, че ЕРП-тата ще продават повече ток?
Електричеството единствен енергоносител ли е?

В резюме, лошо няма да си на всяка манджа мерудия, но е крайно неуместно да се имаш за последна инстанция по всяка тема.

Това съм завършил и го разбирам, за разлика от теб, но по принцип обяснения не дължа никому. Къде работя-още по-малко. Чий ангажимент са тези проблеми не ме интересува, за темата е важно, че те са факт.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 13 ное 2015 22:51

За пореден път се убеждавам,че в този форум е важно да се пише нещо,да се спори,без значение дали има смисъл или не.Ще забранявали дървата и въглищата :lol: :lol: :lol: Разбира се веднага се намират и "капацитети'',които ще ни обяснят,че това е гениална идея,нещо повече,на ток отоплението било и по-евтино :lol:

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 14 ное 2015 05:41

Ей, синко не са минали на другият бряг,чисто и просто като милиционер след дъжд так им отърва.Данък дишане е на следващо четане,според европроектите.

Върни се в “Свободна зона”