Подписката за референдум започна!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

pomiqr270

Re: ПОДПИШИ СЕ!

Мнениеот pomiqr270 » 10 ное 2015 21:21

1. Отивам в малка област, купувам си 4000 гласа и влизам без проблем в НС. Изцяло мажоритарната система може да вкара много по-куци, кьорави и сакати от сегашните. Бай етническо малцинство може да натика без проблем родата си в НС. Партиите в момета пазя нещо подобно да се случи. Според мен трябва да има по един мажоритарно избран кандидат от всяка област, който да се състезава наравно с тези от партиите, да не е член на партия и да няма право да се присъеденява към такава по време на мандата си, а народни предтсавители, които се отцепват от партията, с която са избрани за народен представител да бъдат изключвани от НС.
3. Откъде-на къде ще ме карат да гласувам насила за за някакви лилипути. Окъде-накъде някакви неграмотници, които не са завършили училище ще гласуват наравно с мен?
4. Някой ще ми изброи ли две държави от ЕС, които да гласуват електронно? Хакерите им направиха показно на местните избори как се сриват сайтове на държавни институции отговарящи за изборите и колко ще им е лесно да влязат и да маипулират системата за електронно гласуване. Швейцарците, които живеят извън Швейцария имат право да гласуват електронно.
5.Първо въпросът е подвеждащ и може да се тълкува за всички партии. Второ партиите сами трябва да си набавят средства и най-накрая лобизмът да стане легален в България.
6. Избройте ми поне петима полицаи от Вашия град. Колко могат да ми кажат как се казва шефа на полицейското Ви управление?

Не веднъж съм казвал и писал, че промените, които трябва да се направят в Конституцията са простички.

Трябва да се превърнем в пряка демокрация.
1. За народен представител може да бъде избиран български гражданин, навършил е 18 години, не е поставен под запрещение, не изтърпява наказание лишаване от свобода, има завършено висше образование степен магистър, живял е в последните четири години в областта, в която кандидатства, има 4-годишен реален трудов стаж, няма задължения към държавата.
2. Министрите да се избират пряко от народа. Всяка партия трябва да има предварително подготвен списък за министър при провеждане на избори за НС и получилия най-голям брой гласове да бъде назначен за министър. Не повече от един заместник министър във всяко министерство.
3. Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа, ако имат завършено средно образование, живели са в последните 4 години в общината, в която ще гласуват, нямат задължения към държавата.
4. Отпадане избирането на Висшия съдебен съвет от НС. Всички членове на Висшия съдебен съвет се избират от органите на съдебната власт.
5. Отпадане избирането на конституционни съдии от НС. Всички конституционни съдии се избират от Върховния касационен съд и Върховния административен съд.
"В повечето случаи, когато човек твърди, че любовта не се купува, то той не притежава собствен самолет и яхта, а тя никога не е попадала на човек собственик на самолет и яхта", Николай Николаев известен кът помияра у форуму на гонг.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 10 ное 2015 21:33

Подпишисебе! :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 10 ное 2015 21:36

270, не се хаби. Няма смисъл. ;)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

pomiqr270

Мнениеот pomiqr270 » 10 ное 2015 21:41

sin4ec написа:270, не се хаби. Няма смисъл. ;)

Знам. КАТ уж приемаха предложения за промени в "Закона за движението по пътищата" и ме отсвириха, а бяха много добри :-D
"В повечето случаи, когато човек твърди, че любовта не се купува, то той не притежава собствен самолет и яхта, а тя никога не е попадала на човек собственик на самолет и яхта", Николай Николаев известен кът помияра у форуму на гонг.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 10 ное 2015 21:52

pomiqr270 написа:
sin4ec написа:270, не се хаби. Няма смисъл. ;)

Знам. КАТ уж приемаха предложения за промени в "Закона за движението по пътищата" и ме отсвириха, а бяха много добри :-D

Предложил си им помия , вместо 20 заплати? :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 10 ное 2015 22:44

pomiqr270 написа:1. Отивам в малка област, купувам си 4000 гласа и влизам без проблем в НС. Изцяло мажоритарната система може да вкара много по-куци, кьорави и сакати от сегашните. Бай етническо малцинство може да натика без проблем родата си в НС. Партиите в момета пазя нещо подобно да се случи. Според мен трябва да има по един мажоритарно избран кандидат от всяка област, който да се състезава наравно с тези от партиите, да не е член на партия и да няма право да се присъеденява към такава по време на мандата си, а народни предтсавители, които се отцепват от партията, с която са избрани за народен представител да бъдат изключвани от НС.
3. Откъде-на къде ще ме карат да гласувам насила за за някакви лилипути. Окъде-накъде някакви неграмотници, които не са завършили училище ще гласуват наравно с мен?
4. Някой ще ми изброи ли две държави от ЕС, които да гласуват електронно? Хакерите им направиха показно на местните избори как се сриват сайтове на държавни институции отговарящи за изборите и колко ще им е лесно да влязат и да маипулират системата за електронно гласуване. Швейцарците, които живеят извън Швейцария имат право да гласуват електронно.
5.Първо въпросът е подвеждащ и може да се тълкува за всички партии. Второ партиите сами трябва да си набавят средства и най-накрая лобизмът да стане легален в България.
6. Избройте ми поне петима полицаи от Вашия град. Колко могат да ми кажат как се казва шефа на полицейското Ви управление?

Не веднъж съм казвал и писал, че промените, които трябва да се направят в Конституцията са простички.

Трябва да се превърнем в пряка демокрация.
1. За народен представител може да бъде избиран български гражданин, навършил е 18 години, не е поставен под запрещение, не изтърпява наказание лишаване от свобода, има завършено висше образование степен магистър, живял е в последните четири години в областта, в която кандидатства, има 4-годишен реален трудов стаж, няма задължения към държавата.
2. Министрите да се избират пряко от народа. Всяка партия трябва да има предварително подготвен списък за министър при провеждане на избори за НС и получилия най-голям брой гласове да бъде назначен за министър. Не повече от един заместник министър във всяко министерство.
3. Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа, ако имат завършено средно образование, живели са в последните 4 години в общината, в която ще гласуват, нямат задължения към държавата.
4. Отпадане избирането на Висшия съдебен съвет от НС. Всички членове на Висшия съдебен съвет се избират от органите на съдебната власт.
5. Отпадане избирането на конституционни съдии от НС. Всички конституционни съдии се избират от Върховния касационен съд и Върховния административен съд.

Предложението ти по точка първа някак не се връзва, тъй като на 18 години няма как да си завършил висше образование и да си имал 4 години трудов стаж.
Точка две също ми се струва малко нереалистична, тъй като навсякъде е прието, че лидерът на спечелилата партия или по-точно на партията успяла да състави правителство, която може и да не е била първа политическа сила, трябва да поеме отговорността и стане премиер.
За останалите три точки съм съгласен.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 10 ное 2015 22:46

Подкрепям единствено т.6. Полицията и съда трябва задължително да се деполитизират и да са абсолютно независими от правителството и парламента за да са ефективни и дя се борят с корупцията и престъпленията и сред управляващите.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2015 23:06

galin56 написа:Подкрепям единствено т.6. Полицията и съда трябва задължително да се деполитизират и да са абсолютно независими от правителството и парламента за да са ефективни и дя се борят с корупцията и престъпленията и сред управляващите.

А кой ще се бори с престъпленията в МВР и съдебната система? :?:

Потребителски аватар
Levskifan1914
Контакти:

Мнениеот Levskifan1914 » 10 ное 2015 23:10

Слави си пиеше шампанското на видеото в което Рашидов ставаше почетен мултак. Едно ще ви кажа след най-видно подменения вот на кметските избори се видя, че контрол няма, а обществото тъне в апатия. В условия на тоталитаризъм човек който има ефирно време та даже и шоу във водеща медия няма как да не е зависим. А иначе аз бих се подписал и после само за ограничаването на субсидията бих вотнал с да. Електронното гласуване само ще премахне публично видната подмяна
Изображение

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 10 ное 2015 23:27

Аз пък искам само едно, всеки инициирал, референдум, който не заведе до урните поне 40 процента от имащите право на глас/ т. е. не касаещ хората/, да плати половината от стойността на референдума. Тогава да ги видя всички пишман политици. Всеки вика дай да правим референдуми а пари откъде бе?
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

Върни се в “Свободна зона”