Стават еничари - най-елитните военни формирования в Османската империя, Киро. По твоята логика всички войници са роби на своите главнокомандващи. Да споменавам ли, че еничарите, подобни на всички останали военни единици, са получавали парично възнаграждения за службата си?
Жестоко е, вярно е. Насилствено рекрутиране и обучение в техните академии. Но пак е ДАНЪК, а робите НЕ ПЛАЩАТ данъци. Защо такива като теб постоянно ни внушават, че сме били РОБИ??? Горд ли си от този факт??? Никой от нашите съседи нито употребява термина робство, нито се гордее, че е бил роб. Егати и сбърканото мислене...
С този отговор вече спирам да се занимавам с теб.
Доколкото си спомням ок. 1650 еничарският корпус лека-полека започва да запада, докато началото на 19.век не го отменят напълно. Както и да е.
„Нувел Обсерватьор“: Русия харчи за пропаганда в БГ 10 млн.€
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: „Нувел Обсерватьор“: Русия харчи за пропаганда в БГ 10 м
Последна промяна от Siegfried на 15 юли 2015 22:51, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
GA_ veliki написа:fcb_bg написа:GA_ veliki написа:fcb_bg написа:GA_ veliki написа:fcb_bg написа:Айде стига тъпотии, ами събирайте стотинки, че требе да станат 13 милиарда за да се дадат на гърците. Тъй рече Брюксел. За чуждия масраф ще плаща всеки българин.
Лелеееенали путин щеше да си ги прибере, да им дава петрол, газ, рускини да им праща?Що не си ги взе?НАли и самия Ципрас искаше Русия?
![]()
НАли трябваше пари да се наливат там.....ай ай ай смяна на опорните точки
Кога го е казал това?Даже и за пари ги отряза.
Ма тва което написах не е майтап. България и други страни които са в ЕС, но не са в еврозоната, требва да съберат 13 милиарда за Гърция. Честито.
леле късопаметни шаренковисти
Шеговит инджовист... нещо коментар по мерака на Брюксел дет го написах? Или не следим новините?
Добре последователю на Всемирната асоциация на руската преса , против съм, но като сме се хванали на хорото.Както съм и против много други неща.Като Ципраса да лиже задника Путин,както и плевнята да лиже задника на обама, както и бб да казва,че путин бил прав да ни се кара, както и лихачов да твърди(според някои историци), че ние сме руско племе.От мен ако зависи гърците няма видят една стинка.Само не ми казвай ,че ти никога не си правил компромиси.Ако обичаш без смяна опорните точки
Лизане на задника на Пу от Ципрас... хмммм. ми кой беше на власт в Гърция кога беха председател на ЕС миналата година и си изкрънкаха по-ниска цена на газа?
Явно не ти се говори за заема де искат да се набълбукваме от Брюксел, чати си с друг за простотии.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
aleksandrov77 написа:Tzar_Kiro написа:Я по-добре ти кажи какво се случва с българите и българките дадени като кръвен данък!!!Дали пък случайно не стават нечия собственост???Още малко ще изкарате,че ние сме държали турците в робство!!!
Ти не разбра ли , че той освен хамериканофил , е и туркофил!
И свещичките запалени в сърцето на българското и руското православие-катедралата "Света Екатерина" не помагат вече!!!Твърде късно е!!!Закъсняхме с молитвите към Бог и братята славяни!!!
само не ми говорете за религия и Русия,тия десетилетия си бяха продали вярата за комунистическата си империя.Ако не бяха САЩ да унищожат СССР и досега Русия щеше да е атеизъм .Смърт за червената чума
- GA_ veliki
- Контакти:
fcb_bg написа:Лизане на задника на Пу от Ципрас... хмммм. ми кой беше на власт в Гърция кога беха председател на ЕС миналата година и си изкрънкаха по-ниска цена на газа?
Явно не ти се говори за заема де искат да се набълбукваме от Брюксел, чати си с друг за простотии.
Говорим за 13млрд. нали, или пак опорните точки на шаренкова.Пък тук ваш другар обясняваше колко изгодно Русия ни продавала газа.Ама това безродниците да си въртите задника откъдето е лапачката е нормално.И ти като 90% от русофилите си дал фира
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България...
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"
"Люлека ми замириса"
- aleksandrov77
Tzar_Kiro написа:aleksandrov77 написа:Tzar_Kiro написа:Я по-добре ти кажи какво се случва с българите и българките дадени като кръвен данък!!!Дали пък случайно не стават нечия собственост???Още малко ще изкарате,че ние сме държали турците в робство!!!
Ти не разбра ли , че той освен хамериканофил , е и туркофил!
И свещичките запалени в сърцето на българското и руското православие-катедралата "Света Екатерина" не помагат вече!!!Твърде късно е!!!Закъсняхме с молитвите към Бог и братята славяни!!!
За съжаление на него и Бог не може да му помогне!
Поел е по пътя на Минджев - отявлен хамериканофил, туркофил и соросоид!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
- GA_ veliki
- Контакти:
Madonna написа:само не ми говорете за религия и Русия,тия десетилетия си бяха продали вярата за комунистическата си империя.Ако не бяха САЩ да унищожат СССР и досега Русия щеше да е атеизъм .Смърт за червената чума
Ако не бяхме ние да ги научим на четмо и писмо
Не с гняв, със смях се убива..
"Люлека ми замириса"
"Люлека ми замириса"
Това, че се интересувам от история и се опитвам да я представя в НЕпропаганден и НЕрусофилски вид, не ме превръща в туркофил. Толкова ти е ограничено мисленето, александров, че извън 3те понятия, които си употребил, не съществува нищо друго за теб. Човек, който сам си създава рамки и се самоограничава по този низък и смешен начин, не заслужава нито внимание, нито ДОРИ съжаление 
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
- aleksandrov77
Siegfried написа:Това, че се интересувам от история и се опитвам да я представя в НЕпропаганден и НЕрусофилски вид, не ме превръща в туркофил. Толкова ти е ограничено мисленето, александров, че извън 3те понятия, които си употребил, не съществува нищо друго за теб. Човек, който сам си създава рамки и се самоограничава по този низък и смешен начин, не заслужава нито внимание, нито ДОРИ съжаление
Това , което учим в училище по История през последните 25 години е ПОДМЕНЕНА история в полза на Вашингтон, Тел Авив , Брюксел и Анкара! Факт!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
- Жълто-черен Пловдив
- Контакти:
Заради руските рубли и "върти опашката" по времето на Орешарски - намразих Атака. Сега са ми най-противните мазняри в родния политически пейзаж. По-гнусна паплач от руските платени тролове няма! Или поне са наравно с мазнярите, гълтащи семенна течност /кинти/ от Сорос.