Защо в България плащаме скъпо гориво?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Защо в България плащаме скъпо гориво?

Мнениеот CTAHKO » 01 дек 2014 19:13

ivan56 написа:
CTAHKO написа:
Logical person написа:
CTAHKO написа:И това по какъв начин оправдава поддържането на високи цени на техните обекти? Що се отнася до пазарния дял, пак си написал един тон глупости. Лукойл държи около 45% пазарен дял при бензиностанциите с около 200 бензиностанции в страната. ОМВ и Шел са по около 100 бензиностанции всяка от тях ;)

Не са важни бензиностанциите а вноса на горива. Останалите бензиностанции пак зареждат от Лукойл. Лукойл определя цените в България. Еднолично.

Абе я се спри да пишеш глупости бе :lol: Шел с над 40 000 бензиностанции в цял свят и не знам колко си рафинерии, ще са зависими от Лукойл :lol: Ти добре ли си :?:

Станко,Лукойл има над 60% пазарен дял в продажбата на горива във България на ЕДРО.

Е, то този дял им се вдига от държавните поръчки и самолетните горива. Там пък са с 100% пазарен дял :) И БДЖ като сложиш и ей къде ти го пазарния дял :) Който самолет, където и да кацне, все от тях зарежда :) Говорим за цените по различните фирмени бензиностанции и намесата на Лукойл в ценообразуването в ОМВ и ШЕЛ :) Жив картел си е, ами хайде :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Puldin
Контакти:

Мнениеот Puldin » 01 дек 2014 19:14

galin56 написа:
diplomat написа:
chiphead написа:
diplomat написа:Не знам дали ме взимаш на подбив, но това е положението, за жалост, а, и държавата слага едни от най-големите такси и акцизи върху горивото, почти 3 пъти повече от Франция, например. Де факто, държавата и един картел взимат много пари на гърба на българите. :(

то - тия акцизи не се ли определят от ЕС - поне имам спомен, че за метана беше голяма драма (питам, защото не съм наясно) :)

Разрови се в чичко Гугъл, може да има някаква базова такса, но отделно всяка държава може да определя допълнителни такива, дадох примера с Франция, защото, доколкото си спомням, при тях бяха най-ниските плащания към държавата в целия ЕС.

Говориш наизуст. А провери ти и тогава говори. Аз до колкото си спомням има минимална ставка на акциза за ЕС и познай колко е в Бг. Естествено минималната от възможното. Ако не се лъжа е 55 евроцента на литър. Така, че няма как някъде другаде в ЕС да е по-малко след като тука е минималния акциз.

Точно така. Мисля че е предвидено 2016 или 2015 година да има промяна на минималните ставки, към увеличение разбира се. Така че още ще се вдига ;)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 дек 2014 19:16

Tatone написа:
wannabe написа:Не не може да са виновни ЛукОил! Те работят 5 години на загуба милите! Не внасят данък и трябва държавна помощ за тях :lol:

Много ми се иска да помогна. Нека направят бензина 3,5 и дано нахранят семействата горките. Аз аз ще си продължа да си карам дизеляка, че да има и ние какво да сложим на масата

И с колко падна цената на горивото в добиващата петрол Румъния? Горивото им е по-скъпо от нашето, а са производител.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 дек 2014 19:19

От всички комшии плащаме най-евтиното гориво.
Ето ви сайт с актуални цени:

http://www.fuel-prices-europe.info/
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Puldin
Контакти:

Мнениеот Puldin » 01 дек 2014 19:21

fcb_bg написа:От всички комшии плащаме най-евтиното гориво.
Ето ви сайт с актуални цени:

http://www.fuel-prices-europe.info/

Това е така, но заради акциза, който е по-нисък от на комшиите. Ако махнем акциз и разни му там еко такси, си имаме най скъпия бензин

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 01 дек 2014 19:21

fcb_bg написа:И с колко падна цената на горивото в добиващата петрол Румъния? Горивото им е по-скъпо от нашето, а са производител.

Тия ще ни бия по баровенеене. Може да се окажат по-големи баровци от нас. Невероятно но факт.

cska-632
Контакти:

Мнениеот cska-632 » 01 дек 2014 19:22

Заради момчетата зареждащи гориво на колонките ;)
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 дек 2014 19:23

galin56 написа:
diplomat написа:
chiphead написа:
diplomat написа:Не знам дали ме взимаш на подбив, но това е положението, за жалост, а, и държавата слага едни от най-големите такси и акцизи върху горивото, почти 3 пъти повече от Франция, например. Де факто, държавата и един картел взимат много пари на гърба на българите. :(

то - тия акцизи не се ли определят от ЕС - поне имам спомен, че за метана беше голяма драма (питам, защото не съм наясно) :)

Разрови се в чичко Гугъл, може да има някаква базова такса, но отделно всяка държава може да определя допълнителни такива, дадох примера с Франция, защото, доколкото си спомням, при тях бяха най-ниските плащания към държавата в целия ЕС.

Говориш наизуст. А провери ти и тогава говори. Аз до колкото си спомням има минимална ставка на акциза за ЕС и познай колко е в Бг. Естествено минималната от възможното. Ако не се лъжа е 55 евроцента на литър. Така, че няма как някъде другаде в ЕС да е по-малко след като тука е минималния акциз.

Възможно е, бях чел една огромна статия точно по този въпрос преди време, може нещо да не съм я разбрал. :)

kabaka
Контакти:

Мнениеот kabaka » 01 дек 2014 19:23

я някой да пусне и заплатите, които получават комшиите... И някъде има ли начина и формулата по която се определят тея пусти цени или и от НАП, МАП или където и да е там не знаят...

dimov
Контакти:

Мнениеот dimov » 01 дек 2014 19:24

OMV-зареждат от Лукойл със сигурност,а добавките за горивото са от Австрия.

Върни се в “Свободна зона”