sin4ec написа:GOLEADOR написа:Разбира се,че БСП няма да изчезне.Но,че тръгна към дъното в това съм сигурен.Спада ще се види още на тези избори.Няма читав бесепар който да застане зад Станишев.Особенно в районите които той предаде на ДПС.Това хората по тия места няма да му го простят и няма да гласуват за БСП.За това твърдя,че тази партия тръгва надолу,а не,че ще се закрие.Един нов лидер с модерно мислене би стабилизирал партията,но аз не виждам кой има качествата за това.Кадиев си тръгна,а той за мен бе една добра алтернатива за БСП.За друг не се сещам,но и не ми пука какво ще се случи с тази партия.В едно обаче съм сигурен,ГЕРБ пак(отново) ще ги бие на избори.
Безспорен факт е, че ниският процент на БСП е единствената изненада на тези избори. Останалите си взеха традиционното. И безспорен факт е, че именно червените избиратели не пожелаха да излязат и гласуват, което говори за проблеми в самата БСП. Както и абсолютно организираният по места протест 15-15. Соцагенциите не сбъркаха в прогнозите си-те дадоха нагласите. Но от нагласа по принцип да гласуваш за някой до реално гласуване разликата е огромна. Но това си е проблем за анализ в самата БСП. Партия от Брюксел не се управлява, очевидно БСП ще имат нов лидер и управление. С кадрите им не съм запознат, ти също предполагам, ще ги видим какво ще измъдрят. БСП ще загуби тези избори, но далеч не с толкова, с колкото на някои им се иска. Имат два сериозни резерва-своите избиратели, които не гласуваха на ЕИ и антиГЕРБ гласовете, които също ги нямаше. Но на 5 октомври ще са факт. Друг въпрос е, че сега има и нова антиГЕРБ партия на терена, която ще обере сериозна част от тези гласове. Но така или инак тези 35-36%, които събират ГЕРБ и РБ, са много недостатъчни за управление. А БСП+ДПС+ББЦ минават 50%...
Абсолютно вярно и точно! В допълнение само ще кажа, че последните изказвания на Бойко за апокалиптични прогнози, фалит на държавата и това, че видиш лио той бил единственият подготвен кадър за министър-председател, бяха под всякаква критика и със сигурност ще активизират всички анти-герб гласове на предстоящите избори! Неслучайно и пиарите му го поосефириха да внимава какво говори.