В Славянск снайперист разстреля дете

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: В Славянск снайперист разстреля дете

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 11 май 2014 11:01

h123 написа:[offtopic]Виждам доста глупави мнения на драскачи нищо незнаещи и пишещи пълни простотии...Още преди 2 години мои колеги украинци ми разправяха как скоро ще стане страшно.Няма да се впускам в подробности но само като видях линковете че са цитати от руски медии и ми стана ясно.Пълна простотия.То за Одеса беше казано че са запалени от Правия Сектор и после изгорени което не е вярно.Можете сами да видите как хората се опитат да ги спасят със стълби и плащове след като се разраства пожара.Как от горните етажи привърженици на федерализацията (дошли от Русия преди седмици) мятат молотов!На едни от клиповете и снимките се вижда как се удря в климатика на по долните етажи и се подпалва и тръгва към стаята.Също така в момента се разследва за умишлен терор.Т.е.това са руснаци на които им е платено по 1000 гривни или около 90 долара за да участват в това и са подмамени.Има записи от канала на Зело там ясно се чува как са подмамени да влезнат в сградата и след като влизат вече резултата е ясен.Целта им е била след това клане да влезнат руските войски но не им се е получило.От над 130 заловени проруски демонстранти има над 10 човека които са служители на ФСБ и от разузнавателните служби,Останалите всички до един руски граждани влезли преди седмица-две в Укр с една единствена цел и то е ясна.Тук при мен преди 1 седмица дойдоха 2 момчета украинци и сами ми казаха - при нас беше спокойно в Одеса но дойдоха и при нас.Война реално няма но е почти като при война.За тия провокации още от края на април се говореше и бяха факт.А най-странното е че в Русия е пусната книга за събитията в Одеса от 2 май.Представена е на 7май.Само за 5 дни е напечатана при това до най-малки подробности част от които са станали всеизвестни в деня на представянето и както и след това!Всеки може да го провери има доста извадки от книгата и мисля че човек може малко да се замисли.Вчера също така имаше във водеща руска медия новина как украинците са разположили ракетни комплекси Град и смятат да стрелят срещу собственото си население.Оказа се че номерата на ЗИЛ-овете са размазани.И след това Украинците пуснаха опровержение на новината с реалните снимки и видео на тия ЗИЛ-ове и се оказаха напълно руски машини с руски номера разположени и снимани в Руски град.Една вярна новина да бях прочел или чул от руски медии бих повярвал но и 1 невидях!Руснаците си откраднаха Крим това е факт.Някои казват - ама то било руска земя било им подарено.Да - ама не!Крим е бартиран за същото като количество кв.км.територия включваща Тагенрог и т.н.и по онова време е било дадено на Украинците да го развият като курорт в който да почиват хора от тогавашното СССР.Били са пусти земи с няколко малки града.Има документи официални не е просто подарък а е бартер.Сега си го взеха.В 21 век да преначертаваш нечия територия си е жива простотия.А това с детето застреляното ясно показва до къде са решили да стигнат платените от проруско настроени олигарси и руснаци хора.Собственика на Шахтьор един от най-богатите украинци русконастроен човек.Забогатял покрай също проруско настроения Янукович.Дори се сетих и за оръжията им рпг-тата с които разполагат част от 'мирните' протестиращи са изцяло руска изработка - никаде непродаващи се по света.Ексклузивно и само за руската армия.Много от тия 'мирни' протестиращи са и чеченци и от преднестровието дошли да заработят някоя рубла.А провокации има и ще има.Това няма да е първия нито последния случай.И нека тоя който пише за Славянск да отвори малко други медии и да види как местното население се радва при влизането на армията.Как бащи се страхуват да погуляят с дете в парка и се страхуват да гледат непознати лица с руски акцент и думи използващи се само и единствено в С.Петербург.'Мирните' протестиращи които бяха свалили 2 хеликоптера с ракетни установки!Това не са обучени руснаци от армията а са сигурно някой дядка и бабка на 55-60 години с маска и решили да протестират.Да стреляш с ракети че и да сваляш хеликоптер не е шега работа...И другото което е за финал - Снайпер украински да стои в някво скривалище пълен абсурд.И нека авторчето да погледне от вчера и онзи ден същите тия 'мирни' платени протестиращи как мародерстват и грабят магазини масово и в Донецк и Мариопол и дано разбере че това не са местни.[/offtopic]

Че Русия неофициално има хора, които подпомагат сепаратистите вече не е новина. Колкото до това кой е отговорен за клането в Одеса.. още доста има да чуете за него. Опитите да го припишат на Русия няма да минат. Някой ден ще излезе и потвърждение на факта, че част от убитите не са изгоряли просто така в пожара а са горени на части и после застрелвани. Че в освен огъня, мъчителите и стрелбата те получават и ударна доза газ. Ще излязат (предполагам) и снимките на горди украински патриоти, които са отчели успешна операция в името на Родината. Има време...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 11 май 2014 13:44

...аз едно знам със сигурност - никой от тези , които постват мнения тук не са били и не са видели какво точно е станало нито в Одеса нито в Украйна като цяло ...всичко , което се коментира е на базата на информация , което се предоставя или от украинците или от Русия , а както може да предположим в период на война всяка страна лъже , маже и прочие ...също така знаем , че на място няма как да бъдат допуснати каквито и да са независими медии , да не говорим такива , които да излъчват на живо и един репортер на върви с микрофон между куршумите и да пита очевидците какво се е случило точно ...това няма как да стане ....и тогава какво - коментира се само и единствено пропагандата на една от двете страни ..в която сигурно има зрънце истина , но едно зрънце истина не прави ..вероятно ще минат години преди да се разбере какво точно се случва и как точно се случва ... колко години бяха необходими за да се разбере какво се е случило в Чернобил - въпреки че има хора , които твърдят че и сегашното инфо е също дезинформация ...

...с други думи пийте си бирата и си гледайте финала на шампионска лига ..там поне е директно ...пък идва и световно ... колкото повече светът се занимава с Украйна , толкова повече и двете страни ще се влагат в тази война

....а тази война не е моята война ..и която от страните да победи няма да се промени положението ми - както моето така и на България ..ще кажете - ами газът ..какво газът ..Русия със или без тази война ще търси всячески начини да вдига цената на газта си и да изнудва всеки по веригата , както го е правила до сега ... така че - дреме ми ....

.... както казах - пийте си бирата и чакайте финала на ШЛ и световното

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 11 май 2014 13:49

Тук май има индивиди, които не разбират, че ако живееш в Украйна си ДЛЪЖЕН да се съобразяваш с УКРАИНСКИТЕ закони, правила и морал. Не може да искаш Харков или Донецк да преминат към Русия, Беларус, Танзания или да стане самостоятелна държава. Останалото е форма на неподчинение и тероризъм. И бих запитал, другарите, ако всяка автономна република в Руската федерация поиска независимост чрез референдум дали ще са толкова либерални, каквато либералност очакват от Украйна? Справка: Чечня, геноцидът в района на Казан и преименуването му на Татарстан и масовите изселвания на кримчани в азиатските републики с цел избягване на етнически претенции след време. Типично по сталински 2014г. Ако бях украинец нямаше да им цепя басма...
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 11 май 2014 13:54

batceko написа:...аз едно знам със сигурност - никой от тези , които постват мнения тук не са били и не са видели какво точно е станало нито в Одеса нито в Украйна като цяло ...всичко , което се коментира е на базата на информация , което се предоставя или от украинците или от Русия , а както може да предположим в период на война всяка страна лъже , маже и прочие ...също така знаем , че на място няма как да бъдат допуснати каквито и да са независими медии , да не говорим такива , които да излъчват на живо и един репортер на върви с микрофон между куршумите и да пита очевидците какво се е случило точно ...това няма как да стане ....и тогава какво - коментира се само и единствено пропагандата на една от двете страни ..в която сигурно има зрънце истина , но едно зрънце истина не прави ..вероятно ще минат години преди да се разбере какво точно се случва и как точно се случва ... колко години бяха необходими за да се разбере какво се е случило в Чернобил - въпреки че има хора , които твърдят че и сегашното инфо е също дезинформация ...

...с други думи пийте си бирата и си гледайте финала на шампионска лига ..там поне е директно ...пък идва и световно ... колкото повече светът се занимава с Украйна , толкова повече и двете страни ще се влагат в тази война

....а тази война не е моята война ..и която от страните да победи няма да се промени положението ми - както моето така и на България ..ще кажете - ами газът ..какво газът ..Русия със или без тази война ще търси всячески начини да вдига цената на газта си и да изнудва всеки по веригата , както го е правила до сега ... така че - дреме ми ....
Бате Цеко,веднъж ще кажеш ли честно какво правят АФРОИДИ по тези географски ширини ,или и ти ще ме от**ш като СМИТ ? В грузинският ресторант в Тбилиси може би пазят сметката на Младши от 2008г:roll:
.... както казах - пийте си бирата и чакайте финала на ШЛ и световното
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 11 май 2014 13:57

А аз както казах--Модераторите да не се еб..Т :evil:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 11 май 2014 14:11

..Фланкере ...така наречените Афроиди - предполагам , че визираш Обама , което си е доста расистко като понятие ..та тези Афроиди както и двамата предполагаме си играят геополитическите игри , както винаги са го правили ... точно същото , което правят в България проруските елементи , макар да сме държава от ЕС и НАТО ... и плащат на тролчета да пишат по спортни форуми проруски теми като изоглавени всеки божи ден ... мхм ...

Потребителски аватар
Unforgiven_M
Контакти:

Мнениеот Unforgiven_M » 11 май 2014 16:51

Ще дойде ден и Русия ще си плати с лихвите, за това, което направи в Украйна.
На фона на ресурсите, които притежава, тя би трябвало да е водеща страна, а всъщност е една все по-изоставаща такава. Ако не притежаваше такива залежи, всъщност отдавна щеше да е в миманса.

Потребителски аватар
Unforgiven_M
Контакти:

Мнениеот Unforgiven_M » 11 май 2014 16:53

radoslav_rashkov написа:Тук май има индивиди, които не разбират, че ако живееш в Украйна си ДЛЪЖЕН да се съобразяваш с УКРАИНСКИТЕ закони, правила и морал. Не може да искаш Харков или Донецк да преминат към Русия, Беларус, Танзания или да стане самостоятелна държава. Останалото е форма на неподчинение и тероризъм. И бих запитал, другарите, ако всяка автономна република в Руската федерация поиска независимост чрез референдум дали ще са толкова либерални, каквато либералност очакват от Украйна? Справка: Чечня, геноцидът в района на Казан и преименуването му на Татарстан и масовите изселвания на кримчани в азиатските републики с цел избягване на етнически претенции след време. Типично по сталински 2014г. Ако бях украинец нямаше да им цепя басма...

Абсолютно правилно. И Русия сега е лошият всъщност, с претенциите си към територии на Украйна. И с претенциите си за това, как да се държи и каква политика да води друга, различна от тяхната, съвсем самостоятелна и суверенна държава като Украйна.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 11 май 2014 17:22

Крайно време е някои хора да сменят дилъра 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 11 май 2014 18:29

batceko написа:...аз едно знам със сигурност - никой от тези , които постват мнения тук не са били и не са видели какво точно е станало нито в Одеса нито в Украйна като цяло ...

Само дето жена ми и още няколко познати са постоянно между България и Украйна, като най-често посещават именно размирните региони.
Мога да се доверя на думите им, защото са наблюдателни, разполагат и с информация; Русия и Украйна, САЩ и ЕС - за тях това са страни в спора, които нищо не значат, пристрастия нямат. В известен смисъл бих им се доверил повече отколкото на който и да е новинар.

Това са хора, огледали първите дни в Крим, Донецк и Славянск лично, с очите си. Видяли социалния взрив в Одеса пак лично, на място. И най-важното: дори да кажат нещо, което сякаш липсва в официалната информация досега накрая то се оказва вярно...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”