Captain Stottlemeyer написа:boabbb написа:...Капитане, както по-горе обяснявам, баща ми е служил в КЕЧ "високо строителство" в началото на 80-те и е имало доста цигани, помаци и турци
Извинявам се, наистина не видях поста ти, прегледах темата отгоре-отгоре...Аз съм служил в КЕЧ 10-на години преди баща ти и наистина нещата тогава стояха така: Работеше се на военни строителни обекти и беше изключено при нас да попаднат цигани, турци, или не дай Боже - осъждани лица. Освен това, в началото на службата карахме 3-месечно обучение (т.н. Школа за строителни специалисти, намираше се в квартал "Полигона", София, до стария дисцип), така че имаше и нещо като "образователен ценз". Възможно е, баща ти да е работил на строежа на някой жилищен блок за нуждите на служители на МНО и да е било направено някакво изключение за воинския състав. Учудва ме и срокът на службата му (27 месеца) - доста по-дълъг от нормалния.
Задържания на набора имаше при бойните поделения, не и при строителните. Да не е бил в дисципа, или да е излежавал някакво друго наказание (питам, без да се заяждам)?...
Нищо не е излежавал, но наистина са строили жилищни блокове в Благоевград, Симитли и Самоков. При тях не е имало карцери и подобни, само бачкане, замалко да завърши службата без да е стрелял с автомат. Говориме за брутална история - изливане на 60 и няколко кубика бетонна плоча като единственото механизирано средство е бетонарка