ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ задължителната военна служба?

Мнениеот boabbb » 03 мар 2014 13:08

Captain Stottlemeyer написа:
boabbb написа:...Капитане, както по-горе обяснявам, баща ми е служил в КЕЧ "високо строителство" в началото на 80-те и е имало доста цигани, помаци и турци ;)

Извинявам се, наистина не видях поста ти, прегледах темата отгоре-отгоре... :oops: Аз съм служил в КЕЧ 10-на години преди баща ти и наистина нещата тогава стояха така: Работеше се на военни строителни обекти и беше изключено при нас да попаднат цигани, турци, или не дай Боже - осъждани лица. Освен това, в началото на службата карахме 3-месечно обучение (т.н. Школа за строителни специалисти, намираше се в квартал "Полигона", София, до стария дисцип), така че имаше и нещо като "образователен ценз". Възможно е, баща ти да е работил на строежа на някой жилищен блок за нуждите на служители на МНО и да е било направено някакво изключение за воинския състав. Учудва ме и срокът на службата му (27 месеца) - доста по-дълъг от нормалния. :roll: Задържания на набора имаше при бойните поделения, не и при строителните. Да не е бил в дисципа, или да е излежавал някакво друго наказание (питам, без да се заяждам)?... 8-)

Нищо не е излежавал, но наистина са строили жилищни блокове в Благоевград, Симитли и Самоков. При тях не е имало карцери и подобни, само бачкане, замалко да завърши службата без да е стрелял с автомат. Говориме за брутална история - изливане на 60 и няколко кубика бетонна плоча като единственото механизирано средство е бетонарка :lol: Това е без спиране - 27 часа работа. Отделно на едното място, не се сещам вече къде, на мястото където са спали е навявало сняг зимата и са се завивали с дющеци :roll: И всичко, защото дядо му е бил политически затворник ;) Слава на комунягите :evil:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 03 мар 2014 13:11

Против.
Задължителната военна служба е вид робство.

За хора, които обичат да слушат и да изпълняват - има си професионална армия, която между другото има остра нужда от кадри.

Аргументът "какво ще правите като ни нападнат" е смехотворен. Пълната бойна готовност никога не води до мир.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 03 мар 2014 13:27

Категорично ПРОТИВ.
Няма какво да се научи в казармата - там човешката личност е тъпкана (още с остригването преди портала).
Какво стрелково оръжие в 21 век? Всеки малчуган е готов за съвременна война, защото знае да натиска копчета(бутони) и да държи джойстици.
Ами, да възстановим бригадите в селскотото стопанство и заводите тогава.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 03 мар 2014 13:27

Аз съм ЗА, да има задължително обучение и програми да се научиш да стреляш и да знаеш как се оцелява в екстремни условия, но не да те държат насила там няколко месеца или години. Аз може да не съм служил, но познавам хора, които са служили и хич не им е харесало. Имаше едно момче от село, което след казармата не знам какво са му правили там, но си изгуби акъла и се самоуби. Има по-особени хора с по-лабилна психика, които не могат да издържат и е абсолютна ненужна загуба на живот ;)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

santi_santi
Контакти:

Мнениеот santi_santi » 03 мар 2014 13:36

Да се научиш да разглобяваш,почистваш и стреляш с автомат са ти нужни най-много 2 дни,за каква задължителна казарма говорим изобщо.Казармата е губене на време,в което освен на глупости и да опознаеш колко е безгранична простотията друго няма какво да разбере един нормален човек.За тези,които смятат че "истинските" мъже са били отслужилите едно време на такива им викахме "ИЗДУХАНИ" от служба.

iliyan

Мнениеот iliyan » 03 мар 2014 13:38

Нали всички се вживявате на войници в Counter Strike , BattleField и т.н. Нека да хванете малко истинска пушка и да се научите да изпълнявате заповеди за да види какво е наистина да си в армията.
Освен всичко друго може и да се научите на дисциплина и уважение към висшестоящите - все полезни неща.Аз съм твърдо ЗА !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 03 мар 2014 13:45

iliyan написа:Нали всички се вживявате на войници в Counter Strike , BattleField и т.н. Нека да хванете малко истинска пушка и да се научите да изпълнявате заповеди за да види какво е наистина да си в армията.
Освен всичко друго може и да се научите на дисциплина и уважение към висшестоящите - все полезни неща.Аз съм твърдо ЗА !

Илияне, кои са тия висшестоящи? Някакъв сдухан боклук, дето цял живот си е клатил краката на службичката и са го вкарали там само, защото е човек на БКП и той да се гаври с мен и аз да го слушам :lol: :lol: :lol:

Армията е за хора без собствено мислене и мозък. Само слушаш и изпълняваш. Достатъчно прости хора има да стават военни.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 03 мар 2014 13:54

ПРОТИВ !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

eddie
Контакти:

Мнениеот eddie » 03 мар 2014 13:56

Мъж, който не се е клел в България, никога няма да разбере за какво става въпрос!

Върни се в “Свободна зона”