Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ЕС с ултиматум към САЩ за визите
Иначе по темата - мисля, че това е някаква реакция за ослушването на щатите за запитването на ЕС защо са подслушвали аверите си. Не че на някой в Брюксел му е задрямало изведнъж, че Иван не може без виза да ходи в юесей. Слабичка реакция, ама все пак...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Трябва човек да е доста наивен за смята,че като отиде в САЩ,Германия или Швейцария и живота му ще стане песен,но със сигурност човек може да вярва,че в подобни страни е доста по вероятно да реализираш потенциала и мечтите си от колкото в страна като България,Русия или Виетнам. То и затова в последните 25 год. 90 % от хората имигрираха на Запад и малцина отидоха на Изток.
Мисля, че става въпрос за туристически визи, а не за работни.
mirodes написа:Паднат ли визите веднага заминавам за САЩ.Въпреки че тук получавам заплата от 15 хиляди лева годишно,която за много българи би била задоволителна,но за мен не е.з разлика от ЕС в САЩ няма тази ксенофобия спрямо българите,а единствено се интересуват какво умееш.Не случайно я наричат страната на неограничените възможности.Четох една статия за българи,които отиват на бригада там и развиват транспортна фирма и сега вече имали над 600 камиона.
Аз съм чувал за българи с транспортна фирма от над 600 камиона,от мой приятел,който има малка фирма за американските стандарти от 20 камиона.От него знам,че тези българи с голямата фирма са много близки хора на Ахмед Доган,близки до толкова,че работят за него.Иначе по темата крайно време е тези прословути визи за САЩ да паднат,а не всяка година хората да се борят за зелени карти,но лошото е че по-голямата част от спечелилите такива се връщат след по-малко от година в България.Като цяло икономиката на САЩ е един балон,страната с най-голям външен дълг,който на всеки 6 месеца трябва да се гласува наново.Един ден този балон ще гръмне и ще повлече целия свят.Хубавото е,че труда там ти се цени и повечето българи за 2 месеца там могат да изкарат колкото тука за 1 година дори 2.Ако чакаме на нашите политици,никога няма да паднат визите,защото всички до един са дупедавци и за 1 млн. в зелено ще продадат дори майките и бащите си,които са градили нашата родина.За тях е по-важно да спъват с визите руснаците,които може да се каже,че от 2-3 години движат икономиката ни,а американците,които си строшиха краката да бягат за България на почивка и да купуват имоти,влизат у нас безпрепядствено.
Последна промяна от 4akala на 06 фев 2014 00:53, променено общо 1 път.
mirodes написа:Паднат ли визите веднага заминавам за САЩ.Въпреки че тук получавам заплата от 15 хиляди лева годишно,която за много българи би била задоволителна,но за мен не е.з разлика от ЕС в САЩ няма тази ксенофобия спрямо българите,а единствено се интересуват какво умееш.Не случайно я наричат страната на неограничените възможности.Четох една статия за българи,които отиват на бригада там и развиват транспортна фирма и сега вече имали над 600 камиона.
Не всички успяват и недей си мисли, че там някой ще те чака с мед и масло

Тези, които могат да си позволят да отидат до САЩ визи не ги бъркат, щото едно ходене и връщане е 2-3 хиляди лева само за път, а това са си пари.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
dunavfc написа:Трябва човек да е доста наивен за смята,че като отиде в САЩ,Германия или Швейцария и живота му ще стане песен,но със сигурност човек може да вярва,че в подобни страни е доста по вероятно да реализираш потенциала и мечтите си от колкото в страна като България,Русия или Виетнам. То и затова в последните 25 год. 90 % от хората имигрираха на Запад и малцина отидоха на Изток.
Наивни са тези които имат амбиции да станат милионери[в буквалния смисъл на думата*]защото ако са кадърни и тук могат да го направят това.Но в страни като Белгия,Франция,Еире и Холандия минималната работна заплата е 1450 Евро това означава че дори да си неграмотен изключително тъп дори инвалид можеш да метеш улици миеш кенефи носиш тухли по строежите и друга обща работа.Така че тези които са с по малки амбиции ще си живеят чудесно в тези страни та у нас дори и директорите не вземат по 3000 лв. колкото там взема чистача.
Дай Боже визите да паднат и всички хамериканофили и национални предатели да отлитат за Съединените негърски щати !
А, това ЕС да поставя ултиматум на САЩ ми звучи все едно невръстно дете да поставя ултиматум на майка си. Смешно и несериозно !
Аз да попитам - нямаше ли специална тема само за политика или в нея ще бъдат скривани само "неудобните" теми, а такива безсмислени като тази ще промиват мозъците на форума ?

А, това ЕС да поставя ултиматум на САЩ ми звучи все едно невръстно дете да поставя ултиматум на майка си. Смешно и несериозно !
Аз да попитам - нямаше ли специална тема само за политика или в нея ще бъдат скривани само "неудобните" теми, а такива безсмислени като тази ще промиват мозъците на форума ?

[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

Това е и хубаво и лошо. А най-жалкото е, не българското правителство изисква , а европарламента и ние научаваме случайно за тази "възможност" 

Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ
-
- Контакти:
Re: Тема за политика - Свят
Македония въведе химическа кастрация за педофили
Източник:
Единствената справедливост в България е, че на педофилите им стъжняват живота в затвора.
Македонският парламент гласува промени в Наказателния кодекс, които предвиждат кастрация за педофилите, съобщи БГНЕС.
Управляващото мнозинство прие промените, които драстично увеличават наказанията за педофилите, а за тези, които извършват повторно престъпление, законът предвижда и химическа кастрация. Според властите в Скопие промените имат за цел да намалят сексуалните престъпления срещу малолетни, а при рецидив, престъпниците да се подлагат на задължителна химическа кастрация.
Според новия закон, всяко посегателство срещу дете ще се наказва с 12 години затвор, а при по-тежки нападения или смъртен случай, виновникът ще се наказва минимум с 15 години.
Химическата кастрация ще се извършва от медицински персонал и ще се прилага всеки шест месеца, поясни министърът на труда и социалната политика Диме Спасов. Македония е първата страна на Балканите, която прилага химическа кастрация за педофили.
Източник:
Единствената справедливост в България е, че на педофилите им стъжняват живота в затвора.
Re: Тема за политика - Свят
daydreamer написа: Македония въведе химическа кастрация за педофилиМакедонският парламент гласува промени в Наказателния кодекс, които предвиждат кастрация за педофилите, съобщи БГНЕС.
Управляващото мнозинство прие промените, които драстично увеличават наказанията за педофилите, а за тези, които извършват повторно престъпление, законът предвижда и химическа кастрация. Според властите в Скопие промените имат за цел да намалят сексуалните престъпления срещу малолетни, а при рецидив, престъпниците да се подлагат на задължителна химическа кастрация.
Според новия закон, всяко посегателство срещу дете ще се наказва с 12 години затвор, а при по-тежки нападения или смъртен случай, виновникът ще се наказва минимум с 15 години.
Химическата кастрация ще се извършва от медицински персонал и ще се прилага всеки шест месеца, поясни министърът на труда и социалната политика Диме Спасов. Македония е първата страна на Балканите, която прилага химическа кастрация за педофили.
Източник:
Само адмирации за подобно решение. Аз съм да се трепят на момента такъв отпадък, но и кастрацията не е зле

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!