Добре де в крайна сметка кой начин на живот ти харесва повече, твоя или този на циганката с помощи? Аз си харесвам моя. Не искам да напускам работа и да направя 10 деца че щели да ми дават 200лв помощи - голям праз, какво да ги правя тия деца с 200лв. Предполагам и ти мислиш така, но излиза че завиждаш на циганката с помощите.
Тук не става въпрос кой живот ми харесва повече и как искам да живея аз, нещо май не си разбрал темата.....

Става въпрос за това, че аз работя, плащам данъци на всяка заплата около 42% плюс-минус и когато трябва да получавам нещо от държавата - НЕ ПОЛУЧАВАМ НИЩО!!! Значи аз внасям в бюджета - данък общ доход, ДДС, данък сгради, данък моторно превозно средство, всякакви там осигуровки за пенсия, здравни и т.н. няма смисъл да продължавам и когато трябва да получа нещо обратно, НИЩО НЕ ПОЛУЧАВАМ....А има такива и повечето от тях са циганите, ние си го знаем - нищо не дават на бюджета, а в същото време получават колкото теб и мен, а може би понякога и повече.....И още по-лошото е , че аз или ти на тяхно място, няма да получаваме толкова, защото не сме тъмно-зелени - това е!
Не е въпроса колко получава циганката, а защо получава тя а аз като внасям в бюджета не получавам за моите деца? Те не са ли деца? Като отидох в Пирогов по спешност бяхме равни с братята - само мир да е , казаха докторите...
Просто не ми се нрави системата - даваш - не получаваш, не даваш нищо - получаваш..... Ти понеже ме питаш харесва ли ми ? Ами да , харесва ми но не ми го позволяват - ако не си платя тока ми го спират - на тях доста време, че и сега не им го спират , като не си платя данъците на апартамента ми се трупат лихви, пробвай да си построиш къща някъде, както те го правят - да видим....
На мен би ми харесало - да, но никой не ме оставя да се возя гратис в трамвая, а на циганката до мен не и поискаха билетче - не знам защо!!!
Моят живот си ми харесва и не ми допада доста народ да живее на мой гръб - за това се възмущавам....защото освен твоите деца, ще трябва да гледаш косвено и тези на едни други "хора"

....