Демографската катастрофа в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Никой не обелва и дума за най-важния проблем !

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 00:50

Logical person написа:Ще ги изгледам, обичам хора които разбиват общоприети митове.

[offtopic]http://www.gapminder.org/videos/200-years-that-changed-the-world-bbc/
Ето например как разбива мита, че животът на планетата става все по-лош. ;) Всъщност доходите, стандартът на живот, продължителността му постоянно нарастват, но трябва да се гледа количествено на нещата, за да се види.[/offtopic]
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 04 яну 2014 00:50

Ми, аз викам всички етнически българи до 25 години да имат 1 дете, до 27 - още едно, и до 32 - общо три деца. Който от нас не си влиза в категорията, да бъде бичуван публично на площада :)

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 00:51

bulgaro написа:Вече е късно за мерки. През 2012 г. в Пловдив едва 38 % от новородените са били етнически българи. Тези данни са от ГРАО, предполагам, че през 2013 г. процентът е намалял още. В град Кричим на 15 септември 2013г. в първи клас на местното училище не е прието нито едно българско дете, същото е било положението и в град Садово. Тези дни е модерно да се съобщават имената на първите бебета родени през 2014 г., разгледайте ги, дават ги из много сайтове по областни градове, почти всички са небългари.
До 10 години тук ще се повтори Босненският сценарий - брутална междуетническа война. Който има възможност или не му стиска, да се спасява някъде, на останалите ще ни се наложи да се подготвим.

Ужасно си прав и това е едно директно мнение, което удря право в целта.Въпроса e има ли майка България верни синове, които ще се борят за кръстчето и цветовете на нашето знаме ?
Последна промяна от Балкански Орел на 04 яну 2014 00:52, променено общо 1 път.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 00:52

Logical person написа:
Балкански Орел написа:
Tommi написа:
Logical person написа:

Това е невярно. Въпроса с раждаемостта няма никаква връзка с религията и това е доказано.

п.п. Циганите каква религия изповядваха, че съм забравил ?

Разбира се, че има много голямо значение в световен мащаб. Религията влияе върху раждаемостта, върху брачната структура. А пък брачната структура влияе върху раждаемостта (някои се женят по-рано, някои религии не одобряват извънбрачните връзки, някои религии забраняват разводи и др.)

Религията не е важна, важното е че Християнските държави биват разорявани и редуцирани през последните 15 години, а мюсолманските страни биват стимулирани.Съввпадение ? Как така точно християнската Гърция взе че я завладя някаква изкуствена криза и започнаха да приватизират и редуцират работни места ? Съвпадение ли е че едни Християнски страни като Македония и Албания изведнъж мнозинството стана мюсолмани и започнаха да се въдят като животни ?

Е ти сега привиждаш някакви конспирации. Някой е предизвикал кризата в Гърция да ги изтреби понеже са християни ? А не защото гърците са си раздавали по 3-4000 евра помощи и бонуси на гол тумбак.

Извинявай ама... поставил си важна тема, ако действително се интересуваш от проблема е важно да гледаш фактите каквито са, а не да си съчиняваш конспирации :)

Прав си извинявам се.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 04 яну 2014 00:55

Кашчей написа:
Red Warrior написа:
Кашчей написа:
Red Warrior написа:Трябва да се дават детски само за 2-ро дете и това да е минималната работна заплата докато навърши 18 години, но само, ако ходи на училище. Първото дете е инстинкт на всяко човешко същество и там няма смисъл да се стимулира, 3-то дете пък биха имали по-религиозните семейства и тези, които по принцип искат да имат повече деца, но тези групи са малко. Така че трябва да се съсредоточи всичко на второто дете и да се дава минималната работна заплата, а не 10, или 20 лева.

Аз имах сестра, която беше второ дете и брат, който е трето дете... Сестра ми почина на 2.5 година.. брат ми като какво дете трябва да се води?

Знам, че си паталогична контра на всеки в този форум, но не се прави на толкова луд. Не става дума за номер 1, 2 и 3, а за броя деца. Значи детски се взимат само, ако в семейството има поне 2 деца и ходят на училище, но това да е минималната работна заплата, а не 10-20 пикливи лева. Максимума обаче трабва да е толкова - МРЗ, ако ще 15 деца да са.

Виж, знам, че някои не усещате нещата, но защо сте предимно от една общност?!
Написах ясно-имах сестра имам и брат. Разликата между нас тримата е 7 години. сестра ми беше второ дете, но почина.. брат ми трето ли е, след като е роден след смъртта и или е второ? какво трябваше да получи майка ми за него?

Нямам думи за идиотията ти, честно!

Ще подмина обидата ти. След като сте две деца останали в семейството значи майка ти ще взима минималната работна заплата, докато навършите 18 години, ако ходите на училище. Какво не разбираш? Не става дума кое дете е първо, второ, или трето. След като бъде доказан факта, че в едно семейство има 2 деца, майката почва да получава майчинските.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 04 яну 2014 00:59

doktora25 написа:
Tommi написа:
doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже. :roll:
Но въпросът е какво да се прави оттук нататък. Аз многократно съм споменавал моето решение на въпроса. Не знам доколко ще е ефективно, но мисля че положително би повлияло. Става дума за гъвкава данъчна политика, която да стимулира богатите да правят много деца, а бедните да не правят. Виждам нещата по следния начин.
Първо: прогресивен данък. За хората с МРЗ - данък да няма. За хората с по-ниски доходи напр. до 1000 лв да остане 10%, за хората с доходи от 1000 до 2500 примерно става 15%, над 2500 лв - 20%, за едрия бизнес също предвиждам по-висок данък върху печалбата
Второ: детските надбавки: значително увеличение, но ще се полагат надбавки само до 3 деца. За всяко следващо: кръгла нула (тези, които към момента имат повече ще им се плаща както до сега, но за всяко следващо-не). Който взема доходи над 1000 лв и има 5 или повече деца данъците му отново ще станат 10% и ще придобие изгодни условия (символична лихва) при тегленето на жилищен кредит.
Нещо такова.

Прогресивния данък, ако го разглеждаме цялостно, би донесъл обратен ефект, макар и косвен. ;) Детските надбавки задължително трябва да са свързани с образованието на родителите, за да се направи разграничение между етносите, иначе ефектът ще е отрицателен. ;)

Прогресивният данък много проблеми в държавата може да разреши чрез увеличението на парите в бюджета. Така може да се съберат повече средства за образование и здравеопазване, социални дейности, което не само да доведе до безплатни учебници и повече безплатни лекарства, а също и до увеличаване на доходите на заетите в тези сфери и на други държавни длъжности.
Разграничаване между етносите принципно не би трябвало да се прави. Според това което предлагам на всички трябва да им се полагат надбавки до 3 деца. Но разграничението автоматично ще бъде направено, когато те не усетят ползата от повече от 3, в същото време не могат да докажат доходи над 1000 лв и към ползите, които предлагам за повече деца (по-ниския данък и безлихвения кредит) те не биха проявили никакъв интерес.

Държавата в момента събира 40% от всичко изработено в държавата. Колко още трябва да събере ? Икономика не се прави с безплатни учебници и лекарства. Така единствено се отглеждат групи като циганите, които си го местят от единия крачол в другия.

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 04 яну 2014 01:00

Балкански Орел написа:
bulgaro написа:Вече е късно за мерки. През 2012 г. в Пловдив едва 38 % от новородените са били етнически българи. Тези данни са от ГРАО, предполагам, че през 2013 г. процентът е намалял още. В град Кричим на 15 септември 2013г. в първи клас на местното училище не е прието нито едно българско дете, същото е било положението и в град Садово. Тези дни е модерно да се съобщават имената на първите бебета родени през 2014 г., разгледайте ги, дават ги из много сайтове по областни градове, почти всички са небългари.
До 10 години тук ще се повтори Босненският сценарий - брутална междуетническа война. Който има възможност или не му стиска, да се спасява някъде, на останалите ще ни се наложи да се подготвим.

Ужасно си прав и това е едно директно мнение, което удря право в целта.Въпроса има ли майка България верни синове, които ще се борят за кръстчето и цветовете на нашето знаме ?

Кръстчето и знамето ще са без значение, когато се бориш да оцелееш. Време е всеки един да го осъзнае и да се готви. Късно е за планове, мерки, закони. Виждате и четете, всеки ден цигани и турци грабят, насилват, убиват, а тук ще ги борите с цивилизоване и образоване :evil:
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 01:00

doktora25 написа:
Tommi написа:
doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже. :roll:
Но въпросът е какво да се прави оттук нататък. Аз многократно съм споменавал моето решение на въпроса. Не знам доколко ще е ефективно, но мисля че положително би повлияло. Става дума за гъвкава данъчна политика, която да стимулира богатите да правят много деца, а бедните да не правят. Виждам нещата по следния начин.
Първо: прогресивен данък. За хората с МРЗ - данък да няма. За хората с по-ниски доходи напр. до 1000 лв да остане 10%, за хората с доходи от 1000 до 2500 примерно става 15%, над 2500 лв - 20%, за едрия бизнес също предвиждам по-висок данък върху печалбата
Второ: детските надбавки: значително увеличение, но ще се полагат надбавки само до 3 деца. За всяко следващо: кръгла нула (тези, които към момента имат повече ще им се плаща както до сега, но за всяко следващо-не). Който взема доходи над 1000 лв и има 5 или повече деца данъците му отново ще станат 10% и ще придобие изгодни условия (символична лихва) при тегленето на жилищен кредит.
Нещо такова.

Прогресивния данък, ако го разглеждаме цялостно, би донесъл обратен ефект, макар и косвен. ;) Детските надбавки задължително трябва да са свързани с образованието на родителите, за да се направи разграничение между етносите, иначе ефектът ще е отрицателен. ;)

Прогресивният данък много проблеми в държавата може да разреши чрез увеличението на парите в бюджета. Така може да се съберат повече средства за образование и здравеопазване, социални дейности, което не само да доведе до безплатни учебници и повече безплатни лекарства, а също и до увеличаване на доходите на заетите в тези сфери и на други държавни длъжности.
Разграничаване между етносите принципно не би трябвало да се прави. Според това което предлагам на всички трябва да им се полагат надбавки до 3 деца. Но разграничението автоматично ще бъде направено, когато те не усетят ползата от повече от 3, в същото време не могат да докажат доходи над 1000 лв и към ползите, които предлагам за повече деца (по-ниския данък и безлихвения кредит) те не биха проявили никакъв интерес.

Проблемът на прогресивния данък е точно този, че ще донесе по-малко пари в хазната. ;) Богатите ще търсят всякакви напълно законни хватки (а повярвай, че такива има доста), за да си намялат доходите, може да се стигне и до вариант "Жерар Депардийо", който не внесе нищо във френската хазна, а при плосък данък щеше да внесе някакъв по-малък процент на милионите си.
Разграничението не е между етносите, а на ниво образование. В противен случай ромите ще правят по 3 деца, за да получават повече пари, а българите ще правят по 1,2 или 3, т.е. делът на ромското население пак ще се увеличава.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 04 яну 2014 01:13

Едно от решенията е да няма никакви детски добавки и прочие, така малцинствата ще им секне ентусиазма да се въдят като зайците.
Даже според мен за всяко дете да ти се прави отстъпка от дължимия данък общ доход или от осигуровките.
Кратко и ясно - работиш, имаш файда от това, че имаш деца, не работиш - няма никакво значение дали имаш или нямаш деца. Дотам с циганската свръхраждаемост.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 04 яну 2014 01:15

YANTRA_FOREVER написа:
Нещо такова.

Звучи добре, но ще ти задам някои въпроси, защото поне аз виждам различни проблеми:
1. 2014 година сме, Европа и т.н.. Смятам ти е ясно какво "може и не може" да се прави от една държава. Та имаш ли идея как да накараш хората с бизнес и високи доходи да работят и оставят парите си в България? Защото има страни, където данъците не се образуват така, има и вариант да си трупаш по разни банкови сметки на правилните места и т.н.. Плюс това знаем какви са хората и, че почнат ли да се декларират доходите, така че да им е удобно, то държавата ще засмуче въздух. Как предлагаш да се премахне този проблем, че даден човек получава различни пари на хартия и на практика, просто казано?
2. Едно циганско семейство има 7 деца. Ти оставяш над половината без помощи. Това е предпоставка за мизерия и още по-високи нива на престъпност. Интеграцията се случва бавно. Имаш примери с робството в САЩ, апартеида в РЮА и т.н.. Чернокожите от колко години имат право на равно образование и развитие, но настигнаха ли белите? Има напредък - да, но бавен. Тези неща стават трудно. И още: как виждаш една богата,съвременна дама да роди 5 или 5+ деца? Мислиш, че вместо да е по салоните и магазините ще предпочете да се търкаля с големия корем по болниците? Защото семейния бизнес ще печели с да речем 5-10% повече :roll: Чисто философски проблем.

1. Проблемът за разликата между декларираните и недекларираните пари, които работодателят дава на всеки свой служител наистина съществува, но мисля че може да се разреши чрез по-строги закони, касаещи раздаването на премии и по-засилен контрол върху спазването им. Той произтича основно от това, че работодателят няма интерес да осигурява на нормални пари. Самият служител не считам, че има каквато и да е роля в този процес, освен ако не желае да напусне при тези условия. Всички работещи на трудов договор доколкото знам нямат никакви възможности да укриват доходи или данъци. С другите възможности, които посочваш в началото признавам не съм много добре запознат.
2. Въпросите са ти резонни. По отношение на циганското семейство аз изрично съм споменал, че тези със 7 ще продължават както и до сега, но за всяко следващо няма да получават. Въпросът е тези с 3 да бъдат стимулирани да не правят повече.
Колкото до петте деца нека кажа така. Има съвременни дами и съвременни дами. Част от тях, които търсят някой чичко Паричко, ходят по молове и на почивки по най-екзотични дестинации със сигурност това би било последното нещо, което ще ги вълнува. Но със сигурност има и такива, считам че те не са малцинство, които са активни и интересуват се от бъдещето на страната си. Прогресивният данък би способствал за формирането и разширяването на т.нар. "средна класа" и именно на техните представители разчитам да се борят с демографските проблеми.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Свободна зона”