Logical person написа:Ще ги изгледам, обичам хора които разбиват общоприети митове.
[offtopic]http://www.gapminder.org/videos/200-years-that-changed-the-world-bbc/
Ето например как разбива мита, че животът на планетата става все по-лош.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Logical person написа:Ще ги изгледам, обичам хора които разбиват общоприети митове.
bulgaro написа:Вече е късно за мерки. През 2012 г. в Пловдив едва 38 % от новородените са били етнически българи. Тези данни са от ГРАО, предполагам, че през 2013 г. процентът е намалял още. В град Кричим на 15 септември 2013г. в първи клас на местното училище не е прието нито едно българско дете, същото е било положението и в град Садово. Тези дни е модерно да се съобщават имената на първите бебета родени през 2014 г., разгледайте ги, дават ги из много сайтове по областни градове, почти всички са небългари.
До 10 години тук ще се повтори Босненският сценарий - брутална междуетническа война. Който има възможност или не му стиска, да се спасява някъде, на останалите ще ни се наложи да се подготвим.
Logical person написа:Балкански Орел написа:Tommi написа:Logical person написа:
Това е невярно. Въпроса с раждаемостта няма никаква връзка с религията и това е доказано.
п.п. Циганите каква религия изповядваха, че съм забравил ?
Разбира се, че има много голямо значение в световен мащаб. Религията влияе върху раждаемостта, върху брачната структура. А пък брачната структура влияе върху раждаемостта (някои се женят по-рано, някои религии не одобряват извънбрачните връзки, някои религии забраняват разводи и др.)
Религията не е важна, важното е че Християнските държави биват разорявани и редуцирани през последните 15 години, а мюсолманските страни биват стимулирани.Съввпадение ? Как така точно християнската Гърция взе че я завладя някаква изкуствена криза и започнаха да приватизират и редуцират работни места ? Съвпадение ли е че едни Християнски страни като Македония и Албания изведнъж мнозинството стана мюсолмани и започнаха да се въдят като животни ?
Е ти сега привиждаш някакви конспирации. Някой е предизвикал кризата в Гърция да ги изтреби понеже са християни ? А не защото гърците са си раздавали по 3-4000 евра помощи и бонуси на гол тумбак.
Извинявай ама... поставил си важна тема, ако действително се интересуваш от проблема е важно да гледаш фактите каквито са, а не да си съчиняваш конспирации
Кашчей написа:Red Warrior написа:Кашчей написа:Red Warrior написа:Трябва да се дават детски само за 2-ро дете и това да е минималната работна заплата докато навърши 18 години, но само, ако ходи на училище. Първото дете е инстинкт на всяко човешко същество и там няма смисъл да се стимулира, 3-то дете пък биха имали по-религиозните семейства и тези, които по принцип искат да имат повече деца, но тези групи са малко. Така че трябва да се съсредоточи всичко на второто дете и да се дава минималната работна заплата, а не 10, или 20 лева.
Аз имах сестра, която беше второ дете и брат, който е трето дете... Сестра ми почина на 2.5 година.. брат ми като какво дете трябва да се води?
Знам, че си паталогична контра на всеки в този форум, но не се прави на толкова луд. Не става дума за номер 1, 2 и 3, а за броя деца. Значи детски се взимат само, ако в семейството има поне 2 деца и ходят на училище, но това да е минималната работна заплата, а не 10-20 пикливи лева. Максимума обаче трабва да е толкова - МРЗ, ако ще 15 деца да са.
Виж, знам, че някои не усещате нещата, но защо сте предимно от една общност?!
Написах ясно-имах сестра имам и брат. Разликата между нас тримата е 7 години. сестра ми беше второ дете, но почина.. брат ми трето ли е, след като е роден след смъртта и или е второ? какво трябваше да получи майка ми за него?
Нямам думи за идиотията ти, честно!
doktora25 написа:Tommi написа:doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже.![]()
Но въпросът е какво да се прави оттук нататък. Аз многократно съм споменавал моето решение на въпроса. Не знам доколко ще е ефективно, но мисля че положително би повлияло. Става дума за гъвкава данъчна политика, която да стимулира богатите да правят много деца, а бедните да не правят. Виждам нещата по следния начин.
Първо: прогресивен данък. За хората с МРЗ - данък да няма. За хората с по-ниски доходи напр. до 1000 лв да остане 10%, за хората с доходи от 1000 до 2500 примерно става 15%, над 2500 лв - 20%, за едрия бизнес също предвиждам по-висок данък върху печалбата
Второ: детските надбавки: значително увеличение, но ще се полагат надбавки само до 3 деца. За всяко следващо: кръгла нула (тези, които към момента имат повече ще им се плаща както до сега, но за всяко следващо-не). Който взема доходи над 1000 лв и има 5 или повече деца данъците му отново ще станат 10% и ще придобие изгодни условия (символична лихва) при тегленето на жилищен кредит.
Нещо такова.
Прогресивния данък, ако го разглеждаме цялостно, би донесъл обратен ефект, макар и косвен.Детските надбавки задължително трябва да са свързани с образованието на родителите, за да се направи разграничение между етносите, иначе ефектът ще е отрицателен.
Прогресивният данък много проблеми в държавата може да разреши чрез увеличението на парите в бюджета. Така може да се съберат повече средства за образование и здравеопазване, социални дейности, което не само да доведе до безплатни учебници и повече безплатни лекарства, а също и до увеличаване на доходите на заетите в тези сфери и на други държавни длъжности.
Разграничаване между етносите принципно не би трябвало да се прави. Според това което предлагам на всички трябва да им се полагат надбавки до 3 деца. Но разграничението автоматично ще бъде направено, когато те не усетят ползата от повече от 3, в същото време не могат да докажат доходи над 1000 лв и към ползите, които предлагам за повече деца (по-ниския данък и безлихвения кредит) те не биха проявили никакъв интерес.
Балкански Орел написа:bulgaro написа:Вече е късно за мерки. През 2012 г. в Пловдив едва 38 % от новородените са били етнически българи. Тези данни са от ГРАО, предполагам, че през 2013 г. процентът е намалял още. В град Кричим на 15 септември 2013г. в първи клас на местното училище не е прието нито едно българско дете, същото е било положението и в град Садово. Тези дни е модерно да се съобщават имената на първите бебета родени през 2014 г., разгледайте ги, дават ги из много сайтове по областни градове, почти всички са небългари.
До 10 години тук ще се повтори Босненският сценарий - брутална междуетническа война. Който има възможност или не му стиска, да се спасява някъде, на останалите ще ни се наложи да се подготвим.
Ужасно си прав и това е едно директно мнение, което удря право в целта.Въпроса има ли майка България верни синове, които ще се борят за кръстчето и цветовете на нашето знаме ?
doktora25 написа:Tommi написа:doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже.![]()
Но въпросът е какво да се прави оттук нататък. Аз многократно съм споменавал моето решение на въпроса. Не знам доколко ще е ефективно, но мисля че положително би повлияло. Става дума за гъвкава данъчна политика, която да стимулира богатите да правят много деца, а бедните да не правят. Виждам нещата по следния начин.
Първо: прогресивен данък. За хората с МРЗ - данък да няма. За хората с по-ниски доходи напр. до 1000 лв да остане 10%, за хората с доходи от 1000 до 2500 примерно става 15%, над 2500 лв - 20%, за едрия бизнес също предвиждам по-висок данък върху печалбата
Второ: детските надбавки: значително увеличение, но ще се полагат надбавки само до 3 деца. За всяко следващо: кръгла нула (тези, които към момента имат повече ще им се плаща както до сега, но за всяко следващо-не). Който взема доходи над 1000 лв и има 5 или повече деца данъците му отново ще станат 10% и ще придобие изгодни условия (символична лихва) при тегленето на жилищен кредит.
Нещо такова.
Прогресивния данък, ако го разглеждаме цялостно, би донесъл обратен ефект, макар и косвен.Детските надбавки задължително трябва да са свързани с образованието на родителите, за да се направи разграничение между етносите, иначе ефектът ще е отрицателен.
Прогресивният данък много проблеми в държавата може да разреши чрез увеличението на парите в бюджета. Така може да се съберат повече средства за образование и здравеопазване, социални дейности, което не само да доведе до безплатни учебници и повече безплатни лекарства, а също и до увеличаване на доходите на заетите в тези сфери и на други държавни длъжности.
Разграничаване между етносите принципно не би трябвало да се прави. Според това което предлагам на всички трябва да им се полагат надбавки до 3 деца. Но разграничението автоматично ще бъде направено, когато те не усетят ползата от повече от 3, в същото време не могат да докажат доходи над 1000 лв и към ползите, които предлагам за повече деца (по-ниския данък и безлихвения кредит) те не биха проявили никакъв интерес.
YANTRA_FOREVER написа:doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже.![]()
Нещо такова.
Звучи добре, но ще ти задам някои въпроси, защото поне аз виждам различни проблеми:
1. 2014 година сме, Европа и т.н.. Смятам ти е ясно какво "може и не може" да се прави от една държава. Та имаш ли идея как да накараш хората с бизнес и високи доходи да работят и оставят парите си в България? Защото има страни, където данъците не се образуват така, има и вариант да си трупаш по разни банкови сметки на правилните места и т.н.. Плюс това знаем какви са хората и, че почнат ли да се декларират доходите, така че да им е удобно, то държавата ще засмуче въздух. Как предлагаш да се премахне този проблем, че даден човек получава различни пари на хартия и на практика, просто казано?
2. Едно циганско семейство има 7 деца. Ти оставяш над половината без помощи. Това е предпоставка за мизерия и още по-високи нива на престъпност. Интеграцията се случва бавно. Имаш примери с робството в САЩ, апартеида в РЮА и т.н.. Чернокожите от колко години имат право на равно образование и развитие, но настигнаха ли белите? Има напредък - да, но бавен. Тези неща стават трудно. И още: как виждаш една богата,съвременна дама да роди 5 или 5+ деца? Мислиш, че вместо да е по салоните и магазините ще предпочете да се търкаля с големия корем по болниците? Защото семейния бизнес ще печели с да речем 5-10% повечеЧисто философски проблем.
Потребители, разглеждащи този форум: Thsmith и 3 госта