Дебългаризирането на нацията ни - мит или реалност ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Re: Дебългаризирането на нацията ни - мит или реалност ?

Мнениеот wannabe » 29 дек 2013 13:56

viali69 написа:Вие сериозно ли твърдите, че циганизацията на България е започнала при социализма ? :shock:
Ами, ако сте малки и не помните попитайте бащите и дядовците си по времето на Живков как бяха циганите. Колко бяха ? Къде живеха ? Имаше ли цели цигански села ? Ползваха ли някакви привилегии ?
Хората ви казват, че ДНЕС се раждат българчета и НЕбългарчета в съотношение 50/50, а вие ми говорите за времето на социализма ...
Който е живял по онова време знае, че тогава България си беше българска ! Може да сме били под крилото на СССР, но не е имало нито циганизация, нито ислямизация на държавата ни.
В моя клас имаше 43 деца. От тях имахме само 1 турче и 1 циганче. Като циганчето се българееше и криеше циганския си произход.
Тогава думата "ром" означаваше само и единствено алкохолна течност в бутилка !!!
Нямаше го Сорос ! Нямаше "Отворено общество", "Амнести интернешънъл" и другите циганофилски организации ...
Вашингтон, Тел Авив и Брюксел бяха само географски понятия и нищо повече !
От Москва не ни притискаха да даваме привилегии на малцинствата !
Това е истината, другото е лъжа и гадна манипулация !!!

Много бедни аргументи! Който има шанс да се разкара от влиянието на БСП/Бкп 69 ДПС емигрира! И не е вярно това че комунистите не хресват роми, защото има лаф: "Артист, спротист и турчин комунист" Те ги обичат - ако не са ромските гласове, нямаше да са на власт сега! А България не е била Българската защото не сме имали право на избор и свободна политика :evil:
Путин, еврейнът, това ли каза да напишеш днес?!?!?
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 29 дек 2013 13:56

viali69 написа:
Искаш ли да се срещнем в съда и там да докажеш клеветите си, че съм платен ? :evil:

Ти сам си призна в тамата отворена от Чапайчето ,когато искаше да си бие камшика от тук ,че не са ви платили за празниците от Позитано 20 за това ,че пишете по форумите . То ти и личи . Това е предимно спортен форум , а ти нямаш 1 коментар на спортна тематика .

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 29 дек 2013 13:58

Балкански Орел написа:Най са ми смешни националисти като боленчо, дето нямат и едно дете.Иначе по темата съм съгласен, но както се казва животните се приспособяват по-добре, правете и вие по 6 деца и живейте на помощи.Най-важното правете деца в България.

Пич, то не става така работата. Ние българите не можем да създаваме деца без да има сигурност за тях в утрешния ден. Това е психологията на народа ни. На българският етнос !
Затова всичко е било предварително предвидено. Не е трудно. Българите не са като ромите. Българите се размножават, когато животът им е уреден и се чувстват сигурни и спокойни за утрешния си ден. Въпрос на народопсихология е това.
Обратно - ромите не ги бърка в какви условия живеят и растат децата им.
Всичко това е било предвидено преди 25 и повече години. Тогава е било ясно, че ако българите бъдат оставени с нисък жизнен стандарт в продължение на много години, те ще спрат да се размножават и възпроизвеждат.
Пак казвам - това е наука и се нарича психология. Тя може да предвижда определени типове поведение при определени обстоятелства не само на отделни индивиди, а и на цели нации.
Онези, които са искали да ни изтребят като нация са знаели как ще реагираме, когато обеднеем и се почувстваме несигурни в утрешния ден.
И това вече е факт над 20 години. Спряхме да се възпроизвеждаме !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 29 дек 2013 13:59

На път е да сме първите в историята нация която сама се е затрила.След 70 години България ще се казва Цигания.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 дек 2013 14:00

viali69 написа:
levski7 написа:За всичко това са виновни комунистите,които унищожиха българското село.В началото на миналия век България бе страната с най-висока раждаемост в Европа.В следствие на големите промени в икономиката след 1944г.(създаване по съветски образец на ТКЗС,изкуствено създадена тежка индустрия)се получи голяма миграция от селата към големите градове и от 60-те години на 20в раждаемостта започва неудържимо да намалява.Няма как да те набутат в панелка 60-70 квадрата и да искаш да имаш повече от 1-2 деца.

Добре, съгласявам се с теб, че комунистите са унищожили българското село(което е пълна глупост разбира се !) ...
Да те питам тогава: Защо и българските градове са пълни с роми ? Пак ли комунистите са виновни ? :mrgreen:
Вие сте болни мозъци ! За всичко са виновни комунистите ... За слънчевото затъмнение и за Глобалното затопляне пак са виновни комунистите, нали ?
Аз съм живял и по време на комунизма и искам да ти кажа, че тогава селата бяха пълни с живот. Вярно, че имаше тенденция към миграция по посока на градовете, но такава има в цяла Европа и комунистите са най-малко виновни за нея. Просто хората в края на миналия век смятаха, че е по-престижно да живееш в град.
В селата обаче комунистите бяха създали ТКЗС, което осигуряваше работа на много хора. Осигуряваше и евтина българска продукция за масата на всяко българско семейство. Знаем какво стана с ТКЗС след 10-ти Ноември ...
Но ... дежурното обяснение "комунистите са виновни" е универсално и то служи за оправдание навсякъде и по всяко време ... :lol:

Малоумник, виновни са с това, че за да управляват червените отрепки, всеки път влизат в коалиция с ДПС и им дават все повече и повече власт. ;) Извади си главата от гъза вече.
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 29 дек 2013 14:08, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 29 дек 2013 14:07

Viktor4o_Rs написа:Малоумник, виновни са с това, че за да управляват червените отрепки, всеки път влизат в коалиция с ДПС и им дават все повече и повече власт. ;) Извади си главата опт гъза вече.

А като не бяха БСП на власт какво ? Циганките спряха да раждат при Бате Бойко ли ? :mrgreen:
Някаква разлика ли усетихте и каква ? Споделете, защото аз не усетих никаква разлика. :evil:
Вие сте много смешни и жалки хора ! Няма такива промити мозъци просто !!!
Нали се пишеш много запознат. Не си ли наясно, че който и да управлява в България - командите идват отвън ?
Затова избирам БСП като най-малкото зло !
Изборът е ДПС или Ердоган, и аз избрах ДПС, защото нейните лидери до един са били офицери от БЪЛГАРСКАТА ДС ... Това говори ли ти нещо ?
При всички случаи са за предпочитане пред Ердоган на Бойко Борисов.
Докато ГЕРБ е единствената алтернатива на Орешарски ще продължавам да подкрепям Орешарски. Просто ГЕРБ са още по-голямо зло от днешните !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 дек 2013 14:11

viali69 написа:
Балкански Орел написа:Най са ми смешни националисти като боленчо, дето нямат и едно дете.Иначе по темата съм съгласен, но както се казва животните се приспособяват по-добре, правете и вие по 6 деца и живейте на помощи.Най-важното правете деца в България.

Пич, то не става така работата. Ние българите не можем да създаваме деца без да има сигурност за тях в утрешния ден. Това е психологията на народа ни. На българският етнос !
Затова всичко е било предварително предвидено. Не е трудно. Българите не са като ромите. Българите се размножават, когато животът им е уреден и се чувстват сигурни и спокойни за утрешния си ден. Въпрос на народопсихология е това.
Обратно - ромите не ги бърка в какви условия живеят и растат децата им.
Всичко това е било предвидено преди 25 и повече години. Тогава е било ясно, че ако българите бъдат оставени с нисък жизнен стандарт в продължение на много години, те ще спрат да се размножават и възпроизвеждат.
Пак казвам - това е наука и се нарича психология. Тя може да предвижда определени типове поведение при определени обстоятелства не само на отделни индивиди, а и на цели нации.
Онези, които са искали да ни изтребят като нация са знаели как ще реагираме, когато обеднеем и се почувстваме несигурни в утрешния ден.
И това вече е факт над 20 години. Спряхме да се възпроизвеждаме !

Работата е там че ние хем не искаме да си подобрим живота чрез протести и гражданско неподчинение, хем не искаме да се приспособим към ситуацията, а най лесно ни е имигрираме.Защо пък да не направя 4-5 фъстъка и да ги науча на патриотизъм и расизъм и най вече анти-циганизъм, поне ще знам че съм оставил нещо след себе си което ще се бори за тази страна.Така както циганите раждат по 4-5 деца и ги учат на кючеци и анти-българизъм ние трябва да използваме обратния механизъм.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Andrew Eldritch

Мнениеот Andrew Eldritch » 29 дек 2013 14:13

counterstrike написа:
Andrew Eldritch написа:
counterstrike написа:
Andrew Eldritch написа:
FLANKER написа:Циганизацията е факт! Урко, без да се заяждам, искам да те попитам какъв е твоят човек Костов?
Иван Костов е най-успешния политик в новата българска история, а за твой ужас гнусния ти намек не е истина.

Никой не е казал, че измежду циганския етнос не се появява по някой талантлив човек. Ето един професор Чирков, който между другото е голям поддръжник на Иван Костов, е уникален хирург. Но в масовият случай, говорим за едно много пропаднало племе, неподатливо на никаква социализация.

Иван Костов не е единственият политик от цигански произход. В правителството на ГЕРБ министъра на отбраната Аню Ангелов беше циганин и министъра на транспорта Московски също беше циганин. А според някои и Тодор Живков е бил циганин, други твърдят, че кръвта на Тодор Живков е наполовина циганска и наполовина Кобургска(майката на Живков, Маруца е била прислужница в двореца на Кобургите, преди 9 септември).

Иван Костов не е от цигански произход. Преди да твърдиш нещо е хубаво да имаш доказателства за това.

Доказателства? Ама ти сериозно ли...добре:

1. Иван Костов е циганин защото е мургав.
2. Иван Костов е циганин, защото има лилави/сини венци.
3. Иван Костов е циганин защото чертите на лицето му(очна линия, устни, форма на носа) са типични за циганския етнос.

Сега, моля, дай доказателства, че Иван Костов НЕ е циганин! Както сам каза, преди да твърдиш нещо е хубаво да имаш доказателства за това? Аз ти предоставих ОЧЕВАДНИ, ОЧЕИЗВАЖДАЩИ доказателства, че Иван Костов е циганин. Моля, дай твоите доказателства, че не е!

Преди да твърдиш нещо е хубаво да имаш доказателства за това, а не да пишеш глупости. Твоите очевадни доказателства са глупави и безпочвени твърдения.
It's a small world and it smells bad
I'd buy another if I had
Back
What I paid
For another motherfucker in a motorcade

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 29 дек 2013 14:14

viali69 написа:
Viktor4o_Rs написа:Малоумник, виновни са с това, че за да управляват червените отрепки, всеки път влизат в коалиция с ДПС и им дават все повече и повече власт. ;) Извади си главата опт гъза вече.

А като не бяха БСП на власт какво ? Циганките спряха да раждат при Бате Бойко ли ? :mrgreen:
Някаква разлика ли усетихте и каква ? Споделете, защото аз не усетих никаква разлика. :evil:
Вие сте много смешни и жалки хора ! Няма такива промити мозъци просто !!!
Нали се пишеш много запознат. Не си ли наясно, че който и да управлява в България - командите идват отвън ?
Затова избирам БСП като най-малкото зло !
Изборът е ДПС или Ердоган, и аз избрах ДПС, защото нейните лидери до един са били офицери от БЪЛГАРСКАТА ДС ... Това говори ли ти нещо ?
При всички случаи са за предпочитане пред Ердоган на Бойко Борисов.
Докато ГЕРБ е единствената алтернатива на Орешарски ще продължавам да подкрепям Орешарски. Просто ГЕРБ са още по-голямо зло от днешните !

Е няма такава отрепка като теб,ми дпс и ердоган нее ли едно и също бе маймунчо.

Потребителски аватар
superspiro
Контакти:

Мнениеот superspiro » 29 дек 2013 14:22

Странджата написа:Некои съображения
1. Селото е обобщено понятие – тези, които говорят за смъртта на българското село, имат предвид най-вече процесите, настъпили у нас след 1956, когато бяха кооперирани полупланинските и планинските села, а е знайно, че 60 процента от България е планинска, колко е обработваемата земя в тези полупланински и планински райони сега не може да се каже, защото в тях – заради ерозията и природните процеси, земята, която не можеше да се обработва машинно, изчезна. Нека някои да отиде и да попита старите хора в тези села – доколкото още са живи, къде са пасли някога овце и крави и има ли сега там трева.
2. Друго за селата – най-много пострадаха селата, близки до градовете – те станаха място за преспиване. Нека не се третират като доводи думите, че някой си бил на село всяка събота и неделя – погледнете София – и сега е така, но земеделие около София има ли? В селата останаха по половин декар за лично ползване – за толкова земя не само че ни ти трябват двама –трима сина, барабар със снахите, ами и едно дете ти е много, защото за него копането, орането е сеенето са безсмислени.
3. За циганите – проблемът с циганите е в българите – това всеки го знае. Но досега не съм срещнал нито една идея в общественото ни пространство, която да инициира търсене на решения извън политическия дискурс, защото тука наистина става дума за бъдещето на нацията. И затова да се говори за промени на статуквото след т.н. демокрация е нагла манипулация – правилно се каза, че България от 70 години се управлява от една партия. За да пребъдем, тази партия и всички останали , които са били на власт – пропорционално и солидарно, трябва да си признаят вините и грешките и за да загърбят всякакви партийни различия в името на България. Това обаче даже и от този форум се доказва, че е една химера.
4. За грижата за България – окайването на стореното и обвиняването на другия е мисъл не за България, а за някоя партия - сега всички са с главни букви, преди бяха поне две. Някак си се забравя, че повече от половин век пръв съратник на партията с главна буква беше БЗНС, а те носеха привидната отговорност за интересите на българското село – онези бяха пролетарска партия
5. И не на последно място – само за сравнение – намерете друга държава, в която земята да е била кооперирана 98 % и да е добре.
6. Ако някой го боли за България, да не рони крокодилски сълзи на гроба й, а да каже какво в личен и обществен план може да се направи от днес при това положение, което не може да се промени – последната промяна беше 85 година и плодовете й ги виждаме сега по време на големите екскурзии по избори и между самите избори.
7. И за да бъда честен – в личен план аз избрах – реших, че не мога да преживея в условията на 1996-97 година у нас, удаде ми се случай без да променям характера на работата, макар че си погребах кариерата, но тогава не знаех, че ще стане, да работя в чужбина. После не се върнах, защото всички в България ми показаха, че вече не съм желан, че ще бъда пречка за другите, на които просто не им се удаде такъв случай, а и детето ми, след като една година го спукаха от бой в детската градина, макар че винаги е бил най-високият, но не бяха го учили да се бие, отказа да живее в България.
8. Това обаче ни най малко не означава, че мене не ме боли за България - там е селото, където съм израснал,там бих искал да бъда погр****, но това са скрити вопли на незнаен странник ...

Много правилно мнение. Големият проблем на национализма в България е, че не е никакъв национализъм, а примитивна омраза към всички други без съществена причина.
When you walk through a storm, hold your head up high...

Върни се в “Свободна зона”