Tommi написа:vaskonti написа:Tommi написа:vaskonti написа:Tommi, дали не е редно първо вие да си докажете параноите, пък после да искаш от останалите да те опровергават? Вие в момента твърдите, че аз съм заблуден и сляп роб и очаквате от мен да докажа, че не съм?

Логиката ти е леко обърната с краката нагоре, май...
Още вчера те питах дали знаеш кой е най-ценният ресурс. Отговорът е информацията. С този чип някой някъде ще разполага със страшно много информация за всеки човек, която може да използва както си поиска. Как може да бъде гарантирано, че тя няма да бъде използвана срещу всеки, който се опита да застраши нечии интереси?
Това ти може да го наричаш параноя, но всъщност е факт.
Кажи ми само едно нещо на тоя свят, което не може да бъде използвано с користни цели, а само за добро? Питам за едно-единствено нещо, каквото и да е то.
И още нещо - от къде знаете за какво точно ще се използва чипа, какви ще са му възможностите и кой ще го използва? От разни книжки ли, клипчета и паралелни реалности ли?
Няма лошо, че нещо се използва с користна цел, това не означава, че не може да е за добро. Веднага мога да ти дам за пример един университет в Щатите, в който може да влезеш, ако измислиш бизнес идея, която да те направи милионер и в същото време да подобри живота на 1 млрд. души.

Тук говорим, че тези чипове са потенциална заплаха (в неизмерими размери) за много хора, а след поколения за всички хора.
Ще го използва(т) някой(и). И този/тези получава(т) нещо, което е по-ценно и от златото. Дори и само да определя местоположението на даден човек във всеки един момент, без да има никакви други "екстри", това означава пълна информация за това къде се намира той, какви места посещава, с кого контактува и т.н. Само си спомни как един секс-скандал разруши кариерата на шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, как изневерите на Тайгър Уудс сринаха имиджа му, как същото се случи с Берлускони, как почивката на Сидеров в Куба взриви политическия живот у нас и още стотици примери. Сега си представи, че някъде има инфорация за всеки къде ходи и какво прави и тя се използва само срещу неудобните за някого личности.
Страхотно. Кой е тоя университет, защото току що ми хрумна брилянтна идея - ще изобретя едни мънички чипове, колкото оризово зърно, които ще се имплантират в хората и ще носят пълна информация - име, местоживеене, кръвна група и все такива неща, които могат дори да спасят живота на дадения човек. Струва ми се, че хем ще стана милионер, хем поне 1 млрд. човека ще са спокойни, че ако се наложи, лекарите ще реагират адекватно и ще им спасят живота. Как мислиш, добра ли е идеята ми, има ли перспектива?
Ако някой реши да сгази лука, не виждам защо ще се оплаква след това, че е разкрит. Да не говорим за най-големия абсурд - да твърди, че разкриването му е проблем, а не това, което е вършил. И отново ще ти припомня, че в момента изобщо не са необходими чипове за да може всеки да бъде проследен, подслушан и записан къде ходи и какво прави. Строс-Кан, Уудс и Волен с чипове ли са проследени или с най-обикновен фотоапарат? Смяташ ли, че някой се интересува къде ходи баба Гичка от село Гинци? Ако ми кажеш, че илюминатите ще следят и нея, аз съм до тук по тоя въпрос, защото то бива филмиране, ама това е е върха вече.