Имам:Християните трябва да бъдат избити

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Имам:Християните трябва да бъдат избити

Мнениеот Alexx » 08 ное 2013 15:39

И какво общо има това дали има или няма Бог с твоето положение? Всеки сам си кове съдбата.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 08 ное 2013 15:40

Alexx написа:Това и на малките деца им е ясно. Само не мога да разбера защо го въртиш или сучиш като грамофонна плача?
Имам чувството,че чакаш такива теми свързани с религия и толераство за да удари твоя миг на философстване?

Какво точно суча? Говорят се безумни неща, които нямат нищо общо с истината и реалността. Нищо лошо няма в това да се намеся и да го поправя човека. Друг е върпосът, че той не възприема. Същото е и с темата за еволюцията - не може да се говорят откровени лъжи и да очакваш хората отстрани да стоят безучастно.

Иначе толераството, както ти подигравателно го наричаш, може да е лоша дума само за някой, който не знае истинските ценности в живота, някой със съмнителни нрави и морал.
Последна промяна от Атеист на 08 ное 2013 15:46, променено общо 1 път.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 08 ное 2013 15:41

Alexx написа:И какво общо има това дали има или няма Бог с твоето положение? Всеки сам си кове съдбата.

Тогава, каква е ползата от твоето божество?
Щом , всеки , си "кове съдбата", тогава какво прави бог?

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 08 ное 2013 15:44

джугашвили написа:
Атеист написа:Айде пак си играеш с думите. Какво само обръщаш словореда не мога да разбера. Така и не разбрах бебета вярват ли в някакъв бог, в някакъв свръхестествен разум?

Вярват в Бога на биберона! Освен теб да си видял някой да пише, че Бог задължително е нещо свръхестесвено или свръхестесвен разум! След толкова дискутиране, ти продължваш да отъждествяваш религията единствено християнството или исляма!

Да, християнството и ислямът са единствените две религии, които съществуват на този свят. Покажи ми къде съм го казвал това. :roll:

Бога на биберона... :shock: Изсмукваш ги от пръстите вече тези аргументи, като няма как смислено да се защитиш...

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 ное 2013 15:48

James Beattie написа:
Alexx написа:И какво общо има това дали има или няма Бог с твоето положение? Всеки сам си кове съдбата.

А каква е тогава моята полза от твоето съществуване? :roll:

Атеист написа:
Какво точно суча? Говорят се безумни неща, които нямат нищо общо с истината и реалността. Нищо лошо няма в това да се намеся и да го поправя човека. Друг е върпосът, че той не възприема. Същото е и с темата за еволюцията - не може да се говорят откровени лъжи и да очакваш хората отстрани да стоят безучастно.

Иначе толераството, както ти подигравателно го наричаш, може да е лоша дума само за някой, който не знае истинските ценности в живота, някой със съмнителни нрави и морал.

Ти да не си последна инстанция,че да даваш мнения кой няма нищо общо с реалността и това,че говори глупости?
И в случая това е типично конформистко. Ако догодина променят теорията за произход на човека хиляди конформисти ще последват новата теория.
Иначе между призив за толерастване и толерантност има огромна разлика. И гледам си изключително толерантен към религиозните хора.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 08 ное 2013 15:54

Alexx написа:
James Beattie написа:

А каква е тогава моята полза от твоето съществуване? :roll:

Моята полза е, че нямаш как да убориш моята теза и просто пишеш тъпни, за да се помислиш за умен и затапил, предишния пост ;) Ако ме няма мен, няма на кой да пишеш ****

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 ное 2013 15:56

изключително се чувствам затапен.
"това е булшит", "глупости" "сбъркани сте" "тъпи сте" "аз съм велик" "затапих те" ...
Просто невероятни аргументи.

П.п. явно и от футбол разбираш като гледам дърварския ти ник..

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 08 ное 2013 15:59

Ми те хората гледат доказателствата и фактите. Ако я променят, значи има резон в това - появили са се нови солидни и основателни данни и факти. Това, разбира се, няма да стане, тъй като сегашните учени са единодушни и няма спорове по този въпрос. Бъркаш конформизма с обективността и безпристрастността.

Изображение

Няма и никога нямам да имам нищо против религиозните хора (освен тези, които по-горе изброих). Но против религията - да.
Последна промяна от Атеист на 08 ное 2013 16:04, променено общо 1 път.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 08 ное 2013 16:01

Alexx написа:
П.п. явно и от футбол разбираш като гледам дърварския ти ник..

James Beattie has been nominated for the SkyBet League Two Manager of the Month award for October.
И аз така мисля, както и английският футбол ;)

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 08 ное 2013 16:12

James Beattie написа:Хора, не знам дали някакъб "Бог" съществува, но .. както казах преди - Защо ме "помазва" ? Красив, богат, приятелка, ала-бала... Щом съм грешник и не боготворя името господне, защо имам всичко, което пожелая ?

Или , може би съм грешник ... трябва да се "мъча" с всичките тези пари, които имам и всичко , което мога да си купя...

Сигурен ли си, че приятелката ти е само твоя приятелка! Сигурен ли си, че и в бъдеще ще е така! Убеден ли си, че след някоя и друга годинка, един ден няма да събудиш до разплутата ти, наподобяваща лоена топка приятелка( вече жена), с няколко деца, без работа(бизнес), без пукнат лев и с няколко кредита зад гърба си, искаща развод и да ти вземе и малкото останало от щастливия ти в момента живот! Ех идилия! Ех щастие! Ей тогава пак си задай този въпрос!
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

Върни се в “Свободна зона”