To6ko56 написа:Военен пенсионер съм. Естественно бивш член на БКП. Разбира се, че трябва да се прекланяме пред жертвите на една или друга тоталитарна система. За щастие съм сравнително млад и не съм участвал в инвазията в Чехия. Пък ако трябва да бъдем точни България участваше с ограничен контингент и не съм чувал българи да са избивали беззащитни чешки граждани. Естесвенно сегашните медии ще пишат какво ли не и вие във форума ще плюете комунистите, макар да не сте виждали нито един или да сте го пипали с пръст. Но може би така трябва да бъде. Но истинските комунисти не убиват. To6ko56
Респект! Чичо ми е бил войник в Елховския полк, ако трябва да съм точен служил е в кашишкия полк в Елхово. Събират няколко-стотин войници и танков, а не както някакви отрепки твърдят цялата Трета армия(глупаци, кой ще пази границата с Турция?) и ги изпращат в Чехия. Разказвал ми е, че подобна ваканция не е имал в казармата. Седиш си в палатка, дават ти храна, нищо не правиш, спиш, ядеш, смазваш оръжието и после...вдигайте палатките и обратно в България. Един месец разходка.