МОН маха “Тютюн”, “Моята молитва” и “До Чикаго и назад”
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Udoji90
- Контакти:
Re: МОН маха “Тютюн”, “Моята молитва” и “До Чикаго и назад”
Пффф, точно някои от най-добрите неща да махнат! Специално "Тютюн" на адаша ми Д. Димов е едно от най-интересните неща, които някога съм чел (попадна ми някакво издание от 1959 г. с 930 стр. - най-дебелата възможна версия, а го изядох с кориците за 4 дни - толкова интригуващо ми се стори). От махането на "Моята молитва" пък не виждам да спечелят кой знае какво намаление на обема, нито пък от "Майце си", което си е емблематична творба. "До Чикаго и назад", "Тартюф", "Хамлет" също биха ми липсвали, ако сега хипотетично се върна в гимназията, а последните 2 дори и не са толкова дълги. Относно "Под игото", то тъй или иначе не се разглежда в цялост, така че кой знае каква съществена промяна не е. Както и да е, ако това значи повече часове, отделени за езика (граматика, пунктуация, правопис), не е толкова зле, че като гледам някои хора колко неграмотно пишат, направо си забивам челото в земята.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
А те кога ще се махат? Видяло се е,че от тези няма нужда
!

- za nas e toj religiq
- Контакти:
qqq написа:za nas e toj religiq написа:Мистри написа:za nas e toj religiq написа:
Абе замислял съм се много пъти над това , обаче ми се струва прекалено крайно !
А и в нашата действителност , с тия овце дето ги виждаш наоколо , все някой ще успее да ги яхне и поведе към "нови бъднини"![]()
Иначе всичко хубаво се гради след пълна разруха ! Обаче за това трябва да имаш самосъзнание и ясна преценка на ситуацията ! А тук овце дал господ !
Да!
Замислял ли си се, защо в почти цял свят , икономиките имат ръст.Дори и в Европа.
А тук рупорите тръбят вече пета година , за икономическа криза?
Ами имаме си нова групичка кукловоди , за която въобще не се обича да се говори ! Хвърлят ни се само старите до болка познати за да отклоняват внимание ! А за кръга „Типинг пойнт" и „Глобална България" Никой нищо не споменава
ами дай да не коментираме Караибрахим, Пеевски, майка му, помака..........айде да коментираме ТИПИНГ ПОЙНТ, вместо рязана БГ
Някой да те е спрял да коментираш ? Обаче ако си малко обективен е логично да коментираш и другата страна която се бори за същото ! Не мислиш ли ? С какво тия които стоят зад Боко , са по различни от другите ? Нали не искаш олигарси що да не говорим за тях

не съм расист, а националист! рязаните трябва да си получат заслуженото за тези издевателства над българското! днес, докато томислав четеше моята молитва в ефир ми се насълзиха очите. мамка му, колко истина има в тези стихове, а днес те отиват в графата "само за специалисти". ако изключим комунистическите глупости "тютюн" си е една съвременна житейска сага, която трябва да се филмира, за да стане популярна колкото стъклен дом и дървото на живота. кратуни, как децата да се докоснат до емоцията на българщината, ако им отнемете патоса на ботев и проникновението на димов за бгхайлафа, непроменен от края на 19 до началото на 21-ви век?
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!
Изобщо не си расист,изобщо..."Рязаните" да ги изтребен за това,което са правили техните деди преди няколко века ? Еми утре някой сърбин,може да поиска да те изгори жив на клада,затова,че едно време ние сме ги клали тях ?
-
- Контакти:
Синьо сърце написа:cska-632 написа:"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
"Тютюн"
Поздравления! Феноменален цитат!
Силен цитат. В отговор на него давам този:
"От генералния директор на „Никотиана“, от собственика на петстотин милиона, от човека, който разоряваше фирми, смазваше стачки, посочваше министри и подкупваше вестници, бе останал само един вонящ, разлагащ се от бактерии труп."
dunavfc написа:Изобщо не си расист,изобщо..."Рязаните" да ги изтребен за това,което са правили техните деди преди няколко века ? Еми утре някой сърбин,може да поиска да те изгори жив на клада,затова,че едно време ние сме ги клали тях ?
теб те гледам прекланяш шапки на кадиев, търсиш косури на хора, които наистина разбират какво значи ботев за българската история и литература и се чудя какъв си като ориентация? под получаване на заслуженото визирах сериозна дистанция от властта за голям период от време,а не физическа, но не се изненадвам от повърхсностното ти мислене, поради гореизложените причини
Не знам,дали имам повърхностно мислене или не,но поне нямам дебилно-лицемерно такова
Няма как да не си расист и да говориш за турците с такава омраза,пък ако искаш можеш да залъгваш някой първокласник...Кусури на хората не търся,просто когато ми се набиват силно на очи,както при теб,сигнализирам 
Какъв съм,няма как да разбереш,защото не се срещат,често такива хора и когато изляла и защитя Кадиев,човек с малко акъл може да се чуди - "Абе тоя нали беше демократ,какъв комунизъм защитава сега" ,само че истината е,че пред принципа и обективността,няма цвят и идеология

Какъв съм,няма как да разбереш,защото не се срещат,често такива хора и когато изляла и защитя Кадиев,човек с малко акъл може да се чуди - "Абе тоя нали беше демократ,какъв комунизъм защитава сега" ,само че истината е,че пред принципа и обективността,няма цвят и идеология

dunavfc написа:Не знам,дали имам повърхностно мислене или не,но поне нямам дебилно-лицемерно таковаНяма как да не си расист и да говориш за турците с такава омраза,пък ако искаш можеш да залъгваш някой първокласник...Кусури на хората не търся,просто когато ми се набиват силно на очи,както при теб,сигнализирам
хайде, моля ти се, отиди и обясни на французите, че са расисти, ако някой заместник министър на образованието от малцинствен произход (алжирски например), им заяви, че епосът "песен за роланд" или "клетниците" отпадат от учебния план на децата им и те възроптаят. тогава пак ела да спорим за етническа омраза(ако не си ги чел ще те изчакам). и да, можеш да бъдеш сигурен, доста на плитко гази интелектът ти!
Брат ти малоумен ли си ? Питам те сериозно ? Къде съм казал,нещо за творбите бе ? Кво ми слагаш думи в устата,като някой кретен..
Казал съм,че който е против махането на тия творби е расист ?
Някак си е парадоксално да коментираш,"интелекта" ми при положение,че видно си доста ограничен и нелеп в разсъжденията ти
Казал съм,че който е против махането на тия творби е расист ?
Някак си е парадоксално да коментираш,"интелекта" ми при положение,че видно си доста ограничен и нелеп в разсъжденията ти