Петиция: Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Boza
Контакти:

Re: Петиция: Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Мнениеот Boza » 31 май 2013 13:05

demy27 написа:Непушачите са толерантни и ако компанията е и от пушачи и от непушачи ще отидат където се пуши. При пушачите не е така.

При мен категорично не е така. Пушачите се съобразявахме и продължаваме да се съобразяваме с непушачите. Според мен генерални заключения могат да се правят единствено относно бившите пушачи. При тях липсва всякаква толерантност. Въпроси от типа на "Кога ще ги отказваш?", "Защо се тровиш?" и тн. са само въпрос на време. Имам чувството, че отказването автоматично ги превръща в проповедници :)

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 31 май 2013 13:22

Проблемът с пушенето не е само в заведенията. Според мен практически е невъзможно да има обособени зали за пушачи и такива за непушачи в едно и също заведение, защото или не се спазва или се приема, че затворените помещения са за непушачи, които често са недобре проветрени, а отворените (градините) за пушачи, което в летните жеги принуждава непушачите или да стоят на затворено или да гълтат цигареният дим. Решение е всяко едно заведение да определи дали се пуши в него или не без глупостите за зони и т.н.

Никак не е приятно и когато чакаш на спирка и дойде пушач и си запали цигара на крачка от теб без въобще да се съобразява. Същото се случва и на стадиона и на много други места. Откритите пространства не трябва по дефиниция да се възприемат като разрешени за пушене.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 31 май 2013 13:48

Boza написа:
demy27 написа:Непушачите са толерантни и ако компанията е и от пушачи и от непушачи ще отидат където се пуши. При пушачите не е така.

При мен категорично не е така. Пушачите се съобразявахме и продължаваме да се съобразяваме с непушачите.

Само не ми казвай, че пушачи и непушачи ходят в заведения където не се пуши, заради непушачите. Това наистина ще означава, че пушачите се съобразяват, но също ще означава, че забраната не им пречи.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Boza
Контакти:

Мнениеот Boza » 31 май 2013 14:53

demy27 написа:Само не ми казвай, че пушачи и непушачи ходят в заведения където не се пуши, заради непушачите. Това наистина ще означава, че пушачите се съобразяват, но също ще означава, че забраната не им пречи.

При мен наистина е така, не се шегувам. Дори и във Варщайнер на Раковска, където масите за непушачи бяха две (2) :mrgreen: сядахме на тях. Всички около нас пафкат та се късат, а ние излизахме навън. И не, не ми пречи изобщо. Щом нещо подобно ще зарадва близките ми хора, защо да не се преместя? Не мисля, че е страшна саможертва.

Одобрявам закона защото с корупцията по нашите краища няма как да има реален контрол дали вентилацията е добра. От друга страна покрай забраната хората се разделиха на два лагера, карат се като мангали, а и не искам да знам какво им е на хората живеещи над rocknrolla (примерно).

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 31 май 2013 16:22

Поздрав за пушачите.Дано размислят и се откажат от порока си!

А това е реакция от днес (Брюксел-ЕП).
В отговор на българския евродепутат, г-жа Мак Ейвън изрази учудване от това намерение на нашите социалисти и сподели, че във Великобритания подобна идея за премахване на забраната за пушенето на обществени места би скандализиралa обществото.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Boza
Контакти:

Мнениеот Boza » 31 май 2013 17:52

GOLEADOR написа:Поздрав за пушачите.Дано размислят и се откажат от порока си!

А това е реакция от днес (Брюксел-ЕП).
В отговор на българския евродепутат, г-жа Мак Ейвън изрази учудване от това намерение на нашите социалисти и сподели, че във Великобритания подобна идея за премахване на забраната за пушенето на обществени места би скандализиралa обществото.

Сънародниците на дис бритиш хомосекшуъл не ги давай за пример по въпроси свързани с ЕС. По-арогатна държава, култура и медии надали има. Тръгнала да говори какво ще скандализира нация съставена предимно от имбецили. Справка - читателите на Мейл, Телеграф и тн.

Иначе благодаря за поздрава 8-)

Върни се в “Свободна зона”