Пламен Орешарски обяви състава на проектокабинета

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Пламен Орешарски обяви състава на проектокабинета

Мнениеот dunavfc » 27 май 2013 19:36

futbolqga написа:
dunavfc написа:Дясното няма алтернатива,светът и човечеството са го доказали ;)

Честно казано - десен съм и в червата си, но с ръка на сърцето, трябва да ти кажа, че не си прав. Има държави, където поради исторически социално-икономически предпоставки лявото върви. Веднага ти давам и пример - Норвегия! Там повече от половината население са дървари, рибари или бачкачи в нефтени концерни - с две думи нискообразована сбирщина. Имаше статистика колко човека от парламента им имат висше образование и мисля, че бяха по-малко от половината. Както и да го погледнеш там лявото си върви.

Ама в България някак си не е така. Поне хубавото е, че хората започват да проглеждат. От изборните статистики се вижда ясно - младите гласуват дясно, образованите гласуват дясно. Единствените заблудени остават пенсионерите, които още си ревът за бай Тошо и да водят внучетата да гледат мумията на Г. Димитров. Но ... и тяхното време ще дойде, вече започват да си отиват един по един. А като гледам и кой е новия социален министър, май май бързо ще ги довърши.

Само дай Боже да се появи от някъде една истинска, здрава, неопорочена дясна партия. До тогава, както би казал поета, жална ти майка, майко Българио!

Пич,нямаш си на представа,колко грешиш,като ми даваш за пример една скандинавска страна,бях сигурен,че ранно или късно,някой ще се излъже да ми даде за пример една такава страна като пример за успешно ляво 8-) Възходът на Норвегия,Швеция,Дания или Финландия,започва много по-отдавна от колкото си мислят хората и не се дължи изобщо на тяхната лява или дясна политика,надявам се да ме разбереш,ако не,има уикипедия за това ;)

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 27 май 2013 19:37

futbolqga написа:
grasiani написа:

С кое са го доказали, хайде стига с тия празни приказки без съдържание -23 години само десни мерки имаше в икономиката ни и сега се вижда на какъв хал сме,без икономика и във валутен борд,то ако ставаше само с приватизация и затягане на колана това ли са мерките на дясното в България.

А, приятелю, не съм съгласен! Останал съм с добри впечатления от теб, считам те за интелигентен мъж. Припомни си - десни мерки ли докараха страната до положение, при което ако не беше валутния борд щяхме да прокопаем дъното?

Ами точно при Жан Виденов стартира масовата приватизация
Масова приватизация (1995–1996 г.)

Наложена от БСП като „социално справедлива форма“, масовата приватизация във варианта на българската й реализация по същество се оказва подаряване на огромен обществен ресурс на преките ръководители на трийсетина приватизационни ваучерни фонда, понеже в техни ръце попада не просто управлението, но и разпореждането със собствеността. Любопитното е, че тези фондове не са само „червени“, че има нещо като опит за отстъпване, макар и частично, на ресурси на противниковия лагер, но в съотношение 1:10, разбира се. В масовия случай фондовете незабавно или с известна отсрочка пристъпват към разпродаването на активите в пряка форма: разпродажба на земя, сгради, машини... Голяма част от средствата от тия разпродажби отиват директно в частни джобове и най-често биват използвани за луксозно потребление – Мерцедеси, шопинг във Виена, ски в Алпите и т.н. В по-редки случаи част от парите се използват за инвестиции и развитие на остатъчни производствени дейности. Милионите приватизационни ваучери се превръщат в празни хартийки. Хиперинфлацията (1996 г. - 1997 г.) довършва всичко.
Ето какво става по нататък с така наречените десни 1997-2001
Работническо-мениджърска приватизация (1997–2001 г.)

Докато в предишният модел облагодетелствани се оказват предимно представители на свързан с БСП елит, при работническо-мениджърската приватизация собствеността е раздадена предимно на сини активисти и близки до тях кръгове. Макар че и тук има известни изключения. Скрито се допуска, че „някакъв процент трябва да се даде и на опозицията“ (вече червена към момента). Механизмът е следният: чисто политически за близо година са сменени ръководствата на около 3000 държавни предприятия, т. е. назначават се хиляди и хиляди „наши“ хора. И с това между другото в ковчега на индустрията биват забити още десетина месеца.

Следва ударно раздаване на собствеността на колективите в лицето на техните ръководители, които в общия случай действат като при масовата приватизация. Същността на работническо-мениджърската приватизация отново е „назначаването“ на капиталисти, които съвсем закономерно се отнасят консуматорски към капитала.
Ето кратък портрет на лунния пейзаж, който представлява българската икономика към края на 90-те години в сравнение с края на 80-те:

- безработица: нараства от 0% на официално близо 20%, реално – 25%;

- спад на промишленото производство 40–50%;

- спад на реалната работна заплата 70–75%;

- спад на БВП с около 40% [58] .

Потребителски аватар
gogova4o
Контакти:

Мнениеот gogova4o » 27 май 2013 19:40

Дюнигейт“- министър при Орешарски!

Новият министър на инвестиционното проектиране арх. Калин Тихолов, обявен от
проектопремиера Пламен Орешарски, е една от изненадите в кабинета.
Тихолов е автор и инвеститор на серия скандални строителни и урбанизационни проекти по българското Черноморие. Чрез фирмата си „Архитектурно строителна асоциация“ бъдещият министър бе автор на общия устройствен план на община Царево, заради който тече наказателна процедура срещу България. Планът предвижда застрояване на хиляди декари по Южното Черноморие между Царево и Малко Търново. Той обаче бе отменен от последна инстанция на Върховния административен съд по жалба на природозащитни организации.
По-късно чрез друга своя фирма – “Гео щрих”, Тихолов изготви Общия устройствен план на Бургас. Планът предвиждаше да се построи мост през езерото Вая в града, което е част от екомрежата “Натура 2000″ и приютява множество диви птици. Планът предизвика екоброжение и мостът не се състоя.
Името на Тихолов нашумя отново в началото на тази година покрай скандала „Дюнигейт“. Оказа се, че той е автор на подробния устройствен план за застрояването на дюните в Несебър, купени евтино като земеделска земя от агроминистерството. Нещо повече, той излезе в списъка на кандидатите за придобиване на земя от земеделското министерство за строителство на хотели. Тихолов е и автор на множество подробни устройствени планове в района. “Очевидно е много добър в ПУП-овете в тези райони”, коментира саркастично тогавашният министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.
Последно архитектът, който е преподавател в Университета по архитектура (УАСГ) в София, нашумя със скандалния хотел, построен пред базата за водни спортове на Националната спортна академия в Несебър. Видно както с просто око, така и от геодезично заснемане, поръчано от ръководството на НСА хотелът е на самия плаж, което противоречи на серия закони и на конституцията. Освен това с вратичка в закона той е бил построен много по-висок от допустимото за зоната на брега. Впоследствие преди няколко месеца парламентът въведе 5-годишна забрана за строителството в базата на НСА, от която бе изключен един-единствен строеж – този на Тихолов. Той е на обща фирма на архитекта и общинския съветник в Несебър Георги Георгиев.
“Мога да кажа само, че г-н Орешарски явно е сбъркал с експертизата, възможно е да е бил подведен”, коментира председателят на Асоциацията на парковете в България Тома Белев. Тъкмо Белев подаде сигнала за строежа на дюните в Несебър до институциите. “Тихолов направи един общ устройствен план на Царево, който предвиждаше 75 000 нови легла в природен парк “Странджа”, което е достатъчно показателно какъв експерт е. А при подробния устройствен план на фирма “Сле груп” (инвеститор в парцела с дюните – бел. ред.) си бе позволил да сложи граница между зона А и зона Б (устройствените зони на черноморското крайбрежие – бел.ред.), макар че всичко там попада в зона А. Не му трябва на Орешарски такъв експерт”, добави Белев.
Справка в търговския регистър показва, че Калин Тихолов участва като собственик в 15 дружества и се води управител в 9. Сред съдружниците му са Младен Мутафчийски, както и един от основателите на ВИС Антон Вергилов Боянов.
Последна промяна от gogova4o на 27 май 2013 19:42, променено общо 1 път.
Teo написа:
Вие по селата и паланките нямате ли си отбори, че сте фенове на софийските... баси селянията!

Станко
Че то и ти си селянин,ама неосъзнат

damageplan
Софийските агитки на Левски и ЦСКА са не по-големи от тези на Локо Сф и Славия .

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 27 май 2013 19:42

Новият министър на инвестиционното проектиране арх. Калин Тихолов, обявен от проектопремиера Пламен Орешарски, е една от изненадите в кабинета. Тихолов е автор и инвеститор в серия скандални строителни и урбанизационни проекти по българското Черноморие.
Чрез фирмата си „Архитектурно строителна асоциация“ бъдещият министър изработи общия устройствен план на община Царево, заради който тече наказателна процедура срещу България. Планът предвижда застрояване на хиляди декари по Южното Черноморие между Царево и Малко Търново. Той обаче бе отменен от последна инстанция на Върховния административен съд по жалба на природозащитни организации.

Потребителски аватар
teodor83
Контакти:

Мнениеот teodor83 » 27 май 2013 19:45

УСПЕХ НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО.(АКО УТРЕ ИЛИ ДРУГИ ДЕН БЪДЕ ГЛАСУВАНО ПОЛОЖИТЕЛНО).
ЕДНО Е СИГУРНО, НЯМА ДА Е ПО ЗЛЕ ОТ ПРЕДИШНОТО.

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 27 май 2013 19:48

Не виждам по подходящ човек от ректора на Аграрния университет за министър на Земеделието.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 27 май 2013 19:48

dunavfc написа:
futbolqga написа:

Честно казано - десен съм и в червата си, но с ръка на сърцето, трябва да ти кажа, че не си прав. Има държави, където поради исторически социално-икономически предпоставки лявото върви. Веднага ти давам и пример - Норвегия! Там повече от половината население са дървари, рибари или бачкачи в нефтени концерни - с две думи нискообразована сбирщина. Имаше статистика колко човека от парламента им имат висше образование и мисля, че бяха по-малко от половината. Както и да го погледнеш там лявото си върви.

Ама в България някак си не е така. Поне хубавото е, че хората започват да проглеждат. От изборните статистики се вижда ясно - младите гласуват дясно, образованите гласуват дясно. Единствените заблудени остават пенсионерите, които още си ревът за бай Тошо и да водят внучетата да гледат мумията на Г. Димитров. Но ... и тяхното време ще дойде, вече започват да си отиват един по един. А като гледам и кой е новия социален министър, май май бързо ще ги довърши.

Само дай Боже да се появи от някъде една истинска, здрава, неопорочена дясна партия. До тогава, както би казал поета, жална ти майка, майко Българио!

Пич,нямаш си на представа,колко грешиш,като ми даваш за пример една скандинавска страна,бях сигурен,че ранно или късно,някой ще се излъже да ми даде за пример една такава страна като пример за успешно ляво 8-) Възходът на Норвегия,Швеция,Дания или Финландия,започва много по-отдавна от колкото си мислят хората и не се дължи изобщо на тяхната лява или дясна политика,надявам се да ме разбереш,ако не,има уикипедия за това ;)

Не си ме разбрал - никъде в мнението ми няма думата "възход". Става въпрос, че там просто лявото им е изначално присъщо - десния модел при тях няма да върви защото им липсва като цяло предприемачески дух, образование и общо взето почти всички основни нужди за едно дясно управление. А и да ти кажа честно в момента и лявото им оказва известно влияние - спомняш си какъв глад и мизерия беше в началото на тяхното ляво, но пък сега си живуркат добре, според изискванията си от живота (там кариерно развитие или подобен род неща са привилегия за малцина, но пък другите не го и търсят - искат социални услуги, имат си ги, това им стига).

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 27 май 2013 19:55

futbolqga написа:
dunavfc написа:
futbolqga написа:

Не си ме разбрал - никъде в мнението ми няма думата "възход". Става въпрос, че там просто лявото им е изначално присъщо - десния модел при тях няма да върви защото им липсва като цяло предприемачески дух, образование и общо взето почти всички основни нужди за едно дясно управление. А и да ти кажа честно в момента и лявото им оказва известно влияние - спомняш си какъв глад и мизерия беше в началото на тяхното ляво, но пък сега си живуркат добре, според изискванията си от живота (там кариерно развитие или подобен род неща са привилегия за малцина, но пък другите не го и търсят - искат социални услуги, имат си ги, това им стига).

Пич,какво предприемачество им липсва на скандинаците :shock: ?

- ИКЕА
– Скания
- Волво
- Статойл
- Ериксон
- Теленор
- Нокия
- Електролукс
- Карслберг
- H&M

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 27 май 2013 19:57

dunavfc написа:Пич,какво предприемачество им липсва на скандинаците :shock: ?

- ИКЕА
– Скания
- Волво
- Статойл
- Ериксон
- Теленор
- Нокия
- Електролукс
- Карслберг
- H&M

А коя от фирмите е норвежка (май за Норвегия си говорехме, ти го обърна на скандинавие)?

Върни се в “Свободна зона”