Каква ви беше първата кола ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Re: Каква ви беше първата кола ???

Мнениеот obi4am_pirin » 10 сеп 2012 21:36

Paralel написа:Аз му го казах в първия ми коментар, че 600 лв. е много малък доход за личен автомобил, какъвто и да е той - това са разходи за застраховка, бензин, поддръжка, винетки, данъци, гуми, масла, антифризи, да не говорим, че трябва да си плати шофьорските курсове и самият автобил.

Относително е!Ако няма да покрива кредит и това са му парите с добър баланс може и да успее!Задължително икономична кола!Тези разходи може да ги разпредели във времето!Гуми може да намери на добра цена ако има хора!
хахахахах
Изпратено на: 15 Дек 2014 19:35
От: Messi_fan
До: obi4am_pirin

Къде ти е темичката ? Май нещо я заключиха. хахахаха
П.П. Не е нужно да ми благодариш, че заради мен я премахнаха. ;)

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 10 сеп 2012 21:40

megan fox написа:
Bourgas написа:Меган Фокс, карам Мерцедес от магазина, взет чисто нов. Толкова голям БОКЛУК не съм виждал през живота си, за своите 275 000 км. съм оставил едно 15 000 лв. по сервизи, а имай в предвид, че колата я пазя, защото струва бая пара. Ако говорим за здрава кола, вземи си една Шкода Октавия от първите, 1.6 бензин и ще забравиш за ремонтите.

Това не е кола за всеки! А и имаш ли представа колко щеше да си оставил по сервизите, ако караше друга марка и беше изминал тези километри?!

Аз с моята "С" класа съм минал 140 000 км и ако не броим консумативите, досега само 2 пъти ми се е налагало да я карам на сервиз. Първият път имах проблеми с климатроника и да ми го оправят ми излезе 350 кинта, а вторият път имах проблеми с една от горивните дюзи и смяната й ми излезе 1500 лева! Предвид, че говорим за 9 годишна кола това са напълно приемливи разходи! Ти за да си имал такива проблеми с твоя мечок... явно хич те няма като шофьор и само си мислиш, че го пазиш...

Еми аз не съм всеки, защото имам още доста коли и знам как да ги пазя. Имам и още една, на същите километри, която е взета чисто нова от магазина и по нея са сменяни само консумативи и гуми... А ш*бания Мерцедес за един демпферен маховик + съединител + 1 лагер в скоростната кутия, заедно с ремонта, ми струваха 4 бона. Айде не ми ги хвалете тия коли, толкова са зле, че не е истина, аз не познавам един доволен от нов Мерцедес. Мерцедесът беше автомобил, сега е само име. Все пак има най-голямата мрежа за резервни части в света, познай защо? Не става въпрос за заяждане, няма и да влизам в тази полемика. Просто давам съвет на момчето, съвет, който не можаха да ми дадат на мен преди 4 години.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 10 сеп 2012 21:46

Тука всичките сте ми едни спецове ... имал по една-две коли от една марка и вече прави генерални заключения за целия производител. Майко мила ...

Момче, не слушай никой от тия, единствено тези, които ти препоръчват, че ти е рано още за кола. Другото е боза.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 10 сеп 2012 21:49

1982 написа:Тука всичките сте ми едни спецове ... имал по една-две коли от една марка и вече прави генерални заключения за целия производител. Майко мила ...

Момче, не слушай никой от тия, единствено тези, които ти препоръчват, че ти е рано още за кола. Другото е боза.

Като цяло най-важното мнение ;)
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 10 сеп 2012 21:49

Шкода Октавия от първите, 1.6

Съгласен съм !!!
1.6 бензиновия двигател на VAG е с прилична мощност 101/102 коня, ако е 101 си в долната граница на данък !!!
Мисля че на Октавия I двигателя е такъв (74 KW/101 коня докато Октавия II e 75 kw/102 коня и троен данък)
железен двигател изпитан на VW,Audi,Seat и Skoda работи перфектно и на газ с добър газов инжекцион .
Евтин като поддръжка и здрав няма електроники и турбини да се чупят по него. Освен това возят прилично
и са издръжливи за БГ условията като ходова част.
Не знам само до колко Октавия няма да е голяма като за първа кола но това е доста приличен избор.
Иначе Голф 2/3-ка, Хонда Сивик или Нисан Алмера (май имаше и веригови ако не бъркам).
Последна промяна от Pichichi на 10 сеп 2012 21:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 10 сеп 2012 21:50

Bourgas написа:
megan fox написа:
Bourgas написа:Меган Фокс, карам Мерцедес от магазина, взет чисто нов. Толкова голям БОКЛУК не съм виждал през живота си, за своите 275 000 км. съм оставил едно 15 000 лв. по сервизи, а имай в предвид, че колата я пазя, защото струва бая пара. Ако говорим за здрава кола, вземи си една Шкода Октавия от първите, 1.6 бензин и ще забравиш за ремонтите.

Това не е кола за всеки! А и имаш ли представа колко щеше да си оставил по сервизите, ако караше друга марка и беше изминал тези километри?!

Аз с моята "С" класа съм минал 140 000 км и ако не броим консумативите, досега само 2 пъти ми се е налагало да я карам на сервиз. Първият път имах проблеми с климатроника и да ми го оправят ми излезе 350 кинта, а вторият път имах проблеми с една от горивните дюзи и смяната й ми излезе 1500 лева! Предвид, че говорим за 9 годишна кола това са напълно приемливи разходи! Ти за да си имал такива проблеми с твоя мечок... явно хич те няма като шофьор и само си мислиш, че го пазиш...

Еми аз не съм всеки, защото имам още доста коли и знам как да ги пазя. Имам и още една, на същите километри, която е взета чисто нова от магазина и по нея са сменяни само консумативи и гуми... А ш*бания Мерцедес за един демпферен маховик + съединител + 1 лагер в скоростната кутия, заедно с ремонта, ми струваха 4 бона. Айде не ми ги хвалете тия коли, толкова са зле, че не е истина, аз не познавам един доволен от нов Мерцедес. Мерцедесът беше автомобил, сега е само име. Все пак има най-голямата мрежа за резервни части в света, познай защо? Не става въпрос за заяждане, няма и да влизам в тази полемика. Просто давам съвет на момчето, съвет, който не можаха да ми дадат на мен преди 4 години.

Страшен съвет му даваш - с 600лв заплата да не си купува нов Мерцедес :lol: Мноооого се отклонихме от темата ;)
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 10 сеп 2012 21:51

Напълно подкрепям и това мнение !!!

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 10 сеп 2012 21:54

McLovin написа:
megan fox написа:

Страшен съвет му даваш - с 600лв заплата да не си купува нов Мерцедес :lol: Мноооого се отклонихме от темата ;)[/quote]

Идеята с новите мерцедеси беше друга! ;)
хахахахах
Изпратено на: 15 Дек 2014 19:35
От: Messi_fan
До: obi4am_pirin

Къде ти е темичката ? Май нещо я заключиха. хахахаха
П.П. Не е нужно да ми благодариш, че заради мен я премахнаха. ;)

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 10 сеп 2012 21:55

МакЛовин, съветът му го дадох по-горе :) Просто отговорих на колегата, който реши да се изкаже неподготвен. Най-важният съвет съм му го дал в първото мое мнение.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
kiko3
Контакти:

Мнениеот kiko3 » 10 сеп 2012 21:55

deepblue написа:Взимай японска. Първата ми беше Хонда сивик и досега съм само на джапанки.

+1
Първата ми кола беше Пасат.От 4 години съм с Мицубиши и съм много доволен.За 4 год. съм сменил само един шарнир ;) .Повече никога няма да сляза от японска кола.
[rimg]http://i.imgur.com/HEQSaT5.jpg[/rimg]
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998827_10151661794992860_969718475_n.jpg[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”