Гавра със София и България в американски филм

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Re: Гавра със София и България във американски филм

Мнениеот Alex » 14 авг 2012 00:34

test316 написа:
Alex написа:Що бе и аз го гледах... че напълно реален си е филма... даже се чудя как чужденци да успели да усетят толкова точно реалността тука. Иначе самия филм е умопомрачителна тъпотия, но е интересно, че хората са успели да представят София в реалния й облик :)

оф, мн ме е яд като всеки чуе от някъде нещо от сорта, че не ни е наред държавата и т.н и се филмира на максимум.. ако не ви харесва родината ни има държави като Англия, Испания и САЩ, където може да се подвизавате и "живеете в свестна държава" според вашите капризи..

Като не ми харесва, ще си я направя такава каквато ми харесва - разбра ли, .... България нещо на баща ти ли е, че да казваш кой къде трябва да ходи, щото не ти харесвало как мисли...? :roll:

Да не искаш да живееш в страна от третия свят, разбирам, че за теб е каприз, ама аз все още имам някакви критерии за приемливо и неприемливо ;)

Към Saffron: Trainspotting? The Infidel? Four lions? Shank? Skins? ....къде си видял сериозно социално английски кино без араби, негри, мюсюлмани и т.н.....? (филмите ги изброих на прима виста, ако се замисля, сигурно ще намеря доста по-стойностни)

пп към всички: то в психологията си има определени състояния, преди да се оправи положението, там отрицание (не сме такива), гняв (като не ти харесва, тръгвай си), приемане...... и накрая ако имаме късмет, ще си оправим София :))))
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 14 авг 2012 03:27

test316 написа:
Alex написа:Що бе и аз го гледах... че напълно реален си е филма... даже се чудя как чужденци да успели да усетят толкова точно реалността тука. Иначе самия филм е умопомрачителна тъпотия, но е интересно, че хората са успели да представят София в реалния й облик :)

оф, мн ме е яд като всеки чуе от някъде нещо от сорта, че не ни е наред държавата и т.н и се филмира на максимум.. ако не ви харесва родината ни има държави като Англия, Испания и САЩ, където може да се подвизавате и "живеете в свестна държава" според вашите капризи..

Ами ако не си забелязал все повече и повече млади българи го правят ;) Я се замислете всички колко роднини, приятели, познати, съученици и колеги от университета, учат или работят в чужбина, бас държа че всеки може да изброи на прима виста едно 50-100 души минимум. Всичко кадърно гледа да се изнесе по най-бързия начин от България, нима не е така ? Не разбирам защо толкова се сърдим, когато някой друг ни посочи кусурите и абсурдите в страната ни, това че ние сме свикнали с тях и сме се примирили, не значи че за други хора тези неща нормални.
И стига вече с тези конспирации - как все искали да ни унижат, прецакат, злепоставят, как има антибългарска конспирация и т.н. Истината е, че на американците им дреме на оная работа за България, който си мисли че сме дразнител за някоя държава, жестоко се лъже :lol: :lol: :lol: Единственото изключение са ни комшиите и по-специално македонците, които не спират да показват комплексите и простотията си, което всъщност е още един силен коз за тезата или по-скоро фактът,че те са си българи :mrgreen: Богатите и силни държави 5 пари не дават за нас, за нашето мнение или за това как живеем, което е жалкото ... За една Гърция целия ЕС се скъса да се чуди как да им спасява мързеливите задници,а за нас, които живеем в пъти по-зле от тях пръста си не мърдат. Тук вече идва вината на политиците ни и съответно на всички нас, електоралните единици, които сме ги избирали.
Природата ни е красива - ние й таковахме майката. Жените ни са красиви - те станаха леки, надути, меркантилни и чалгаризирани до немай къде. Критикуват ни на всички нива в съдебната система, политиката, медиите, фондовете - ние си знаем своето и си го правим ... Е кой ни е виновен тогава ? Виж, да говорим празни приказки на маса, да пием и пеем и да се забавляваме това си го умеем и винаги ще е така :lol: :lol: :lol:
Изображение

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Re: Гавра със София и България в американски филм

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 14 авг 2012 08:18

Гавра е наистина.Американската субкултура завладя света.

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 14 авг 2012 09:59

Този филм всъщност за терористи ли е или за това как на всеки ъгъл в София има просяци и каруци. По - лошото е това кой е позволил в България да се снима филм, който показва столицата ни по такъв начин. Никой по света няма да се замисли истина ли е това или не е, а ще повярва автоматично на картинката, която се представя. Но явно все пак американските пари са водещи при снимане на продукции тук.
А ако някой тук смята, че това е 100% реалност, много греши. Това значи, че сме се примирили с реалността и вече не можем да променим нищо.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 14 авг 2012 10:43

B3ATS написа:
Viktor4o_Rs написа:Доколкото разбрах от коментарите ви, София е много по-чист, красив и уреден град от Париж, Лондон, Брюксел и ЛА, Америка е една страшно глупава и бедна държава, а ние сме перфектни и всичко негативно, макар и вярно нещо, което е казано или показано от други, се отрича с пяна на уста и сме готови да пребием с камъни всеки, който не е възхитен от нашата перфектност и безгрешност :lol: :lol: :lol: Хвала 8-)

Не отричаме , че сме зле ... но не чак толкова зле , както ни показват :) Скоро ходих в прехвалената Гърция и останах с убеждението , че ние сме с 3 века по-напред. Тук в България , поне всичко се строи ново. Там стълбовете им са още дървени от преди 60 години , пътищата им са по-зле от нашите , магистралите са некачествени . Седнах на една пицария в центъра на град Кавала и някакви просещи момичета дойдоха да ми искат стотинки. Дори посегнаха да ми бъркат в чинията и сочат , че искат да им дам да ядат :mrgreen:

Два три пъти съм патувал по магистралата до Атина - перфектно осветена на почти 100 %, качествен път и нови тунели, та какво казваше за нея?
paceto написа:Никой нищо не забелязва, защото сте свикнали всеки ден с тази картинка и не виждате какво ви заобикаля, но ако излезете за повече време навънка извън България ще видите като се върнете за какво става дума.
Още на летището ще се върнете в нашата действителност, но това няма как да го разберат хора, които никога не са излизали навънка.

Фактите са такива, но ни е трудно да ги преглътнем и някой като ни ги покаже и навре в очите ние се обиждаме и почваме да плюем и по тях.

+1 :)

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 14 авг 2012 11:29

paceto написа:
Beck's написа:
Лейди Гага обиди българския народ, като пристигна в София с фередже на лицето, сякаш се намира в арабско емирство

Гага е гледал филма ......... :)

Аз не си измислям за ЛА, както се опитаха да ме оплюят по горе..........

Я ми кажи от къде са тези точно снимки или аз да ти казвам?
Естествено, че всеки град има подобни квартали, ама това не означава че целият е такъв.

Същото се отнася и за България, защото мога да ти извадя много по мръсни снимки от тези, които си дал за ЛА.

Ама ти четеш ли какво съм написал, постнал съм само кофти снимки за да покажа, че и там има грозни улици и тн. Казах, че всеки град си има хубави страни , а такива на ЛА не липсват, просто един град , който го величаят по света, не е това което го представят! А за снимките, ми аз не съм ги свалял от фотоапарата, а ги постнах от Google и не съм го крил , май имаш проблем с това ?
Иначе аз работех на един остров до ЛА (Каталина) и когато идваха фериботие към острова се знаеше дали на тях има Мексиканци ( ЛА е един от градовете с най много такива) и ни предопреждаваха шерифите да си заключваме помещенията, където спиме и да си залостваме прозорците, защото се краде . Е богу не си опазихме всички вещи ! Ако това е нормално , евала ти правя!

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 14 авг 2012 13:59

[offtopic]
КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Гавра е наистина.Американската субкултура завладя света.
Нали разбираш, че СУБкултура и американската..... звучи безмислено....[/offtopic]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 14 авг 2012 14:09

Alex написа:
test316 написа:

Като не ми харесва, ще си я направя такава каквато ми харесва - разбра ли, .... България нещо на баща ти ли е, че да казваш кой къде трябва да ходи, щото не ти харесвало как мисли...? :roll:

Да не искаш да живееш в страна от третия свят, разбирам, че за теб е каприз, ама аз все още имам някакви критерии за приемливо и неприемливо ;)

Към Saffron: Trainspotting? The Infidel? Four lions? Shank? Skins? ....къде си видял сериозно социално английски кино без араби, негри, мюсюлмани и т.н.....? (филмите ги изброих на прима виста, ако се замисля, сигурно ще намеря доста по-стойностни)

пп към всички: то в психологията си има определени състояния, преди да се оправи положението, там отрицание (не сме такива), гняв (като не ти харесва, тръгвай си), приемане...... и накрая ако имаме късмет, ще си оправим София :))))

Да съгласен съм с тебе , аз точно това му обеснявам на крепостника, че има филми къде и на Лондон се вадят кирливите ризи , но никой не ги отрича проблемите там.. а тука като некви шизофреници се правят на мн напреднали :mrgreen:

иначе и аз мога да отрправя подобно послание към автора на това , Пич като ти ХАРЕСВА България в това си състояние, тогава тръгвай си!! Беирут , Пакистан , Чечня , Чукотка , Сибир .. отиваи там !
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 авг 2012 01:05

Beck's написа:Ама ти четеш ли какво съм написал, постнал съм само кофти снимки за да покажа, че и там има грозни улици и тн. Казах, че всеки град си има хубави страни , а такива на ЛА не липсват, просто един град , който го величаят по света, не е това което го представят! А за снимките, ми аз не съм ги свалял от фотоапарата, а ги постнах от Google и не съм го крил , май имаш проблем с това ?
Иначе аз работех на един остров до ЛА (Каталина) и когато идваха фериботие към острова се знаеше дали на тях има Мексиканци ( ЛА е един от градовете с най много такива) и ни предопреждаваха шерифите да си заключваме помещенията, където спиме и да си залостваме прозорците, защото се краде . Е богу не си опазихме всички вещи ! Ако това е нормално , евала ти правя!

Много добре виждам какво си писал, но надали има някой трезвомислещ, който да не загрее че в никоя страна в света не е райско кътче и си имат и те тъмна страна.
Има прекалено много филми и документални такива, които показват именно това, а да не говорим за гангстерските филми, които показват именно това, ни никой не е седнал и да казва това не е вярно дайте да го линчуваме този режисьор.

Знам много добре как стоят нещата в САЩ и в частност ЛА, защото повече от половин година прекарвам времето си именно в тази страна и този град и знам как стоят нещата с крайните квартали, бандите, мексиканското "нашествие" и т.н., но не означава че всичко е така.

Навсякъде има такива квартали, мръсотия, просяци и т.н. но разликата е там, че ние се обиждаме като ни го кажат.
Разликата също така е, че дори и с тези си проблеми подобни страни като САЩ, Франция, Италия и т.н. са доста по напред нас и като организация и като начин на живот.

Ти си работил там видял си едната страна на живот, защото това ти е позволявало и си се движел в този коловоз ако мога така да го нарека, но е и трудно да се докоснеш до останалата част от начин им на живот за толкова кратко време, а и не вярвам да си имал прекалено свободно време да разгледаш другите неща и да видиш кой как живее и т.н.

Моята работа в САЩ е така, че се докосвам и от към бедната страна и от към богата страна на живот и знам и е виждам разликата много добре и се срещам с хора именно и от двете среди и знам как мислят.
От 1998-ма година съм в тази страна и може да се каже, че имам богат опит над начина им на живот и мислене.

Има си лоши страни, има си и добри, но то навсякъде е така :)

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 15 авг 2012 11:03

paceto написа:
Beck's написа:Ама ти четеш ли какво съм написал, постнал съм само кофти снимки за да покажа, че и там има грозни улици и тн. Казах, че всеки град си има хубави страни , а такива на ЛА не липсват, просто един град , който го величаят по света, не е това което го представят! А за снимките, ми аз не съм ги свалял от фотоапарата, а ги постнах от Google и не съм го крил , май имаш проблем с това ?

Много добре виждам какво си писал, но надали има някой трезвомислещ, който да не загрее че в никоя страна в света не е райско кътче и си имат и те тъмна страна.
Има прекалено много филми и документални такива, които показват именно това, а да не говорим за гангстерските филми, които показват именно това, ни никой не е седнал и да казва това не е вярно дайте да го линчуваме този режисьор.

Знам много добре как стоят нещата в САЩ и в частност ЛА, защото повече от половин година прекарвам времето си именно в тази страна и този град и знам как стоят нещата с крайните квартали, бандите, мексиканското "нашествие" и т.н., но не означава че всичко е така.

Навсякъде има такива квартали, мръсотия, просяци и т.н. но разликата е там, че ние се обиждаме като ни го кажат.
Разликата също така е, че дори и с тези си проблеми подобни страни като САЩ, Франция, Италия и т.н. са доста по напред нас и като организация и като начин на живот.

Ти си работил там видял си едната страна на живот, защото това ти е позволявало и си се движел в този коловоз ако мога така да го нарека, но е и трудно да се докоснеш до останалата част от начин им на живот за толкова кратко време, а и не вярвам да си имал прекалено свободно време да разгледаш другите неща и да видиш кой как живее и т.н.

Моята работа в САЩ е така, че се докосвам и от към бедната страна и от към богата страна на живот и знам и е виждам разликата много добре и се срещам с хора именно и от двете среди и знам как мислят.
От 1998-ма година съм в тази страна и може да се каже, че имам богат опит над начина им на живот и мислене.

Има си лоши страни, има си и добри, но то навсякъде е така :)

Повярвай ми имал съм много време да се докосна до Америка и в частност Филаделфия, ЛА, Лас Вегас, Хавай и др. Аз съм любопитен човек и гледам да си задоволявам любопитството ! Времето прекарано в Америка от мен е над 2, 5 години, но няма как да се сравнявам с 98г- и съм съгласен със всичко написано от тебе! А доколкото до ЛА, ще ме извиняваш ,но самия DOwn town е пълна скръб, а за холивуд булевард да не говоря колко е зле !

Върни се в “Свободна зона”