Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 15:11

Drunken_Master написа:
Все тая...

Не не, не се измъквай. Всеки път пишеш за тая свинщина в Югославия и ти е опорната точка да мразиш НАТО. Основния ти довод, повтарян хиляди пъти тук, са ти 89-те сръбски дечица. Сега приложи малко аналитична мисъл и кажи колко ще са мъртвите дечица при хипотезата НАТО да си седи? Нали децата са важни или само, ако ни отърва?
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 15:16

Soulen написа:Не не, не се измъквай.

Пич, по-спокойно само. Обикновено, ти си тоя дето твърди, че аз се "нервирам" и ми "треперят" ръцете. Не съм се измъквал, а ти отговорих по най-нормалният начин. Тук говорим за НАТО. Именно НАТО можеше да преговаря с двете страни, за да се разреши въпросният конфликт. Аз това разбирам под "мироопазваща" организация. Мисля, че вече го написах. Тя обаче реши да заеме едната страна и да бомби цивилни обекти. Не искам, да навлизам в подробности, понеже около целият този конфликт между двете страни има доста неясноти. Специално, Сребреница... там изобщо не са ясни нещата, какви са...

Примерно...
Топ ченге от САЩ призна в прав текст, че службите в Америка са получили много пари, за да парцелират Югославия. WebTribune публикува интервю с бившия агент на ЦРУ Робърт Беър, взето по време на рекламното турне за книгата му "Тайните на Белия дом" в Квебек миналата седмица.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 15:19

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Не не, не се измъквай.

Пич, по-спокойно само. Обикновено, ти си тоя дето твърди, че аз се "нервирам" и ми "треперят" ръцете. Не съм се измъквал, а ти отговорих по най-нормалният начин. Тук говорим за НАТО. Именно НАТО можеше да преговаря с двете страни, за да се разреши въпросният конфликт. Аз това разбирам под "мироопазваща" организация. Мисля, че вече го написах. Тя обаче реши да заеме едната страна и да бомби цивилни обекти. Не искам, да навлизам в подробности, понеже около целият този конфликт между двете страни има доста неясноти. Специално, Сребреница... там изобщо не са ясни нещата, какви са...

Примерно...
Топ ченге от САЩ призна в прав текст, че службите в Америка са получили много пари, за да парцелират Югославия. WebTribune публикува интервю с бившия агент на ЦРУ Робърт Беър, взето по време на рекламното турне за книгата му "Тайните на Белия дом" в Квебек миналата седмица.

Можело е да преговаря, можело е и преговорите да са се провалили, можело е и ултиматум да е имало преди това, който Милошевич да е пренебрегнал. След работа ще проуча даже. Въпроса е, че ако не бяха действали по никакъв начин, щеше да има много повече деца, които да умрат. Нали това ти е важното, броя деца, използвам твоята логика в момента.

Въпроса е, че с действието си, са спасили животи, дали е можело още по-добре не зная, само знам, че предстоеше касапница без тази намеса и смърт на десетки хиляди деца, не на 89.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 15:22

Къв ултиматум е пренебрегнал? Ако НАТО му бяха поставили ултиматум, той щеше да клекне. Пределно ясно е, че той няма никакви сили, да се изправи срещу тях. Айде да не си говорим глупости... Дадох ти точен цитат от Арестович, за да се види, по какъв начин, действа военния инструмент на САЩ. Имало е възможност за преговори, дори руснаците са били готови да направят отстъпки, но както над 200 пъти съм ви писал, никой няма полза от това нещо. Ето докъде стигна Украйна в момента...

Ето това е "мироопазваща организация". "Хора, дайте да се съберем във Вашингтон и да се спира вече тоя конфликт! Кажете си проблемите, да намерим начин да ги изгладим!"
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 15:27

Drunken_Master написа:Къв ултиматум е пренебрегнал? Ако НАТО му бяха поставили ултиматум, той щеше да клекне. Пределно ясно е, че той няма никакви сили, да се изправи срещу тях. Айде да не си говорим глупости... Дадох ти точен цитат от Арестович, за да се види, по какъв начин, действа военния инструмент на САЩ. Имало е възможност за преговори, дори руснаците са били готови да направят отстъпки, но както над 200 пъти съм ви писал, никой няма полза от това нещо. Ето докъде стигна Украйна в момента...

Ето това е "мироопазваща организация". "Хора, дайте да се съберем във Вашингтон и да се спира вече тоя конфликт! Кажете си проблемите, да намерим начин да ги изгладим!"

Значи последно ти обвиняваш, че намесата на НАТО е довела до смъртта на цивилни и трябвало по-добре да се намесят? Преди това казваше, че не е трябвало въобще да се месят и да оставят албанците да умрат? Последно кое е? Взех да се обърквам вече :lol:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 15:30

Ми, напълно нормално е да се объркваш. Оня ден Сергей Бубка те нарече "Бобо 2". Не случайно и аз така те нарекох, при това няколко пъти. Дали правим разлика между едната намеса (бомбене на цивилни сгради) и другата намеса (нормални преговори с двете страни)? Май е прекалено сложна задача за теб...
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 15:36

Drunken_Master написа:Ми, напълно нормално е да се объркваш. Оня ден Сергей Бубка те нарече "Бобо 2". Не случайно и аз така те нарекох, при това няколко пъти. Дали правим разлика между едната намеса (бомбене на цивилни сгради) и другата намеса (нормални преговори с двете страни)? Май е прекалено сложна задача за теб...

Аха, ясно приключват аргументите и се почва с личните нападки. Логиката ти тотално издиша. През цялото време ревеш за намесата на НАТО, защото убила деца, а без същата намеса щяха да умрат 100 пъти повече. Сега обърнахме палачинката, че е трябвало още повече да се постараят НАТО. Значи спасяват косоварите, но това не е достатъчно, трябвало е и сърбите да опазят.

Тоест по-добре е да оставиш злината да се случи отколкото да се намесиш и да спасиш поне нещо. Тогава си лош, а да си бяха седяли кротко и да оставят геноцида да се случи, щяха да са добри тогава :lol: :lol: :lol:

Вместо да говориш пълни глупости, можеше като числото да си кажеш, че не ти пука за гнусните шиптъри и предпочиташ 1 милион да загинат пред 1000 сърби. Ето това е принципна позиция, а не такова шикалкавене и използването на смъртта на деца само като опорна точка.

От тази дискусия е ясно, че не ти пука за децата като цяло след като не благодариш на САЩ, че спаси албанчетата на цената на малко сърбета.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 15:41

Оле майко! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Брато, ти кое, не разбра, че НАТО можеше да се намеси така, че да не се бомби цивилното население в Югославия? На какъв език, да ти го напиша, че да ме разбереш? На всичкото отгоре ти дадох и цитат от Арестович, който и на най-големият идиот ще му стане ясно, по какъв начин действа "мироопазващата" организация. По такъв начин действа, че не цели никакъв мир.

Лични нападки!? ПХАХАХАХАХА! Към теб? :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 15:45

Drunken_Master написа:Оле майко! :lol: :lol: :lol:

Брато, ти кое, не разбра, че НАТО можеше да се намеси така, че да не се бомби цивилното население в Югославия? На какъв език, да ти го напиша, че да ме разбереш? На всичкото отгоре ти дадох и цитат от Арестович, който и на най-големият идиот ще му стане ясно, по какъв начин действа "мироопазващата" организация. По такъв начин действа, че не цели никакъв мир.

Лични нападки!? ПХАХАХАХАХА! Към теб? :lol: :lol: :lol:

https://www.theguardian.com/world/1999/jan/18/balkans2

Ето ти статията. Има ултиматум от НАТО да се спре войната и да бъдат съдени военопрестъпниците. Милошевич очевидно е на пангара и отказва. Какво повече да направят НАТО? Сърбия никога няма да позволи това.

Още повече затъваш и се оплиташ, излез с достойнство от спора, докато е време. Значи, ако гърци и турци се сбият хипотетично и гърците са на път да дадат фира, ние ще сме зли, ако ги спасим за сметка на 100 пъти по-малко жертви от турците. По-добре е да не се намесим, а да оставим едните да загинат. Брилянтна логика, нямам думи :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 15:53

Soulen написа:Още повече затъваш и се оплиташ, излез с достойнство от спора, докато е време.

Пича постоянно говори за някакви победи в "спорове" тук. Явно му е особено важно, да бъде готЕн тук... :lol:

Soulen написа:По-добре е да не се намесим, а да оставим едните да загинат. Брилянтна логика, нямам думи :lol: :lol: :lol:

Естествено Бобо 2, все още не е разбрал нищо...

Та... понеже "губя" спора, да постна нещо...
В Рамбуйе – замък в едно от предградията на Париж, където през февруари 1999 г. представители на Сърбия и на косовските албанци при посредничеството на държави от НАТО водиха преговори по статута на Косово – тези граници бяха достигнати по един безподобен начин. Преговорите са изключително трудни, предлаганите условия са твърде тежки, но Милошевич изненадва своите опоненти, като в крайна сметка се съгласява да подпише съответно споразумение.

Тъй... дотук добре, нали? Печелиш спора на 100%! :lol:

Ама...
Тогава се проявява цялата бруталност на САЩ и другите държави от НАТО: буквално два часа преди подписване на споразумението югославската делегации бива сюрпризирана с нов проект за споразумение от 81 страници, 59 от които делегацията вижда за първи път. Към договора има и два анекса, единият от които – в т. 8, гласи буквално следното:
“Персоналът на НАТО с всичките си превозни средства, кораби, самолети и съоръжения разполага с неограничен достъп навсякъде и с пълна свобода на движение по цялата територия на Съюзна република Югославия, включително във въздушното й пространство и в териториалните й води. Това се отнася – без ограничения – до правото на НАТО на бивак, на маневри и на подслон, както и правото да използва всички региони и съоръжения, необходими за логистика, учения и операции.”

Останалите точки от анекса са също грубо посегателство върху суверенитета на Югославия. Те предоставят на НАТО и на персонала й пълен имунитет спрямо югославското правосъдие; забраняват на югославските власти да подлагат на арест, разследване и задържане персонала на НАТО; постановяват приоритетно обслужване на персонала на НАТО и на неговите превозни средства, кораби и самолети във въздушното пространство и по летищата, пристанищата и пътищата на Югославия; предоставят на НАТО правото да арестува отделни лица и да ги предава на надлежните инстанции.
Очевидно е, че на Югославия фактически е предявен ултиматум от мюнхенски тип: или ще подпишете договора за въвеждане на нашите войски, или, ако не подпишете, ще ви ударим по въздух. По-късно Херман Шеер, депутат от ГСДП, ще заяви в Бундестага, че подобно споразумение една държава би могла да подпише само след пълна военна капитулация.

Ся... не можах, да разбера... "спечели" ли спора или не го "спечели"? М? :lol:
Изображение

Върни се в “Свободна зона”