Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 14:47

Soulen, чисто математически излиза, че по време на "демокрацията" на НАТО са загивали по 25-26 души дневно. А вероятно по 60-70 души са без ръце, без крака и т.н. Не знам, да има оправдание за всичко това... При така представените факти (те може и да не са толкова достоверни), ама аз не виждам изобщо, някой да се е стараел, да бомби НЕцивилни обекти.

А това, че били "спасили", пак е поредното въртене на гъзицата... Абсолютно никаква работа нямаха те там. НИКАКВА!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 14:49

bubka написа:Между другото онзи предварителен договор, който Русия подписва да няма голяма българска държава на Балканите и който толкова е хулен без него знаете ли какво щеше да се случи - идва Русия, освобождава ни, дава ни някаква територия, след което "Великите" сили събират войска, премазват ни и ни връщат изцяло пак в рамките на Османската империя. Не Санстефанският, а точно този договор гарантира създаването на суверенна българска държава, макар не в границите, които ни се иска. Просто Русия знае, че без такава писмена гаранция всичко може да е напразно, защото на Запад не искат промяна в статуквото. Те вече имат здрави търговски връзки с Османската империя от векове и за тях тя не е заплаха, докато нова, при това голяма държава, която би била фактор е точно обратното.

По принцип абсолютно никой няма интерес от голяма българска държава, но се изкарва едва ли не, че само заради Запада не се случват нещата. Ако няма абсолютно никаква опозиция на Русия пък, на тях какво им пречи директно да ни анексират както правят с Молдова в Румънско или да сме нещо тип колония на пряко подчинение. Компромисния вариант е сегашната действителност, която е устройвала абсолютно всички държави.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 14:51

Drunken_Master написа:Soulen, чисто математически излиза, че по време на "демокрацията" на НАТО са загивали по 25-26 души дневно. А вероятно по 60-70 души са без ръце, без крака и т.н. Не знам, да има оправдание за всичко това... При така представените факти (те може и да не са толкова достоверни), ама аз не виждам изобщо, някой да се е стараел, да бомби НЕцивилни обекти.

А това, че били "спасили", пак е поредното въртене на гъзицата... Абсолютно никаква работа нямаха те там. НИКАКВА!

Хубаво де, казвай какво става като нямат никаква работа. Махаме НАТО от уравнението. Мир и любов? Или стотици хиляди мъртви. Спасили ли са онея мазни шиптъри, спасили са ги. Нали те е грижа за децата, защо не се радваш, че малките циганчета са живи благодарение на тяхната намеса?
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 14:52

bubka написа:Между другото онзи предварителен договор, който Русия подписва да няма голяма българска държава на Балканите и който толкова е хулен без него знаете ли какво щеше да се случи - идва Русия, освобождава ни, дава ни някаква територия, след което "Великите" сили събират войска, премазват ни и ни връщат изцяло пак в рамките на Османската империя. Не Санстефанският, а точно този договор гарантира създаването на суверенна българска държава, макар не в границите, които ни се иска. Просто Русия знае, че без такава писмена гаранция всичко може да е напразно, защото на Запад не искат промяна в статуквото. Те вече имат здрави търговски връзки с Османската империя от векове и за тях тя не е заплаха, докато нова, при това голяма държава, която би била фактор е точно обратното.

Санстефанския е точно "прелиминарен" (предварителен), понеже според повечето историци (Нина Дюлгерова примерно), Граф Игнатиев цели да даде "максималното" на нас, знаейки много добре, че ще има "ревизия" след това. Един вид, колкото и да ни орязват, поне да има минимални "щети". Той след това има и сериозни разговори с Цар Освободител, който чисто и просто му казва "Аз съм говорил с останалите велики сили, никаква голяма държава на Балканите!"

Кой не желаеше Санстефанска България? Русия или Запада? : ))
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 14:53

Soulen написа:Хубаво де, казвай какво става като нямат никаква работа. Махаме НАТО от уравнението. Мир и любов? Или стотици хиляди мъртви. Спасили ли са онея мазни шиптъри, спасили са ги. Нали те е грижа за децата, защо не се радваш, че малките циганчета са живи благодарение на тяхната намеса?

Кой съм аз, че да казвам нещо? НАТО нали е организация, която е "мироопазваща"? Ми, погрижи ли се с някакви преговори между Слоба и "мазните шиптъри" за да се изгладят различията? Или май по-скоро стана като в Украйна, а? :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 яну 2024 14:58

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Хубаво де, казвай какво става като нямат никаква работа. Махаме НАТО от уравнението. Мир и любов? Или стотици хиляди мъртви. Спасили ли са онея мазни шиптъри, спасили са ги. Нали те е грижа за децата, защо не се радваш, че малките циганчета са живи благодарение на тяхната намеса?

Кой съм аз, че да казвам нещо? НАТО нали е организация, която е "мироопазваща"? Ми, погрижи ли се с някакви преговори между Слоба и "мазните шиптъри" за да се изгладят различията? Или май по-скоро стана като в Украйна, а? :lol: :lol: :lol: :lol:

Руснаците колко укри избиха? 1000 сърби е равно на положението в Украйна?? Интересна математика. Едните свършват с 1000 жертви и 2 седмици, другите със 100 хиляди за 2 години. Абсолютно същото е :lol: :lol: :lol: :lol:

Това беше най-бързия и ефективен метод, какви преговори, Милошевич праща отрядите за етническо прочистване, освен НАТО да изчака няколко месеца да ги поприключат първо :lol: :lol:

Никаква любов за малките албанчета. 89 сръбски дечица са ти по мили от хилядите албанчета, които щяха да загинат без намесата.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 05 яну 2024 15:04

bubka написа:
tmanolov написа:При маляките се старая да не ходя, освен по островите им много на юг. В Трикери и околията, разбира се, никога няма да стъпя

Е, ама чакай, какво значи "старая" се да не ходя, при всичко изписано досега :lol: . Принципите, принципите.....

За мен "think-tank"-ът на поне 3/4 от всичките ни национални проблеми и национални катастрофи се корени в Западна Европа(основно Англия и Франция) и там е причината да не може да утвърдим голяма и силна държава в периода от Освобождението до преди ВСВ. Останалите са просто изпълнители, които са яли як бой от нас въпреки всичко и които в крайна сметка нищо нямаше да постигнат, ако не беше "добрият Запад". За мен това е най-голямото историческо зло за България и това е принципът който ме ръководи. Не мразя изпълнителя по веригата, мрази онзи отгоре. И са ни почнали дори още преди самото Освобождение. Ако зависеше от тях изобщо никога нямаше да се появи суверенна българска държава. А истинското национално предателство, че работим с онези и им се умилкваме и усмихваме. Ако има бутон да залича някоя държава в света това нямаше да са Сърбия или Гърция, а Западна Европа. За мен пък сте предатели всички, дето се кефите на ЕС-та, кефите се на разни франсета, американчета, текат ви лигите по "западния" модел и тем подобни и така нататък.

Ако зависи само от мен, няма да им стъпя в маляшката кочина, но жената иска, заради децата, а и ни е удобно - имам къща в Сандански, а наши приятели имат къща при маляките, т.е. поне за нощувки не им плащам.

Виж сега, на Западът не му пука за този или онзи, те си гледат интересите и е наше задължение да станем интересни на този или онзи. Много народ дори не знае как един Венизелос, примерно, е превеждал като луд класически елински произведения (не че сегашните маляки имат нещо общо с тях), защото това се е търсило на Запад и съответно е получил протекции и т.н. - дълга и широка е. После сме станали оперативно интересни на Германия, после на СССР и т.н. Ако си бяхме формулирали правилно интересите и не се запъвахме за Македония, а искахме Беломорието, можеше да сме интересни и за други неща - ма на, не сме. Както казах, дълга и широка е. Айде да добачкам, че пиша разни глупости
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 15:07

Soulen написа:Руснаците колко укри избиха?

Пич, малко аналитична мисъл а-у? Още в началото на конфликта в Украйна, можеше да се проведат някакви преговори. Само дето сульо и пульо вече казаха, че преговорите са били "стопирани". Що? Ми, щото НАТО е "мироопазваща" организация, затова. Това дори и Арестович го каза. Руснаците дори били готови "на отстъпки" по негови думи, но всичко това е било провалено.
Напълно нормално е руснаците да избиват повече украинци, войната се води вече от почти две години.

Soulen написа:Това беше най-бързия и ефективен метод, какви преговори, Милошевич праща отрядите за етническо прочистване, освен НАТО да изчака няколко месеца да ги поприключат първо :lol: :lol:

Правилно "какви преговори", тук говорим за НАТО. Сигурен съм, че ако Клинтън се беше намесил с някакви преговори, Слоба щеше да му покаже среден пръст и да му каже "Пичка ви матерна!". Това разбирам аз под "мироопазваща" организация. Събира ги Клинтън и казва "Слоба, къв ви е проблема с тия хора, дайте да се разберем, че всекидневно се избиват хора!"

Все тая...
Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 05 яну 2024 15:07

Финално - и за там има много неща, дето масата не сте ги чели, особено около Берлин. Ма никой не го еве за нас, балканците бре, даже србе на врбе, черногорци и мамалиги да имат представители, те не са допуснати да говорят. Допуснати са само маляките, които даже получават и парче земя в Епир (малко по-късно), а те дори не са участвали. Пак дълга и широка...

А ти прочети за договора ни с Русия от 1902 и какво се случва с него, когато мамалигите ни нападат 1913 и после пак си помисли за омразния запад и милата Матишка
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 яну 2024 15:11

Ето я "мироопазваща" организация НАТО в действие...
"Преговорите бяха напълно реални и трябваше да завършат с напълно реално споразумение. И по моя оценка това споразумение щеше да е изгодно за нас [за Украйна]". Русия беше готова на всякакви отстъпки, които [сега] никога няма да направи. Освен ако сега не ни дадат 15 пъти повече оръжия, отколкото ни бяха дадени, и не нанесем няколко поражения на фронта. Страхувам се, че пропуснахме тази възможност завинаги. Макар че не изключвам 1,5% вероятност Западът да се опомни и така да се каже да вземе правилното решение. Но ако има преговори, такави условия сега вече няма да има - руснаците почувстваха своята сила и нашата слабост, както и слабостта на Запада."

Дето вика Soulen-a "Кви преговори?!" :lol: :lol: :lol:
Изображение

Върни се в “Свободна зона”