Велика култура по-скоро, аз се гордея с културата ни. Гордея се с природата ни. Гордея се с обичаите ни. Колкото до историята... имаше някакво предаване по БНТ, където канеха популярни личности, които да преподават уроци по родолюбие на деца. Веднъж извикаха оня политолог Андрей Райчев (няма да коментирам каква личност е, това няма връзка с темата). И оня си позволи да каже, че не се гордее с историята ни, понеже ние много повече сме били под чужд ботуш, отколкото изобщо да сме били властвали над други. И ония като го емнаха... то голяма хранилка беше, а на практика той си изложи аргументите, които са си 100% истина.
Няма как да се получат нещата, при нас. Освен ако няма твърда ръка, това е... И през соца се е крало (особено на по-ниските нива), ама самата система е била такава, че дори и да си прибереш 1 милион, кво ще правиш с тях по-точно? Може да си вземеш плочки от Франция, за да си сложиш в банята в Льолин или да си вземеш Алфа-Ромео (и да те изкарат после върл антикомунист). По тоя начин, малко или много ти нямаш толкова голяма мотивация. Няма база за сравнение просто...
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
bubka написа:Drunken_Master написа:...."Велика нация"? ПХАХХААХАХАХАХХАА!
От ден на ден все по-усилено започва да ми се закотвя в съзанието убеждението, че има някаква манипулация в историята, която учим за "великите българи", подобно на "македонската" история за Александър Велики, защото виждам един абсолютно жалък народ почти във всичките му аспекти, който логично до няколко десетилетия ще изчезне от картата на света.
ЪЪЪЪ, и ти ли си сърбоман? Жалко, мислех, че само дрънкарда е от облъчените - да, прав си, някои хора определено не са от българската раса, а са някаква си тяхна, "славянска".
На Дрънкарда и цялата србофилска измет посвещавам тези слова на един французин, казва се Анри Пози, за българите в Македония, писани преди 100 години:
Аз видях следното:
В Битоля на сто метра от участъка, в една от най-слабо оживените улици в града, ужасни викове, истински вой се разнасяше от отворените прозорци на едно първоначално училище. Двама учители с ритници, с линията биеха шест момчета, привързани за чиновете им. „Мръсен българин! Македонска свиня! Аз ще те науча сръбски!“
Запасният поручик, който ме придружаваше — един хърватин от Загреб, с когото се запознах, идейки от Белград — ми каза: „И това, което тия хора правят тук, ще искат да върнат у нас. Това са демони — не хора“.
Аз видях следното:
При строежа на телените мрежи, между Гюргево и Валандово, македонски селяни, мъже и жени, копаеха вълчи ями под надзора на сръбски жандарми. Горещината бе ужасна, повече от 40° на сянка.
Един подофицер се нахвърля върху едно съвсем младо момиче, което се бе спряло до своята количка, очевидно изморено. Той я нагрубява, удря й плесница. Жертвата протестира. Един знак. Хваната от двама войника, просват жената по корем върху една купчина пръст, държат я за раменете и краката, смъкват й дрехите и десет пъти последователно бичът на подофицера се уви около кръста и ханшовете й. Наказанието е свършено, виновната е пусната, окървавена и олюлявайки се взема отново своята количка. Нито един от присъстващите на работа не бе подигнал даже очи.
Аз видях следното:
Един селянин, близо до селището Орасак, между Куманово и Ново село, бе привързан със смъкнати потури за едно дърво. Цялото му лице, гърбът и коремът бяха в кръв. Заобиколен бе от трима жандарми и един подофицер. Четвърти жандарм излизаше от една къща. Той носеше котка, която правеше усилия да се освободи от торбата. Дигнаха потурите на жертвата, привързаха ги под всяко коляно и поставиха вътре котката, вбесила се вече. Цялото село, мъже, жени и деца, гледаха мълчаливо. Човекът, комуто разяреното животно раздираше месата, виеше от страшни мъки.
„Да си вървим!“ ми каза французинът, който ме заведе там със своя автомобил. „Ако се намесим, ще го оставят, но ще му раздробят черепа, след като извърнем гръб.“
След тях, мисля, че думите са излишни. Или не, следва да кънтят в ушите на всеки БЪЛГАРИН!!! Презирам сърбоманите повече и от оркофилите или сороспиите, те са унтерменши, под нивото дори на мангалите или "бежанците"!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
- Drunken_Master
- Контакти:
Даже ще дам и един пример от 80-те години, за да затвърдя тезата си. В краят на 70-те се създава т.нар. фонд "Културно и историческо наследство" около Людмила Живкова. Целта е да се открият и да се приберат в страната ни археологически, исторически и културни паметници, свързани с историята на страната ни, и това да увенчае инициативата за честването на 1300-годишнината на държавата, която е няколко години по-късно. Тя взима под крилото си Александър Фол, Богомил Райнов и Светлин Русев, които да ръководят дейността в чужбина. Последните двама действат по-скоро като "оценители". Те не разполагат с пари, по-скоро работата им е да оценят колко евентуално би струвала дадена картина, скулптура и т.н. Доколкото знам... по това време някъде нашите служби открадват от гръцките територии и оригинала на "История Славянобългарска", а десетки години по-късно Пешо Коня решава да им я върне, понеже била тяхна (по негови думи).
Обаче се получава така, че излизайки зад граница, хората които ръководят съответните структури там, започват да крадат от държавните пари, които УЖ са за антиките. Основният заподозрян е шефа на отдела Живко Попов, който е осъден на 12 години, неговия приближен Емил Александров и той е вкаран в панделата, и още една дузина хора. Това не е от значение, друго имам предвид.
Имате ли представа, какво са правили с държавните пари? Ми, отишли за сметки за хотели, за скъпи ресторанти... Консерви, щипки за пране, капачки за буркани и т.н.

Обаче се получава така, че излизайки зад граница, хората които ръководят съответните структури там, започват да крадат от държавните пари, които УЖ са за антиките. Основният заподозрян е шефа на отдела Живко Попов, който е осъден на 12 години, неговия приближен Емил Александров и той е вкаран в панделата, и още една дузина хора. Това не е от значение, друго имам предвид.
Имате ли представа, какво са правили с държавните пари? Ми, отишли за сметки за хотели, за скъпи ресторанти... Консерви, щипки за пране, капачки за буркани и т.н.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
- Drunken_Master
- Контакти:
tmanolov написа:След тях, мисля, че думите са излишни. Или не, следва да кънтят в ушите на всеки БЪЛГАРИН!!! Презирам сърбоманите повече и от оркофилите или сороспиите, те са унтерменши, под нивото дори на мангалите или "бежанците"!
Наистина думите са излишни. Аз тотално си промених мнението вече. Благодаря, че ми отвори очите. Нека да се изсипе пак една дузина с бомби, които да изтрият техният срам. Ама само по цивилни хора да се хвърлят тия бомби! Там е най-закостенела антибългарщината!
tmanolov написа:bubka написа:Drunken_Master написа:...."Велика нация"? ПХАХХААХАХАХАХХАА!
От ден на ден все по-усилено започва да ми се закотвя в съзанието убеждението, че има някаква манипулация в историята, която учим за "великите българи", подобно на "македонската" история за Александър Велики, защото виждам един абсолютно жалък народ почти във всичките му аспекти, който логично до няколко десетилетия ще изчезне от картата на света.
ЪЪЪЪ, и ти ли си сърбоман? .....
Един французин, който живее мирно и тихо, търгува и има всякакви социални и икономически връзки с Германия, германофил ли е? Хубаво е как изповядвате европейските "ценности" на думи, ама е добре някой път да почнете да ги вкарвате и в практиката. Щото ако хората почнат да гледат кой какво е правил в миналото, още на момента всяка една държава в Европа трябва да започне да се млати с другите на принципа всеки срещу всеки.
Не, не сме хубави хора. Не сме достойни хора. И ще ти го докажа точно след разбор на твоето твърдение:
...Костов, когото принципно не понасям, си изигра повече от прекрасно картите със САЩ и именно благодарение на него и тогавашните му действия, хем евахме мамата на србе на врбе и орки (дето тогава още не бяха орки), хем си осигурихме влизане в НАТО и ЕС..
Защото мотивите, заради които взимаш дадено решение ИМАТ значение. Да направиш дадено нещо, защото мислиш, че това е правилното решение(вкл и от морална гледна точка - напр. да кажем за да се спре Милошевич от етническо прочистване) е едно, да го направиш само и единствено за собствен интерес на гърба на военни действия и цивилни жертви и за да "прецакаш" съседа е съвсем друго. Двете са направо коренно различни вселени. Та да се върна - ние не сме достойни хора, нито сме достоен народ. Един достоен народ понякога би постъпил по даден начин, дори това да не му доставя някаква директна "изгода"(каква търгашка дума) в момента. Щото един достоен човек(или народ) с времето ще изгради сам бъдещето си и няма нищо, което да го спре и това ще бъде много по-устойчиво от някакви налети на парче благинки отвън. А пък ЕС, НАТО и тем подобни, ако са голямата работа ще уважат решението ни, дори и да не им харесва към момента и пак ще ни приемат. Но тези организации за същите безпринципни утайки като нас във всяко едно естество, независимо как ни ги представят, така че вероятно си принадлежим един на друг. Утре може и да не си в НАТО или в ЕС, ама със съседа пак е делите обща граница.
Та затова - хубаво е, че ще изчезнем от картата на света. Понякога Земята се чисти по естествен начин от паразитите. Познай обаче кой ще остане - и сърбите ще останат, и гърците ще останат, и румънците ще останат. Щото си имат принципи, имат си достойнство, имат си смелостта да казват понякога и "не".
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
- Drunken_Master
- Контакти:
Drunken_Master написа:Даже ще дам и един пример от 80-те години, за да затвърдя тезата си. В краят на 70-те се създава т.нар. фонд "Културно и историческо наследство" около Людмила Живкова. Целта е да се открият и да се приберат в страната ни археологически, исторически и културни паметници, свързани с историята на страната ни, и това да увенчае инициативата за честването на 1300-годишнината на държавата, която е няколко години по-късно. Тя взима под крилото си Александър Фол, Богомил Райнов и Светлин Русев, които да ръководят дейността в чужбина. Последните двама действат по-скоро като "оценители". Те не разполагат с пари, по-скоро работата им е да оценят колко евентуално би струвала дадена картина, скулптура и т.н. Доколкото знам... по това време някъде нашите служби открадват от гръцките територии и оригинала на "История Славянобългарска", а десетки години по-късно Пешо Коня решава да им я върне, понеже била тяхна (по негови думи).
Имате ли представа, какво са правили с държавните пари? Ми, отишли за сметки за хотели, за скъпи ресторанти... Консерви, щипки за пране, капачки за буркани и т.н.![]()
![]()
Само забележете, къде се е съхранявал оригиналът на "История Славянобългарска". Някакви дъртаци от Зографския манастир съхраняват оригинала на "най-българската книга"!? Държали я в някакви продънени и мръсни долапи. Какво престъпление от страна на ДС, че си я взимаме при нас. Горан Благоев и Коня обаче яростно бранят гръцката страна. Гнусари!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QCLtHPDmeNI[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pIUCkvWSuh4[/youtube]
Хайде без лицемерие ако обичате, тукашните путинофили ви настръхва козината, като се спомене че руската кочина бомби цивилни, много сте загрижени са сръбските утайки, които винаги в историята си са били против нас, къде от манията им за грандомания, къде подкокоросвани от руската кочина.
С всичките си косури ИК е най-добрия ни премиер след 90-те, колкото им да е неприятно на някой хора.
С каква цел е дал въздушното пространство, от днешна гледна точка няма значение. Било е правилно.
За някой ЕС и НАТО са някакви ненужни съюзи, но само те за съжаление дават някаква сигурност на милата ни пробита родина. И който отрича това, е пълен глупак.
С всичките си косури ИК е най-добрия ни премиер след 90-те, колкото им да е неприятно на някой хора.
С каква цел е дал въздушното пространство, от днешна гледна точка няма значение. Било е правилно.
За някой ЕС и НАТО са някакви ненужни съюзи, но само те за съжаление дават някаква сигурност на милата ни пробита родина. И който отрича това, е пълен глупак.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:Хайде без лицемерие ако обичате, тукашните путинофили ви настръхва козината, като се спомене че руската кочина бомби цивилни, много сте загрижени са сръбските утайки, които винаги в историята си са били против нас, къде от манията им за грандомания, къде подкокоросвани от руската кочина.
Да, а ти пък си много загрижен за украинците, за които допреди няколко години най-вероятно максимумът който си знаел за тях е коя им е столицата и колко добре им се котират курвите на запад
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
- Drunken_Master
- Контакти:
Това, че НАТО е сигурност за България е такъв виц, че няма накъде. НАТО е един най-обикновен военен инструмент на САЩ. Той дори е и създаден с тази цел. Не случайно "Варшавския договор" е отговора на създаването на НАТО. Ако НАТО беше някаква сигурност за България, нямаше еднo от основните изисквания за кандидатстване във въпросната "мироопазваща" организация, да бъде, да си нарежеш ракетите и танковете за скрап и да си орежеш числеността на собствената армия. Това е понеже "щита на Европа" иска ние да сме силни и да се пазим взаимно... Ако някоя наша съседка ни нападне, никой изобщо няма да си мръдне пръстта за нас. Най-много помощта да е от типа на това, което виждаме в момента в Украйна - "Даваме ви машини, оправяйте се!".
Аз продължавам да поддържам тезата, че всичко това което се случва в момента там е с огромното участие на САЩ. Още повече, че Виталий Кличко сам каза, че Зеленски е знаел отлично какво ще се случи със страната, месеци по-рано. Били "изритани" всички деца и внуци на политическата върхушка от Украинската Рада. На останалите майната им...
Единственото хубаво нещо в цялата работа е, че с огромно удоволствие ще ви чета злобните коментари, когато Путин си прибере ключовите територии от Украйна, богати на природни ресурси.
А, да...
#sankciiterabotqt

Аз продължавам да поддържам тезата, че всичко това което се случва в момента там е с огромното участие на САЩ. Още повече, че Виталий Кличко сам каза, че Зеленски е знаел отлично какво ще се случи със страната, месеци по-рано. Били "изритани" всички деца и внуци на политическата върхушка от Украинската Рада. На останалите майната им...
Единственото хубаво нещо в цялата работа е, че с огромно удоволствие ще ви чета злобните коментари, когато Путин си прибере ключовите територии от Украйна, богати на природни ресурси.
А, да...
#sankciiterabotqt
ivan56 написа:Хайде без лицемерие ако обичате, тукашните путинофили ви настръхва козината, като се спомене че руската кочина бомби цивилни, много сте загрижени са сръбските утайки, които винаги в историята си са били против нас, къде от манията им за грандомания, къде подкокоросвани от руската кочина.
Същите изобщо не жалят украинските жертви, биха подкрепили да анексират балтика и общо взето всяко агресивно действие на орките, носещо само смърт и разруха, където и да стъпят. Затова и всичките им съседи ги ненавиждат. Дори укрите, които реално са същите. А Беларус също с удоволствие ще се отцепят, ако не ги държаха яко за гърлото.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!